Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @denizci10

    Haklısınız o konu da. Düğün dernek ölüm kalım olduğunda donememek en büyük sorun. Yoksa herkes sağlıklı olduktan sonra uzun süre gitmeyebilirsin ülkene ondan problem yok.
    5yil ABD de kalınca oturum alabiliyorsun diye bir şehir efsanesi var diye hatırlıyorum:) böyle birşey yok tabi de sizin de 5yil demenizden aklıma geldi.:)
    10yil önce F1 ile 1 yıl kalıp 2 yıl öncede eşimle çocuk yokken 4ay kalmıştım ABD de turist olarak. Çalışma izni olmadan (ssn) gerçekten zor oluyor ve iş bulmak Türklerin yanında olmaktan ve garsonluk, mall de çalışmaktan daha ileri gidemiyor ne yazikki. Çalışma izni olması veya vatandaş olmak daha ilerleye taşımaya yeterde artar.

    Öğrenci ve turist olarak ikisini de deneyimledigim için çalışma izni ve oturum olmadan belli sınırlar içinden cikamadigimi gördüm.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mexido benim 5 yıllık planım içinde greencard almak veya hak kazanmak ile 1 milyon dolara sahip olmak var. Ben bütün stratejimi, planımı ve programımı ona göre yapıyorum. Bazıları gülebilir bazıları da dalga geçebilir ama hedefiniz olmadan asla ve asla başarıya ulaşamazsınız. Olur olmaz orasını bekleyip göreceğiz ama hayal değil bence. Hele şu an piyasada dolaşan paranın haddi hesabı yokken. Nasıl dediğinizi düşünüyorum tabi şu an bundan bahsetmeyeceğim çünkü henüz tam olarak sistemi kafamda oturtamadım.

    Dediğiniz 5 yıl oturum iznine vatandaşlık diye bişeyi ilk kez sizden duydum. Greencard ı olanlar 5 sene sonra vatandaşlık veriyorlar ama başka nasıl oluyor inanın fikrim yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kazımonaran kusura bakmayın küstahlık yapmak istemem ama sizin yerinizde olsam sadece çocuklar için giderim. Bir abim var hakın zamanda sıfır İngilizce ve sıfır yırtdışı tecrübesi ama 3 çocukla Nisan ayında abd ye gitti. Kendisini takdir ediyorum. Sadece çocuklar için geldim dedi. Eşi de kendisi de bütün konfor alanlarından çıkıp gittiler. Burada çok güzel hayatları vardı. Eminim ki 1 sene içinde çok daha güzel hayatları olacak. Durumunuzu tabi ki bilmiyorum ama çocuklarınız için yapmalısınız.


  • @denizci10 Beni en çok zorlayan şey.Tek atımlık bir kurşunum var boşa atma şansı yok. Eğer doğru yatırımı yapamazsam toparlanmak çok zor.. Bir tanıdığım olsa ailemi götürmeden garsonluk vs. çalışıp işi yaşamını tecrübe edip yerinde yatırım kararı vermek isterdim ama gitsem kime derdimi anlatayım kim işe alır beni vs..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gurusun birine güvenerek yol çıkmayın bence. Dünya hali ne olacağı belli olmaz. Ama şu var burada durarak ya da bekleyerek de kimse size fırsat sunmaz. Dediğim gibi korkun ecele faydası yok. Burada da her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Evet zor karar ama o kararı aldıktan sonra gerisi boş geliyor.


  • @ahsenaydgdu
    Sertifika programı opt vermiyor diye biliyorum sadece master ve community college da veriyor olması lazım 1 yıl. 2 yıl opt veren programlar genelde yazılım bilgisayar vs bölümler diye biliyorum.
    Yaş benim 36,5 🙂 yaşlanıyoruz.:) Çocuk 20aylik.
    Lojistik denizcilik alanındayim. Eş calismiyor ama branşi İK bir dönem çalışmıştı. İkimiz de üniv mezunuyuz.

    $ böyle yükselmeye devam ederse TL nin çok fazla bir $ getirisi de olmayacak gözüküyor orası için. 😕


  • @denizci10
    Doğrudur neden olmasın. İnsanin istedikten sonra yapamayacağı birşey yok. Bazen engeller çıkabilir önemli olan sabır ve engelleri aşmak,yilmamak. Ayrıca dediğiniz gibi plan program da şart kesinlikle.

  • ⭐⭐⭐

    @mexido sertifica programını ben santa monica collegeden belirledim mail atıp sordum opt veriyorlar. 1-2 yıl ayrımı sözel ve sayısal olarak ayrılıyor. 1 yıl bile verseler bence kendimizi göstermek için yeterlidir.
    Bizm yaşlar 29-30 çocuk 2.5 yaşında deneyeceğiz 🙏🏼

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mexido kesinlikle haklısınız. Kolay değil ama imkansız hiç değil. Yolunuz açık olsun.


  • @ahsenaydgdu, o zaman süper:)
    Demekki sertifika programı da opt veriyor.
    Öğrenmiş olduk. O tarz sertifika programı bakayım bende ozaman. Master da daha çok şey istiyorlar gre-gmat TOEFL vs ve daha pahalı çünkü. Sertifika da gre-gmat yok ve TOEFL da master daki gibi yüksek not ve yüksek ücret istemiyorlar.

    @denizci10
    Teşekkürler.
    Sizinde hcam yolunuz açık olsun:)

  • ⭐⭐⭐

    @mexido size özelden bişeyler yazmıştım bakabilirseniz plandaki detaylardan bahsettim 😂


  • @ahsenaydgdu
    Şimdi gördüm:)


  • @mexido, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @ahsenaydgdu ve @denizci10 teşekkürler bilgi için. Açıkçası Max taş çatlasın 50bin$ çıkar. Oda evi satarsak anca.:) Oda yeterli görünmüyor kanısı var. Birde zaten isin devamlılığı söz konusu olmazsa yatırım ve vize de çöp olur riski de mevcut ne yazikki.
    Vatandaslik alacak seçenek bırakmıyorlar bize. 16yildir gc basvuruyorum son 5yildir evli olarak çifte şans deneyelim dedik oda olmadı. Geçen senede basvurmadim unuttum. Bıktım artık. Zaten çıkmıyor kime çıkıyor bu gc onu da anlamış değilim açıkçası. İlk başvuran adama çıkıyor bir ömür boyu basvursak da bize çıkmaz artık. Ümit kalmadi.
    Turist vizesi va ama oda bir işe yaramıyor yasal olarak kalıp calisamiyorsun. F1 cevirsen tr ye geldiğinde tekrar vize alman gerekiyor. Vize alacaginin tekrar garantisi yok. Master yapsan 18ay opt veriyor isveren sana sponsor olursa onunda garantisi yok. Anlayacağınız tüm yollar kapalı malesef. Bir çıkış yolu bulamadım.

    F1 e çevirince türkiyeye gelince neden tekrar vize alalım ki? Mesela 10 yıllık turist vizem var diyelim abd ye gittim f1 e çevirdim. Daha sonra ülkeden giriş çıkış neden problem oluyor sonuçta 10 yıllık vizem var


  • @gurusun, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @denizci10 Beni en çok zorlayan şey.Tek atımlık bir kurşunum var boşa atma şansı yok. Eğer doğru yatırımı yapamazsam toparlanmak çok zor.. Bir tanıdığım olsa ailemi götürmeden garsonluk vs. çalışıp işi yaşamını tecrübe edip yerinde yatırım kararı vermek isterdim ama gitsem kime derdimi anlatayım kim işe alır beni vs..

    Lutfen ikna ediyormus gibi algilamayin...

    Buraya gelip 'kirami odeyecek is bulamiyorum' demek cok zor... Bu durumda insanlarla karsilastim defalarca ama (elestiri degil gozlem) ya is begenmiyorlar, ya is begenmiyor gibi gorunup, aslinda basaramama korkusundan dolayi iyi firsatlari bile tepiyorlar, yada akil sagliklari ile iglili (gercekten) sorunlari var. Sonuncu secenekte olan bir kac kisi ile tanistim ve iclerinde en cok emek sarfedenlerin onlar olmasi da ibretlik...

    Ben henuz hic bir tanidigima benim calistigim sartlar kadar agir is bulmadim yada yonlendirmedim... Ama yari zorluktaki islere burun kiviranlar cok oldu...

    Ben depoda is bulup indir kaldir yaptigimda 'basla bir yerden, maas islesin, zaten bunlari ileride gulerek anlatacaksin' diyerek sevinerek gittim... Basit bir bakis acisi ama irdeleyene cok sey ifade eder...

  • ⭐⭐⭐

    @Bolubeyi sistem üzerinde turist vize iptal oluyor çünkü öğrenciye geçtiniz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @semavi sonuna kadar haklısın abi. Her yerde iş ilanı varken bu kadar insan açığı varken kimse iş bulamıyorum demesin asla. McDonald's managera 24 dolar artı tip veriyor. Bence gayet iyi bir maaş. Hele bizim gibi zeki insanlar normal olarak girip hemen manager olabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @semavi biz de gemileri fena yaktık Kadir bey, umuyorum ve inanıyorum ki sonunda hedefimize ulaşacağız🙏🏻 Bugün bir arkadaşımın annesine yarım saat neden gitmek istediğimizi anlattım sonra da herkesin klasik önümüze sunduğu ‘ya sevemezseniz, ya çocuklarınız İngilizceyi öğrenemezse ya dönmek isterseniz işiniz nolacak, ya evinizi satınca geri gelince alamazsanız…’ gibi göz korkutucu sorularını soğukkanlılıkla cevapladım. En sonunda teyze ‘siz kafaya koymuşsunuz, yolunuz açık olsun’ dedi ama hala şaşkındı cesaretimize 😅 Hele memurluğu bırakıp Cafe açmak istediğimizi duyunca öyle bir gözleri büyüdü ki hala gülüyorum😂
    Bütün dediklerinize katılıyorum, bir arkadaşa bakıp çıkacaktım diyenlerden olmayacağız umarım 🙏🏻🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu Ahsencim cesaretin, araştıran ve vazgeçmeyen tavrın için seni tebrik ediyorum. Umarım herşey dilediğin gibi olur. Güveniyorum sana💪🏻🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek ahaha melek abla alış bu tepkilere daha bu başlangıçç :))

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek umarım bu deli cesaretimi, motivasyonumu zorluklar karşısında da koruyabilirim, tek dileğim bu hepimizin hayallerindeki hayatı yaşaması 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum