Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
-
@Orhan-Cabarov Hocam mesajlarınızı ve hikayenizi zevkle okuyor öncelikle bol şans diliyorum size. New York'ta iş bulmak zor değildir ama işin kalitesi önemli. Binlerce yasadışı çalışan varken siz çok rahat bulursunuz. 2 ay falan bu zorluklar, alışma, iş bulamayınca strese girme durumu normal. Carolina güzeldir, akrabanız da yardımcı olur, orta seviye kazanç, orta seviye yaşam standartları için idealdir. New York'ta çok kazanır, çok harcarsınız zaten görmüşsünüzdür. O yüzden sizin standartlarınız ve mutluluk endeksiniz önemli bu noktada :)
-
@Orhan-Cabarov Kardeşim inan iş bulursun sana demem oyle restoran falan uzar dur- gir şirketlere dediğin gibi homedapot targat gibi sigortan olsun amazon olsun- 8 saat - yetmezse iş bitimi exrtra işler yaparsın moralini bozma iyi olacak. başarılar.
-
Y Yaman TÜRKOĞLU bu başlıktan bahsetti
-
@Orhan-Cabarov sizi cok iyi anlayabiliyorum ama birşey biliyorum pes etmeyin çünkü ilerde pes etmenin pişmanlığını yaşayacağınızı düşünüyorum, pes etmek en kolayı...Ben ülkeye ilk giriş yaptigimda (Mart 2020) heryer kapalıydı oteller, restaurantlar sadece to-go'ydu şansıma önceden aldığım abd ehliyetim ve socialim elimdeydi.Normalde 10 yıla yakındır turizm tecrübem var yiyecek içecek alanında çalıştım ama belki 4-5 ay hiç doğru işe girmeyi bırak iş ilanı bile bulamadım.Bende geldiğim ikinci gün araba satın alıp uber eats,amazon fresh' a saldırdım belki günde toplam 12-14 saat araba sürüyordum yorucuydu ama emeğimin karşılığını alıyordum.New york imkanı çok gibi duruyor ama yaşamak son isteğim şehirlerden birisi.
Eminim emeğinizin karşılığını alacaksınız ve bu zor günlerinizi tecrübe olarak hatırlayacaksınız.
Sevgiler,saygılar bol şanslar -
@Burak-Erdoğan Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
-
Merhaba arkadaşlar. Amerika’da iş bulana kadar akşamları iş çıkışı saatlerinde yürüyerek Uber eats yapmaya başladım. Telegram green kart grubundan iki tane abiyle arkadaş oldum. Aynı şehirdeyiz diye ve grupta çok aktif olduğum için benimle tanışmak istemişlerdi. Bu şekilde tanıştık o gün bugündür arkadaş olduk. İyi ki varlar teşekkür ederim kendilerine, çok yardımları dokundu manevi olarak.
Burada canım çok sıkılıyor tekim diye. Türkiye’de ailem vardı diye pek arkadaş çevrem yoktu, hiç ihtiyac duymuyordum ama burada konuşacak arkadaş arıyorum hep. Benim gibi asosyal birisi bile böyleyse normal insanlar nasıldır kim bilir. 😀
Akşamları onların yanına gidiyorum gerçekten düzgün ve eğlenceli insanlar. Benden yaşça büyükler ama onlar beni ben de onları sevdim. Aramızda metroyla 2 durak mesafe var.
Ben çok çekingen ve utangaç olduğum için ve ingilizcem kötü olduğu için cesaret edip mağazalara girip iş soramıyorum. Bana yardım ediyorlar, zorla her iş ilanı olan yere sokup başvuru yaptırıyorlar. Biraz açılıyorum bu sayede.
yürüyerek uber eat yapıyorlardı, başta saçma geldi bana bunu yapmak. Akşam 5 den sonra iş çıkışı saatinden geceye kadar iyi iş oluyor. İlk başlarda günde 1-2 tane yapıyordum. Bu abiler her akşam ortalama 70 dolar yapıyorlarmış. Bazen 100’ü geçiyorlar. Bunu öğrenince ben de heveslendim. Bir de cepten yemek çok moralimi bozuyordu.
Bugün ilk defa 3 saat çalıştım. Akşam 7’den 10’a kadar. 7 delivery yaptım yürüyerek. Yürüyerek yapınca yakın mesafeler veriyor. Çok uzak mesafe verirse kabul etmiyorum ya da parası yüksekse kabul ediyorum.
3 saatte 75 dolar kazandım. Yapa yapa adresleri öğreniyorum daha kolay oluyor bir süre sonra. Bir de başımda patron yok, özgürüm. 3 saatte 75 dolar iyi para burası için bence. Bir işe girersem benim gibi vasıfsiz dil bilmeyen birine New York’ta saatlik 15-16 dolar veriyorlar genelde.
Tabii bu iş değil, bunu ek iş olarak yapmak mantıklı. Ya da bisiklet veya motor alıp tam zamanlı yapmak lazı ama ben yapmak istemem.
Tam zamanlı bir iş bulana kadar yapacağım. Masraflarımı gideriyor ve üstüne para kalıyor. Cepten yememiş oluyorum. Kira ve mutfak masraflarımı gidermek için günde ortalama 40 dolar yetiyor bana. 40 dolar yapmak birkaç saatlik iş. Bazen güzel bahşiş ve promosyonlar oluyor.
Hem spor oluyor, artık ağırlık çalıştıktan sonra kardio yapmıyorum. Kardio yerine uber eats yapıyorum. 😀 Hem sosyalleşiyorum. Hem de yemek dağıtırken kapılardaki iş ilanlarına bakıyorum.
Kendi semtimde yapmıyorum. Burada restoran kafe az olduğu için iş daha az oluyor. En güzel iş Manhattan’da oluyor. Bazen her sipariş başına +6 dolar veriyor uber. O kadar yoğun oluyor ama orada hiç yapmadım. Bir gün gidip deneyeceğim. Bu bahsettiğim abilerin olduğu semtte yapıyorum. Hem sohbet ediyoruz hem para kazanıyoruz. Sıkılınca ve ya yorulunca evlerine gidip oturuyoruz, çay içiyoruz.
Yolumu bulana kadar böyle çalışmaya devam edeceğim. Umuyorum ki sonsuza kadar böyle devam etmeyecek.
Bir de bugün burada fırtına vardı. Konvektif yağış vardı şansıma akşam çalışmaya başladığım zamana denk geldi. Bir ara baştan sona ıslandım ama pes etmedim. Gece’nin sonunda para kazandığım için mutluyum. Yarın markete gidince cepten yemediğim için keyifle alışveriş yapacağım.
Aniden fırtına çıkıyordu ve yağmur bastırıyordu. Böyle havada iş daha fazla oluyor çünkü insanlar dışarı çıkmıyor eve sipariş veriyorlar.
İşsiz kaldığımdan beri cepten yiyordum diye gerçekten moralim bozuluyordu. İş bulana kadar her akşam yapmayı düşünüyorum. Tüm gün boşum, yemeğimi ve sporumu yapıyorum. İstediğim kadar uyuyorum. Akşam 3-4 saat çalışıp masraflarımı rahat çıkartırım ve ekstra para bile kalır.
Bazen inşaata gidiyorum. Bu iş sabah saat 6’da başlıyor. Ben gece 4’de kalkıyordum gitmek için. Sahibi Türk olan inşaat şirketi var Manhattan 56 st 5 ave’de. Trump tower ve tüm pahalı markalar burada. Dediğine göre Manhattanın en pahalı yeri burasıymış.
İnşaattan anlamadığım için bana kamyondan mal indirme işi verdi. Kamyondan mal indirme dediğime bakmayın. Mobilya parçalarını kamyondan veriyorlar ben de kaldırıma indiriyorum. Eşyalar ağır değil ve tek değilim ucundan tutuyorlar.
Geçen 3 saat çalıştım ama 3 saatin toplasan 1 saati çalışmışımdır 100 dolar verdi. Normalde 1 saatlik işti ama asansörde sıra vardı diye çok bekledik. Bazen iş olunca çağırıyor böyle. Bazen dediğim şimdiye kadar iki kere gittim. Adama sormaya utanıyorum çünkü pek bana ihtiyacı yok ama sağ olsun kırmadı.
Bugün yine sordum var mı iş diye. Dedi yok ama bir kaynakçı var istersen tanıştırayım onunla çalış. Olur dedim çalışırım. Bakalım devamı gelecek mi, haber bekleyeceğim.
Manhattan’da amelelik yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Buraları hep filmlerde görürdüm, şimdi o sokalarda çalışıyorum, garip bir duygu. 🙂 Hiç gocunmuyorum alın teriyle çalışıp yolumu bulmaya çalışıyorum. Tek olmak, dilini bilmediğim bir ülkede sıfırdan hayata başlamak zor ama pes etmeyeceğim. Bir gün inşallah daha iyi yerlere gelirim. Çok yükseklerde gözüm yok. Sabit bir gelirim, ailem ve bir evim olsa bu hayatta bana yeter.
Burada alım gücü gerçekten çok yüksek. New york gibi Amerika’nın en pahalı şehrinde bile asgari ücretle ayda 1000, hatta 1500 dolar rahat köşeye atabilirim. Ama ben bekarım ona göre böyle söyledim. 850 odaya veriyorum, geriye bir tek market gideri kalıyor şimdilik. Gıda bence gelire oranla çok ucuz. Türkiye’de durumum ortanın üstünde olmasına rağmen alamadığım şeyleri burada her gün alıp tüketiyorum.
Belki vizyonsuz diyeceksiniz aklıma geldiği için bu örnekleri veriyorum. Spor yaptığım için sabahları her zaman yulaf ve yumurta yiyorum. Türkiye’de yaşadığım süre boyunca bir kere bile badem sütü alıp içmedim, pahalı diye. 1 litre süte o kadar para vermeye kıyamıyordum onun yerine yulafı suyla pişiriyordum.
Buraya geldiğim günden beri her sabah yulafı badem sütüyle ve içine yaban mersini katarak yapıyorum. ( bazen başka meyveler ) Türkiye’de bunlar bile lükstü bana. Bu sadece tek bir örnek.
Spor salonuna ayda 15 dolar veriyorum. Sınırsız gidiyorum, 24 saat açık. Yıllık versem 10 dolara düşüyor. 😀 Bedavadan biraz pahalı.
10 dolarlık tavuk göğüsü alıyorum 2 gün gidiyor mesala. Yuvarlak rakam verdim ama 3 aşağı 5 yukarı böyle. Costco gibi yerlerden toplu alsam daha uyguna gelir ama ben marketten günlük alıyorum.
Mango 1 dolar, Her gün yiyorum bazen. Muz 50-60 cent yarım kilosu ve gerçek muz. Yerli muz ile arasında cidden çok fark var arkadaşlar. Bütün ananas 3 dolar filan.
Yani özetle asgari ücret bile alsanız çok rahat istediğinizi alıp yiyebiliyorsunuz. New York pahalı bir yer olmasına rağmen böyle. Burada asgari ücreti anca benim gibi yeni gelenler ve hiçbir şey bilmeyenler aldığını düşünürsek insanların alım gücü çok iyi.
Amerika'daki hayatıma alışmaya başladım. Artık daha az ağlıyorum ama işsiz olunca sabah uyanınca boşluk hissediyorum. Tek başına odanın içinde içimi bazen sıkıntı basıyor o yüzden evde fazla vakit geçirmemeye çalışıyorum. Sabit tam zamanlı bir iş bulursam her şey daha iyi olacak. Yine de en kötü yürüyerek Uber eats yapıp masraflarımı karşılarım yine aç kalmıyorsun burada.
Uzun bir yazı oldu, okur musunuz bilmiyorum. 🙂
Edit: Manhattan’da amelelik yaparken içinden acaba bir gün burada evim olur mu diye kendi kendime sordum. Geriye dönüp burada inşaatta çalışıyordum şimdi evim var ne günlerdi demeyi hayal ettim bir an. Tabii orada ev almak imkansız gibi bir şey ama hayatta hiçbir şey belli olmaz.
Edit: Yine de New York'tan taşınmayı düşünüyorum ama cidden aşırı kararsızım ve kararsız olmak bence en kötü şey. Ehliyet alana kadar buradayım, yani her şey yolunda giderse bile Mayıs'a kadar kalacağım. O zamana kadar düşüneceğim ve gelişmelere göre bir karar vereceğim artık. Ya akrabamın yanına başka eyalete taşınacağım ya da burada iş bulup kalacağım.
Yüz yüze sorduğum tanıdığım insanlar akraba'nın yanına başka eyalete gitme pişman olursun dedi ama New York'u pek beğenmiyorum. Burası pahalı ve kalabalık bir şehir. Amerika'nın başka yerlerini de görmek istiyorum. Bir yere bağlı kalmak istemiyorum. Belki başka eyalette daha iyi olacağım. Burada çok iş var evet ama çokta rekabet var bunu unutmamak gerekiyor. Çok fazla kaçak ucuz işçi var burada.
Neyse daha önümde 1 ay var o zamana kadar düşüneceğim. Her türlü tavsiyeye açığım.
-
@Orhan-Cabarov Güzel yazılarını severek takip edyiorum kardeşim. Gittiğin spor salonunu da bizimle paylaşır mısın?
-
@marti2771 Planet Fitness. Öyle çok ahım şahım bir salon değil ama fiyat performans olarak bakarsak ben memnunum. Bir de benim evime yürüme mesafesinde başka salon yok.
-
@Orhan-Cabarov Burda gittiklerimizden iyidir diye tahmin ediyorum:)
-
@Orhan-Cabarov bu forumda sana kimse ne vizyonsuz diyebilir nede yazılarından sıkılanlar olur. Sen yeter ki kor ateşi olan cesaretini özgüvenini yangına çevirmen için sadece kendine inan. Gördüğün gibi bir şeyleri tek başına başarabiliyorsun. Akraba konusunda kimseye sorma sonuçta bu kişi seni hiç tanımadan atlayıp yanına geldi sen benim yanıma gel diyebilirdi. Sana evini açtı gidipte sana ev bulmadı yada benimle gel demezdi sana önem vermese ondan en iyisi kafanda newyork tam olarak oturtman gerekiyor bunu da en iyi sen yapacaksın kimsenin sözünü de dinleme bu arada aşağıdaki videoda haftalık 100 dolar bisiklet kiralıyorsun bence gidip bir araştır tüm foruma umut ışığı oldun tebrikler çünkü gelipte 1-2 ay sonra geriye kaçan kişiler gibi değilsin
-
@marti2771 Kesinlikle daha iyi tek eksiği salonda barbell yok. Serbest ağırlık olarak sadece dumbell var o da Amerika standartlarına göre kilosu az. 75lbs en fazla, o da bana hafif geliyor, Türkiye’deki salonumda daha ağır kilolar vardı. Ego olarak anlamayın lütfen. :D
Bir sürü alet var vücüt geliştirmek için ama Bodyci salonu değil. Günün sonunda iş görüyor mu, görüyor.
Body building’i bir tarafa koyarsak bir sürü kardio aleti var o açıdan çok iyi. Türkiye’de gittiğim hiçbir salonda merdiven çıkma aleti yoktu, burada 3-5 tane var. Koşu bandı ve bisiklet aletlerinden bir sürü var.
-
@Orhan-Cabarov Güzel haberlerine sevindim. Yalnızlığın da bitmis. Kaynak ve inşaat işi için usteleme bence. Kaynak çok tehlikeli, amelik de bugün hafif verir 1 saat sonra kimse yoktur en ağırı sana kalır. Yürüyerek uber yapman sosyallik acisindan da iyi. Akrabanin gideceği ikinci yer Amerika'nin başkenti. Orası NY 'den daha güvenli olacaktır. Hem merkezi. Gelismelerden haber et. Love.
-
@ayvalik10 Teşekkür ederim. Ben inatçı biriyim belki yazdıklarımdan hep tam tersi anlaşıldı ama bir işi kafaya koyunca sonuna kadar üstüne gidiyorum. Amerika işi tabii çok büyük ilk defa böyle bir işe kalkıştım umarım altından kalkar ileride mutlu olacağım bir hayat standartına kavuşurum.
Burçlara pek inamam ama oğlak burcu hakkında yazılanlar bana uyuyor. :)
Öyle 1-2 ayda pes edip dönmem abi. O kadar uğraştım mülakata girip kartı almak için. Büyük konuşmayayım ama amacım Amerika’ya kalıcı olarak yerleşmek. İnşallah nasip olur. Dua edip çabalıyorum buraya tutunmak için.
Yürüyerek şimdilik iyi abi. Masrafa kiralamaya gerek yok gibi. Bisiklet olunca uzağa gönderiyor. Çalınma riski var. Bir de 20 yıldır bisiklet sürmüyorum. :D
Ama belki denerim belli olmaz.
-
@Orhan-Cabarov zaten sen geri dönmek için uçağa binsen bile biz bomba ihbarı yapar o uçağı kaldırtmayız orada kalıcı olacaksın buna sende inandığın için artık herşey su gibi akıp gidecek.
-
@Orhan-Cabarov Merhaba, senden bir baska forum kullanici araciligi ile haberim oldu. Sonra da hikayene kisaca bir goz gezdirdim. Sana tavsiye vermek gibi bir niyetim yok, soylemesi kolay ve yapmasi zor biliyorum ama paylasmadan da edemedim. Genelde Turk gocmenlerin yasadigi sarmalin icine dusmussun. Bu hiyayeler genelde ayni devam eder, ingilizce bilmedikleri is bulmakta zorlanirlar, sonra bir konumda is bulurlar para kazanmaya baslarlar ama bu durum sarmali cok daha buyutur, artik para kazaniyor olurlar ama ingilizce ogrenmeye vakit yoktur vs. vs. Omur boyle gecer. Bazilari cok da basarili olur ticari basarilar elde ederler kendi isletmelerini kurarak.
Hazir henuz yolun basindayken bir ingilizce kursu senin icin cok faydali olabilir. Hem bir Turk isletmesinde calisip hemde bir ingilzce kursuna gidebilirsin, cok da ucuzlarini bulabilirsin yolun henuz basindayken.
Is bulma konusunda tanidiklarla yetinme git turk lokantalarina, barlarina, marketlerine sor hepsine mutlaka birinin elemana ihtiyaci vardir. Bu sekilde en azindan gecimini saglayacak parayi kazanmis olursun. Bu durumda sana en azindan var olma ve elinde ki sermayeyi koruma sansi verir.Sadece NYC ile de kisitilama kendini NJ ye git Astoria'ya gec eminim uygun bir is bulur ve kafana yattiktan sonra ingilizceni ilerletene kadar devam edersin. Ingilizceni ilerlettikten sonra meslek edinme kurslarina katil. Elektirik ustasi ol mesela... Bir cok kurs sendikalar tarafindan organize edilir, once kursa para verirsin ancak sonrasinda sana guzel bir ucretle bir kac yil surecek staj ayarlarinir, 5 sene sonunda isin uzmani olur cok guzel paralar kazanirsin insaatlarda.
Elbette beni dinlemek zorunda degilsin, herkes fikir veriyor diyebilirsin bana fikir degil is lazim da diyebilirsin ancak moralini bozma, benim yazdiklarimi degerlendirmesen bile bir sekilde su akar yolunu bulur, hersey duzelir. -
Daha önceden Work and Travel ile orada bulunmuş, çalışmış, gezmiş biri olarak, iyi seviyedek, İngilizcemle bana GC çıksa ve sevgili Orhan'ın yerinde olsam neler yapardım diye hayal ediyorum... İş bulma, kaynaşma, çevre edinme... Kendimi biliyorum 1 ayımı almazdı. Herkes aynı değil tabii ama GC çıkan ve herşeyi hazır oraya giden birinin turist, öğrenci veya çalışan olarak önceden orada bulnumuş olması ona büyük avantaj sağlar. 10 adım önde başlatır. Herkesi zorlayabilecek belki ilk ve tek konu konaklama ve kiralar... yine de Amerika'nın anahtarı her ülkeden fazla biçimde "PARA".. Network, çevre. Bu 3 etmeni en hızlı şekilde kendine entegre eden ciddi anlamda Amerika'da basamakları hızlı yükselir.
-
@Ege-Yildirim ozaman bu kadar engin tecrübelerin var ucundan tutsan da orhana yardım etsen ne dersin. Nereye gitsin iş bakmaya nasıl bir yol izlesin sadece kendini yazmışsın biz burada aileyiz herkes birbirine yardımcı olmak için uğraşıyor sende bu yardımlaşma olayına katılırsan seviniriz
-
@ayvalik10 Daha önceki iletilerimde Orhan'a yardımcı olacak içerikler yazmıştım ancak Amerika herkes için aynı değil, Olamaz da. Onun karakteri, hayat görüşü ve orada yaşayacakları onu, benim tavsiyelerimden çok daha geliştirir. Her zaman da kendi tecrübelerimi üyelere aktarmayı amaçlarım teşekkür ederim :) Orhan'a tavsiyem tekrardan içine kapanıklığın, sessizliğin, utangaçlığın en GEREKSİZ olduğu ülke Amerika'da aktif, konuşkan, canayakın bir Orhan'a en kısa sürede dönüşmesi .
-
@Raskolnikov Teşekkür ederim. Ben de aynı sizin tavsiye ettiğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Uber eats yaparken iş arayan iş yerlerine girip başvuru yapıyorum. Burada Türk restoran var numaramı bıraktım 2 gün önce henüz arayan soran yok.
İngilizce kursuna yazılacaktım. Ücretsiz kurs için 8 ay sıra vardı. Paralı kursa yazılacaktım ama eyalet değişme durumum olduğu için erteledim kurs işini.
Ehliyeti aldıktan sonra taşınıp taşınmamaya karar vereceğim. Yaşadığım yere karar verince direk kursa yazılacağım. Tekrar teşekkür ederim. 🙏
-
Şehirden uzak bir yerde ormanın içinde arsa almış bir abiyi ziyarete gittim. Oraya arada kafa dinlemek, mangal vb güzel şeyler yapmak kısaca haftasonlarını yaşamak için küçük bir ev yapmak istiyor. Arsaya yakın nehir var balık malık, orman, kuş, börtü böcek ortam güzel yani. Yanına vardım Nevzat abi mangalı yakmış eti atmak için köz olmasını bekliyor.
Buraya yakın bir yerde bir aile evinin dış cephe tahtalarini sökmüşler uygun fiyata o tahtaları aldım şuan yolda geliyorlar dedi. Geldiğinde iki dakika adamlarla birlikte buraya indirebilir miyiz? dedi. Nevzat abi rahat alt tarafı 20 tahta sen mangal ile ilgilen ben yardım eder hallederiz. Tahta dediğim 1x2 metrelik plakalar alçipan gibi düşünün. Bir truck göründü ben yol açılsın diye hemen savaş görmemiş alman tankı arabamı kenara çekip yol açtım. Truck arsaya yanaştı içinden bir kadın indi Nevzat abi ile selamlaşma falan yeri işaret etti. Kadın sürücüye yön göstermek için arkada sağ sol, ileri geri komutları veriyor. Heryer çalı çırpı olduğu için doğru bir şekilde yönlendiriyor. Biri daha indi 25li yaşlarda genç bir kız truckın üstüne çıkıp ipleri çözmeye koyuldu. Adam ve 30lu yaşlarda bir genç erkek daha 4 kişiler. Kelimeleri ağızlarında yuvarlayarak çıkaran bir aksan ile konuşuyorlar. Hepsi birlikte hareket ediyor falan ben ve Nevzat abi yardım edip indirmeye başladık. Bunlar konuşuyor falan arada Nevzat abi ile muhabbet ediyorlar falan yani eğlenerek iş yapıyorlar. Birbirlerine karşı güler yüzlü falan espirileşmeler gülüşmeler. Aralarda Nevzat abi ile yaptıkları muhabbeten bunların aile olduğunu anladım karı koca ve çocukları. Çok iyi bir enerjileri vardı yardımlaşma falan. Kısa sürede indirdik. Adama parayı verdi bunlar arabaya atlayıp gittiler. Nevzat abi ile bir süre bakıştık. Sessizliği bozdu ve işte aile dediğin böyle olur işte.. yaa. İçim bir hoş oldu Nevzat abiye hak verdim. Anlatılmaz bir enerjiye sahiptiler. Demek mutlu aile böyle bir şey dedim. Çok özendirici bir aile tablosu beni yıktı resmen. Böyle bir ailem olsa keşkesi çektirdiler.. şu dayanışmayı gördün değil mi dedi. Böyle aileler heryerde bulamazsın. Bunlar amerikanın yerlilerinden şehirden uzak çiftlik gibi yerlerde yaşarlar. Kendi aralarındaki bağlar güçlüdür imc usulü asla işten kaçmazlar. Kadın, erkek, çoluk çocuk hepsi birlik olur keyifle çalışıp yaşarlar. Dışarıdan bakınca giyim kuşamdan bunlara köylü demek imkansız rezidans züppeleri gibi uzun boylu kilosuz beyaz sarışın amerikalilar. Açıkçası bu tablo beni çok etkiledi. İçim bir hoş oldu, evlenesim geldi böyle ailem olmasını istedim. Ben böyle dayanışmayı başka yerde görmedim. Kendi ailemi ve çevremi bilirim. Böyle durumlarda orda kesin bir aile üyesi ya kaçar ya isteksiz yardım eder yada biri hep isyan edip insanı işten bezdirir. Ben böyle bilirim.
Bunu yazmamdaki sebep bir önceki yazımda abd ye evli ve bekar gelme konusunda bekar daha avantajlı demiştim. Sanki evlilere haksızlık etmiş gibi hissettim. Bir düzeltme ve evlilerin avantajlarını görmezden gelmek istemedim. Yani bağları güçlü ve imc dayanışma varsa aile olarak burada yaşamak çok daha güzel olabilir. Maddi ve manevi olarak çok daha iyi bir motivasyon ile hızlı ve güzel bir hayat yaşanabilir.
İşim gereği bir çok aile ortamını burada gözlemleme şansım oluyor. Genelinde bir mutsuzluk havası var. Çocukların odalarından çıkmadığı. Genç bireylerin evden kopup uzaklaştığı bir yaşam. Karı koca aynı anda işe gidiyorlar doğal olarak çocuklar evde yalnız kaldıkça onlarda kendi asosyal olmaya başlıyor. Aile fertleri dışarıda işte yada okulda sosyal ve çevreleri vardır kesin. Ama aile ortamında bağlar zayıf ve aile ortamında asosyallik belirgindir. Sadece çocuklar değil evin içinde aile büyükleride zamanla yalnızlaşıyorlar. Bilmiyorum ama kalabalık aile daha güzel bir ortam olabilir diye düşünüyorum. Neyse evliliğin iyi yönüne odaklanalım aile bağlarından güç doğar.
Aile içi yaklaşımlar çok önemlidir. Ebeveynler çocukları anlamaya çalışın herşeye baskı yapmayın bi rahat bırakın yani. Öyle bir yaklaşım gösterinki çocuk pc veya tablet yerine arada sizinle ilgilenmeyi tercih etsin size zaman ayırsınlar. Bazen çocukların değil sizin ilgiye ihtiyacınız var. Abartmayın yani.
Amerika'da görüşmek dileğiyle herkese selamlar..
-
@kolezyum .. "evlenesim geldi böyle ailem olmasını istedim."
Hiçbir şey tesadüf değildir. Kızı 25 yaşında :couple_with_heart:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum