Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Dolar bildiğiniz gibi 6 TL'yi gördü uzun vadede doların daha da yükseleceğine dair ön görüler mevcut bu durum Amerika ya gitmek isteyen bizler hakkında ne tür olumsuz değişiklikler olur? Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
    Teşekkürler


  • @yayakaldim34 Yatırım tavsiyesi olmamakla beraber kamu bankalarının doları baskı altına aldığını düşünüyorum. Uzun vadede birikim yapmakta fayda vardır.


  • Yabancı haber kaynaklarında (bloomberg, reuters hatırladıklarım)sıklıkla karşımıza çıkıyor zaten kamu bankalarının yüklü miktarda dolar satışları, derler ki kuru baskılamaya şimdilik yetiyor gibi ama bir yere kadar.. (konunun uzmanı değilim tabi) hatta birkaç gün önce japon muhabir sormuş galiba burası çokomelliye bu konuyu, o da reddetmemiş, serbest piyasa kime ne demiş tabiri caizse😂😂
    Herneyse, biz de kazandığımız paralar “gerçek enflasyon” karşısında hiç olmasın diye arada kenara dolar atmaya çalışıyoruz.


  • Kisisel fikrim, bu yeni birsey degil, Agustos 2018'den beri Turkiye'deki kamu bankalari, Turkiye'de mesai bitiminden itibaren ozellikle Asya piyasalarinda dollar ve euro kurlarinin baskilamak adina yuksek miktarlarda islem yapiyorlar. Halk TV gibi kanallarda bu konuda cok programlar yapildi, birkac tanesine bende denk geldim ve izledim. Baska turlu, zaten simdiye kadar dollar kurunu 6 TL'nin altinda tutmalari mumkun degildi cunku bunu destekleyebilecek duzeyde yeterince uretim ve ihracaat yok. Zaten hukuk ve demokrasi cacik durumuna getirildigi icin, yabanci yatirimcilar ise guvenip gelemiyorlar. Ancak gunu birlik veya cok kisa sureli kar yapmak amaci ile geliyorlar ve kur ve borsadaki dengesizlikten ve guvensizlikten faydalanarak, ani sekilde kar yapip cikiyorlar. Uzun vadeli yatirim icin gelmiyorlar artik.


  • Bu arada, enflasyon zaten bilerek dusuk gosteriliyor. Hatirlarsaniz, bir defasinda sanirim Ekim 2018'de 25% civari acikladi TUIK, bence kaza sonucu yanlislikla aciklandi bu oran! Hemen bu islere bakan muduru degistirdiler. Bu bile gercek rakamlari yansitmadiklarini gosteriyor. Mayis 2019'da makale yazan Amerikali bir economist, gercek enflasyonun 49% olmasi gerektigini vurguluyor.


  • @MySea, içinde söyledi: Doların 6 TL görmesi hk.

    Kisisel fikrim, bu yeni birsey degil, Agustos 2018'den beri Turkiye'deki kamu bankalari, Turkiye'de mesai bitiminden itibaren ozellikle Asya piyasalarinda dollar ve euro kurlarinin baskilamak adina yuksek miktarlarda islem yapiyorlar. Halk TV gibi kanallarda bu konuda cok programlar yapildi, birkac tanesine bende denk geldim ve izledim. Baska turlu, zaten simdiye kadar dollar kurunu 6 TL'nin altinda tutmalari mumkun degildi cunku bunu destekleyebilecek duzeyde yeterince uretim ve ihracaat yok. Zaten hukuk ve demokrasi cacik durumuna getirildigi icin, yabanci yatirimcilar ise guvenip gelemiyorlar. Ancak gunu birlik veya cok kisa sureli kar yapmak amaci ile geliyorlar ve kur ve borsadaki dengesizlikten ve guvensizlikten faydalanarak, ani sekilde kar yapip cikiyorlar. Uzun vadeli yatirim icin gelmiyorlar artik.

    Aynen öyle dövizdeki sert ve devamlı yukarı hareketleri durdurabilecekleri başka yolları yok, yani var da o da işlerine gelmiyor (adalete, hukuka ve idareye güveni tekrar tesis etmek gibi gibi).. dediğiniz gibi bir süredir bu şekilde devam ediyor, alternatif haber kaynaklarından ancak öğrenebiliyoruz bunları. Yabancı sermaye girişlerinin yıllara göre dağılım grafiğine bakınca zaten nasıl kendi ayağımıza sıktığımız apaçık görünür.

    Not : Uzaklarda olsanız bile memleketin gidişatını hala takip ediyor olmanız hoş bence, ayrıca tebrik ederim bu konuda sizi.. Buralarda olup da herşeyden bîhaber, bomboş yaşayan onca insanımız varken hem de..


  • @MySea, içinde söyledi: Doların 6 TL görmesi hk.

    Bu arada, enflasyon zaten bilerek dusuk gosteriliyor. Hatirlarsaniz, bir defasinda sanirim Ekim 2018'de 25% civari acikladi TUIK, bence kaza sonucu yanlislikla aciklandi bu oran! Hemen bu islere bakan muduru degistirdiler. Bu bile gercek rakamlari yansitmadiklarini gosteriyor. Mayis 2019'da makale yazan Amerikali bir economist, gercek enflasyonun 49% olmasi gerektigini vurguluyor.

    Ah o enflasyon yok mu, marketlere edilen telefonlar, verilen direktifler, anlık fiyat indirtme taktikleri, kalem oynatmalar, görevden alınan sorumlular yerine getirilen lise arkadaşları falan...
    Gıda enflasyonu zaten %50nin üzerindedir gerçekte. Enerjide (doğalgaz, elektrik) resmi zamlar zaten ortada %60 tan aşağı değil. Kiracı değilseniz bir evin en büyük 2 gider kalemi bunlardır herhalde, özellikle de kış aylarında. E daha ne olsun, kazançlarımız günden güne eriyor, dolara yatırmayalım da ne yapalım, kendimizi korumaya çalışıyoruz biz de 😔😔

  • ⭐⭐ Yasaklı

    2021 de ınflasyon hedefı yuzde 5.1 miş bugun acıkladılar. and ı laughed my ass off


  • Türkiye’nin asıl sorunu çok daha derinlerde yatıyor. Köklerinde, temelinde, konumunda, tarihinde... Osmanlı’dan miras alınan cahil ve fakir halkın kılığını değiştirip medeni, elit vatandaşlar gibi düşünmesini, davranmasını beklemesinde. Miras kalan harabeyi kalburüstü tamir edip yepyeni bir ülke yarattık denmesinde. Ama halbuki ortaya çıkan eser; son derece kusurlu, derme çatma bir ülkedir. Ve işte, tüm sorunlar, bu derme çatma harabelerin üzerinde yükselen ülkenin, eski İmparatorluk kullarıyla yeni Cumhuriyet vatandaşlarının bitmek bilmeyen çatışmasındadır. Doğu’yla Batı’nın, eskiyle yeninin, İmparatorlukla Cumhuriyetin, laiklikle dinin çatışmasıdır bu. Hangi tarafa ait olduğunu bilemeden, karar veremeden, sürekli bu uçlar arasında bir oraya bir buraya sallanan, kendi kısır döngüsüne hapsolmuş bir ülkedir Türkiye. Geleceği, geçmişi tarafından zincirlenmiştir. Kaderi, Ortadoğu bataklığı tarafından lanetlenmiştir.

    Yukarıdaki videolarda da görebileceğiniz üzere Türkiye gelişmemekte direten, Ortadoğu bataklığına saplanıp kalmış bir ülke. Tekrar bir devrim olmadan ve bu devrim halk tarafından getirilip, halk tarafından içselleştirilmeden aksini beklemek kanımca mümkün değil.

    Edit:

    Yukarida anlattiklarimi kusursuz bir narratifle sunan, ozetleyen ve gelecek projeksiyonu yapan bir kult belgesel. Turkiye’nin onceki yuz yilini ve onundeki yuz yillari mukemmel bir sekilde aktaran, mutlaka izlenmesi gereken bir basyapit.


  • @Haliax altına imzamı atıyorum, çok güzel özetlemişsiniz...

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @Haliax, içinde söyledi: Doların 6 TL görmesi hk.

    üstü tamir edip yepyeni bir ülke yarattık denmesinde. Ama halbuki ortaya çıkan eser; son derece kusurlu, derme çatma bir ülkedir. Ve işte, tüm sorunlar, bu derme çatma harabelerin üzerinde yükselen ülkenin, eski İmparatorluk kullarıyla yeni Cumhuriyet vatandaşlarının bitmek bilmeyen çatışmasındadır. Doğu’yla Batı’nın, eskiyle yeninin, İmparatorlukla Cumhuriyetin, laiklikle dinin çatışmasıdır bu. Hangi tarafa ait olduğunu bilemeden, karar veremeden, sürekli bu uçlar arasında bir oraya bir buraya sallanan, kendi kısır döngüsüne hapsolmuş bir ülkedir Türkiye. Geleceği, geçmişi tarafından zincirlenmiştir. Kaderi, Ortadoğu bataklığı tarafından lanetlenmiştir.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    hazar denizinin dikine olması yuzunden bu hale geldik


  • başlık kadük olmuş dolar 8.45 i gördü. 15 ayda %35-40 devalüasyon olmuş. dünyanın her yerinde halk sokağa dökülür böyle saçmalıkta ama cumhurbaşkanı çıkıp ekonomi süper uçuyoruz diyor.


  • @DustyBlue Kendi etrafindan bahsediyordur zira halka birsey sormayali uzun zaman oldu.


  • Nee dolar 6 liramıymış 😂😂 21 ayda 6 tl den 10 tl ye çıkmış. Çokta önemsemeyin bence, seneyede 15 olur gibi😭😱😭

  • ⭐⭐⭐⭐

    @DustyBlue, içinde söyledi: Doların 6 TL görmesi hk.

    başlık kadük olmuş dolar 8.45 i gördü. 15 ayda %35-40 devalüasyon olmuş. dünyanın her yerinde halk sokağa dökülür böyle saçmalıkta ama cumhurbaşkanı çıkıp ekonomi süper uçuyoruz diyor.

    Rahmetli Ecevit e 30 kiloluk yazarkasa atmışlardı, anayasayı top gibi atınca Sezer, dolar 685 binden 1milyon 250 bine çıktı diye. Ekonomi daralmış, cari açık 10 milyar dolara ulaşmıştı. Şimdiki gibi 200 milyar dolarlara ulaşsa Eceviti yakarlardı herhalde. Şimdi meydana çıkıp da açım demeye korkuyor insanlar. Sosyal medyadaki gaz alma röportajlarını görmezden gelin. Anlık dandik kahvehane sızlanmaları onlar. Varmı organize eylem yapıp hükümetin ekonomik politikalarını eleştirecek bir STK? Tüsiad ayar veriyordu hükümete o zaman. Şimdi hepsi süt dökmüş kedi. Sendikalar yeri göğü inletiyordu, nerede şimdi öğretmen sendikaları, işçi sendikaları? Hepsi sütt.. Adam Tügva listesinden hakim olmuş, Tügva listesinden devlete girenlerin haberine erişim engeli getiriyor. Bunlar daha iyi günlerimiz. Kafasını kaldıranın kafası, konuşanın dili, pisliği işaret edenin kolunu kesecekler. Ali kıran baş kesen oldular bi kere. 2023 de bu ahmak halk bunları göndermezse daha başına çok şey gelecek. Bir diğer kesim de korkudan hala bunlara oy verenler, Adam diyor ki, bunların ne olduğunu biliyorum ve sevmiyorum, ama pazartesi senedim var, çekim var. Bunlar gelmezse ekonomik bir bunalım olur, ödeyemem... Koca koca işadamlarını buna inandırmışlar. Millet koyun gibi, sağda solda vır vır konuşuyor, sandığa gidince gene gözleri parıldayan ampülü arıyor...


  • @ibrahimasar abi diger partilerdende fazla birsey beklememek gerekir trde siyaset terbiyem elvermedigi icin yazmiyim çare yurtdisi 😀


  • Doların artması bizim için bir avantaj, bizde kore gibi kendi teknolojilerimizi üreteceğiz, zorda kalınca girişimler ortaya çıkar. Hedef 2123 🚀

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Dokuzun altındaki çizgiyi ters koymuşsun gardas heralde adfsdkohjehksetjşhedfkipşlethkşjetp

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Dolar 10 olunca bir sıfır atarız amariga shoqqq


Benzer Başlıklar

  • 2491
  • 4
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum