Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @saulgoodman Merhaba, Lise mezunuyum.

    @Kryptonite 3-5 kişi bana askerlikten bahsetti, sanırım düşüneceğim bu konuyu. Daha önce hiç aklımda yoktu ama buraya gelince cazip gelmeye başladı.

    @MySea İş hazırdı, 2 hafta çalıştım ama 2 haftanın sonunda ayrıldım işten. Keşke kalsaydım diyorum, yanlış bir karar oldu. Fakat kalsaydım, diğer çalışanı çıkaracaktı. beni onun yerine istiyormuş. o yüzden kimsenin ekmeğiyle oynamadan çıkmam iyi olmuş olabilir. Ayrıca çalışma şartları iyi değildi ama hiç çalışmamaktan daha iyiydi o da ayrı. 🙂

    Diğer herkese destekleri için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov Durumunuzu ölçün ve bir plan yapın.

    Öncelikle ne kadar süreniz var bunu hesaplayın. Hazırdaki parayı tüketmeden ne kadar dayanabilirsiniz? Buna göre kendinize süre limitleri belirleyin.

    1. Maliyetleri düşürebilir misiniz?

    Daha ekonomik bir şehre taşınabilir misiniz? Sayısız seçenek olan bir ülkeye geldiniz. Amerika, New York'dan ibaret değil.

    En büyük gider olan kira giderini nasıl minimize edebilirsiniz? Yalnız ve genç biri için birçok seçenek var.

    1. Geçici işiniz ne olacak? Pizza delivery, Uber / Lyft, Flex, vs. Gideceğiniz şehri düşünürken bunları dikkate alın.

    2. Gelecekte hangi işi yapacaksınız ve bu işi yapmaya ne sürede başlayacaksınız, hedefiniz nedir? Bu hedefe ulaşmak için hangi yollardan geçilmesi gerek? Hemşire mi, itfaiyeci mi, TIR şoförü mü, IT teknisyeni mi, başka bir şey mi? Hedefiniz ve yol haritanız olsun.


  • @Orhan-Cabarov hala işsiz olduğum için çok iyi anlıyorum bu duyguyu. Pes etmeden sonuna kadar denemekten başka çare yok. Bu zorlu günler geçince, zamanla, her şey daha iyi olacak Türkiye'den. İyi şanslar.


  • @Orhan-Cabarov Sakın moralini düşürme, gurbetlikte ilk 2-3 ay bu sıkıntıları yaşarsın. Dolaptan su almak bile zor gelir insana. Ama iş olayını halledip rahatladın mı keyfin yerine gelir. Dil olayı için community college var 250-500 civarı kur başı fiyat diye hatırlıyorum. Hem sosyalleşir hem dil öğrenirsin. Dil bilmesen bile büyük marketlerin ilanlarına bak derim orada basit işler ile en azında biraz kazanç elde edebilirsin. Sonuç olarak denizden çıkıp okyanusa daldın, bu cesareti gösteremeyen insanlar var sen ilk adımı attın. Hiçbir şekilde cesaretini kırma yolundan vazgeçme.
    Umarım yakın zaman da her şey gönlünce olur.

  • Yasaklı

    @axlgnr Teşekkür ederim. Böyle mesajlar güzel moral oluyor.


  • @Orhan-Cabarov merhaba,
    bulunduğunuz bölge için facebook gurupları var mı baktınız mı? youtubeda osman aslanın videolarından birinde bu şekilde destek aldığını görmüştüm.

  • Yasaklı

    @december Merhaba. Facebook gruplarına baktım ama gel sana iş veriyoruz diyen birisi çıkmadı. Dün gece Home depot'a başvurdum. Green kart telegram grubundan kadir abi tavsiye etti. Bugün onun mülakatı vardı home depot'ta ve olumlu geçti.

    Saatlik 16 dolar veriyorlar. Sigorta filan her şey yapıyorlar. Beni alırlarsa düşünmeden çalışırdım.

    Tanıdığım bir Azeri abi, Azeri restoranının numarasını verdi.Aradım ama rusça bilmediğim için işe alamayacağını söyledi. Garson işiydi.

    Buraya yazmadım sanırım. Pazar günü North Carolina'dan gelen uzak bir akrabamla ilk defa görüşüp tanış oldum. Eğer sıkılmayacaksan North Carolina'ya gel benim evimde kal dedi. En azından masrafın olmaz biraz kendini toparlarsın ders çalışırsın, iş buluruz çalışırsın dedi.

    Belki 10 defa sordum sana ayıp olmaz değil mi zahmet olmam mı diye. Yok dedi gelmek istiyorsan gel dedi ama orada mesafeler uzak araba alman gerekecek dedi. Bisikletim var istersen sürersin ama mesafeler uzak dedi.

    Ben de tamam dedim geleceğim. NY ehliyetine başvurmuştum, permit gelince direksiyon sınavına randevu alacağım. Ehliyeti alana kadar bekleyeceğim. Sonra geleceğim o da öyle yap dedi. Tabii ehliyet alana kadar düzgün bir iş bulamazsam gideceğim. Olurda o zamana kada bir mucize olur iş bulurum, o zaman kararımı tekrar gözden geçireceğim.

    Bir de 2-3 ay sonra akrabam North Carolina'dan Washington dc'ye taşınacakmış. Dedi beraber taşınırız orası daha iyi olur senin için. Hem arkadaşlarımda orada dedi.

    Şimdilik gelişmeler böyle arkadaşlar. NY'den taşınmak mantıklı geliyor. Burası pahalı ama burada iş bulamıyorsam oradalarda nasıl bulacağım o da var. Kimi diyor oralar daha iyi, kimi diyor NY'de iş bulamazsam orada hiç bulamazsın.


  • @Orhan-Cabarov Umutsuz oluyorsun ama bir bakıyorsun hiç tanımadığın bir akraban kapılarını açıyor. Ben Amerika'ya gittikten sonra hepimize bir kapı açılacağını düşünüyorum. Benim akrabam da yok, tanıdığım da. En azından bu konuda şanslısın. Deneyimlerin devamını merakla bekliyorum.


  • @Orhan-Cabarov umarım iş görüşmelerinizden olumlu cevap alırsınız ama diğer taraftan olumlu olmazsa yakınınızın yanına gitmekte fayda var ev kiraları büyük bir gider, kira ödemek yerine para biriktirip araba alabilirsiniz. yakınınızdan borç alıp kredi öder gibi ona ödeyerek araba alımını öne de çekebilirsiniz (yakınınız kabul ederse tabi) arabasız her şey daha zor olur diye düşünüyorum. çok kısa zamanda düze çıkmanızı bu sıkıntılı süreci atlatmanızı dilerim. 🙏🏼 🖐🏼


  • @Orhan-Cabarov Hocam mesajlarınızı ve hikayenizi zevkle okuyor öncelikle bol şans diliyorum size. New York'ta iş bulmak zor değildir ama işin kalitesi önemli. Binlerce yasadışı çalışan varken siz çok rahat bulursunuz. 2 ay falan bu zorluklar, alışma, iş bulamayınca strese girme durumu normal. Carolina güzeldir, akrabanız da yardımcı olur, orta seviye kazanç, orta seviye yaşam standartları için idealdir. New York'ta çok kazanır, çok harcarsınız zaten görmüşsünüzdür. O yüzden sizin standartlarınız ve mutluluk endeksiniz önemli bu noktada 🙂


  • @Orhan-Cabarov Kardeşim inan iş bulursun sana demem oyle restoran falan uzar dur- gir şirketlere dediğin gibi homedapot targat gibi sigortan olsun amazon olsun- 8 saat - yetmezse iş bitimi exrtra işler yaparsın moralini bozma iyi olacak. başarılar.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Yaman TÜRKOĞLU Yaman TÜRKOĞLU 

  • @Orhan-Cabarov sizi cok iyi anlayabiliyorum ama birşey biliyorum pes etmeyin çünkü ilerde pes etmenin pişmanlığını yaşayacağınızı düşünüyorum, pes etmek en kolayı...Ben ülkeye ilk giriş yaptigimda (Mart 2020) heryer kapalıydı oteller, restaurantlar sadece to-go'ydu şansıma önceden aldığım abd ehliyetim ve socialim elimdeydi.Normalde 10 yıla yakındır turizm tecrübem var yiyecek içecek alanında çalıştım ama belki 4-5 ay hiç doğru işe girmeyi bırak iş ilanı bile bulamadım.Bende geldiğim ikinci gün araba satın alıp uber eats,amazon fresh' a saldırdım belki günde toplam 12-14 saat araba sürüyordum yorucuydu ama emeğimin karşılığını alıyordum.New york imkanı çok gibi duruyor ama yaşamak son isteğim şehirlerden birisi.
    Eminim emeğinizin karşılığını alacaksınız ve bu zor günlerinizi tecrübe olarak hatırlayacaksınız.
    Sevgiler,saygılar bol şanslar

  • Yasaklı

    @Burak-Erdoğan Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

  • Yasaklı

    Merhaba arkadaşlar. Amerika’da iş bulana kadar akşamları iş çıkışı saatlerinde yürüyerek Uber eats yapmaya başladım. Telegram green kart grubundan iki tane abiyle arkadaş oldum. Aynı şehirdeyiz diye ve grupta çok aktif olduğum için benimle tanışmak istemişlerdi. Bu şekilde tanıştık o gün bugündür arkadaş olduk. İyi ki varlar teşekkür ederim kendilerine, çok yardımları dokundu manevi olarak.

    Burada canım çok sıkılıyor tekim diye. Türkiye’de ailem vardı diye pek arkadaş çevrem yoktu, hiç ihtiyac duymuyordum ama burada konuşacak arkadaş arıyorum hep. Benim gibi asosyal birisi bile böyleyse normal insanlar nasıldır kim bilir. 😀

    Akşamları onların yanına gidiyorum gerçekten düzgün ve eğlenceli insanlar. Benden yaşça büyükler ama onlar beni ben de onları sevdim. Aramızda metroyla 2 durak mesafe var.

    Ben çok çekingen ve utangaç olduğum için ve ingilizcem kötü olduğu için cesaret edip mağazalara girip iş soramıyorum. Bana yardım ediyorlar, zorla her iş ilanı olan yere sokup başvuru yaptırıyorlar. Biraz açılıyorum bu sayede.

    yürüyerek uber eat yapıyorlardı, başta saçma geldi bana bunu yapmak. Akşam 5 den sonra iş çıkışı saatinden geceye kadar iyi iş oluyor. İlk başlarda günde 1-2 tane yapıyordum. Bu abiler her akşam ortalama 70 dolar yapıyorlarmış. Bazen 100’ü geçiyorlar. Bunu öğrenince ben de heveslendim. Bir de cepten yemek çok moralimi bozuyordu.

    Bugün ilk defa 3 saat çalıştım. Akşam 7’den 10’a kadar. 7 delivery yaptım yürüyerek. Yürüyerek yapınca yakın mesafeler veriyor. Çok uzak mesafe verirse kabul etmiyorum ya da parası yüksekse kabul ediyorum.

    3 saatte 75 dolar kazandım. Yapa yapa adresleri öğreniyorum daha kolay oluyor bir süre sonra. Bir de başımda patron yok, özgürüm. 3 saatte 75 dolar iyi para burası için bence. Bir işe girersem benim gibi vasıfsiz dil bilmeyen birine New York’ta saatlik 15-16 dolar veriyorlar genelde.

    Tabii bu iş değil, bunu ek iş olarak yapmak mantıklı. Ya da bisiklet veya motor alıp tam zamanlı yapmak lazı ama ben yapmak istemem.

    Tam zamanlı bir iş bulana kadar yapacağım. Masraflarımı gideriyor ve üstüne para kalıyor. Cepten yememiş oluyorum. Kira ve mutfak masraflarımı gidermek için günde ortalama 40 dolar yetiyor bana. 40 dolar yapmak birkaç saatlik iş. Bazen güzel bahşiş ve promosyonlar oluyor.

    Hem spor oluyor, artık ağırlık çalıştıktan sonra kardio yapmıyorum. Kardio yerine uber eats yapıyorum. 😀 Hem sosyalleşiyorum. Hem de yemek dağıtırken kapılardaki iş ilanlarına bakıyorum.

    Kendi semtimde yapmıyorum. Burada restoran kafe az olduğu için iş daha az oluyor. En güzel iş Manhattan’da oluyor. Bazen her sipariş başına +6 dolar veriyor uber. O kadar yoğun oluyor ama orada hiç yapmadım. Bir gün gidip deneyeceğim. Bu bahsettiğim abilerin olduğu semtte yapıyorum. Hem sohbet ediyoruz hem para kazanıyoruz. Sıkılınca ve ya yorulunca evlerine gidip oturuyoruz, çay içiyoruz.

    Yolumu bulana kadar böyle çalışmaya devam edeceğim. Umuyorum ki sonsuza kadar böyle devam etmeyecek.

    Bir de bugün burada fırtına vardı. Konvektif yağış vardı şansıma akşam çalışmaya başladığım zamana denk geldi. Bir ara baştan sona ıslandım ama pes etmedim. Gece’nin sonunda para kazandığım için mutluyum. Yarın markete gidince cepten yemediğim için keyifle alışveriş yapacağım.

    Aniden fırtına çıkıyordu ve yağmur bastırıyordu. Böyle havada iş daha fazla oluyor çünkü insanlar dışarı çıkmıyor eve sipariş veriyorlar.

    İşsiz kaldığımdan beri cepten yiyordum diye gerçekten moralim bozuluyordu. İş bulana kadar her akşam yapmayı düşünüyorum. Tüm gün boşum, yemeğimi ve sporumu yapıyorum. İstediğim kadar uyuyorum. Akşam 3-4 saat çalışıp masraflarımı rahat çıkartırım ve ekstra para bile kalır.

    Bazen inşaata gidiyorum. Bu iş sabah saat 6’da başlıyor. Ben gece 4’de kalkıyordum gitmek için. Sahibi Türk olan inşaat şirketi var Manhattan 56 st 5 ave’de. Trump tower ve tüm pahalı markalar burada. Dediğine göre Manhattanın en pahalı yeri burasıymış.

    İnşaattan anlamadığım için bana kamyondan mal indirme işi verdi. Kamyondan mal indirme dediğime bakmayın. Mobilya parçalarını kamyondan veriyorlar ben de kaldırıma indiriyorum. Eşyalar ağır değil ve tek değilim ucundan tutuyorlar.

    Geçen 3 saat çalıştım ama 3 saatin toplasan 1 saati çalışmışımdır 100 dolar verdi. Normalde 1 saatlik işti ama asansörde sıra vardı diye çok bekledik. Bazen iş olunca çağırıyor böyle. Bazen dediğim şimdiye kadar iki kere gittim. Adama sormaya utanıyorum çünkü pek bana ihtiyacı yok ama sağ olsun kırmadı.

    Bugün yine sordum var mı iş diye. Dedi yok ama bir kaynakçı var istersen tanıştırayım onunla çalış. Olur dedim çalışırım. Bakalım devamı gelecek mi, haber bekleyeceğim.

    Manhattan’da amelelik yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Buraları hep filmlerde görürdüm, şimdi o sokalarda çalışıyorum, garip bir duygu. 🙂 Hiç gocunmuyorum alın teriyle çalışıp yolumu bulmaya çalışıyorum. Tek olmak, dilini bilmediğim bir ülkede sıfırdan hayata başlamak zor ama pes etmeyeceğim. Bir gün inşallah daha iyi yerlere gelirim. Çok yükseklerde gözüm yok. Sabit bir gelirim, ailem ve bir evim olsa bu hayatta bana yeter.

    Burada alım gücü gerçekten çok yüksek. New york gibi Amerika’nın en pahalı şehrinde bile asgari ücretle ayda 1000, hatta 1500 dolar rahat köşeye atabilirim. Ama ben bekarım ona göre böyle söyledim. 850 odaya veriyorum, geriye bir tek market gideri kalıyor şimdilik. Gıda bence gelire oranla çok ucuz. Türkiye’de durumum ortanın üstünde olmasına rağmen alamadığım şeyleri burada her gün alıp tüketiyorum.

    Belki vizyonsuz diyeceksiniz aklıma geldiği için bu örnekleri veriyorum. Spor yaptığım için sabahları her zaman yulaf ve yumurta yiyorum. Türkiye’de yaşadığım süre boyunca bir kere bile badem sütü alıp içmedim, pahalı diye. 1 litre süte o kadar para vermeye kıyamıyordum onun yerine yulafı suyla pişiriyordum.

    Buraya geldiğim günden beri her sabah yulafı badem sütüyle ve içine yaban mersini katarak yapıyorum. ( bazen başka meyveler ) Türkiye’de bunlar bile lükstü bana. Bu sadece tek bir örnek.

    Spor salonuna ayda 15 dolar veriyorum. Sınırsız gidiyorum, 24 saat açık. Yıllık versem 10 dolara düşüyor. 😀 Bedavadan biraz pahalı.

    10 dolarlık tavuk göğüsü alıyorum 2 gün gidiyor mesala. Yuvarlak rakam verdim ama 3 aşağı 5 yukarı böyle. Costco gibi yerlerden toplu alsam daha uyguna gelir ama ben marketten günlük alıyorum.

    Mango 1 dolar, Her gün yiyorum bazen. Muz 50-60 cent yarım kilosu ve gerçek muz. Yerli muz ile arasında cidden çok fark var arkadaşlar. Bütün ananas 3 dolar filan.

    Yani özetle asgari ücret bile alsanız çok rahat istediğinizi alıp yiyebiliyorsunuz. New York pahalı bir yer olmasına rağmen böyle. Burada asgari ücreti anca benim gibi yeni gelenler ve hiçbir şey bilmeyenler aldığını düşünürsek insanların alım gücü çok iyi.

    Amerika'daki hayatıma alışmaya başladım. Artık daha az ağlıyorum ama işsiz olunca sabah uyanınca boşluk hissediyorum. Tek başına odanın içinde içimi bazen sıkıntı basıyor o yüzden evde fazla vakit geçirmemeye çalışıyorum. Sabit tam zamanlı bir iş bulursam her şey daha iyi olacak. Yine de en kötü yürüyerek Uber eats yapıp masraflarımı karşılarım yine aç kalmıyorsun burada.

    Uzun bir yazı oldu, okur musunuz bilmiyorum. 🙂

    Edit: Manhattan’da amelelik yaparken içinden acaba bir gün burada evim olur mu diye kendi kendime sordum. Geriye dönüp burada inşaatta çalışıyordum şimdi evim var ne günlerdi demeyi hayal ettim bir an. Tabii orada ev almak imkansız gibi bir şey ama hayatta hiçbir şey belli olmaz.

    Edit: Yine de New York'tan taşınmayı düşünüyorum ama cidden aşırı kararsızım ve kararsız olmak bence en kötü şey. Ehliyet alana kadar buradayım, yani her şey yolunda giderse bile Mayıs'a kadar kalacağım. O zamana kadar düşüneceğim ve gelişmelere göre bir karar vereceğim artık. Ya akrabamın yanına başka eyalete taşınacağım ya da burada iş bulup kalacağım.

    Yüz yüze sorduğum tanıdığım insanlar akraba'nın yanına başka eyalete gitme pişman olursun dedi ama New York'u pek beğenmiyorum. Burası pahalı ve kalabalık bir şehir. Amerika'nın başka yerlerini de görmek istiyorum. Bir yere bağlı kalmak istemiyorum. Belki başka eyalette daha iyi olacağım. Burada çok iş var evet ama çokta rekabet var bunu unutmamak gerekiyor. Çok fazla kaçak ucuz işçi var burada.

    Neyse daha önümde 1 ay var o zamana kadar düşüneceğim. Her türlü tavsiyeye açığım.


  • @Orhan-Cabarov Güzel yazılarını severek takip edyiorum kardeşim. Gittiğin spor salonunu da bizimle paylaşır mısın?

  • Yasaklı

    @marti2771 Planet Fitness. Öyle çok ahım şahım bir salon değil ama fiyat performans olarak bakarsak ben memnunum. Bir de benim evime yürüme mesafesinde başka salon yok.


  • @Orhan-Cabarov Burda gittiklerimizden iyidir diye tahmin ediyorum:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov bu forumda sana kimse ne vizyonsuz diyebilir nede yazılarından sıkılanlar olur. Sen yeter ki kor ateşi olan cesaretini özgüvenini yangına çevirmen için sadece kendine inan. Gördüğün gibi bir şeyleri tek başına başarabiliyorsun. Akraba konusunda kimseye sorma sonuçta bu kişi seni hiç tanımadan atlayıp yanına geldi sen benim yanıma gel diyebilirdi. Sana evini açtı gidipte sana ev bulmadı yada benimle gel demezdi sana önem vermese ondan en iyisi kafanda newyork tam olarak oturtman gerekiyor bunu da en iyi sen yapacaksın kimsenin sözünü de dinleme bu arada aşağıdaki videoda haftalık 100 dolar bisiklet kiralıyorsun bence gidip bir araştır tüm foruma umut ışığı oldun tebrikler çünkü gelipte 1-2 ay sonra geriye kaçan kişiler gibi değilsin

  • Yasaklı

    @marti2771 Kesinlikle daha iyi tek eksiği salonda barbell yok. Serbest ağırlık olarak sadece dumbell var o da Amerika standartlarına göre kilosu az. 75lbs en fazla, o da bana hafif geliyor, Türkiye’deki salonumda daha ağır kilolar vardı. Ego olarak anlamayın lütfen. 😃

    Bir sürü alet var vücüt geliştirmek için ama Bodyci salonu değil. Günün sonunda iş görüyor mu, görüyor.

    Body building’i bir tarafa koyarsak bir sürü kardio aleti var o açıdan çok iyi. Türkiye’de gittiğim hiçbir salonda merdiven çıkma aleti yoktu, burada 3-5 tane var. Koşu bandı ve bisiklet aletlerinden bir sürü var.


  • @Orhan-Cabarov Güzel haberlerine sevindim. Yalnızlığın da bitmis. Kaynak ve inşaat işi için usteleme bence. Kaynak çok tehlikeli, amelik de bugün hafif verir 1 saat sonra kimse yoktur en ağırı sana kalır. Yürüyerek uber yapman sosyallik acisindan da iyi. Akrabanin gideceği ikinci yer Amerika'nin başkenti. Orası NY 'den daha güvenli olacaktır. Hem merkezi. Gelismelerden haber et. Love.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum