Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Bu gerçekten çok büyük avantaj @Orhan-Cabarov. Değil 1-0, 2-0 önde başlamış oluyorsun. En büyük masraf kalemi olan barınma masrafından kurtuluyorsun. Akraban da gerçekten yardımsever bir insanmış, en yakın akrabam dahi olsa böyle iyilik görmedim ve beklemem ben hiç. Bence fazla düşünmeye bile gerek yok, direkt gidilir.


  • @Orhan-Cabarov Orhan, sana soylediklerimiz neden bir kulağından girip diğerinden çıkıyor? New York'da film mi cekiyorsun? Ingilizce'yi konusmamani bıraktım, normal konuşmaya bile çekinen sen kime neyin havasını atacaksın "NY de yaşıyorum" diyerek? Hem sen orda yaşıyor musun bana nefes alıyorsun gibi geldi de... son olarak bu hava atma sevdan sıfır araba almak dusuncende de kendini gösteriyor sanki ! Su an market giderini bile kısarken, duzenli gelirin ve işin yokken, kira ödemekten kurtulmak icin tasinacakken, herkes Amerika'da üst segment arabaları bile ucuza ikinci el alırken, akrabana kredi çektirip sıfır araba alma kafası neyin nesi? Adamın iyi niyetiyle evinde kalacaksın ama kredi mı cektireceksin ergenler gibi? Kaç zaman geçti halen millete gideyim mı gitmeyeyim mi diye soruyorsun bi de? Gittiğinde memnun olmazsan beni siz gönderdiniz diye mi dusuneceksin? Otur hesap kitabını kendin yap artık 30 yaşındasin!


  • @Orhan-Cabarov Yazdıklarını tüm samimiyetinle paylaşmışsın. Sadece bir kaç şey söylemek istedim. Dil bilmeden sıfırdan bir ülkeye 30 yaşında gelip sıfırdan bir hayat kurmak tabii ki kolay değil, zorluklarını da yaşıyorsun. Ama New York tan gitmenin başarısızlık olduğunu düşünmeni istemem. En azından burası hakkında artık bir bilgin ve tecrüben var. Tabii ki imkanın varken diğer eyaletleri denemelisin. Eğer mutlu olmazsan artılarını eksilerini düşünüp yeni kararlar almanı kolaylaştıracaktır. Bol şans.


  • @ayvalik10
    bu faktörlerle düşünmem bile.


  • @Orhan-Cabarov Hocam daha onceki paylasimlarinizdan edindigim bilgilere gore, N. Carolina'daki akrabaniz evine davet etmis ki bu barinak sorununuz cozulecek demektir. Yine eger yanlis hatirlamiyorsam, akrabaniz bir sure sonra da DC bolgesine tasinacagim demisti ki bu da DC bolgesine sizin de onunla birlikte yerlesmeniz anlamina gelebilir.

    Eger bu gerceklesirse, DC bolgesi is firsatlari ve yasam icin uygun bir bolge. Biraz pahali ama kazanciniz da genelde o oranda oluyor. Ayrica sirasiyla Baltimore, Philly ve NYC yakin surus mesafelerinde bulunuyor. Yani orada da araba sart.

    Araba alma konusunda baskasi uzerinden car loan almanizi tavsiye etmem. Ancak, eger akrabaniz kabul ederse, size co-signer olabilir. Bu durumda, belki faiz oraninda durum menfaatinize olabilir. Fakat, eger ileride araci satmaya karar verirseniz, co-signer da title icin imza vermek durumundadir.

  • Yasaklı

    @Utopya Teşekkür ederim abi. Yok hava atacak son insanımdır, yanlış anladınız. 😃 Arabadan anlamadığım için sıfır ve ya sıfıra yakın az kullanılmış almayı düşündüm. hani tamir masrafı çıkarmasın diye yoksa bu paraya düzgün 2. el varsa alırım. Şansımıza burada araba fiyatları çok yükselmiş ve bulunmuyor diyorlar.

    İlk başta araba alma düşüncem bile yoktu başta. Bisiklet alır idare ederim diyordum ama orada bisiklet kurtarmaz hem de arabayla iş yapma şansım daha yüksek.

    Kaç zaman geçti derken ehiyeti bekliyorumdum abi. Sınavı geçeli daha 1 hafta olmadı. Ehliyetin bana ulaşması muhtemelen mayıs ortasını bulacak. Ben de o zamana kadar düşünüp fikir almaya çalışıyorum. En nihayetinde gideceğim ama karar vermeden önce kim varsa sorup fikrini alıyorum. Akıl akıldan üstündür sonuçta.

  • Yasaklı

    @MySea Evet, Sonbahar gibi Washington dc ve ya miami'ye taşınmayı düşünüyor. Onu da sordum dedi istersen carolina'da kal istersen gelirsin. Günü gelince onu düşünürüm artık. Mayıs'ta ehliyet gelince giderim büyük ihtimal yanına.

    Taşınsam yine kira öderim diğer türlü ayıp olur. Orada oda kiraları ucuzdur. Paramın yettiği kadarıyla 2 el. araba alıp uber yaparım iş bulana kadar.

    Orada göçmen az olduğu için dil konusunda biraz endişeleniyorum. Bir de ırkçılık yaparlar mı diye. New York'ta kiminle konuşsan göçmen çıkıyor. O yüzden dili sorun etmiyorlar. Bir tek çalıştığım iş yerindeki Türk dil sorun dedi bana. 😃 Onun dışında kim varsa no problem dedi.


  • @Orhan-Cabarov kardesimizi houstonda gormek ister miyiz?yanlis anlama olmasin ltfen deneyim olarak diyorum:)new york kim acaba chicago dururken..havasi suyu insanlari adeta istanbul birebr diyebilirim


  • Araba konusunda bence de sakın 3-5 binlik araba alma, çok sorun çıkıyor, araba arızasından satıcının ahlaksızlığına kadar. Arbam ile ilgili benzer sıkıntılar olunca evden çıkmamaya başladım, zaten iş de bulamadım hala. Ufak tefek Fiverr işleri, 3D baskı ve YouTube ile biraz gelirim oluyor, bu arada da work from home (remote) işler bakıyorum. İngilizceyi halledersen bu gibi bir iş bulup ucuz yerlerde yaşayabilirsin, arabayı da paran olunca alırsın.


  • @Orhan-Cabarov şu resmi atmak için sabırsızlanıyorumm

  • Yasaklı

    Bugün ev sahibine taşınacağımı söyledim. Mayıs ortası ya da sonu gibi North Carolina’ya gidiyorum eğer başıma bir iş gelmezse . İnşallah orası benim için daha hayırlı olur.


  • @Orhan-Cabarov Hayirli olsun ☺️ Biraz cesur kararlar verin ve uygulayin! Bekarsiniz, o yuzden hareket alaniniz daha genis ve kolay. Oldu ya bir ihtimal N. Carolina olmadi, hosunuza gitmedi diyelim, baska bir yere gidebilme imkaniniz ve mobility kabiliyetiniz daha kolay olacaktir.


  • @MySea şunun hayaliyle yaşıyorum. Düzeni çok seven biri olsam da bekar olmak gerçekten bu açıdan çok faydalı olacak. Tek olumsuz yanı kedimi hemen alamayacak olmak benim için.

    Şimdiden hayırlı olsun @Orhan-Cabarov


  • Herkese merhabalar ABD de aşçı olan var mı acaba


  • @Orhan-Cabarov North Carolina'nın öncelikle doğasına aşık olacaksın. Ben hayatımda bu kadar yeşil bir yer görmedim. Doğaya hiç dokunulmamış, tertemiz ve huzurlu. Aynı zamanda diğer eyalatlere kıyasla hayat oldukça ucuz.

    Bu arada adım başı "Now Hiring" ilanları göreceksin. Önce mekanların manager ları ile görüş, hemen oradayken online başvuru yap. Ertesi gün işe başlarsın. Bol şans!


  • @Kryptonite, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @Orhan-Cabarov North Carolina'nın öncelikle doğasına aşık olacaksın. Ben hayatımda bu kadar yeşil bir yer görmedim. Doğaya hiç dokunulmamış, tertemiz ve huzurlu. Aynı zamanda diğer eyalatlere kıyasla hayat oldukça ucuz.

    Bu arada adım başı "Now Hiring" ilanları göreceksin. Önce mekanların manager ları ile görüş, hemen oradayken online başvuru yap. Ertesi gün işe başlarsın. Bol şans!

    Siz hangi eyalettesiniz?


  • @OrlandoGücü

    Geçici süreyle NC.

  • Yasaklı

    Merhaba arkadaşlar. Yürüyerek uber eats yapıyordum gruptaki birkaç abiyle. Daha sonra güncelleme geldi artık yürümeye order vermiyor ya da çok az veriyor bazen 2 saat bekliyorsun bir tane belki. Sanırım Bisikletçiler yürüme modunu açıp bisikletle yaptıkları için sadece çok yakın mesafe olunca yürüyenlere veriyor o da olmuyor.

    Bu yüzden bisiklet alıp yapıyoruz. Ben hala alsam mı almasam mı diye düşünüyordum. Gruptan tanıştığım abi 2. el alıp başladı. Aldığı Çinli kadında bir tane daha bisiklet vardı. 80 dolardan 40 dolara indirim yaptı. 25 sene önce göçmen olarak geldiği için bize indirim yaptı. Çok iyi bir kadındı.

    Aldığım gün 67 dolar ( 4 saat civarı ) yapıp bisiklet parasını çıkardım. 😃 Keşke ilk günden bisiklet alsaydım, boş yere metrolara para verdim o kadar.

    Fakat bisikletle yapmak zor. Çok uzak mesafelere order veriyor o yüzden çoğunu alamıyorum. 2.0 mil altı olanları alıyorum. Çoğu zaman 3-6 mil arası veriyor. Elektrikli bisiklet olsa ya da motor o zaman alınır.

    Bir de yaz geldiği için sezon bitiyormuş. Bu iş kışın iyiymiş. Gidene kadar hiç değilse cepten yememiş oluyorum.

    24 Mayıs'ta North Carolina'ya taşınıyorum inşallah. Burada tanıştığım abilerimi çok özleyeceğim.

  • Yasaklı

    Uber eats yaparken parkta oturuyordum. Özbek yahudi bir amca geldi yanıma oturdu. Selam verdi, Jewish misin ( yahudi misin diye sordu) Yok dedim nerelisin filan başladık sohbete. İngilizcem kötü dedim, olsun sana pratik olur dedi. Tüm gece onunla sohbet ettik. Bana nasihatlar verdi saatlerce. 75 yaşında bir amcaydı. Bizim evin orada oturuyor, benim uber eats yaptığım yere her gün yürüyüş yapıyormuş. Eve onunla beraber yürüyerek döndüm. Sen de benim çocuğum gibisin kendine dikkat et gibi şeyler söyledi. Ayrılırken sarıldık bir birimize. Sanki öz dedem gibi davranıyordu bana.

    Bir Yahudi restoranı ismi verdi istersen oraya git iş aradığını söyle dedi. Henüz gitmedim ama belki giderim. Gitmeme az kaldı diye gitmiyorum.

    Bu da böyle değişik bir anı oldu bana. 🙂


  • arkadaşlar merhaba Amerika içi uçuşlarda her bagaj ücretli mi yoksa Türkiye de ki gibi bir limitten sonrası mı ücretli ??
    tşkler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum