@FreeWoRLD
Eline sağlık faydalı bir paylaşım
-
@Onur-6 ABD vatandaşıyla evliyim Türkiyede ben ve benim gibi bir çok arkadaşım I-130 onayı bekliyoruz USCIS'den tam 3.5 aydır adamlar dosyalara bakmıyorlar ve tüm işleme durmuş durumda geçen günde dosyalarımızın BIO yani Benefits Integrity Office dolandırıcılık ve sahtekarlık işlerine bakan USCIS saha ofisine aktarıldığını öğrendik ve 2025 Consular Processing dosyalarının büyük kısmını taşımışlar aynı şikayeti şuanda yabancı forumlarda bir sürü insan yapıyor. (USCIS Bu konuda resmi açıklama yapmadı ve yapmıyor bu arada tüm bu bilgi yabancı forumlardan ve Redditteki topluluklardan aktarılan veriler ve paylaşımlar üzerinden gelen bilgiler.)
Peki bunu niye bize anlattın diyecek olan olursa kendi vatandaşının aile birleşimine bu kadar çomak sokan bir hükümetten ve yönetim anlayışından çekiliş ile 55.000 Green Card dağıtmasını beklemek çok masumca bence benim fikrimce çekiliş bu sene için elendi DV2028 içinde ortamın durumuna göre açabilir hatta ve hatta olur olmaz demeyin DV2028 elenedebilir onuda açmayabilirler. Bu adam ilk geldiğinde sevinmiştim yasadışı göçmenleri sınırdan hoplayanları göndericek bize yer açılır diye iğnenin ucu bizede battı. Yasal göçmen bile istemiyor. Hepimizin hakkında hayırlısı arkadaşlar...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Green card Sabıka kaydı
-
Merhaba babamin sabika kaydi var vize gorusmelerinde bu benim durumu mu etkiler mi?
-
@Senjer-Karasova Sadece vize talebinde bulunan kişilerden sabıka kaydı isteniyor.
-
@Fethi-Çağlar Hocam merhaba yanlış hatırlamıyorsam, adli sicil arşiv kaydınız vardı ve vize alabildiniz doğrumu ?
Bende aynı pozisyondayım. Pasaportları bu sene çıkartıp başvurdum. Bi yandan çıksın diye hayal ederken diğer yandan acaba ne olacak diye korkuyorum.
Sonuçta 2 kişi için usa pasaportu gelene kadar 20000 tl harcamış olacağım. -
Yüz kızartıcı suç değilse, mahkumiyet yoksa para cezası ile sonuçlanan suçları genelde tolere ediyor Elçilik...
-
@Fethi-Çağlar Umut ararken beklediğim cevap

-
Merhaba,
Bir bilen varsa diye yazmak danışmak istedim..
Ben henüz Green karta başvurmadım ama başvurur ve çıkarsa diye şimdiden araştırma yapıyoruz,
Affınıza sığınarak bir kaç şey danışmak isterim.Eşim 2006 yılında arkadaşıyla gezerken, arkadaşının husumetli olduğu kişilerle kavgasına müdahil olmak durumunda kalmış, arkadaşıyla husumetlisinin bıçaklı kavgasını ayırmak isterken, diğer kişinin bacağını kırıyor, karşı taraf arkadaşları ve eşimden şikayetci oluyor ve eşim 2 yıl 86/2 den ceza alıyor ve hapis yatıyor, adli sicilde çıkmıyor ama arşivli de çıkıyor, şimdi o günün kanunlarına göre paraya çevirme, denetimli serbestlik yasası yok, uzlaşma VS de olmadığı için direk yatar alıyor, bugunun kanunlarına göre şuan bu ceza uzlaşma kapsamında ve ceza infaz edilse bile uzlaşma yapılabileceğini öğrendik, şayet uzlaşma sağlanırsa dava kapanmış olsa bile sicil kaydından ve arşivli kayıttan düşüyor, böyle bir durumda lüzüm olursa c. Başsavcısı dışında kimsenin bu bilgiye erişemedigini de öğrendik,
Böyle bir yol izleyen varmı merak ettik? 2 yıl abd için uzun bir süre, ve yaralama suçu da kabul etmedikleri kısımda, eşim olmadan abd gitmem mümkün değil, bana ve kızıma vize çıksa bile, eşim ap kalacak yada direk Red alacak, bu durumda l601 galiba onun üzerinden ilerlemek durumda kalacak doğrumu?2 sorum, ben üniversite diplomamı kaybettim ve üniversitem bana, soğuk ve online imzalı bir diploma gönderdi, ama bu bildiğiniz bir diploma gibi değilde bir döküm şeklinde, bununla şuan bir bankada çalışıyorum, ve aöf 4 sınıfım ayrıca, ikinci üniversitem, bu diploma şuan tüm resmi kurumlarda geçerli, abd konsolosluğu sorun yaratırmı?
3 sorum 15 yıl evvel babamdan dolayı ailem yeşil pasaportluydu, o dönem bir abd girişimin olmuştu, konsolosluğun bombaladığı ve hcbs bankası saldırısının olduğu gün tüm vize işlemleri iptal oldu ve ben Red yedim.. Bu pasaport kayıp durumda, e devlet pasaport sorgusunda çıkmıyor 25 yaşını doldurduğum ve evlendigim için artık o pasaport üzerinden kayıp VS gibi birşey yapamıyorum çünkü pasaporta dair ne bir numara ne bir veri var elimde, yeni pasaport başvuru yaptığımda ve alıp gittiğimde abd kons bu Red durumunu görür ve 15 yıl önce ki pasaportu istermi?
Çok şahsa münhasır sorular oldu ama belki aynı durumda olan, deneyimi olan birileri vardır diye sormak istedimDesteğinizi rica ederim
Sayg.
-
2016 yılından önce verilmiş bir cezanızvarsa uzlaşma kanundan önce, şu maddeden yararlanabiliyorsunuz, belki bu durumda olan birileri vardır diye paylaşmak istedim bir çok ceza hükmü var dolandırıcılık, iflas yaralama gibi
Cezası İnfaz Edilen Hükümlülere Uzlaşma/Uzlaştırma Yasası Uygulanır mı?
Uzlaşma/uzlaştırma yasası, kamu davasının düşmesine yol açtığı için bir ceza usul hukuku kurumu; devlet ile birey arasındaki ceza ilişkisine son verdiği için de bir maddi ceza hukuku kurumudur. Maddi ceza hukukunda, her zaman hükümlünün lehine olan kanunun uygulanması temel kuraldır (TCK md.7/2).Cezası infaz edilse bile, mahkumiyete bağlı bazı hak yoksunluklarından kurtulmak isteyen hükümlü her zaman lehe olan kanunun uygulanmasını talep edebilir. Hükümlü, hakkındaki mahkumiyet kararının yeni kanuni düzenlemeye uyarlanmasını talep ederse; infaz edilen karara dair ceza dosyası uzlaştırma hükümleri uygulanmak üzere uzlaştırma bürosuna gönderilir. Uzlaşma sağlanırsa, mahkumiyet kararı veren mahkeme davanın düşmesi kararı verir. Düşme kararı ile birlikte adli sicil kaydının silinmesi gerekir.
-
Herkese slmlar green card talihlieiyim benim Australiadan bi police record um olmus 2014 yilindan daha yeni ogrendim ds260 formu icin ewraklari hazirliyodum basvuru oncesi Australiadan police check aldigimda Mahkeme olmus ceza almisim calinti mal satmak gibi bisey ama mahkeme oldugunda ben orda degildim ulkede hicbi sikinti olmadan cikmistim bana tebligat dahi gelmemisti fakat police record umda gorunuyo su an isvecte yasiyorum ne burda ne turkiyede park cezam dahi Yok bu olay green card surecimi nasil etkiler negibi biryol izlemeliyim
-
Merhaba herkese ;
Eşimin arşiv kayıtlı sabıka kaydı bulunuyor. ( Para cezası)Ds 260 formunu doldururken nasıl bir yol izlemeliyim. Beni yönlendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için. -
@Havva-Aydın Merhaba.arsivli adli sicil kaydı varsa, oldugu gibi doğru beyan edeceksiniz ve almış olduğu cezayı ve ceza maddesinin ingilizce çevirisini yaptırıp öyle mülakata gideceksiniz. Bu konuda eksik veya yanlış beyan vermek red nedenidir.Surecinizi imzanıza taşımalısınız.
-
Ben de izninizle bir soru sormak istiyorum.
Yaklaşık 1 sene evvel alkollü araç kullanmaktan 6 ay ehliyetimi kaptırdım ve haliyle kamu davası açıldı. Dava sonucunda 8 ay 10 gün hapis cezası verilerek bu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına çevirildi. Yani herhangi bir hüküm açıklanmamış oldu.
Ds260 formunda bu durumu belirtmedim. Adli sicil ve arşivli sicil kaydımda hiç bir şey gözükmüyor. Sonuçta hükmün açıklanması geri bırakılması olduğu için herhangi bir hüküm açıklanmamış oluyor ve hüküm giymemiş oluyorum. Eğer 5 sene içerisinde başka bir suç işlenirse o zaman hüküm giyiliyor.
Yanlış mı düşünüyorum ? Eğer yanlış düşünüyorsam mülakat maili aldıktan sonra formu açtırıp bu hususu düzeltip mülakata da bu mahkeme evrakını götüreceğim.
-
@yigitberberoglu doğru yapmışsınız.ve dogru dusunuyorsunuz.arsiv kayıtlı adli sicil belgesinde ne gozukuyorsa ona göre hareket etmelisiniz.Yoksa boşuna dosyayı karıştırmayın
-
sabıka kaydını önemserler bence amerika sonuçta
-
Merhabalar green card görüşmeme 2 ay kala bana dava açıldı haksız yere. sorum şu; Görüşmede görevli memura bana dava açıldı demelimiyim bunu görebilirlermi çünkü sicilim tertemiz madur olmak istemiyorum.
-
Benim bir olaydan dolayı Hükmün geri bırakılması kararım var yani 5 yıl ertelenme bu engel olur mu sizce mülakatta yada başvuruda
-
@Muhammet-Ali başvurunuzu engelleme.
mülakat sırasında eğer arşiv kayıtlı sicil kaydınızda bu çıkıyorsa bunu mahkeme kayıtları ile görüşmede beyan etmeniz gerek.
son karar her zaman konsolosluk görevlisinindir. -
@gucarslan Adli sicil kaydı yoktur yazıyor benim hakkımda sistemde ancak dediğim gibi mahkeme kararıyla 5 yıllık hükmün geri bırakılması var dosya bu konu beni devamlı düşündürüyor.
-
@Muhammet-Ali arşiv kayıtlı sicil kaydında çıkmayan hiçbir konu için canınızı sıkmanıza gerek yok.
kontrol ettikleri yer orasıdır. -
@Taşkentler-Şirket Öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. Sonra sorunuza cevap verebilelim.
-
@gucarslan Teşekkür ederim vaktiniz ayırıp bilgi verdiğiniz için
Benzer Başlıklar
105
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum