Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enemy getirdiğin aracın plakasını TR olarak yapacaksan dediğin tüm masrafları yapacaksın. Doğru ancak getiren kişi dışında kimse kullanmayacaksa 2 yıl boyunca amerika plakası ile kullanabilirsin. Daha sonra arabayı yurtdışına çıkarıp tekrar 6 ay sonra içeriye sokabiliyorsun. O zaman bu tutarların hiçbirini ödemiyorsun.


  • @ayvalik10 kuzenim yapıyor onu.Almanya’dan getirdi evinin garajında yatıyor.yazları gelince kullanacak. kaynanası arkasına takılıp geliyordu arabayla gelince.ondan kurtulmak için şimdi uçakla gelip gidecek😂


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @enemy getirdiğin aracın plakasını TR olarak yapacaksan dediğin tüm masrafları yapacaksın. Doğru ancak getiren kişi dışında kimse kullanmayacaksa 2 yıl boyunca amerika plakası ile kullanabilirsin. Daha sonra arabayı yurtdışına çıkarıp tekrar 6 ay sonra içeriye sokabiliyorsun. O zaman bu tutarların hiçbirini ödemiyorsun.

    Sayın @ayvalik10 izniyle
    Ufak bir detayı açayım yurtdışına çıkarıp girme kısmı illa Amerika olması gerekmiyor en yakın ülkeye çıkarmanız yeterli ama 6 ay önemli bir zaman dilimi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rüzgar haklısın yunanistan bile oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    forum ailemizden @OrlandoGücü yakını olan 3 yaşındaki kız çocuğu vefat etti bir günlükte olsa destek olması için resmimizi bu şekilde yapabilir miyiz.

    20211228-sanliurfada-vefat-eden-vatandaslarimiz-983644-7e9938c91c032dc59a8a.jpg

  • Yasaklı

    @denizci10 Teşekkür ederim.


  • @OrlandoGücü Allahtan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

    alt metni

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 @OrlandoGücü Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm gerçekten. Rabbim sabırlar versin. Kimseye evlat acısı yaşatmasın.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    forum ailemizden @OrlandoGücü yakını olan 3 yaşındaki kız çocuğu vefat etti bir günlükte olsa destek olması için resmimizi bu şekilde yapabilir miyiz.

    20211228-sanliurfada-vefat-eden-vatandaslarimiz-983644-7e9938c91c032dc59a8a.jpg

    Basiniz sagolsun, sabirlar dilerim.


  • @caner-memiş paranin alabildigi yuksek model ucuz bir japon arabasi almalisin, toyota tercel/toyota echo/ toyota yaris filan isini gorur


  • Sizler sağolun arkadaşlar, başsağlığı için çok teşekkür ederim


  • @ismailayaz kredi skoru iyi olan kisiye arabayi aldirtip , sigortada kendinizi driver olarak ekletebilirsiniz.
    Ama gunun sonunda taksit odeyerek kredi skorunuzu yukseltme sansinizi yitirmis olursunuz. Yuksek faizle alip , 1 sene sonra refinance yapabilirsiniz. Veya ufak bi loan cekip onu parca parca odeyip kredi skoru olusturabilirisiniz.


  • @OrlandoGücü Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...


  • @ismailayaz Çok teşekkür ederim cevabınız için hemen o arabaları bakıyorum bakalım var mı piyasada.


  • Ikinci el arac alirken "Extended Warranty" uzerine bir deneyimim oldu onu kisaca anlatmak istiyorum bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen uyeler var ise.

    Oncelikle "extended warranty" nedir? Ikinci el aracinizi alirken eger buyuk bilinir bir dealer'dan (Subaru, Totoya vs) aliyorsaniz ve arac as-is (yani ben karismam haci) seklinde degilse o dealer'larin arac uzerinde garantisi var. Yani diyor ki dealer; "ben bu araci kontrol ettim, bakimini yaptim. Sen simdi bunu alirsan basina is acmayacak, olur da bir seyi bozulursa ben tamir ederim bedavadan. ". Asagi yukari boyle birsey. Bu garanti belli bir yil ve mil icin oluyor, hangisi once biterse. Atiyorum 24 ay ve 24000 mil gibi.

    Benim durumumda ben aracimi buyuk, tamirhanesi falan olan bir dealerdan degil, kucuk otoban kenarinda bir dealer'dan aldim. Anlasmamizi yaptik ettik, dealer boy "abi sana bir de extended warranty kitleyeyim ben. Bak bu mukemmel bir warranty, arabaya bir sey oldu mu gotur subaru'ya cebinden bir kurus cikmaz, on numara garanti bu abi" diye bana warranty'yi kitledi. Simdi soyle bir durum var; ben araba'dan hic anlamiyorum, hayatimda da ilk defa araba aldim. Yani kafamda zaten "ne olursa olsun dealer zaten beni yolacak bunun kacari yok, zevk almaya bak" dusuncesi vardi. Iyi dedim ver warranty'yi. $1800'a warranty'yi kitledi bana. abi hic merak etme, bu adamlar hic sorun cikartmazlar falan diyor. iyi dedim.

    Daha sonra eve gelince warranty'nin sitesine bir gireyim neymis ne degilmis diye bakayim dedim. Ve evet aldigim warranty'nin sirketinin websitesi bile yok. "neyse olum Eire, sen o 1800'un uzerine soguk su ic, iyi tokatladi seni dealer" dedim gectim.

    Ben arabami Kasim ayinda almistim. Alirken AC fanlarini sonuna kadar actim, ufluyor sonucta sicak guzel. Ee hava zaten soguk, soguk klimayi test etmedim. Dedim ya zaten arabadan anlamiyorum acemiyim araba almaya falan.

    Gel zaman git zaman havalar isinmaya basladi. Klimayi aciyorum ufluyor ama soguk uflemiyor. Internetten arastirdim ettim, AC compressor Clutch engage olmuyormus. Kompressor calismiyor yani.

    Aradim Subaru teknik servisini, dedim benim boyle boyle bir extended warranty'm var, bunlar odeyecekmis masraflari siz calisiyor musunuz bunlarla , "yok kardes sen cebinden odersin, daha sonra extended warranty sana geri oder mi odemez mi beni irgalamaz" dedi. 3-4 tane subaru dealer aradim hepsi ayni calismak istemedi.

    Extended warranty sirketinia radim, dedim bu adamlar sizle calismak istemiyor, nereye gotureyim ben bu araci sizinle calisan; pep boys'a gotur dediler. Goturdum, adam ben calismiyorum extended warranty ile cok sorun cikartiyorlar dedi. O Pepboys'da sorunu bulmak icin baktirdim araci, kompresor olmus degistirilmesi gerekiyor 1400 dolara degistiririz biz dedi. Aradim Extended warranty'yi yine, dedim boyle boyle eger ben bu parayi odersem siz bana geri odeme yapacak misiniz diye "hayir biz odemeyi sadece tamirciye yapiyoruz" dediler.

    "Iyi o zaman bana sizinle calisacak bir tamirci gosterin" dedim. Iki tane telefon nosu verdiler. Birini aradim, benim onu degistirecek ekipmanim yok dedi. Ikincisini aradim ve artik sansim dondu;

    Bu tamirci boyle "old school" tarzinda ufak bir tamirci dukkani. neyse aradim boyle boyle benim extended warranty'm var calisir misiniz onlarla dedim olur gel bakalim sorun neymis ben onlarla irtibata gecerim dedi. Aldima rabayi biraktim buna. Once sisteme bir freon yukledi, bakti olmuyor, geri cekti freon'u. Kompresor degisecek dedi. $700 tutar dedi her sey dahil (pepboys'un yarisi!!!). Hatta senin kondansator'unde de kacak var, onu da degistirelim warranty kabule ederse, ben ikisi bir arada parca bakacagim dedi. iyi dedim. Adam baya iyi niyetliydi, ilk hasar kontrolu icin hic bir ucret almadi benden. O kadar zaman harcadi, freon yukledi falan, gerek yok paraya dedi.

    Arabayi biraktim. Iki gun sonra aradi beni, warranty onay vermis tamir ve degisim icin. Cok sevindim.

    Yani tamirci extended warranty ile arasinda halletti isi. Sonra arabayi geri almaya gittim islem bitince. Faturayi verdi, toplam $1150 tutmus yeni kompressor, yeni kondansator ve iscilik. Benim warranty'de deductable'im $100. Yani ne olursa olsun bu parayi odemem gerekiyor zaten. $100 odedim, faturayi imzaladik arabayi aldim ciktim. Adami cok sevdigim icin zaten 6000 mil yag degisimi gelmisti onu da ona yaptirdim $72'a.

    Ynai extended warranty ile boyle bir maceram oldu. Benim tavsiyem garanti alacaginiz sirketi iyice arastirin, websitelerine bakin, anlasmali oldugu tamirciler var mi bakin. Dealer'in gazina gelmeyin hemen orda. Benim acimdan hafif ugrastirici bir surec olsa da sonunda pozitif gelisti. Garantiye $1800 odemistim, beni $1050 masraftan korudu simdilik. Benim acimdan gorevini yapti yani, geride kalan $750'ye uzulmem bile, garanti bu sonucta illa kullanacaksin diye bir sey yok.

    Yarin obur gun allah korusun motor falan patlarsa, daha buyuk bir sey bozulursa naparlar ne ederler bilmiyorum oderler mi yokusa mi surerler ama simdilik ise yaradilar.

    Bu arada ben de cok iyi bir tamirci ile tanistim bana en buyuk artisi bu. Bu saatten sonra arabaya bir sey olursa bu adama goturecegim. Eski toprak adamlar bir baska oluyor gercekten, ozellikle Amerika'da bu isi durust, cakal olmadan yapan old school cok insan var onu biliyorum. Genelde Amerikalilarin calisma etigini seviyorum zaten, sirketlerin sevmiyorum, boyle bitireyim.


  • @eire ister inan ister inanma Amerikada isini bilen gercek usta bulmak dunyanin en zor islerinden birisidir....buna o 5 yildizli yaldizli toyota honda servisleri de dahil....servis dedigin yer araba yagi degistirip oteku orta veya agir bakim konusunda gozune isik tutulmus tavsan gibi oluyor...genelde cok abuk paralar soyleyip misal 150$/saat iscilik vs...musteriyi ekonomik olarak tamirden caydirirlar...


  • Peki nasıl çözülecek bu tamir işleri Amerikada 🙂 Premium markalar Bmw - Mercedes - Porsche vs alınca da servisler bu kadar kötü müdür ? Pahalı olacakları aşikar ama servis - hizmet kalitesi nasıldır?


  • @AE123 Amerikada avrupa menseili arac sahibi olmak bir sorun aslinda. Hele ki yaygin kullanimi ve servisi olmayan. Iyi ve durust bir usta bulmak cok buyuk sans gerektiriyor. Bmw - Mercedes - Porsche gibi araclar cok tercih edilen araclar degil amerikada. Genelde Arap ve dogu avrupa kokenliler tercih ediyor. Burada Avrupa arabasina biniyorsa zengindir diye bir kani var nedense, o yuzden tamirciler arac sahiplerini kaziklamaya calisiyor.
    Premium dediginiz araclarin fiyatlari 80000$ dan basliyor, bu paralari verecek durumda iseniz zaten 2-3 sende bir arac degistirip tamiratla ugrasmazsiniz yada araci lease edip her sene yeni bir arac kullabilirsiniz. Belli bir yasin uzerindeki araclarin, eger bakimini ve tamiratini kendiniz yapmiyorsaniz, astari yuzunu gecebilir.


  • @sigmoidalmammal Avrupa yapim arac sahibi olmak, ozellikle de kullanilmis arac ise oldukca masrafli olabilir. Sifir alirsaniz, zaten belli bir sure servis hizmetinden yararlanabilirsiniz. Sonucta, ortalama tipik bir Amerikali her 5-6 yilda bir arabasini degistirip yeniler. Arabanin loan odemesini bitirince, para cebinde fazla gelir ve hemen yenisi ile degistirip, yeni bir loan odemeler zincirine girer 😃


  • .....yeni arabalarda usb portu gibi bir yer var, tamirci oraya elindeki aleti takiyor araba calisiyor ve arizayi bulmaya calisiyor..arabalarin bazi yerlerinin bolgelerinin tamirleri kolaydir.hassas yerlerinde tamirci doktor gibidir tahmin eder ariza bura olabilir der...belli marka arabalarinin servisleride para kazanmak isterler,basit servis icin gotururuz bir sur bahane bulup parca takmak veya degistirmek isterler.....yeni arabalarda on kaputu kaldirinca motoru bile gormek zor oluyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum