Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu bence onlar alışsın bizim gözükaralığımıza Ahsencim 💪🏻😘

  • ⭐⭐

    Biz restauranti 3-4 ay once e2 ile devretmek icin avukatimiza sormustuk. Baslangicta $50000 getirin islemleri baslatalim. $120000 civarina vize alirsiniz demisti. Tabi bunlar kesin rakamlar degil zamana dosyaya eyalete gore bile degisebilir. Coffee shop yada ufak bir restaurant icin en az $100000i gozden cikarmalisiniz. Tabi bunlara avukat ve vize masraflari dahil degil. Daha dusuk fiyatlara yapilabilir belki ama kazancta ona gore dusuk olur. Cikabilecek ekstra masraflari da goz ardi etmemelisiniz


  • @denizci10 yok kustahlık degıl.zaten suan oncelıgımiz cocugumuz.burada onun gelecegı ıcın ıyı seyler gorunmuyor.ve bızım buna cozum bulmamız gerekıyor... ve bıseylerı baslattık.
    umarım gerısınıde getırırız bı aksılık olmadan.
    ınsallah ısteyen herkes basarır..
    evet zor hıcbısey kolay degıl ama bıyerden baslamak gerekıyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kazımonaran süpersiniz. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Yolunuz açık olsun...


  • @denizci10 tesekkurler


  • @semavi Estağfurullah. Sizin gibi tecrübeli ve başarılı kişilerin tecrübeleri bize ancak yol gösterici olur. Dedikleriniz bizi yüreklendirdi. İş seçme gibi bir niyetim yok açıkcası bulunduğum yeri tanıyıp görmek isterim çalışıp bir süre. Orada bazı tanıdıklarınıza yardımcı olduğunuzu belirtmişsiniz iş konusunda rica etsek bize de yardımcı olma imkanınız olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    Screenshot_20220611-002137_Twitter.jpg

    Az önce Twitter da gördüm. Kafasında soru işareti olanlara gelsin...


  • Herkese merhaba, uzun zamandır takip ettiğim foruma ilk mesajımı yazıyorum. Eşimle birlikte 20 gün oldu new york'a geleli. Hali hazırda turist vizelerimiz var ancak niyetimiz uzun vadede e2 vizesine geçmek. İstanbul'da 20 yılı aşkın kurumsal hayatlarımızı geride bırakıp geldik. Niyetimiz önce dilimizi geliştirmek, biraz iş tecrübesi kazanmak ve ardından yapabileceğimize kanaat getirirsek dönüp türkiyeden e2'ye başvurmak.

    Bu bizim ny'a 2., amerikaya 3. gelişimiz. öncesinde sf'yi ve los angeles'ı görme fırsatımız olmuştu. ancak bu sefer ki gezimiz, -turist olmadığımız için belki de, biraz farklı hissettiriyor. bu 20 günde, her gün ortalama 15 km yürüdük, ulaşımlarımızı aylık sınırsız metro cardlarla hallediyoruz.
    bankacılık konusunda herkesin deneyimlediği bank of America yerine Hsbc üzerinden ilerlemeyi seçtik. Hsbc premier müşterisi olunca uluslararası tanınırlığınız oluyor şeklinde bankanın bir vaadi var. ancak buradaki 20 gün içinde bankada yaptığımız 2 ziyaretimiz henüz sonuç vermedi. Hsbc istanbul şubesinden tüm banka hesap hareketlerini gönderdikleri halde işlemleri ingilizceye çevirmeleri 8-9 iş günü sürdü. şu aşamada hesapta gösterdiğimiz paranın kaynağına bakıyorlar. bu konuda hesap açma işlemini başarabilirsek güncellerim. başaramazsak ben de bank of america'nın yolunu tutacağım. Hsbc'de ısrar etmemin bir sebebi de istanbuldaki hesaptan ny'taki hesaba ücretsiz para transferi yapabiliyor olmak.

    Eşimle henüz istanbuldayken aldığımız bir karar vardı, ny'a geldiğimizde türk komunitesinin içine mümkün olduğunca girmeyelim, kendi girişimlerimizle kendi hikayemizi yaratalım. buraya geldiğimizde bunun doğru bir karar olduğunu gördük. maalesef iş için kapısını çaldığımız Brooklyn ve civarındaki hiçbir türk restoranı yardımcı olmaya yanaşmadığı gibi güleryüz de göstermedi. oysa hiç tanımadığınız beyaz amerikalıların restoran ve kafelerine çat kapı gidip busser ya da Food Runner arayışınız var mı diye sorduğumuzda hep güleryüz ve cesaret verici bir tavırla karşılaştık. Birkaç tanesiyle iş görüşmesi de gerçekleştirdik gerçekten güzel deneyimlerdi. Belirli kurumsallıkta, çalışmaktan keyif alacağınız yerler maalesef çalışma izni arıyor, gerekli görmeyenleri tecrübeyi çok önemsiyor. maalesef henüz bu engelleri aşamadık.

    Ben ve eşim 20 yıllık reklamcılık hayatlarımızı sonlandırmak ve yeni bir bölümü başlatmak istedik. Robert de niro'nun emekliyken tekrar çalışma hayatına dönmesini konu alan intern filmindeki gibi 40'ından sonra sıfırdan başlamak istedik. Maalesef enerjimiz, her gün, günün her saati çok yüksek olamıyor. Yine de ne yaşarsanız yaşayın sabah kalktığınızda yine umutla ve dinlenmiş olarak kalkıyorsunuz.

    Yeme içme anlamında 90'ların başına dönmüş gibiyim. hangi meyveden alsak kiraz, şeftali, muz, ahududu inanılmaz lezzetli ve kokulu. tıpkı 30 sene önce güzel ülkemde olduğu gibi. bunun dışında yemeklerimizi çoğunlukla wholefoods'ta yemeyi tercih ediyoruz. 2 kişi, vergiler dahil 18-25 dolar aralığında tıka basa doyabiliyorsunuz. kağıt kutudan tabaklarınıza balık, et, tavuk, hindi protein ağırlıklı doldurursanız fiyat 25 dolar ve üstüne doğru çıkıyor. ancak dediğim gibi her şey çok lezzetli. mc donalds'ta iki big Mac, patates ve büyük boy koladan oluşan iki kişilik menü de 18-20 dolar aralığında. gariptir turistik yerler de kalite düşük olur, ancak en lezzetli mc donalds times meydanındaki. musluklardan, parklardaki çeşmelerden insanlar su içse de biz marketlerdeki 3 litrelik sulardan alıyoruz. bunun da günlük 2 dolar gibi bir maliyeti var.
    telefon hatlarımızı mint mobile'dan açtık, prepaid 3 aylık hatlardan bir tanesine vergilerle birlikte 84 dolar ödedim. aylık 15 gb internet ve sınırsız text, sınırsız konuşma var pakette. bu hattın güzelliği e-sim olması ve telefonunuza gelen aktivasyon koduyla birlikte direkt çalışmaya başlaması. Turkcell hatlarımızla birlikte kullanabilmemiz güzel fakat biz zaten yerel hattımızı sürekli kapalı tutuyoruz.

    Çok uzun oldu kusura bakmayın, konu başlıkları için de durumu toparlamaya çalıştım.

    20 gün içinde kendime dair fark ettiğim, beni mutlu eden şey şu oldu, ben öncesinde çok kızgın ve öfkeli bir insanmışım. araba kullanırken yayalara, arabalara kızıyormuşum, yayayken diğer yayalara, arabalara, yolu kapatarak yan yana yürüyen insanlara vs. hayat böyle duygularla yaşamak için çok kısa. bu sebeple gelmeyi düşünen ama çeşitli sebeplerle sürekli erteleyen herkese gözlerini kapatıp, gönül rahatlığıyla gelmelerini tavsiye edebilirim.

    Ancak gelince birileri nasıl olsa elimden tutar, yardım eder ön kabulüyle hareket etmeyin, hayal kırıklığınız büyük olur.
    sabrınız için teşekkürler...


  • @Alper-Bayram Merhaba Alper Bey, değerli zamanınızı bizi bilgilendirmek için ayrıdığınız için teşekkürler. Bizde E2 vizesi için iş araştırması yapıyoruz. Yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram öncelikle hayırlısı olsun sizin ve eşiniz için. İlk iletinizi buraya yazmanız çok güzel gerçekten. Gayet açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş her şey. Ben de size katılıyorum. Oradayken daha sakin daha mutlu olduğumuz için ne trafiğe canımız sıkılıyor ne de başka bişeye insanların mutlu olmasından dolayı bizler de mutlu oluyoruz ve tolerans eşiğimiz yüksek oluyor. Yeni hayatınızda başarılar.


  • @Alper-Bayram wells fargo'yu deneyin derim banka konusunda. Ben öyle açmıştım turist vizesiyle.
    ayrica para transferi bankadan bağımsız olarak çok kolay. western unionla 1 dolar veriyorum, trdeki hesabıma 1 günde gidiyor lakin dolar hesabına gitmez, tl hesabına o günün kuruyla çevrilerek gider.


  • iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. @charon, öneri için de teşekkürler. ancak bizim önceliğimiz para transferinden ziyade banka hesabı açarak buradaki statement'imizi almak. yapacağımız harcama ve ödemelerle 'biz buradayız' ı belgelemek. hsbc'den açtırmayı başarabilirsek 200 bin dolarlık transferi bile sorgusuz sualsiz gerçekleştirebiliyorsunuz.
    bu arada yazımda konaklama kısmına değinmemişim. ilk ayımız için airbnb evi tuttuk. 1 ay içinde Facebook'taki gypsy group gibi alt kiralama modeli sunan gruplardan ev buluruz diye düşünüyorduk. ancak gördük ki o grup dolandırıcı dolu. paylaştıkları video ve fotoğraflardaki evlerin maps'ten gidip baktığınızda karşılığı yok. bu sebeple şimdilik kaldığımız evi de beğendiğimiz için bir ay daha uzattık. ev sahipleri zaten çoğunlukla evde değiller ve bizim için güzel bir indirim sundular. ne var ki söyledikleri rakamı 17 ile çarptığımızı bilmiyorlar.


  • Ozellikle e2 vs gibi ancak ciddi meblaglari riske ettikten sonra aos/vize basvurusu yapabilecek arkadaslara b1-2 statusundeyken bu statunun izin vermedigi faaliyetlerde bulunmamalarini, bulunuyorlarsa bile buna iliskin niyet/tecrubelerini yetkililerin de gorebilecegi bu gibi herkese acik mecralarda paylasmamalarini (ozellikle nick name ad-soyad ile) tavsiye ederim. e2 basvurusu degerlendirilirken siz b1-2 statunuzu ihlal etmissiniz gerekcesiyle red alinirsa gercekten cok yazik olur emeklere, harcanan paralara.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dodo99, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Ozellikle e2 vs gibi ancak ciddi meblaglari riske ettikten sonra aos/vize basvurusu yapabilecek arkadaslara b1-2 statusundeyken bu statunun izin vermedigi faaliyetlerde bulunmamalarini, bulunuyorlarsa bile buna iliskin niyet/tecrubelerini yetkililerin de gorebilecegi bu gibi herkese acik mecralarda paylasmamalarini (ozellikle nick name ad-soyad ile) tavsiye ederim. e2 basvurusu degerlendirilirken siz b1-2 statunuzu ihlal etmissiniz gerekcesiyle red alinirsa gercekten cok yazik olur emeklere, harcanan paralara.

    Mantıklı bir uyarı. Tebrikler. Dikkatlerden kaçan bir konu. Adamlar turist vizesi başvurusunda bile mail ile face adreslerimizi istiyor. Bir sebebi var.


  • @dodo99
    Haklı uyarınız için teşekkür ederim. Ancak…
    Indeed üzerinden resume oluşturup çeşitli yerlerle görüşerek zaten araştırmak isterlerse bulabilecekleri kanıtlar verdim yetkili makamlara.
    Bir yere 100 bin dolarlık bir yatırım yapacaksanız iş fırsatlarına bakmak, pazarın pandemi sonrası neye evrildiğini görmek istersiniz. Yatırımcı vizesi almadan önce arkadaşlarının yanında çalışan insanlar da tanıdım.
    Yazımda da belirttiğim gibi kafamıza yatarsa başvuruyu türkiye’ye dönüp oradan yapacağız. İllegal durumlara bulaşmama beyanımız zaten baki. İstanbul’da evimiz, ailemiz, geçmişimiz var. Bütün bunları önemsemeyip benim bir forumdaki yazımı dikkate alarak red vereceklerse bu en fazla kendi kayıpları olur. Kendimizi ne çok önemseyelim, ne de azımsayalım.


  • @denizci10 Merhaba. Yazılarınızı yeni okudum verdiğiniz bilgiler çok değerli. Çok teşekkür ederim şahsım adına.
    Benim aklıma takılan ve sizin ileride yol gösterici olabileceğiniz bir konu var aklımda. Diyelim ki bütün planlarınızı gerçekleştirdiniz ve artık e2 için sürece girdiniz. Bu süreçte hangi avukatla çalışacağınızı ve süreçte sizi nasıl desteklediğini ileride paylaşabilir misiniz? Bir de iş planı, doküman vs hazırlamak gerekiyormuş. O süreci de paylaşabilirseniz inanılmaz yardımcı olabilir bizlere. Saygılar bizden :))

  • ⭐⭐⭐⭐

    @prowl teşekkür ederim. İş planı ve diğer prosedürlerle ben uğraşmıyorum çünkü avukat paket olarak bu hizmeti veriyor. Ben tabi ki süreç hakkında her an sizleri bilgilendireceğim. Bu konu kimsenin şüphesi olmasın.


  • selamlar herkese,
    foruma bugün üye oldum, ilk mesajımı da bu konuya yazmak isterim zira çok çok çok değerli bilgiler ve bir o kadar da değerli olduğunu düşündüğüm kişilerin mesajları ile dolu konu. @denizci10 hocam anlatımınız ve yardımlarınız için özellikle teşekkürler. benzer durumda olduğumuzu düşünerek yakın zamanda görüşmek dileğiyle diyelim. 34 yaşında evli ve yeni bebek sahibi, türkiyede kariyer sahibi olarak yeni bir maceraya atılmak çok zor gibi görünse de konudaki arkadaşların kararlılığı ve tutumu gerçekten çok etkileyici. hepsine teşekkürlerimle...

    birkaç sorum da olacak konudaki bilgi sahibi arkadaşlara;
    -opt diye bir durumdan bahsediliyor, bu nedir?
    -ben 2011 yılında wat yapmıştım, bu sebeple ssn bende mevcut. bunun bana bir artısı olur mu?
    -E2 vizesine ABD'den başvurulduğunda 2 yıl ülkeden çıkış olmayacağı doğru mu? zira bunun bağlayıcılığı biraz zorlayabilir, eğer Türkiye'den başvurularda bu şart yoksa buradan da başvurulabilir.
    -eşim ukrayna vatandaşı, oğlum ise hem tr hem ukrayna. bunun bize pozitif bir etkisi olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @vmature ben teşekkür ederim okuduğunuz için. Opt denilen şey yüksek lisans sonrasında verilen çalışma izni. Sosyal bilimlerde 1 sene fen bilimlerinde 2 sene opt veriliyor diye biliyorum. Yine detaylara hakim değilim ama ilgili arkadaşlar detayları verir size. E2 ile evet abd de 2 sene oturum veriliyor fakat Türkiye den alma öyle kolay değil maalesef. Vizeye başvurulur ve alamazsanız bu sefer sıkıntı yaşayabilirsiniz...


  • @denizci10 trden e2 almanin zorlugu nedir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum