Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
@uzaysan Yanlış anlamıyorum ama sıkıldığım için, sevdiğim insanları özlediğim içi neden psikolojim bozuk olsun ve ya çocukluk travması olsun ki ? :D
Yok psikolojiniz bozuk diye demedim. Hiç bir sorun olmasa bile mental destek alabilirsiniz onun için demiştim.
Sen de yanlış ama sana daha kart çıkmamış, bu konuda bir tecrüben olduğunu düşünmüyorum.İnşallah kart çıkarda gelirsen benzer şeyleri yaşayacağından adım gibi eminim.
Ben de iki ay sonra İrlandaya gidiyorum. İş teklifi aldım. Sizin gibi ailemi arkada bırakıp gideceğim. Ama haklısınız belki de daha yurt dışına gitmeden konuşmak kolay gelebilir. Gidince ben de kendi düşüncelerimi yazarım.
Tekrardan özür dilerim. Amacım psikolojinizin bozuk olduğunu idda etmek değildi. Kusuruma bakmayın.
-
@Orhan-Cabarov NYC gibi buyuk bir sehirden sonra NC size koye tasinmak gibi gelmistir. ABD de durum bu sekilde, buyuk sehirler haricinde sokaklarda yuruyen insan goremezsiniz, spor yapanlar haric. Birkac ay sonra alisirsiniz. Bir an once bir araba almaya calisin. Arabasiz NC da yapamazsiniz. Araba alinca, oranin da guzel ve hareketli yerlerini kesfedebilirsiniz 😉😄
-
@uzaysan Olur mu hocam ne kusuru ne özürü. Asıl siz kusura bakmayın. Herkesin duyguları karakteri farklı sonuçta. Benim için bu süreç daha zor geçiyor. Hiç gelmeyen, hemen dönen insanlarda var. Onlar tecrübelerini yazmadığı için bilmiyoruz. Sevdiklerini bırakıp yurt dışına yerleşmek zor gerçekten. Bir de dili ve kültürü farklı olunca insan konuşacak dertleşecek kişiler arıyor ama bulamıyorsun çoğu zaman.
-
@MySea Ağustos’ta Türkiye’ye gideceğim için belki dönüşte alırım. Hem de NYC’ye dönersem orada araba gerekmez yine metroyla idare ederim diye araba işini mümkün oldukta erteliyorum. Dün abartmıyorum 7 saat civarı bisiklet sürdüm. Hava bulutlu ve nispeten serin olduğu halde kollarımda amele yanığı oluştu.
Bisikletle burada bir yerden bir yere girmek insan işi değil. :)
Dediğiniz gibi şehirden, köye gelmiş gibi oldum. Hep İstanbul’da yaşadığım için NYC bana zor gelmemişti. Tatile giderken bile 1 hafta sonra insan sıkılıyor artık. Burası tatil yeri gibi. Bari yakında deniz olsaydı o da yok. :D
Şu an deniyorum, tecrübe ediyorum. Amerika’nın böyle yerleri nasıl diye bakıyorum.
Sonbahar’da akrabam Miami’ye taşınmayı düşünüyor. Belki o zamana kadar durur sonra ben de onunla taşınırım ya da NYC’ye dönerim.
Akrabam gitse burada iyice sıkılırım. Bir de Miami daha hareketli, denizi var. Bir sürü insan var sokakta.
-
@Orhan-Cabarov Orhan Selam, su akar yolunu bulur. ABd vatandaşı olana kadar sık dişini sonra kafana göre takılırsın bir orada bir burada.
-
@Orhan-Cabarov 2018 de GC kazandim. Ben 2021 Ekimde geldim. Yani 2021 Ekim maaşım :)
-
@roccorocco 2021 Ekimde geldiğımde artık köprüden önceki son çıkıştaydım. Eşim ve oğlum burdaydı. Maaşı dolara çevirip buraya yolluyordum. Bu kur ve enflasyonla 60 alsan ancak çevirebilirdim.
Selamlar -
Bugün üç tane Walmart'tan interview için çağırdılar ama arabam yok diye gelemeyeceğimi söyledim. Bisikletle 1 saat yol, yarım saat olsa giderdim. Yakındakine başvurdum ama nedense hep uzaktakiler çağırıyor.
-
@Orhan-Cabarov
Orhan eger 2-3 ay en azindan orada kalacaksan, civardaki market, restauranta giderken eger otoban yoluna girmen gerekmiyor ve tehlikeli degilse, ayrica calismakta istiyorsan 25 mile veya biraz ustu electric scooterlar 600-700 dolar arasinda alabilirsin, ulasim sorununu bu sekilde halledebilirsin. Giderken de scootera satarsin. -
@supertramp Bisikletle gittiğimde hep otobanın kenarıyla sürdüm. Yakın yerlere bakıyorum belki bulurum bir şey diye. Ağustos'ta Türkiye'ye gideceğim 2-3 ay kalacağım o yüzden araba almıyorum, masraf olacak 3 ay boş yatacak diye.
Scooter almayı düşünüyorum ama süren görmedim hiç.
-
@roccorocco @Orhan-Cabarov ile ilgili Benim düşündüğüm şeyleri çok iyi dile getirmişsin. Orhan Bey üzgünüm siz ABD de yaşam için çok uygun değilsiniz. Ve de hiç de hazır değilsiniz. Bu konuyu bir ay iki aylık periyot için irdelemeyin. Bunun 5+1 yıllık bir uzun bir yolculuğu var. Bir an önce kendinizi toplayın sakin ve doğru bir karar verin uygulayın. Sizin hayalleriniz nedir bilmiyorum. Ancak hayalleriniz ABD nin realitesine ve farklı bir ülkede yaşama yapısına ne yazık ki uygun değil. Yer değiştirmek yani Relocation yapmak hiçde kolay olaylar değil. Ancak çok da yapılması tavsiye edilen bir durum değil. Her bir eyalet bir ülke demek. Bu açıdan dünyanın gerçeklerine dönmenizde fayda var. Ben evime 18 ayın üzerine 20 günlüğüne gidip geldim. Eşim halen Türkiye’de kısmetse Kasımda 3-4 aylığına gelecek. Oda 3,5 sene sonrası oluşan bir durum. Siz bunu yapabilecek güçte hissediyor musunuz önce kendi iç sesinizle konuşun . Ona göre yol alın. Bu halinizle değil 1-2 sene bu ruh halinizle 1 ay bile dayamazsınız. Kendinizi dönüşe hazırlamışsınız.Bu arada ben scooter ile hala işe gidip geliyorum. Burada kullanan sadece üç kişiyiz .
-
@Orhan-Cabarov Daha amerikaya yeni gelmişsin, Türkiyeye gidip ne yapacan, bosuna yol para masraf git gel.
-
@nicely Ailecek tatile gideceğiz. Şubat'tan beri Amerika'dayım. Ağustos ortası gideceğim 5 ay mı ne olacak işte. Ekim'de kuzenimin nişanı var. Kuzen dediğime bakmayın çocukluktan beri aynı evde büyüdük. Kardeşim olsa böyle olurdu. Öz kardeş gibiyiz.
Bugün iki farklı Walmart şubesinden daha görüşmeye çağrıldım ama onlarda uzaktalar diye reddettim. Dün gece Amazona başvurdum, sanırım minibüsle kutu dağıtım işi öyle yazıyor. Bu sabah geri döndüler. Bir form gönderdiler ve birkaç soru onları doldurup gönderdim. 15-20 dakika sonra telefonumu aradılar ama açmadım çünkü ingilizcem kötü. Mesaj attım, dilimin iyi olmadığın yazarak konuşabilir miyim ditye sordum. Olur dedi.
05/29'da sabah görüşmeye çağırdılar.
https://i.imgur.com/Wl6rCt0.jpg
Evden bisikletle mesafe böyle. :DAmazon işe alırsa muhtemelen bisikletle gidip gelebileceğim. Bana 7 mil uzaklıkta. Birkaç ay idare ederim bu şekil diye düşünüyorum ama burası sıcak oluyor ve yaz geliyor nasıl olacak bilmiyorum. Hele bir işe alsınlar gerisini sonra düşünürüm.
İşe girersem sıkılmam. Şimdi evde boş oturuyorum diye ister istemez sıkılıyorum.
Bir de rica ediyorum ABD'de yaşamaya uygun değilsin, sen dönersin gibi şeyler yazıp durmayın. Dönecek olsam zaten dönerim ama sabrediyorum ve bir şeyler çabalıyorum. Ben sizleri yabancı bilmediğim için içimdekileri açık yazıyorum bu demek değil ki döneceğim. :)
-
@Orhan-Cabarov Abi caps'i caldim dv2024'e atiyorum :) belki caps ugurlurdur
-
@celica Kafana göre nasıl istersen. :D
-
Merhaba arkadaşlar. Bugün Amazon’da iş mülakatım vardı. Bisikletle gidecektim ama akrabanın arkadaşı aradı ısrarla ben götüreyim dedi. Beraber gittik. Mülakata o da benimle beraber girdi. Bence onun sayesinde mülakatı geçtim, çünkü tercümanlık yaptı bana. Adam çok hızlı konuşuyordu ve zenciydi, zencileri anlamak daha zor.
Her neyse alkol testi gibi şeyler isteyecekler. Ondan sonra 3 gün training’e gideceğim. Sabah 8 akşam 5 arası. Training’den geçmesem bile 3 günün parasını verecekler. Saati 16.5$.
North Carolina için bence iyi bir maaş. Kira derdimde yok şimdilik.
Dilim kötü olduğu için endişeliyim. Geçemezsem dil yüzünden olacaktır muhtemelen. Bir de minibüs kullanmadım ama burada yollar boş ve otoban gibi olduğu için sorun etmiyorum. İstanbul’da yıllarca nakliye işi yaptım orada süren burada gözü kapalı sürer bence ama belli olmaz yani büyük konuşmamak lazım. 😀
İşe alınırsam haftada 4 gün toplamda 40 saat çalışacağım ama mesaiye kalma durumları oluyormuş. Olursa paramı alırım daha iyi. Zaten evde canım sıkılıyor oturmaktan. Gezecek yer yok pek.
Olurda işe alınırsam. Ya lyft-uberle işe gider gelirim ya da araba kiralarım.
-
@Orhan-Cabarov driver ucretleri o kadar dusuk olmamasi lazim. Warehouse da bir pozisyon olabilir mi?
-
@roccorocco Benim bildiğim driver işi. Minibüse eşyaları yükleyip adreslere dağıtacağım. Belki başlangıç için böyledir. NC için az değil bence. Burada asgari ücret 7.5 yazıyor internette. 16.5 benim için iyi maaş. New York’ta bile 15-17 veriyordu çoğu yer.
NC’de Walmart 12-13 veriyor depo işinde. 16.5’a işe gireyim yeter fazlasında şimdilik gözüm yok. Kira vermediğin için masrafım çok az. Rahat 1000 doları kenara atarım. Bir de araba alırsam, işe gitmeğim günler Uber ve DoorDash yapıp market paramı çıkarırım diye düşünüyorum.
-
@Orhan-Cabarov YouTube kanali acsan bence seni izleyen cok olabilir icimde oyle bir his var. Oradanda uc 5 kazanirsin
-
@nicely Utangaç biriyim o sebeple o tür şeyler yapamam. :D
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
