Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @jessepinkman, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

    2022 Yılı benim için güzel başladı. Üniversiteyi bitirmeden işe başladım, 1.5 aydır çalışıyorum ve bugün diplomamı da teslim aldım. 2022 yılındaki diğer hedeflerim ise döviz birikimi yapmak ve ingilizcemi geliştirerek greencard dışındaki yurtdışı planları için ilk adımı atmak. Tabi greencard çıkarsa o zaman tadından yenmez 🙂

    Uzun zamandır planladığım ingilizce eğitimi için bugün ilk adımı attım ve İstanbul'da bir dil okuluna kaydoldum. 2022 hedeflerimin birine daha tik atmış bulunuyorum.


  • Herkese tekrardan Merhaba!
    2022'nin ilk yarısının son ayına girmiş bulunuyoruz. Bu bahane ile koyduğumuz hedeflerin neresindeyiz, neler yaptık bir gözden geçirelim istedim. Güncellemeleri yaparsanız sevinirim. Bu konuyu yeni gören üyelerimiz için ise hedeflerini koymaları için hala geç değil.

    Ben dürüst davranmak gerekirse hedefim için ilk haftalar motive bir şekilde ilerlerken daha sonra bu ilerleme durdu. Bunun bir nedeni yok maalesef, şimdi tekrardan hedefime doğru bir planlama yapıp geç olmadan bu yıl sonuna kadar hedefimi gerçekleştirmek istiyorum.

    Bu güncelleme mesajını temmuz başı yerine haziran başında atmamın sebebi; ilk yarı bitmeden ilk yarının son ayını planlama ve planı oturtma ayı olarak görüp önümüze koskoca bir 6 ay zaman dilimi bırakmak. Umarım hedeflerinize ulaşmış veya ulaşmak için somut adımlar atmışsınızdır. Benim gibi planın gerisinde kalanlar için hala geç değil! Tünelden önce son çıkışı kaçırmayalım. Sevgiler...


  • @muse, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

    Tüm 2021 ve 2022 talihlilerinin bu sene içinde vize almalarını diliyorum.
    Bu yıl için hedefim hayalimdeki işe geçiş yapmak, İngilizce konuşabilmek, 13k km sürüş yapmak, devam ettiğim sporu bırakmamak ve ilerleme kat etmek 🙂
    Herkese güzel bir yıl dilerim.

    @Betu selamlar, güzel bir hatırlatma oldu bence/ benim için teşekkürler...

    Ben 13k km yol hedefinden vazgeçtim zira benzin fiyatları ve içinden geçtiğimiz kriz bunun tek sebebidir maalesef... artık maddiyatım yettiği kadar turlayacağım, sayılara takılmayacağım 😁

    Sporuma devam ediyorum ve bununla ilgili temel bir eğitime kayıt oldum bir aksilik olmazsa eğitime yılın ilk yarısı içinde katılmış olacağım.

    İngilizce konuşma hedefim için mülakat alabilmem, DV vizemin çıkması ve yıl bitmeden ABD'ye varmış olmam gerekiyor... bu durumda çat pat da olsa inanıyorum ki İngilizce konuşabileceğim 😁

    İş değiştirme meselesi ise çetrefilli bir mesele olmayı koruyor benim için... önce hayatımdaki ve zihnimdeki belirsizlikleri azaltmam lazım...

    Yılın ikinci yarısı için başta ruh sağlığımız olmak üzere sapsağlıklı ve dileklerimizi bir bir gerçekleştirdiğimiz bir ikinci yarı olmasını diliyorum ben de 🙂


  • @mac, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

    Sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir şekilde DV2022'yi tamamlayıp GC'yi almak ve ABD'ye sağ salim geçip yeni bir hayata başlayabilmek.

    2022 Hedefleri tuttu. Darısı bekleyenlere. ABD'den selamlar.

  • ⭐⭐

    @mac, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

    @mac, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

    Sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir şekilde DV2022'yi tamamlayıp GC'yi almak ve ABD'ye sağ salim geçip yeni bir hayata başlayabilmek.

    2022 Hedefleri tuttu. Darısı bekleyenlere. ABD'den selamlar.

    Hayırlı olsun. yeni hayatiniz da mutluluklar dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

    3-4 senedir Türkiye’ye gidemedik ve ailelerimizi göremedik. Bu sene biletlerimizi Mayıs sonuna aldık, ailecek bizim hedefimiz de bu olsun 🙂

    Hedef gerceklesti ☺

    Bir kac hafta once Turkiye'den dondum, 3 haftalik kisa bir ziyaret yaptim. 4 senedir Turkiye'ye gitmiyorum. Maalesef tatil yapma imkanim olmadi, tamamen aile, dost vs ziyaretleri ile gecirdim ve ayrica memleketim olan Eskisehir'in tadini doyasiya cikardim.

    4 sene oncesi ile karsilastirirsam; 10 TL = 100 TL olmus. Yakit gercekten cok pahali. Her sey cok pahali, insanlar nasil yapiyor bilemiyorum. Hemen hemen her bulundugum ortamda konusulan baslica konular sunlardi; ekonomi & gocmenler. Onceki zayeretimde insanlar futbol vs konusurdu. Genel bir umutsuzluk oldugu cok belli.

    Onun haricinde sevdiklerimizle beraber vakit gecirmek cok guzeldi. Ayrica Turkiye'ye ozgurce gidip gelebilmek ise paha bicilemez bir deger.

    IMG_2811.jpeg


  • Foruma katılmamın üzerinden 2 yıldan fazla bir süre geçmiş. Vakit geçmiyor zannediyoruz ama yıllar, her şey çok çabuk geçiyor gerçekten. Daha lise 1'in başında körpe bir veletken kurduğum yurtdışı hayallerimi, -Her ne kadar kendimi halen tam olarak "Olgun" bir birey olarak tanımlayamasamda- 18 yaşımda gerçekleştirmiş bulunuyorum. Vizem onaylandı. Yakın zamanda Kanada'da olacağım.

    Her şey gönlünüzce olsun.


  • corona dolayisiyla kendimin 2022 yili icin hic hedefim olmadi,gunluk yasayip gunluk devam ediyoruz,hawaii adalarina 6 defa gittim,her seyler rayina oturusa 2023 yilinda bir daha gitmek istiyorum,her sey kismet tabi, ileriye donuk hedefleri olan arkadaslarin istedikleri noktalara gelebilmelerini duymak bir forum ferdi olarak benide cok mutlu eder.


  • Ben Audible'de dinlemistim bu iki kitabi, Youtube ta da varmis. Usenme/erteleme aliskanligi olanlara ozellikle tavsiye ederim 🙂 Cekilisi kazanmak disindaki 2022 hedeflerimize ulasmamizi da belki bir tik kolaylastirabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin Her zaman söylerim, göçmenliğin ilk adımı gideceğiniz ülkenin dilini öğrenmekten geçer. Elinize sağlık. Bu tür paylaşımlar değer katan türden.


  • 2019 yilindan bu yana, is yogunlugu ve covid kisitlamalari vs gibi nedenlerle, seyahat etmedim. 2023 yili icin bazi seyahat dusuncelerim var, gerceklesirler mi bilemem!

  • ⭐⭐ Yasaklı

    kanada permanent resident kartı alip bu arabesk hayata tekmeyi atmak. Koinlere daha fazla yatırım yapmak.. İnsan içine çıkmak ve sıfırdan yeni bir çevre olusturmak. Dert üstüne dert etmeyi görev yapmamak. Kendimi başkalarıyla kıyaslamaktan bir şekilde kendimden nefretten vazgecmek.


  • 2022 biterken tüm dostlar umarım hedeflerine ulaşmıştır. Yeni yıl için yeni hedefler gerekiyor, sevgiler...

  • ⭐⭐

    Şu an tek hedef Türkiye simülasyonunundan kurtulmak 🙂


  • çok kötü başladı 2022 benim için. Önce, hiç beklemediğim bir boşanma ve beraberinde maddi birikimimin çoğunu kaybetme... sonra aylar süren bir mobbing süreci ve buna karşı verdiğim savaş... Şunu gördüm ilişkilerimde, beni sevdiğini zannettiğim insanlar beni sevmemiş, bana yaslanmış, beni kullanmış ve ilişkilerimde bütün yük benim omuzlarımdaymış. Ayağım takıldığı anda herkes bir parça koparıp koşa koşa uzaklaştı benden...
    Çok zorladı, yalan söylemeyeceğim zaman zaman yanlış şeyler yapma düşüncesiyle mücadele etmek zorunda kaldım... Önce Psikiyatrik sonra Psikolojik destek aldım... Kolay değil, bir anda uğruna yıllarımı verdiğim hayatım darmadağın olmuştu... Buna bir de ülkedeki ekonomik çöküntünün yarattığı maddi zorluklar eklendi. Çok zor tutundum hayata.
    Ama tam da bunlar olurken kendime bir söz vermiştim. Biten şeyler için kendime eziyet etmek yerine, bütün bunların üstüne yeni bir hayat kuracağım dedim. 2022 hedefim buydu. Bana eski hayatımı hatırlatan her şeyden ve her yerden uzaklaşıp yeni bir hayat kurmak. Bunun için bir adım atmak.
    İlk adımım ruhen iyileşmek için bir şeyler yapmak oldu... Ne kadar başardım bilmiyorum, ama en azından başladığım yerde değilim artık. Yeniden gülebiliyorum, hayata dair heyecanlarım var yeniden.
    İkincisi yukarıda dediğim gibi yeni bir başlangıç yapmaktı. Önceki iletilerimden de görebilirsiniz, çok sancılı, çok stresli oldu ama başardım attım bir adım... Şu sıralar gün sayıyorum, bazen heyecandan yerimde oturamıyorum, bazen bu kadar büyük bir değişiklik yapıyor olmanın verdiği stresle karnıma ağrılar giriyor. Vazgeçmek, oturduğum yerde oturmak istiyorum korkudan... ama oluyor bir şeyler 🙂
    Ucundan da olsa başardım galiba 2022 hedeflerimi tutturmayı.
    Darısı 2023 hedeflerine. Herkesin hayalini gerçekleştirdiği bir yıl olması dileği ile 2023'ün....

  • ⭐⭐⭐

    @academicus Bence çoğu şeyi başardınız. Burada olmanız da zaten umudunuzu yitirmediğinizin göstergesidir. Yaşadıklarınız olacakmış, oldu bitti. Artık bundan sonrası açtığınız yeni sayfanın renklendirilmesine kaldı. Dilerim bu yeni sayfada mutlu olursunuz.


  • @Programmer güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım hepimiz için güzel bir yıl olur 2023

  • ⭐⭐⭐

    Gönlümüzden geçeni biliyorsunuz zaten. Sadece hırs yapmayı bıraktım. Kendimi zorlamayacağım bu sefer. Hayatı ertelemeyi ise mümkün olduğu kadar bıraktım. Nasipte varsa, Amerika'da yiyecek ekmeğimiz tuzumuz var ise hiçbir güç ve hiç kimse buna engel olamaz. Rızkı veren Hüda'dır, bana düşen ise çalışmaktır. Bu yolda yapmam gerekenleri elimden geldiğince yapmaya devam edeceğim. Gerisi Allah'a tevekkül. Hayırlısı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @academicus İnşallah hepimiz için hem maddi hem manevi açıdan bereketli, umutlu ve mutlu bir yıl olur.



Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum