Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 254.3k 317

  • @Orhan-Cabarov YouTube kanali acsan bence seni izleyen cok olabilir icimde oyle bir his var. Oradanda uc 5 kazanirsin


  • @nicely Utangaç biriyim o sebeple o tür şeyler yapamam. :D

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov yuzunu gostermene gerek yok abi. @ismailayaz aka amerikanin iki numarali ustasi o sekilde icap ediyor videolarina goz at bi istersen :)


  • @Orhan-Cabarov Tebrik ederim, bence saatlik 16.5 dolar güzel para. Ayda 2.640 dolar parayı toplarsın ve üstelik her hafta 2. hatta 3. bir işi yapabileceğin 3 günün daha olacak. Şu şartlarda Amerika'da olsam sanıyorum çok mutlu olurdum. Şans yüzüne gülmeye başladı gibi sanki, yolun açık olsun :)


  • @Hopasej, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @Orhan-Cabarov Tebrik ederim, bence saatlik 16.5 dolar güzel para. Ayda 2.640 dolar parayı toplarsın ve üstelik her hafta 2. hatta 3. bir işi yapabileceğin 3 günün daha olacak. Şu şartlarda Amerika'da olsam sanıyorum çok mutlu olurdum. Şans yüzüne gülmeye başladı gibi sanki, yolun açık olsun :)

    NC'da saatte $16.50 hic de fena degil. Vergi ve diger kesintilerden sonra iki haftada bir yaklasik $1050 lik paycheck alirsiniz. Kira derdiniz yoksa, bekar birisi icin fena sayilmaz. :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea Takriben çift vergiye göre 2500 Usd civarı olur. Brüt - Net arası Kesinti %19 -20 civarı . @Orhan-Cabarov hayırlı olsun. Umarım işini seversin. Ancak dil işini acilen halletmen lazım. Müşteri ilişkileri ve bazı detaylı operasyonlar açısından gerekebilir. Dağıtım yaptığın bölge ve Team Leader & Çalışanlar Siyahi ise bu kesinlikle lazım.


  • @redsat2000 Merhabalar

    Tennessee Nashville de brüt 3000-3500 maaş nasıldır sizce ?

    Tek bekar birisi için ?


  • @Megatron uzun vadede kotu olsada baslangic icin yeter artar bile


  • @Megatron, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @redsat2000 Merhabalar

    Tennessee Nashville de brüt 3000-3500 maaş nasıldır sizce ?

    Tek bekar birisi için ?

    @Megatron ilk dönem için iyidir. Ev kirası ve arabanın masrafları (sigorta bakım tutum ve benzin) en fazla tutan rakamlar ve de ilk eve yerleşme esnasındaki masraflar en çok tutan kalemler . Bunları makul rakamlara kapatırsan . Biraz birikim de yapabilirsin . Ancak maaş arttıkça vergi dilimleri de yükseliyor. Yüzde 23 gibi normal sağlık sigortası hariç kesintin var. Bilgin olsun

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Megatron 2700 dolar civarı vergi kesintisi sonrası para geçer (Eğer federal ve state vergisi olan çift vergi sistemi varsa ) Ayrıca isteğe bağlı emeklilik varsa yani 401K brütten %3 ve sağlık yaşam ve kaza sigortası şirketten varsa 200 dolarda o kesinti olur . 105 dolar 401 K ve Sigorta ile blrlikte toplam 300 dolar daha kesilir 2400 dolar eline net geçer .Bekar birisi için bu değerler aile sigortası için durum değişir.


  • Merhabalar,

    Bu gruptaki çoğu kişi sanırım şu an ABD de yaşıyor. Tecrübe eden veya duyan vardır diye bir sorum olacak. Finans/ Bankacılık sektöründe TR deki iş tecrübesiyle ABD de iş bulunabilir mi ? TR deki iş tecrübesinin orada geçerliliği oluyor mu ?


  • Tr'de tecrubeniz olmasi iyi bir sey ancak cok buyuk oranda meslek dallarinda burada hic bir gecerliligi yok. Bilgisayar ve yazilimcilik veya el becerileri gerektiren zanaatler istisna olabilir ki zira onlarda burada bellirli bir sure sertifika programlarina gidiyorlar. 1-2 senelik Sertifika programlarina katilarak buranin bilgilerini edinmeniz is bulmanizi kolaylastirir. Bankacilik - Finans ve Muhasebe hemen hemen tum dunyada ayni temeller uzerine kuruludur ancak her ulkenin farkli kanunlari ve isleyisi oldugundan sizde ilk bakacaklari sey buranin tecrubesi olacaktir. Eger Turkiye de. Usa merkezi bulunan uluslararasi bir firmada calistiysaniz ve ingilizceniz iyi seviyede ise o zaman is bulmaniz biraz daha kolay olacaktir.

  • ⭐⭐

    @bco2023, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Merhabalar,

    Bu gruptaki çoğu kişi sanırım şu an ABD de yaşıyor. Tecrübe eden veya duyan vardır diye bir sorum olacak. Finans/ Bankacılık sektöründe TR deki iş tecrübesiyle ABD de iş bulunabilir mi ? TR deki iş tecrübesinin orada geçerliliği oluyor mu ?

    Ben de aynı konuyu araştırıyorum yaklaşık 9 yıllık bankacılık deneyimim var TR'de ancak araştırmalarım neticesinde buradaki tecrübe orada herhangi bir işe yaramıyor. LinkedIn'den BOF'un ilanlarına vs. baktım. Genellikle part time personel ilanları var ve herhangi bir tecrübe de istemiyorlar.


  • @sytahmt Ben de bankaciyim
    Belirttiginiz is sanirim Teller denilen gisecilik.
    Bizim iskolunun gocmenlikte bir dezavantaji var. Bu ve benzeri isler gelismis ulke devletlerinin, ortalama egitim almis , ortalama bir vatandasina istihdam yaratmayi hedefledigi , fiziksel olarak zorlayici olmayan, hayatini belli bir seviyenin uzerinde yasamasini saglayacak, ancak ozel bir yetenek, zeka , egitim vs gerektirmeyen beyaz yaka isleri.

  • ⭐⭐

    @Eren-0 evet maalesef uluslararası geçerliliği olmayan bir meslek kolu bankacılık. Dediğiniz gibi ortalama bir zekaya sahip tüm vatandaşların yapabileceği bir iş. Maalesef ülkemizde belli bir seviyenin üzerinde yaşamını sağlayacak şartlar en azından kendi bankam açısından yok. Eskiden yabancı sermayeli bir bankada çalışıyordum şu an %100 türk sermayeli bir bankada çalışıyorum her ikisinde de maaşlar maalesef hayal kırıklığı. Emeklilikte mevcutta çalıştığım bankanın şartları çok iyi ancak ben emekli olana kadar çalışmayacağım için bana bugün vermesi daha mantıklı :)


  • @Eren-0 hangi birimde bankacılık yapıyorsunuz ?


  • @sytahmt hangi birimde bankacılık yapıyorsunuz ?


  • @redsat2000 Teşekkür ederim. NC'de de mi %20 kesinti var ? Burada vergi daha azdır diye tahmin ediyordum. Mülakattaki adam siyahiydi. Siyahileri anlamak ekstra zor. :D

    Telefonda aradı konuştum. Saati ve günü anladım ama onaylamak için adama sms attım o da doğru dedim. :)

    @MySea Şimdilik kira derdim yok ve bekarım. Araba alacağım, onunla uber eats filan yaparım eğer iş oluyorsa. Çalışmadığım günler en azından 100 dolar uberle yapsam benim için iyidir.

    İşe alsınlar maaşın miktarı şimdilik önemli değil. Gelecekte daha iyi iş bulursam çıkarım. Bir de overtime olma durumu varmış. Overtime olursa iyi olur.

    Edit: Dün Alkol testi verdim. Bugün training için çağırdılar. 9,10,11 haziran training var. Umarım geçebilirim ve işe alınırım. İşsiz olmak cepten para yemek çok kötü bir duygu.

    Markete girince canım istediğim şeyleri almaya elim gitmiyor. Temel ihtiyaclarımı alıyorum. Onlarında en ucuzunu alıyorum. İndirimli ürün arıyorum. :)

    Bugün çok saçma bir şey yaptım. 4 mil güneşin altında markete yürüdüm ve yükle döndüm. Dönüşte gözlerim karardı sıcaktan. Otobanı geçmek için, ışıklar için ekstradan 1 mil daha yürümüşümdür. Bir daha böyle maceralara girmem.

    Araba bakıyorum 2. el. Bulur bulmaz alacağım.


  • @Orhan-Cabarov Bildiğim kadarıyla 2 senelik ABD ehliyeti ve 15 yaşından küçük aracın olmadan Uber taxi yapamıyorsun ama eats ve doordash gibi takılabilirsin. Akşam saatlerinde birkaç saatte $100 kazanabilirsin yemek dağıtarak.

  • ⭐⭐

    @bco2023, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @sytahmt hangi birimde bankacılık yapıyorsunuz ?

    Genel Müdürlük, Krediler birimindeyim ben siz?


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da Evcil Hayvan Adoption/Foster

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    8
    6 Oy
    8 İleti
    695 Bakış
    R
    @EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı. Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar. Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler. Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden. Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^
  • İngilizce olmadan Amerika'da ihtiyaç gidermek

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    5
    0 Oy
    5 İleti
    355 Bakış
    crazycellsC
    ABD'de pek cok yerde Ingilizce, bazi bolgelerde de Ispanyolca size yetecek :) ama Turkce tek basina kesinlikle yeterli degil. Su bolumdeki basliklari incelemenizi ve ingilizcenizi gelistirmenizi tavsiye ederim, merak etmeyin 1 yilda oldukca iyi seviyede ingilizce ogrenirsiniz, hickimse anasinin karnindan ingilizce bilerek dogmuyor :) https://yesilkartforum.com/forum/category/96/i̇ngilizce
  • Ingilizce bilmeden Amerika'ya gitmek

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    8
    2 Oy
    8 İleti
    6k Bakış
    yunus emre çeçenY
    https://www.usalearns.org/ Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
  • Amerika'da Polis, Asker olmak

    Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    3
    -4 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    polislik icin de link surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1406/abd-de-polislik forumda basit bir arama bile yapmadan yeni baslik olusturmayin.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum