Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sales tax’lerin sonradan eklenmesi ve temel gida olarak gecen seylere eklenmemesi. Ilk geldigim zamanlarda biraz kafa karistirmisti ama zamanla alisiyor insan.

    Herkesin Ingilizce bildigini sanmak. Cogu kisi bir kelime bile Ingilizce bilmeden yasiyor. Eyalete gore degisir.


  • @mara miamide 40 senedir tek kelime ingilizce bilmeyen yaşayanlar var.
    hatta binlerce kişi. bizim kreuzberg almancıları gibi.
    latinlerin en büyük sorunu bu. elin haitilileri bile ingilizce konuşuyor ülkede.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: Amerika'da karşılaştığınız en tuhaf veya ilginç şeyler nelerdir?

    @mara miamide 40 senedir tek kelime ingilizce bilmeyen yaşayanlar var.
    hatta binlerce kişi. bizim kreuzberg almancıları gibi.
    latinlerin en büyük sorunu bu. elin haitilileri bile ingilizce konuşuyor ülkede.

    @charon Yalnız unuttuğun bir şey var Miami’nin 1. Dili İspanyolca Orada İngilizce bilen bir kişi olarak Alamancı olan bizleriz. O yüzden ben Relocation yapmak durumunda kaldım. Hispanikleri seviyorum ama İspanyolcadan nefret ediyorum. İnatla da bu dili asla öğrenmeyi düşünmüyorum.


  • @redsat2000 valla beyaz amerikalı arkadaşım miamiden göç etmek zorunda kaldı aynı sebepten dolayı. erkek arkadaşı venezuelalıydı bir de.
    bize çok müşteri gelirdi miamiden tek kelime ingilizce bilmeyip abd pasaportu olan.


  • Benzin fiyatlari yukseldigi icin bizim isyeri artik ofise kadar gelip benzin harcamayin, onun yerine evden calisin dedi. Iki haftadir evden calisiyoruz, tipki Covid zamani oldugu gibi. Can sikintisi basladi yine...


  • Bazi ulkeler haftada 4 is gunu uzerine calismalar yapiyorlar.

    Biz isyeri olarak 2020 sonundan beri haftada 4 gun calisiyoruz. Herkes cok memnun. Cok daha verimli ve enerji tasarruflu. Ayrica aile, hobiler ve baska ihtiyaclar, aktiviteler icin bol bol zaman kaliyor.


  • @MySea
    hayalimdeki çalışma şekli nasip et Allahım 😇


  • @MySea Haftada 4 gün çalışmaya geçtiğinizden beri maaşınız azaldı mı?


  • @Haliax Hayir maasa bir etkisi yok. Buna aslinda compressed schedule deniyor. Gunde 8 saatten haftada 5 gun icin 40 saatlik schedule yerine, gunde 10 saatten haftada 4 gun icin 40 saatlik compressed schedule.


  • @MySea 4 gun calisma cok iyiymis. Benim firmamda da yilbasindan itibaren unlimited vacation uygulamasina gecildi. Yavas yavas bir seyler degisiyor ama bu sistem Amerika’nin kapitalist yapisina ters 🙂

    Benzin konusu can sikici. Umarim Biden dede fiyatlari dusurebilir.


  • Karsilastigimiz ilginc seylerden birisi de duzenin hayatin bir parcasi olmali. Ilk geldigimde evlerin yanlarindan gecerken hepsinin ne kadar bakimli oldugunu gorup sasirirdim. Cimler bicilmis, agaclar budanmis, cop yada goz zevkini bozacak bir sey yok. Sonradan ogrendim ki HOA gibi cesitli kurumlar tarafindan denetleniyorlar.

    Sistem: Amerika’da suana kadar sistematik olmayan bir sey gormedim. En basit bir seyin bile her olasiligini dusunup ona gore bir sistem kurmuslar.


  • @mara biden ukraynaya milyarlarca dolar vermekle meşgul şu an.
    benzin fiyatlarına laf edenlere elektrikli araba alın diyecek kadar da gerçeklikten uzak.


  • Texas icin konusursak, Evlerin gorece diger eyaletlere gore ucuz olmasina karsin, vergilerin inanilmaz yuksek olmasi.

    Mesela oturdugum evimin borcunu bitirsem bile aylik 600$ vergi, 100$ hoa vermem gerekiyor. Turkiyede insanlar lux evlerde bedava oturuyor 🙂


  • @sChAdOw Yalnız $100 HOA ucuzmuş(: En azından Tampa'ya göre.


  • @tampagv, içinde söyledi: Amerika'da karşılaştığınız en tuhaf veya ilginç şeyler nelerdir?

    @sChAdOw Yalnız $100 HOA ucuzmuş(: En azından Tampa'ya göre.

    aylik 100$ o da benim mahallemin fiyati.
    aylik 60$ ila 300$ arasinda olabilir evin kendisi ve mahallesine gore


  • Bugun Turk bir arkadas ugradi, hadi seni kahvaltiya gotureyim dedi. Bizim eve yaklasik 1 mile uzaklikta bir diner restauranta goturdu. Daha once onunden defalarca gecmistim ama hic ugramadigim bir yerdi.

    Neyse, sahibi Turkmus. Yaninda calisanlarin hepsi Turk, sadece garsonlardan ikisi Amerikali. Biz de Turk olunca, cok ilgilendiler. Birazcik menu disina cikarak, istedigimiz gibi omlet ve servis yaptilar. Gercekten cok memnun kaldim.

    Yanimdaki arkadas arasira gidiyormus oraya, ustelik Philadelphia dan geldi. Ben burnumuzun dibindeki Turklere ait yerden habersizmisim! 😯☺

  • ⭐⭐

    Postanede gisede yada lobide calisirken bircok enteresan olay basima geldi.

    Lobideydim musterilere yardimci oluyorum. Yasli bi adam bikac kisiyi gecip giseye dogru yoneldi dedik amcaya bak araya kaynak yapiyor. Sonra hizlandi giseye carpti tam dusecekken yakaladim tabureye oturttum gisenin onune. Biraz toparladi kendini. Pul almaya gelmis 😀 neyse taburede otururken arkasindan tutuyorum ki devrilmesin. Birisi bisey dedi dikkatim dagildi biraktim adamin gene basi dondu arkaya dogru yavas cekim yayildi. Neyse yatirdik menager ambulansi aradi beni de basina dikti. Kimseyi yaklastirma dedi. Acil ekibi geldi amcayi ayiltip ambulansa bindirdiler.

    Postanede baska bir gun gene lobideyim. Christmas zamani yogunluk vardi. Hiperaktif panik atak bir supervisor’um var. ordan oraya bos bos kosturuyor. Ayagi takildi onume iki seksen uzandi. Iyi misin dedim biraz kivrandi sonra yardim ettim kalkti. Ozur dilerim diyor dedim ben aliskinim 😀

    Gisede calistigim bi gun hafif kafa kirik bi adam geldi. Money order alacak. Parayi saydi verdi $20 eksikti. Dedim eksik. Agresiflesmeye basladi. Bidaha saydi dogru iste diyip giseye vurdu. hemen uzaklasmasi gerektigini soyledim. Tamam tamam haklisin dedi. O sirada elini arka cebine atti aha dedim alnimdan vuracak beni iki adim geri attim. Cabinden tarak cikardi. Supervisor odasinin onune gidip camdaki yansimadan bakip sacini taradi 😀

    Evsizin biri subenin kapisinin onune kakasini yapti. Hos degildi.


  • @goodluck sende macera çokmuş

  • ⭐⭐

    Taze oldu. Dun Para yatirmak icin bankamatige gittim. Normalde drive thru atm’lerden yatiririm ama bir tanesinde teknik elaman calisma yapiyordu. Daha onceden parami yuttugu icin dedim ben icerideki atm den yatirayim ne olur ne olmaz. Neyse para yatiriyorum bir sure sonra arkamdan bi Alman bir turist hisimla kufur ederek iceri girdi. Drive thru atm kartini yutmus 😁 Christmas ertesi oldugu icin banka kapaliydi. Acik bile olsa yardimci olmuyorlar cunku drive thru atm subeye bagli degil. Daha onceden basima geldigi icin buna yardimci olmaya calistim. Tabi hala sovmeye devam ediyordu. Buradan degilim boyle is mi olur falan filan 😀 Sonra isim bitti baktim duymus beni arada dedigimi yapiyordu. Geliyorlar arkadas boyle Avrupa’dan duzen bozuyorlar olacak is mi 😂saka bi yana hakliydi adam ama neyse 😀


  • Medeniyetin tek dişi kalmıştı O da gitti


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum