Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.8k 244

• @repatita olabilir. Ama arkadaşım 1999 dan beri orada yaşıyor ilk kez gördüm diyor ve hemen hemen herkesin aldığını söyledi. Ondan dedim ben de. İnşallah olmaz böyle bir kıtlık.

• @ahsenaydgdu ve @denizci10 teşekkürler bilgi için. Açıkçası Max taş çatlasın 50bin$ çıkar. Oda evi satarsak anca.:) Oda yeterli görünmüyor kanısı var. Birde zaten isin devamlılığı söz konusu olmazsa yatırım ve vize de çöp olur riski de mevcut ne yazikki.
    Vatandaslik alacak seçenek bırakmıyorlar bize. 16yildir gc basvuruyorum son 5yildir evli olarak çifte şans deneyelim dedik oda olmadı. Geçen senede basvurmadim unuttum. Bıktım artık. Zaten çıkmıyor kime çıkıyor bu gc onu da anlamış değilim açıkçası. İlk başvuran adama çıkıyor bir ömür boyu basvursak da bize çıkmaz artık. Ümit kalmadi.
    Turist vizesi va ama oda bir işe yaramıyor yasal olarak kalıp calisamiyorsun. F1 cevirsen tr ye geldiğinde tekrar vize alman gerekiyor. Vize alacaginin tekrar garantisi yok. Master yapsan 18ay opt veriyor isveren sana sponsor olursa onunda garantisi yok. Anlayacağınız tüm yollar kapalı malesef. Bir çıkış yolu bulamadım.

• ⭐⭐⭐

@mexido optden döndürürsünz ya sponsorluğa yada o süre içinde siz opt deyken eşinizin üzerinden bi girişim yaparsınız. Nasılsa optde maaşlı çalışan olacaksınız, ssn olacak kredi puanınız olacak.. Yapacağınız işe göre e2 vize alırsınz belki. E2 statudeyken zaten eşlerden diğeri ssnli yasal çalışma izinli oluyor ozamanda sponsor ararsınız. Şahsen bizde bu yolu izleyeceğiz

• @ahsenaydgdu

Master mi deneyeceksiniz?
    Yoksa turist ile gelip E2 mi başvuru yapacaksınız?
    Evet E2 de eşlerden biri SSN ile çalışma iznine sahip olabiliyor ama sponsor neden olsunlar ? Üstün bir yeteneğe yada orda bulmak da zorluk çekilen misal dönerci ustası, baklava ustası , berber vs olmak lazım ki adamlar sponsor olsun. Yoksa ssn ile çalışma izni ile normal bir şekilde çalışmaya devam edersin.

• ⭐⭐⭐⭐

@mexido size sadece şunu söylemek istiyorum. Denemeden bilemezsiniz. En kötü 50bin doları kaybedersiniz gelirsiniz ki hiç sanmıyorum öyle bişey olacağını. Ben oraya gidip kalmak isteyen herkesin bir şekilde kaldığını gördüm. Biz de gidiyoruz karambole ama şunu biliyorum ki sadece ve sadece kendimize güveniyorum. Allah sağlık sıhhat versin yeter ki. Asla geri dönmeyi düşünmüyorum. Buna beş parasız kalmak da dahil. Sonuçta herkesin kendi hayatı ama siz enine boyuna bir daha düşünün derim. Saygılar.

• @denizci10

Kesinlikle hcam denemeden bilemeyiz.
    Aile burda olunca işte hem eşimin hem benim dönmeme durumu istediğinde gelememe sorunu oluyor. Tekrar burdan vize alacağımızın garantisi de yok. En kotu turisten E2 alma ihtimali doğarsa eş üzerine E2 yapıp benim ssn alıp çalışıp bir sponsor bulmam şart ki vatandaşlık alabileyim. Önemli olan sponsor bulabilecekmiyiz kafamı kurcalayan konu bu. Vatandaşlık alamadiktan sonra onca emek boşa gitsin istemez kimse.

• ⭐⭐⭐⭐

@mexido haklısınız ama size şunu söyleyeyim buradan yazdıklarım beni sallamıyordu ki bence de haklılar her gün binlerce insan yazıyordur. Ama ben oraya gidince bazı insanlar yardımcı olmak için elinden geleni yaptı. Yani oraya gidince size yardımcı olacak birileri bulunur. Diyorsunuz ya bana niye sponsor olsunlar işte bunun tek cevabı sizsiniz. Eğer siz işinizde başarılı olursanız ve öne çıkarsanız mutlaka size sponsor olacak firmalar olacaktır. Dürüst ve çalışkan olmanız yeterli. Buraya dönme fikri için hep aynı şeyi söylüyorum her an buraya dönecekmiş gibi plan yapmayın asla. Biliyorum aile önemli ama hem pencere kenarı hem tek koltuk hem de teker üstü olmasın olmuyor maalesef. Ben aileme 5 yıl içinde gelmemizi beklemeyin dedim. Bizi görmek isteyen varsa vizesini alsın biletleri biz alırız dedim. Mesela eşimin annesi gelemez ama yapacak bişey yok. Böyle olmasını istemezdik ama geleceğimiz için mecburuz. Ondan bir seçim yapmanız gerekebilir. Kendinizi buna göre hazırlayın diye söylüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Sorun yasayan ve 'tutunamayanlarin' bir cogu olmadi donerimciler ve Turkiye'de ki konumlarini haddinden fazla yuceltenler... Bu yuceltmenin temel kaynagida kompleks... Oda ayri bir tartisma konusu...

Cebinde parasi olmayip, is secen (temelinde ya yapamazsam korkusu var) kisiler oldu. Cogu sorun yasadi...

Cebinde ciddi parasi olup en dip iste baslayip lay lay lom, keyifli devam edip sonra vakti gelince daha iyi konuma cikanlarda...

Ben bir arkadasa bakip cikacagimlar out, gemileri yakanlar in! :D

• ⭐⭐⭐⭐

@semavi yine muhteşem bir özet. Tamamen katılıyorum. Her an aklınızın bir köşesinde dönsem mi ya da olmuyor galiba gibi bir düşünce olursa başlamadan jübile olur. ABD kapitalizmin beşiği yani burada tutunmak için çalışmalısınız ve sürekli mücadele etmelisiniz bence.

• ⭐⭐⭐

@mexido orçun abi açıklamış kadir abide aynı şekilde nokta atış yorumlarıyla taçlandırmış ben şunu söyleyeceğim orçun abinin motivasyonun aynısı bende de var yaşınız işiniz çocuk durumunuz nedir bilmiyorum ama muhakkak denemeye değer diye düşünüyorum. Bir miktar para kaybedilir ama ucunda cocuğa insana doğaya değer verilen alım gücünün güçlü olduğu insanların yüzlerinin güldüğü bir ülkede yaşam tecrubesi kazanılacak dil öğrenilecek, kar zarar oranı yapınca her zaman bende amerika daha ağır bastı, para yeniden kazanılır.

Planımızı açıkliyim, Biz turistle giriş yaptıktan sonra 90 gün geçince ben önce bir dil okulu veya o süre içerisinde ingilizce sınavını geçersem opt veren bir muhasebeyle alakalı sertifika programına kaydolacağım. Bu şekilde statuyu f1 e taşıyacağım. O program bittikten sonra opt alıp (statu j1 e geçecek) alanımda iş arayacağım. Ki bulurum diye düşünüyorum, umuyorum. Optye geçene kadar ki o 1-1.5 yıllık sürectede forumdan tanıştığımız bir arkadaş kendisi cash yada driver iş konusunda yardımcı olacağını söyledi o şekilde yaşamı sürdürücez. E2 planlarımızda var ama hemen çevreyi işleyişi öğrenmeden girmeyeceğiz. Ben optdeyken gerekirse eşimin üstüne bişeyler düşünücez böylece ikimizde ssn sahibi olacağız. Bu arada Elimdeki para (40k$) anca yerleşme ev tutma araç almaya(2adet) ev düzmeye belki çocuğun kreşi ücretine falan anca yeter öyle çok çok paramızda yok bunu söylüyorum hani belki sizinde bütçe kısıtlıdır umutsuzluğa kapılmayın. Sadece ihtiyacınız olan biraz cesaret ki sizin vizeniz var bu yolun yarısı demek 🙏🏼 Kalan yarısıda gidip tutunmak..

Anlayacağınız Yaktık Gemileri dönüş yok geri… 😊😊

• @ahsenaydgdu olay budur. Yolunuz açık olsun. :clapping_hands: :clapping_hands:

• @denizci10 hep beraber abi inşallah siznde san diego olur da komşu oluruz ahahah 😊😊 bizimki direk mermiye kafa atmak olucak ama herkes zaten bir süre bu yollardan geçiyor ilk değilsin son olmayacaksın diye kendimi motive ediyorum. Sağlıkla alakalı bir sorun olmadığı sürece dönmeye niyetimiz yok..

• @ahsenaydgdu Amin. Boğulursak büyük denizde boğuluruz. Ama çıkarsak efsane oluruz. Merak etme eninde sonunda yapacağız evelallah. Tek dileğimiz sağlık dediğin gibi.

• cogu ınsan bır sekılde buradan gıdebılmenın hesaplarını yapıyor. bu kararı verebılmek cok zor belkıde..
    cocugumuz olmasa belkı bız de coktan gıtmıstık..herkesın farklı farklı durumları var.
    zaten kımse oraya hayal kurmaya gıtmıyor.gıdıp orada zengın olucam soyle yapıcam dıye..bır sekılde buradakı karısıklık duzensızlık ve ekonomık durumlardan oturu gıtmeyı dusunuyor.
    en basında alım gucu kolaylıgı var.kazanacagınız paranın karsılıgında almanız gereken seylere kolay ulasım var.
    umarım bu kararı veren cogu kısı basarabılır..
    buradan da onların guzel hıkayelerını dınlerız

• @denizci10

Haklısınız o konu da. Düğün dernek ölüm kalım olduğunda donememek en büyük sorun. Yoksa herkes sağlıklı olduktan sonra uzun süre gitmeyebilirsin ülkene ondan problem yok.
    5yil ABD de kalınca oturum alabiliyorsun diye bir şehir efsanesi var diye hatırlıyorum:) böyle birşey yok tabi de sizin de 5yil demenizden aklıma geldi.:)
    10yil önce F1 ile 1 yıl kalıp 2 yıl öncede eşimle çocuk yokken 4ay kalmıştım ABD de turist olarak. Çalışma izni olmadan (ssn) gerçekten zor oluyor ve iş bulmak Türklerin yanında olmaktan ve garsonluk, mall de çalışmaktan daha ileri gidemiyor ne yazikki. Çalışma izni olması veya vatandaş olmak daha ilerleye taşımaya yeterde artar.

Öğrenci ve turist olarak ikisini de deneyimledigim için çalışma izni ve oturum olmadan belli sınırlar içinden cikamadigimi gördüm.

• ⭐⭐⭐⭐

@mexido benim 5 yıllık planım içinde greencard almak veya hak kazanmak ile 1 milyon dolara sahip olmak var. Ben bütün stratejimi, planımı ve programımı ona göre yapıyorum. Bazıları gülebilir bazıları da dalga geçebilir ama hedefiniz olmadan asla ve asla başarıya ulaşamazsınız. Olur olmaz orasını bekleyip göreceğiz ama hayal değil bence. Hele şu an piyasada dolaşan paranın haddi hesabı yokken. Nasıl dediğinizi düşünüyorum tabi şu an bundan bahsetmeyeceğim çünkü henüz tam olarak sistemi kafamda oturtamadım.

Dediğiniz 5 yıl oturum iznine vatandaşlık diye bişeyi ilk kez sizden duydum. Greencard ı olanlar 5 sene sonra vatandaşlık veriyorlar ama başka nasıl oluyor inanın fikrim yok.

• @kazımonaran kusura bakmayın küstahlık yapmak istemem ama sizin yerinizde olsam sadece çocuklar için giderim. Bir abim var hakın zamanda sıfır İngilizce ve sıfır yırtdışı tecrübesi ama 3 çocukla Nisan ayında abd ye gitti. Kendisini takdir ediyorum. Sadece çocuklar için geldim dedi. Eşi de kendisi de bütün konfor alanlarından çıkıp gittiler. Burada çok güzel hayatları vardı. Eminim ki 1 sene içinde çok daha güzel hayatları olacak. Durumunuzu tabi ki bilmiyorum ama çocuklarınız için yapmalısınız.

• @denizci10 Beni en çok zorlayan şey.Tek atımlık bir kurşunum var boşa atma şansı yok. Eğer doğru yatırımı yapamazsam toparlanmak çok zor.. Bir tanıdığım olsa ailemi götürmeden garsonluk vs. çalışıp işi yaşamını tecrübe edip yerinde yatırım kararı vermek isterdim ama gitsem kime derdimi anlatayım kim işe alır beni vs..

• ⭐⭐⭐⭐

@gurusun birine güvenerek yol çıkmayın bence. Dünya hali ne olacağı belli olmaz. Ama şu var burada durarak ya da bekleyerek de kimse size fırsat sunmaz. Dediğim gibi korkun ecele faydası yok. Burada da her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Evet zor karar ama o kararı aldıktan sonra gerisi boş geliyor.

• @ahsenaydgdu
    Sertifika programı opt vermiyor diye biliyorum sadece master ve community college da veriyor olması lazım 1 yıl. 2 yıl opt veren programlar genelde yazılım bilgisayar vs bölümler diye biliyorum.
    Yaş benim 36,5 :) yaşlanıyoruz.:) Çocuk 20aylik.
    Lojistik denizcilik alanındayim. Eş calismiyor ama branşi İK bir dönem çalışmıştı. İkimiz de üniv mezunuyuz.

$ böyle yükselmeye devam ederse TL nin çok fazla bir $ getirisi de olmayacak gözüküyor orası için. :/

Benzer Başlıklar

• ABD'de şirket açma ücretleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    23
    19 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    N
    @debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.
  • GC kazandık diyelim ABD ye gitmeden iş nasıl bulunur

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    https://yesilkartforum.com/forum/category/6/amerika-birleşik-devletleri-nde-meslekler
  • Turist vizesiyle ABD'ye girip kaçak yaşamak

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    28
    1 Oy
    28 İleti
    19k Bakış
    crazycellsC
    Ercan Bey zaten ettigi kufurlerle amacini belli etti sanirim. Forumda sinkafli kufur kesinlikle kabul edilebilir degil, o nedenle kendisi forumdan cikarilmistir. Bu konuyu sanirim her acidan kapatabiliriz. Zaten ABD'de yasal statuye sahip olmadan yasamak hic kimseye tavsiye ettigimiz ya da destekledigimiz bir fikir degil. Ozellikle Turkiye'de yasayan kisilere verilebilecek en iyi ornek su an Turkiye'de bulunan Suriyelilerdir sanirim, yasal olarak hukumet tarafindan alinmalarina ragmen cektikleri ve yasadiklari ortada... Bir de bunun hukumet tarafindan desteklenmeyen seklini dusunun. ABD hukuk ulkesi oldugundan, kacak olsaniz da bazi haklariniz kesinlikle oluyor, ama bu sizi yaniltmasin. Benim gorebildigim kadariyla insanlar kacak olarak ABD'de yasamis fakat daha sonra cok sansli bir sekilde ABD vatandasi ile evlilik yapip yasal statu kazanan kisilerden oldukca etkilenip, kacak yasamanin rahat oldugu fikrine kapiliyor. Oysa sizin gordugunuz, artik illegal statuye sahip olmayan ve cok sansli olan birisi.
  • ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam hedef plan abd de yasam
    50
    5 Oy
    50 İleti
    5k Bakış
    Mehmet Fatih AslanM
    Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k