Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba babamin sabika kaydi var vize gorusmelerinde bu benim durumu mu etkiler mi?


  • @Senjer-Karasova Sadece vize talebinde bulunan kişilerden sabıka kaydı isteniyor.


  • @Fethi-Çağlar Hocam merhaba yanlış hatırlamıyorsam, adli sicil arşiv kaydınız vardı ve vize alabildiniz doğrumu ?

    Bende aynı pozisyondayım. Pasaportları bu sene çıkartıp başvurdum. Bi yandan çıksın diye hayal ederken diğer yandan acaba ne olacak diye korkuyorum.
    Sonuçta 2 kişi için usa pasaportu gelene kadar 20000 tl harcamış olacağım.


  • Yüz kızartıcı suç değilse, mahkumiyet yoksa para cezası ile sonuçlanan suçları genelde tolere ediyor Elçilik...


  • @Fethi-Çağlar Umut ararken beklediğim cevap 🙂


  • Merhaba,
    Bir bilen varsa diye yazmak danışmak istedim..
    Ben henüz Green karta başvurmadım ama başvurur ve çıkarsa diye şimdiden araştırma yapıyoruz,
    Affınıza sığınarak bir kaç şey danışmak isterim.

    Eşim 2006 yılında arkadaşıyla gezerken, arkadaşının husumetli olduğu kişilerle kavgasına müdahil olmak durumunda kalmış, arkadaşıyla husumetlisinin bıçaklı kavgasını ayırmak isterken, diğer kişinin bacağını kırıyor, karşı taraf arkadaşları ve eşimden şikayetci oluyor ve eşim 2 yıl 86/2 den ceza alıyor ve hapis yatıyor, adli sicilde çıkmıyor ama arşivli de çıkıyor, şimdi o günün kanunlarına göre paraya çevirme, denetimli serbestlik yasası yok, uzlaşma VS de olmadığı için direk yatar alıyor, bugunun kanunlarına göre şuan bu ceza uzlaşma kapsamında ve ceza infaz edilse bile uzlaşma yapılabileceğini öğrendik, şayet uzlaşma sağlanırsa dava kapanmış olsa bile sicil kaydından ve arşivli kayıttan düşüyor, böyle bir durumda lüzüm olursa c. Başsavcısı dışında kimsenin bu bilgiye erişemedigini de öğrendik,
    Böyle bir yol izleyen varmı merak ettik? 2 yıl abd için uzun bir süre, ve yaralama suçu da kabul etmedikleri kısımda, eşim olmadan abd gitmem mümkün değil, bana ve kızıma vize çıksa bile, eşim ap kalacak yada direk Red alacak, bu durumda l601 galiba onun üzerinden ilerlemek durumda kalacak doğrumu?

    2 sorum, ben üniversite diplomamı kaybettim ve üniversitem bana, soğuk ve online imzalı bir diploma gönderdi, ama bu bildiğiniz bir diploma gibi değilde bir döküm şeklinde, bununla şuan bir bankada çalışıyorum, ve aöf 4 sınıfım ayrıca, ikinci üniversitem, bu diploma şuan tüm resmi kurumlarda geçerli, abd konsolosluğu sorun yaratırmı?

    3 sorum 15 yıl evvel babamdan dolayı ailem yeşil pasaportluydu, o dönem bir abd girişimin olmuştu, konsolosluğun bombaladığı ve hcbs bankası saldırısının olduğu gün tüm vize işlemleri iptal oldu ve ben Red yedim.. Bu pasaport kayıp durumda, e devlet pasaport sorgusunda çıkmıyor 25 yaşını doldurduğum ve evlendigim için artık o pasaport üzerinden kayıp VS gibi birşey yapamıyorum çünkü pasaporta dair ne bir numara ne bir veri var elimde, yeni pasaport başvuru yaptığımda ve alıp gittiğimde abd kons bu Red durumunu görür ve 15 yıl önce ki pasaportu istermi?
    Çok şahsa münhasır sorular oldu ama belki aynı durumda olan, deneyimi olan birileri vardır diye sormak istedim

    Desteğinizi rica ederim

    Sayg.


  • 2016 yılından önce verilmiş bir cezanızvarsa uzlaşma kanundan önce, şu maddeden yararlanabiliyorsunuz, belki bu durumda olan birileri vardır diye paylaşmak istedim bir çok ceza hükmü var dolandırıcılık, iflas yaralama gibi

    Cezası İnfaz Edilen Hükümlülere Uzlaşma/Uzlaştırma Yasası Uygulanır mı?
    Uzlaşma/uzlaştırma yasası, kamu davasının düşmesine yol açtığı için bir ceza usul hukuku kurumu; devlet ile birey arasındaki ceza ilişkisine son verdiği için de bir maddi ceza hukuku kurumudur. Maddi ceza hukukunda, her zaman hükümlünün lehine olan kanunun uygulanması temel kuraldır (TCK md.7/2).

    Cezası infaz edilse bile, mahkumiyete bağlı bazı hak yoksunluklarından kurtulmak isteyen hükümlü her zaman lehe olan kanunun uygulanmasını talep edebilir. Hükümlü, hakkındaki mahkumiyet kararının yeni kanuni düzenlemeye uyarlanmasını talep ederse; infaz edilen karara dair ceza dosyası uzlaştırma hükümleri uygulanmak üzere uzlaştırma bürosuna gönderilir. Uzlaşma sağlanırsa, mahkumiyet kararı veren mahkeme davanın düşmesi kararı verir. Düşme kararı ile birlikte adli sicil kaydının silinmesi gerekir.


  • Herkese slmlar green card talihlieiyim benim Australiadan bi police record um olmus 2014 yilindan daha yeni ogrendim ds260 formu icin ewraklari hazirliyodum basvuru oncesi Australiadan police check aldigimda Mahkeme olmus ceza almisim calinti mal satmak gibi bisey ama mahkeme oldugunda ben orda degildim ulkede hicbi sikinti olmadan cikmistim bana tebligat dahi gelmemisti fakat police record umda gorunuyo su an isvecte yasiyorum ne burda ne turkiyede park cezam dahi Yok bu olay green card surecimi nasil etkiler negibi biryol izlemeliyim


  • Merhaba herkese ;
    Eşimin arşiv kayıtlı sabıka kaydı bulunuyor. ( Para cezası)Ds 260 formunu doldururken nasıl bir yol izlemeliyim. Beni yönlendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.


  • @Havva-Aydın Merhaba.arsivli adli sicil kaydı varsa, oldugu gibi doğru beyan edeceksiniz ve almış olduğu cezayı ve ceza maddesinin ingilizce çevirisini yaptırıp öyle mülakata gideceksiniz. Bu konuda eksik veya yanlış beyan vermek red nedenidir.Surecinizi imzanıza taşımalısınız.


  • Ben de izninizle bir soru sormak istiyorum.

    Yaklaşık 1 sene evvel alkollü araç kullanmaktan 6 ay ehliyetimi kaptırdım ve haliyle kamu davası açıldı. Dava sonucunda 8 ay 10 gün hapis cezası verilerek bu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına çevirildi. Yani herhangi bir hüküm açıklanmamış oldu.

    Ds260 formunda bu durumu belirtmedim. Adli sicil ve arşivli sicil kaydımda hiç bir şey gözükmüyor. Sonuçta hükmün açıklanması geri bırakılması olduğu için herhangi bir hüküm açıklanmamış oluyor ve hüküm giymemiş oluyorum. Eğer 5 sene içerisinde başka bir suç işlenirse o zaman hüküm giyiliyor.

    Yanlış mı düşünüyorum ? Eğer yanlış düşünüyorsam mülakat maili aldıktan sonra formu açtırıp bu hususu düzeltip mülakata da bu mahkeme evrakını götüreceğim.


  • @yigitberberoglu doğru yapmışsınız.ve dogru dusunuyorsunuz.arsiv kayıtlı adli sicil belgesinde ne gozukuyorsa ona göre hareket etmelisiniz.Yoksa boşuna dosyayı karıştırmayın


  • sabıka kaydını önemserler bence amerika sonuçta


  • Merhabalar green card görüşmeme 2 ay kala bana dava açıldı haksız yere. sorum şu; Görüşmede görevli memura bana dava açıldı demelimiyim bunu görebilirlermi çünkü sicilim tertemiz madur olmak istemiyorum.


  • Benim bir olaydan dolayı Hükmün geri bırakılması kararım var yani 5 yıl ertelenme bu engel olur mu sizce mülakatta yada başvuruda

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammet-Ali başvurunuzu engelleme.
    mülakat sırasında eğer arşiv kayıtlı sicil kaydınızda bu çıkıyorsa bunu mahkeme kayıtları ile görüşmede beyan etmeniz gerek.
    son karar her zaman konsolosluk görevlisinindir.


  • @gucarslan Adli sicil kaydı yoktur yazıyor benim hakkımda sistemde ancak dediğim gibi mahkeme kararıyla 5 yıllık hükmün geri bırakılması var dosya bu konu beni devamlı düşündürüyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammet-Ali arşiv kayıtlı sicil kaydında çıkmayan hiçbir konu için canınızı sıkmanıza gerek yok.
    kontrol ettikleri yer orasıdır.

  • ⭐⭐⭐


  • @gucarslan Teşekkür ederim vaktiniz ayırıp bilgi verdiğiniz için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum