Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Orhan-Cabarov Abi caps'i caldim dv2024'e atiyorum 🙂 belki caps ugurlurdur


  • @celica Kafana göre nasıl istersen. 😃


  • Merhaba arkadaşlar. Bugün Amazon’da iş mülakatım vardı. Bisikletle gidecektim ama akrabanın arkadaşı aradı ısrarla ben götüreyim dedi. Beraber gittik. Mülakata o da benimle beraber girdi. Bence onun sayesinde mülakatı geçtim, çünkü tercümanlık yaptı bana. Adam çok hızlı konuşuyordu ve zenciydi, zencileri anlamak daha zor.

    Her neyse alkol testi gibi şeyler isteyecekler. Ondan sonra 3 gün training’e gideceğim. Sabah 8 akşam 5 arası. Training’den geçmesem bile 3 günün parasını verecekler. Saati 16.5$.

    North Carolina için bence iyi bir maaş. Kira derdimde yok şimdilik.

    Dilim kötü olduğu için endişeliyim. Geçemezsem dil yüzünden olacaktır muhtemelen. Bir de minibüs kullanmadım ama burada yollar boş ve otoban gibi olduğu için sorun etmiyorum. İstanbul’da yıllarca nakliye işi yaptım orada süren burada gözü kapalı sürer bence ama belli olmaz yani büyük konuşmamak lazım. 😀

    İşe alınırsam haftada 4 gün toplamda 40 saat çalışacağım ama mesaiye kalma durumları oluyormuş. Olursa paramı alırım daha iyi. Zaten evde canım sıkılıyor oturmaktan. Gezecek yer yok pek.

    Olurda işe alınırsam. Ya lyft-uberle işe gider gelirim ya da araba kiralarım.


  • @Orhan-Cabarov driver ucretleri o kadar dusuk olmamasi lazim. Warehouse da bir pozisyon olabilir mi?


  • @roccorocco Benim bildiğim driver işi. Minibüse eşyaları yükleyip adreslere dağıtacağım. Belki başlangıç için böyledir. NC için az değil bence. Burada asgari ücret 7.5 yazıyor internette. 16.5 benim için iyi maaş. New York’ta bile 15-17 veriyordu çoğu yer.

    NC’de Walmart 12-13 veriyor depo işinde. 16.5’a işe gireyim yeter fazlasında şimdilik gözüm yok. Kira vermediğin için masrafım çok az. Rahat 1000 doları kenara atarım. Bir de araba alırsam, işe gitmeğim günler Uber ve DoorDash yapıp market paramı çıkarırım diye düşünüyorum.


  • @Orhan-Cabarov YouTube kanali acsan bence seni izleyen cok olabilir icimde oyle bir his var. Oradanda uc 5 kazanirsin


  • @nicely Utangaç biriyim o sebeple o tür şeyler yapamam. 😃


  • @Orhan-Cabarov yuzunu gostermene gerek yok abi. @ismailayaz aka amerikanin iki numarali ustasi o sekilde icap ediyor videolarina goz at bi istersen 🙂


  • @Orhan-Cabarov Tebrik ederim, bence saatlik 16.5 dolar güzel para. Ayda 2.640 dolar parayı toplarsın ve üstelik her hafta 2. hatta 3. bir işi yapabileceğin 3 günün daha olacak. Şu şartlarda Amerika'da olsam sanıyorum çok mutlu olurdum. Şans yüzüne gülmeye başladı gibi sanki, yolun açık olsun 🙂


  • @Hopasej, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @Orhan-Cabarov Tebrik ederim, bence saatlik 16.5 dolar güzel para. Ayda 2.640 dolar parayı toplarsın ve üstelik her hafta 2. hatta 3. bir işi yapabileceğin 3 günün daha olacak. Şu şartlarda Amerika'da olsam sanıyorum çok mutlu olurdum. Şans yüzüne gülmeye başladı gibi sanki, yolun açık olsun 🙂

    NC'da saatte $16.50 hic de fena degil. Vergi ve diger kesintilerden sonra iki haftada bir yaklasik $1050 lik paycheck alirsiniz. Kira derdiniz yoksa, bekar birisi icin fena sayilmaz. 🙂


  • @MySea Takriben çift vergiye göre 2500 Usd civarı olur. Brüt - Net arası Kesinti %19 -20 civarı . @Orhan-Cabarov hayırlı olsun. Umarım işini seversin. Ancak dil işini acilen halletmen lazım. Müşteri ilişkileri ve bazı detaylı operasyonlar açısından gerekebilir. Dağıtım yaptığın bölge ve Team Leader & Çalışanlar Siyahi ise bu kesinlikle lazım.


  • @redsat2000 Merhabalar

    Tennessee Nashville de brüt 3000-3500 maaş nasıldır sizce ?

    Tek bekar birisi için ?


  • @Megatron uzun vadede kotu olsada baslangic icin yeter artar bile


  • @Megatron, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @redsat2000 Merhabalar

    Tennessee Nashville de brüt 3000-3500 maaş nasıldır sizce ?

    Tek bekar birisi için ?

    @Megatron ilk dönem için iyidir. Ev kirası ve arabanın masrafları (sigorta bakım tutum ve benzin) en fazla tutan rakamlar ve de ilk eve yerleşme esnasındaki masraflar en çok tutan kalemler . Bunları makul rakamlara kapatırsan . Biraz birikim de yapabilirsin . Ancak maaş arttıkça vergi dilimleri de yükseliyor. Yüzde 23 gibi normal sağlık sigortası hariç kesintin var. Bilgin olsun


  • @Megatron 2700 dolar civarı vergi kesintisi sonrası para geçer (Eğer federal ve state vergisi olan çift vergi sistemi varsa ) Ayrıca isteğe bağlı emeklilik varsa yani 401K brütten %3 ve sağlık yaşam ve kaza sigortası şirketten varsa 200 dolarda o kesinti olur . 105 dolar 401 K ve Sigorta ile blrlikte toplam 300 dolar daha kesilir 2400 dolar eline net geçer .Bekar birisi için bu değerler aile sigortası için durum değişir.


  • Merhabalar,

    Bu gruptaki çoğu kişi sanırım şu an ABD de yaşıyor. Tecrübe eden veya duyan vardır diye bir sorum olacak. Finans/ Bankacılık sektöründe TR deki iş tecrübesiyle ABD de iş bulunabilir mi ? TR deki iş tecrübesinin orada geçerliliği oluyor mu ?


  • Tr'de tecrubeniz olmasi iyi bir sey ancak cok buyuk oranda meslek dallarinda burada hic bir gecerliligi yok. Bilgisayar ve yazilimcilik veya el becerileri gerektiren zanaatler istisna olabilir ki zira onlarda burada bellirli bir sure sertifika programlarina gidiyorlar. 1-2 senelik Sertifika programlarina katilarak buranin bilgilerini edinmeniz is bulmanizi kolaylastirir. Bankacilik - Finans ve Muhasebe hemen hemen tum dunyada ayni temeller uzerine kuruludur ancak her ulkenin farkli kanunlari ve isleyisi oldugundan sizde ilk bakacaklari sey buranin tecrubesi olacaktir. Eger Turkiye de. Usa merkezi bulunan uluslararasi bir firmada calistiysaniz ve ingilizceniz iyi seviyede ise o zaman is bulmaniz biraz daha kolay olacaktir.

  • ⭐⭐

    @bco2023, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Merhabalar,

    Bu gruptaki çoğu kişi sanırım şu an ABD de yaşıyor. Tecrübe eden veya duyan vardır diye bir sorum olacak. Finans/ Bankacılık sektöründe TR deki iş tecrübesiyle ABD de iş bulunabilir mi ? TR deki iş tecrübesinin orada geçerliliği oluyor mu ?

    Ben de aynı konuyu araştırıyorum yaklaşık 9 yıllık bankacılık deneyimim var TR'de ancak araştırmalarım neticesinde buradaki tecrübe orada herhangi bir işe yaramıyor. LinkedIn'den BOF'un ilanlarına vs. baktım. Genellikle part time personel ilanları var ve herhangi bir tecrübe de istemiyorlar.


  • @sytahmt Ben de bankaciyim
    Belirttiginiz is sanirim Teller denilen gisecilik.
    Bizim iskolunun gocmenlikte bir dezavantaji var. Bu ve benzeri isler gelismis ulke devletlerinin, ortalama egitim almis , ortalama bir vatandasina istihdam yaratmayi hedefledigi , fiziksel olarak zorlayici olmayan, hayatini belli bir seviyenin uzerinde yasamasini saglayacak, ancak ozel bir yetenek, zeka , egitim vs gerektirmeyen beyaz yaka isleri.

  • ⭐⭐

    @Eren-0 evet maalesef uluslararası geçerliliği olmayan bir meslek kolu bankacılık. Dediğiniz gibi ortalama bir zekaya sahip tüm vatandaşların yapabileceği bir iş. Maalesef ülkemizde belli bir seviyenin üzerinde yaşamını sağlayacak şartlar en azından kendi bankam açısından yok. Eskiden yabancı sermayeli bir bankada çalışıyordum şu an %100 türk sermayeli bir bankada çalışıyorum her ikisinde de maaşlar maalesef hayal kırıklığı. Emeklilikte mevcutta çalıştığım bankanın şartları çok iyi ancak ben emekli olana kadar çalışmayacağım için bana bugün vermesi daha mantıklı 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum