Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2022 Hedefleri

Gündem ve Sohbet
67 27 2.3k 20

• 2022 Yılı benim için güzel başladı. Üniversiteyi bitirmeden işe başladım, 1.5 aydır çalışıyorum ve bugün diplomamı da teslim aldım. 2022 yılındaki diğer hedeflerim ise döviz birikimi yapmak ve ingilizcemi geliştirerek greencard dışındaki yurtdışı planları için ilk adımı atmak. Tabi greencard çıkarsa o zaman tadından yenmez :)

• Bende şu an subay olabilmek için KPSS'ye hazırlanıyorum. Karasızlıkla dolu hedeflerim var. Ortalamam yüksek. Amerika'da yüksek lisans burs programlarına mı başvursam ya da Türkiye'de yüksek lisans okuyup Work and Travel ile mi gitsem ya da KPSS'ye tam gaz odaklanıp subay olmak için mi uğraşsam kafam çok karışık. Belki de tüm bu belirsizliklerin içinde DV2023 kazananı olacağım ve başka bir sayfa açacağım :D

• @melih-tokal gitmeye niyetin varsa hiç bekleme direk başvur. Zaman kaybetme sonra work and travel bir sorun çıkar sonra keşke dersin.

• @ayvalik10 Abi 2023 başvurularını bekleyeceğim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@melih-tokal green kart senin amerika yüksek lisans başvurman için engel değil. Bence şimdiden başvuruları yap çünkü amerikadan hemen sana cevap gelmez. Araştıracaklar ondan diyorum. Okulda başarılıyım dedin ondan dolayı muhakkak hocaların amerika da bağlantılı arkadaşları vardır istersen onlardan yardım isteyebilirsin

• @ayvalik10 Biliyorum abi de bu dönem tezim var ona odaklanıcam. IELTS, TOEFL gibi sınavlara girmem gerek yüksek lisans bursu için. İngilizcem en kötü B2 seviyesinde ama önceliğim okulumu en iyi şekilde bitirmeye çalışmak. Geç sonuçlanıyor dediğin gibi ama hem tez hem derslerim hem de KPSS yükünün üstüne bir yük daha yüklemek istemiyorum. Bakarsın DV2023 kazananı olurum hiç gerekte kalmayabilir.

• Öncelikle yeni yıl hızla ilerliyor şubat ayının ortasına kadar geldik, kendi adıma hedefim için güzel bir başlangıç yapmama rağmen devamını getiremedim. Hem hedefleri tekrar hatırlatma olarak hem de durum kontrolü yapmak için tekrar yazmak istedim. :) İnişler-çıkışlar illaki olacak önemli olan vazgeçmemek.

@FreeWoRLD çok güzel bir hedef, yolunuz açık olsun. :)
    @Hasan Gündüz küçük bir seyahat planı hazırlamakta fayda var. :)
    @JessePinkman Umarım hedeflerinize adım adım ilerlersiniz, yılın devamının da aynı şekilde geçmesi dileğiyle...
    @Melih Tokal adım atmaya devam ettiğiniz sürece güzel şeyler olacağına eminim. Şimdiden başarılar dilerim gönlünüzden ne geçiyorsa o olsun. :)

• @jessepinkman, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

2022 Yılı benim için güzel başladı. Üniversiteyi bitirmeden işe başladım, 1.5 aydır çalışıyorum ve bugün diplomamı da teslim aldım. 2022 yılındaki diğer hedeflerim ise döviz birikimi yapmak ve ingilizcemi geliştirerek greencard dışındaki yurtdışı planları için ilk adımı atmak. Tabi greencard çıkarsa o zaman tadından yenmez :)

Uzun zamandır planladığım ingilizce eğitimi için bugün ilk adımı attım ve İstanbul'da bir dil okuluna kaydoldum. 2022 hedeflerimin birine daha tik atmış bulunuyorum.

• Herkese tekrardan Merhaba!
    2022'nin ilk yarısının son ayına girmiş bulunuyoruz. Bu bahane ile koyduğumuz hedeflerin neresindeyiz, neler yaptık bir gözden geçirelim istedim. Güncellemeleri yaparsanız sevinirim. Bu konuyu yeni gören üyelerimiz için ise hedeflerini koymaları için hala geç değil.

Ben dürüst davranmak gerekirse hedefim için ilk haftalar motive bir şekilde ilerlerken daha sonra bu ilerleme durdu. Bunun bir nedeni yok maalesef, şimdi tekrardan hedefime doğru bir planlama yapıp geç olmadan bu yıl sonuna kadar hedefimi gerçekleştirmek istiyorum.

Bu güncelleme mesajını temmuz başı yerine haziran başında atmamın sebebi; ilk yarı bitmeden ilk yarının son ayını planlama ve planı oturtma ayı olarak görüp önümüze koskoca bir 6 ay zaman dilimi bırakmak. Umarım hedeflerinize ulaşmış veya ulaşmak için somut adımlar atmışsınızdır. Benim gibi planın gerisinde kalanlar için hala geç değil! Tünelden önce son çıkışı kaçırmayalım. Sevgiler...

• @muse, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

Tüm 2021 ve 2022 talihlilerinin bu sene içinde vize almalarını diliyorum.
    Bu yıl için hedefim hayalimdeki işe geçiş yapmak, İngilizce konuşabilmek, 13k km sürüş yapmak, devam ettiğim sporu bırakmamak ve ilerleme kat etmek :)
    Herkese güzel bir yıl dilerim.

@Betu selamlar, güzel bir hatırlatma oldu bence/ benim için teşekkürler...

Ben 13k km yol hedefinden vazgeçtim zira benzin fiyatları ve içinden geçtiğimiz kriz bunun tek sebebidir maalesef... artık maddiyatım yettiği kadar turlayacağım, sayılara takılmayacağım :beaming_face_with_smiling_eyes:

Sporuma devam ediyorum ve bununla ilgili temel bir eğitime kayıt oldum bir aksilik olmazsa eğitime yılın ilk yarısı içinde katılmış olacağım.

İngilizce konuşma hedefim için mülakat alabilmem, DV vizemin çıkması ve yıl bitmeden ABD'ye varmış olmam gerekiyor... bu durumda çat pat da olsa inanıyorum ki İngilizce konuşabileceğim :beaming_face_with_smiling_eyes:

İş değiştirme meselesi ise çetrefilli bir mesele olmayı koruyor benim için... önce hayatımdaki ve zihnimdeki belirsizlikleri azaltmam lazım...

Yılın ikinci yarısı için başta ruh sağlığımız olmak üzere sapsağlıklı ve dileklerimizi bir bir gerçekleştirdiğimiz bir ikinci yarı olmasını diliyorum ben de :)

• @mac, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

Sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir şekilde DV2022'yi tamamlayıp GC'yi almak ve ABD'ye sağ salim geçip yeni bir hayata başlayabilmek.

2022 Hedefleri tuttu. Darısı bekleyenlere. ABD'den selamlar.

• ⭐⭐

@mac, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

@mac, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

Sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir şekilde DV2022'yi tamamlayıp GC'yi almak ve ABD'ye sağ salim geçip yeni bir hayata başlayabilmek.

2022 Hedefleri tuttu. Darısı bekleyenlere. ABD'den selamlar.

Hayırlı olsun. yeni hayatiniz da mutluluklar dilerim

• ⭐⭐⭐

@FreeWoRLD, içinde söyledi: 2022 Hedefleri

3-4 senedir Türkiye’ye gidemedik ve ailelerimizi göremedik. Bu sene biletlerimizi Mayıs sonuna aldık, ailecek bizim hedefimiz de bu olsun :)

Hedef gerceklesti :smiling_face:

Bir kac hafta once Turkiye'den dondum, 3 haftalik kisa bir ziyaret yaptim. 4 senedir Turkiye'ye gitmiyorum. Maalesef tatil yapma imkanim olmadi, tamamen aile, dost vs ziyaretleri ile gecirdim ve ayrica memleketim olan Eskisehir'in tadini doyasiya cikardim.

4 sene oncesi ile karsilastirirsam; 10 TL = 100 TL olmus. Yakit gercekten cok pahali. Her sey cok pahali, insanlar nasil yapiyor bilemiyorum. Hemen hemen her bulundugum ortamda konusulan baslica konular sunlardi; ekonomi & gocmenler. Onceki zayeretimde insanlar futbol vs konusurdu. Genel bir umutsuzluk oldugu cok belli.

Onun haricinde sevdiklerimizle beraber vakit gecirmek cok guzeldi. Ayrica Turkiye'ye ozgurce gidip gelebilmek ise paha bicilemez bir deger.

IMG_2811.jpeg

• Foruma katılmamın üzerinden 2 yıldan fazla bir süre geçmiş. Vakit geçmiyor zannediyoruz ama yıllar, her şey çok çabuk geçiyor gerçekten. Daha lise 1'in başında körpe bir veletken kurduğum yurtdışı hayallerimi, -Her ne kadar kendimi halen tam olarak "Olgun" bir birey olarak tanımlayamasamda- 18 yaşımda gerçekleştirmiş bulunuyorum. Vizem onaylandı. Yakın zamanda Kanada'da olacağım.

Her şey gönlünüzce olsun.

https://www.youtube.com/watch?v=lh4lMzVcM8A&ab_channel=TeomanVEVO

• corona dolayisiyla kendimin 2022 yili icin hic hedefim olmadi,gunluk yasayip gunluk devam ediyoruz,hawaii adalarina 6 defa gittim,her seyler rayina oturusa 2023 yilinda bir daha gitmek istiyorum,her sey kismet tabi, ileriye donuk hedefleri olan arkadaslarin istedikleri noktalara gelebilmelerini duymak bir forum ferdi olarak benide cok mutlu eder.

• Ben Audible'de dinlemistim bu iki kitabi, Youtube ta da varmis. Usenme/erteleme aliskanligi olanlara ozellikle tavsiye ederim :) Cekilisi kazanmak disindaki 2022 hedeflerimize ulasmamizi da belki bir tik kolaylastirabilir.

https://youtu.be/Ypah0hnNa8Y

https://youtu.be/HzG6ZG68Ozc

• @Senay-Sirin Her zaman söylerim, göçmenliğin ilk adımı gideceğiniz ülkenin dilini öğrenmekten geçer. Elinize sağlık. Bu tür paylaşımlar değer katan türden.

• 2019 yilindan bu yana, is yogunlugu ve covid kisitlamalari vs gibi nedenlerle, seyahat etmedim. 2023 yili icin bazi seyahat dusuncelerim var, gerceklesirler mi bilemem!

• ⭐⭐

kanada permanent resident kartı alip bu arabesk hayata tekmeyi atmak. Koinlere daha fazla yatırım yapmak.. İnsan içine çıkmak ve sıfırdan yeni bir çevre olusturmak. Dert üstüne dert etmeyi görev yapmamak. Kendimi başkalarıyla kıyaslamaktan bir şekilde kendimden nefretten vazgecmek.

• 2022 biterken tüm dostlar umarım hedeflerine ulaşmıştır. Yeni yıl için yeni hedefler gerekiyor, sevgiler...

Benzer Başlıklar

• Domestic violence

Gündem ve Sohbet
    7
    0 Oy
    7 İleti
    250 Bakış
    M
    @John-Hargen @John-Hargen, içinde söyledi: Domestic violence Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım. ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar: Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de: Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir. Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır. Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz değerli bilgiler için. Umarım güzel bir sonuç çıkar ve oğlum da vatandaşlık başvurusunu yapar.
  • Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

Gündem ve Sohbet
    32
    1 Oy
    32 İleti
    1k Bakış
    M
    @OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım. Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
  • 2 Oy
    4 İleti
    164 Bakış
    SharmS
    Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler -a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb. Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır. Yeterlik (Yeterlilik) Fiili: “-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir. Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme) Gidebilir miyiz? (İzin isteme) Gidebilirsiniz, (izin verme) Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık) Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir: gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsin Bu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir: Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık) Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık) https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
  • 2019 hedefleriniz?

Gündem ve Sohbet
    24
    3 Oy
    24 İleti
    3k Bakış
    sadikcaganS
    hayalim abd hedef konusunda green card lottery ile gitmeyi düşündüğüm için bir hedef koyamıyorum.ama çıkarsa gittiğimde hedeflerim var :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k