[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@cemil-kaya tebrikler.
sonrası için de bol şans diliyorum. -
@akh44has Tebrikler hocam, Amerika'da ki hayatınızda herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
-
@WithNaz Hocam tebrikler, biraz geç olmuş, ama kazasız olmuş. Amerika'ya giriş ve sonra ki sürecinizin kısa ve sağlıklı olması dileğiyle...
-
@mahves Tebrikler hocam, dediğiniz gibi, bir nevi sizi de şahit göstermek için yapılıyor mülakat sanki. Önceden evraklar incelenip tamamsa sadece yemin ve bir kezde ağzınızdan duyuyorlar. Amerika'da ki hayatınızın dilediğiniz gibi olması temennisiyle...
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@atahan bu şekilde bir cevap vermeleri normal çünkü; siz istanbul'daki akrabalara memleketten kışlık tarhana yollar gibi kargo yollamissiniz konsolosluğa. normalde güvenlik önlemleri sebebiyle o kargoyu teslim almama durumları bile olabilir.
siz takip numarasından baktığınızda teslim edilmiş görünüyorsa şuan yapacak hiçbir şey yok. konsolosluktan gelecek cevabı bekleyin.. herhangi olumsuz bir durumda size geri dönerler.
ama şunu da unutmayın, yaptığınız şey tamamen kural ve yöntem dışı.
Bugün konsolosluktan eşim ve benim "ISSUED" olduğumuz mailini almış bulunmaktayım
Yardımlarınız için teşekkür ederim
-
@atahan gözünüz aydın, tebrik ederim.
belki bugün, belki yarın PTT'den sms alırsınız.şimdiden abd'deki hayatınızda mutluluklar diliyorum.
-
Güzel haberler gelmeye devam ediyor. Dilerim bu şekilde devam eder. Vizesi onaylanan @akh44has @WithNaz ,@mahves ,@cemil-kaya arkadaşlara da hayırlı olsun.
-
@Not_Born_Yesterday küçük bir düzeltme yapayım izninizle😊son cümlede.yoklama kaçağıda,bakayada,asker kaçağıda gbt'ye düşer.😉👍
-
Konsolosluğa is teklifi sunan arkadaşlar. Abd deki şirketten noter tasdikli islak imzalı evrakların turkiyeye gönderminimi sağladı. Bilgi verebilirlermi. Benimde böyle bir durumum var. Imzali tekliflerini mail atsalar yeterli olurmu mail çıktısı. Bilgilerinizi rica ederim. Yönergede noter tasdikli olması gerektiği yazıyor fakat islak imzalı detayı yazmiyor.
-
@gucarslan Teşekkür ederim umarım hepimize:))
-
Merhabalar,
Öncelikle forum-grup yöneticileri başta olmak üzere paylaşımları ile sürecin bizler için daha anlaşılır ve daha kolay ilerlemesini sağlayan herkese teşekkürlerimi sunmak isterim.8 Mart-Sağlık Muayenesi(Unganlar)
9.30’da ki randevum için 9.00’u geçerken oradaydım. Yoğun oldukları için randevu saatinden önce içeri alamayacaklarını, saatim geldiğinde çağıracaklarını belirttiler. Dışarıda bekledim. Randevu saatim geçmiş olmasına rağmen içeriden çağrılmayınca içeri girdim. Randevu saatimi söyledim. Biraz sonra…
Ateşimi ölçtüler, fotoğrafımı çektiler ve evrakları istediler:
-Pasaport.
-DS260 formu konfirmasyon sayfası
-COVID-19 aşı belgenizin çıktısı
-COVID-19 PCR test sonucu-eNabız’da tahliller bölümünden alabilirsiniz.
(en fazla 2 gün önce yapılmış 2 yaş ve üstü tüm bireyler için)*Varsa, orjinal aşı belgeleriniz; yoksa kasmayın ve kolunuzu uzatın. :)
- Hem sizin hem de orada bekleyenlerin sürecinin aksamaması için belgelerinizi tamamlamadan muayeneye gelmemenizi tavsiye ederim.
Belgelerimi aldıktan sonra beklememi söylediler. Bu arada içerideki yoğunluk da artmaya başladı. Bir süre daha bekledikten sonra doktor muayenesi için çağrıldım.
Boy ve kilo ölçümü yapıldıktan sonra sedyenin üzerindeki siyah önlüğü giyerek doktoru bekledim. 5-10 dakika kadar bekledikten sonra Mehmet Bey geldi. Tansiyonuma baktı, sırtımı dinledi ve sol kolumdan iki aşı yaptı.
Daha önce ameliyat olup olmadığımı sordu. Yıllar önce burun ameliyatı olup kemik aldırdığımı ancak bununla ilgili bir belgemin olmadığını söyledim. Önemli olmadığını belirtti. Kısa, neşeli bir muhabbetin ardından muayene bitti.İçeri geçtim 250 $ ödeme yaptım. Kan tahlili ve röntgen için Düzen Laboratuvarı’na yönlendirdiler. 3. katta kan tahlili ve röntgen için 47,5 dolar ödeme yaptım. Buradaki işlerim bittikten hemen sonra Unganlar’a çıktım. Röntgenin sonucunun henüz sisteme düşmediğini bir sorun olursa saat 17.00’ye kadar arayacaklarını belirttiler. Aranmadım.(Kafam rahat gezeyim diyorsanız biraz daha bekleyip öyle çıkabilirsiniz Unganlar’a.)
Ertesi gün saat 16.00 ile 18.00 arasında raporumu alabileceğimi belirttiler. Teşekkür ettim ve oradan ayrıldım. Ertesi gün 17.00’de raporumu aldım.
( Röntgen CD’si ve aşı belgesi bizde kalıyor. )10 Mart - Mülakat - 10.15
O gün dolmuşların ve otobüslerin iş bırakma eylemi yapacaklarını öğrendiğim için taksitlere rağbetin fazla olacağını düşünerek için biraz erken yola çıktım. Mülakattan yaklaşık 1 saat önce büyükelçiliğin karşısındaki Kaktüs Cafeye geldim. Bir şeyler içip mülakat saatini bekledim.
Saat 10.00 gibi sırt çantamı emanete bırakarak Büyükelçiliğin kapısında sıraya girdim. Kimlik kontrolünün ardından Covid formunu doldurduktan sonra Xrayden geçerek içeriye girdim.Girişte solda bulunan bankoda sıra numaramı aldım ve beklemeye başladım. (Sıra numarası üç kez yanacak. ) Daha ferah bir salon beklerken düşündüğümden küçük ve biraz da kasvetli bir salonda buldum kendimi.
-
Numaram 7. bankoda (veznede) yandı.
330 $ ödedim, pasaportumu teslim ettim.
(Paranızı tam getirmeniz tavsiye olunur. ) -
Numaram 8. bankoda yandı.
(8-12. bankolar, salonun sağa tarafındaki koridorda evrak teslimi yapılan yer.)
-2 adet fotoğraf
-Diploma ve fotokopisi
-Adli sicil kaydı
-Nüfus kayıt belgesi
-Askerlik belgesi
-Sağlık raporu
-Banka hesap dökümü(Dolar ve altın hesabıma ait imza sirkülü belgeler- aracımın mart ayı kasko değerini gösteren belge-BES birikimlerim)*Eski pasaportumu isteyip istemediğini sordum.
+Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
-Hayır.
+Başka bir ülkede yaşadınız mı?
-Hayır- O zaman gerek yok, dedi.
Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorulduğunda Türkçe dedim, tekrar beklemeye başladım.
- Numaram 4. bankoda yandı.
Buradaki hanımefendi ile keyifli bir sohbetimiz oldu diyebilirim.
Selamlaştıktan sonra parmak izimi aldı ve sonrasında yemin ettim.
- Hangi bölümden mezunsunuz?
- Türkçe öğretmeniyim.
-
Kaç yıldır?
-18 -
Ooo, çokmuş, dedi gülerek. :)
- Evet :)
- Özel mi , d… (kelime aklına gelmedi) :)
- Devlet mi demek istediniz ? :)
- Aa , evet devlet. :)
- Evet, devlet.
- Hiç evlendiniz mi ?
- Hayır.
- Çocuğunuz var mı?
- Hayır.
- Amerika’da nereye gideceksiniz?
- Maryland
- Orada tanıdığınız var mı?
- Evet, yakın arkadaşım.
- Ne iş yapmayı düşünüyorsun?
- Arkadaşımla aynı işi yapacağım, pizza dağıtacağım. Hatta iş yeri sahibi ile de görüştüm; beni bekliyorlar dedim, gülerek. :)
- Biraz İngilizce devam edelim mi ?
- Bilmiyorum, dedim.
- Deneyelim mi, diye sordu gülümseyerek.
- Peki, deneyelim ? :)
+Amerika’da nereye gideceğimi ve ne iş yapmak istediğini sordu İngilizce olarak.
İngilizce cevap verdim, sonra tekrar Türkçe devam ettik.- İngilizce çalışıyor musun?
- Pandemiden önce kursa başlamıştım ancak pandemi ile bırakmak zorunda kaldım. Şimdi yeniden çalışmaya başladım.
- Tebrikler, vizeniz onaylandı. :)
- Evraklarınız ve pasaportunuz 3-5 iş günü içerisinde elinizde olacak. (Diplomamın aslını verdi.)
- Teşekkür ederim. İyi günler. :)
Burada okuduğum mülakat deneyimlerinden bir tık uzun gibi görünse de hepsi 4-5 dakika sürüyor. Hiç gerilmedim ve rahat bir mülakat geçirdim.
Tavsiyem, yüzünde maskeniz olsa da gülümseyin. Gözlerinizden o enerjiyi alacaklardır. :)11.15 gibi bitti mülakatım.
Cuma günü PTT’den gönderi kabul mesajı geldi Cuma gecesi Ordu’ya uçağım vardı hava muhalefeti dolayısıyla uçuşum iptal oldu.
Cumartesi günkü uçuşum da son anda iptal oldu. :)
Pazar günü Trabzon’a uçtum. Sonra kara yolu ile Ordu’ya ancak gelebildim. :)
Bu arada vizem benden önce Ordu’ya ulaşmış. Pazartesi günü de elimdeydi. :)Dilerim ki bu süreç herkesin gönlünden geçtiği gibi sonuçlanır.
-
@WithNaz merhaba yazilim konusunda bir tecrübeniz varmi yoksa abd de kurs alarakmi yazılımcı olmayı düşünüyorsunuz. Bende qa engineer meslegini araştırıyorum da
-
@Fatih-Duman hocam merhaba askerlikle ilgili bir sorunuz varmış sanırım. Eğer asker kaçağı bakaya ya düşerseniz askerlik şubesi bunu sisteme girer ve ilk gbt sorgunuzda gözaltına alınarak askerlik şubesine teslim edilirsiniz. Eğer başka sorularınız olursa da buradan ya da özelden sorabilirsiniz. Kolay gelsin.
-
Merhaba,
Belki biraz geç olmuş olabilir ama yine de paylaşmak istedim.
Öncelikle green card sürecinde bize yardımcı olan tüm yeşilkartforum ailesine ve adminlere çok teşekkür ediyorum. Birçok konuda bizlere yardımcı oldunuz iyi ki varsınız. Biraz geç olsa da ben de bir talihli olarak green card sürecinde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu noktada hemen hemen herkesle aynı ortak duyguyu ve süreci yaşadım. Özellikle yaşadığım süreci sizlere aktarırken farklı bir yol izlemek istedim. Uzun uzadıya yazmak yerine sizlerin keyifle izleyeceği videolar hazırladım. Umarım beğenirsiniz. İyi seyirler.
1 mart 2022 uganlar sağlık muayenesihttps://m.youtube.com/watch?v=CP-f6PCwibs
3 mart 2022 vize görüşmesi
-
Bu ileti silindi! -
@iamevren aylarca Yeşilkarforum'dan faydalandınız, Telegram grubunda sorularınızı sordunuz. Sorduğunuz sorular da daha önce defalarca sorulmuş ve cevaplanmış sorulardı. Aramaya dahi tenezzül etmeyip, armut piş ağzıma düş mantığı ile hareket edip grubu suistimal ettiniz. Sorduğunuz soruların akabinde hep yeni videolar yaptınız o cevaplarla birlikte. Buna rağmen gruptan çıkarılmadınız faydalanmaya devam edin ne olursa olsun diye. Tüm bunların üzerine video yapıp içinde Yeşilkartforum'un Y'sini geçirmeyip utanmadan bir de burda paylaşıyorsunuz. Karakterinizi belli ettiniz. Sizi esefle kınıyorum. Hayatınızda bol şans, çünkü ihtiyacınız olacak. Asalak şekilde yaşanmayacağını tecrübe edeceksiniz.
-
@iamevren Merhaba Evren Bey, youtube sayfanıza
https://i.hizliresim.com/iqvvxc8.png
yorumunu attım ve sildiniz. Daha sonra youtube sayfanızdan bana cevap verdiniz. Bende cevap olarak sildiğiniz yorumumun ekran görüntüsünü attım.
https://i.hizliresim.com/du7rgmt.jpg sonra onu da sildiniz. Ben de en son telefonla ekran kaydı yapıp bu tiyatroya bir son verdim. Youtube'da da yorum olarak kayıtların hepsini yeşilkart forum iletinizin altına yükleyeceğimi, sıkıyorsa ordan da silmenizi istedim. şimdi gücünüz varsa burdan da silin :)))
-
Sn. @electronics-ege siz bu @iamevren youtuber olma özentisi vefa bilmezi boşverin, youtube greencardla amerikaya giden konuşan kafayla milyon dolarlar kazanacağını sanan birini kazandı. Birde buraya kanalın reklamını yapıyor özenti embed yaparak
-
Boyle ifsalara bayiliyorum.
Hakketigini bulmus olsa gerek 😉👍🏽 -
@demir_tiken Hocam geçmiş olsun, vize içinde Tebrikler, umarım Amerika'da da kalıcı evinize geçmeden belgeleriniz gelir. İyi yolculuklar şimdiden...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum