Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba,
    09/03/2022 tarihli mülakat deneyimimiz
    Sabah 08:45 randevumuz için 08:30 da 2 numaralı kapının önüne geldik. Sırada 14-15 kişi bekleyen vardı, 08:15 mülakat randevuları yeni alınıyordu, ancak hızlı aldılar ve biz zamanında giriş yaptık. Aileden bir kişi covid ile ilgili formu doldurup imzaladı, x-ray taramasından geçip ana salona girdik. Diğer arkadaşları da belirttiği gibi ilk girişteki bankoda görevli pasaportumuzun arkasına etiket yapıştırıp sıra numarası verdi.

    1. olarak 7 numaralı bankoda numaramız yandı, burada kişi başı 330$ ödeme yaptık, pasaportumuzu ve sıra numaramızı aldılar, ancak sıra numaramızı takip etmemizi söylediler.
    2. olarak numaramız yandığında istenilen evrakları teslim ettik.
      İstenilen evraklar mailde belirtildiği gibi;
      Asıl talihliden,
    • Lise diploması aslı ve fotokopisi, önceden bitirilen 2 yıllık okul transkripti, halen okuduğu okulu için öğrenci kimlik belgesi aslı ve fotokopisi ile e devletten alınmış öğrenci belgesi
    • Banka dökümleri (Her iki eşinde ayrı hesaplarında toplam 26.000$)
    • Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Sağlık raporu
    • Ais kaydı (kontrol edip iade ettiler)
    • 2 adet 5*5 fotoğraf
    • Adli sicil kaydı
      Eş için,
    • Sağlık raporu
    • Ais kaydı (kontrol edip iade ettiler)
    • 2 adet 5*5 fotoğraf
    • Evlilik cüzdan fotokopisi
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Askerlik belgesi
    • Adli sicil kaydı
      Bu evrakları teslim ederken mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi belirttik.
      1/2 saat bekledikten sonra 5 numaralı bankoda numaramız yandı,
    1. ve son olarak gittiğimiz bankoda sarışın Amerikalı hanımefendi Türkçe olarak mülakata başladı,
    • Önce sağ elimizi kaldırarak yemin ettik,
    • Parmak izlerimiz alındı, (bu arada pasaportlarımız hariç verdiğimiz belgelerin asılları bankonun üzerindeydi, pasaportlarımızın olmaması bizi umutlandırdı)
    • Mesleğimizi,
    • Hangi eyalete gideceğimizi,
    • Neden bu eyalet olduğunu,
    • Kaç çocuğumuz olduğunu ve nerede yaşadığını,
    • Amerika'da ne iş yapmayı düşündüğümüzü sordu (bu soruya, dil ve kültüre alışıncaya kadar hizmet sektöründe çalışacağımızı ve daha sonra mesleğimizi yapmak istediğimizi söyledik)
      Cevaplarımızı bilgisayara girdikten sonra evraklarımızın asıllarını bize vererek tebrikler dedi.
      Mülakattan 3 gün sonra pasaportlarımız ve sarı zarf elimize geçti.

    Başta adminler olmak üzere Yeşilkart forum üyelerine teşekkür ederiz. Mayıs ayında sonucu öğrendiğimizde aklımızda birçok soru işareti ve bilinmeyen vardı, ancak forum sayesinde hiç bir sıkıntı yaşamadan ve bütün sorularımıza cevaplar alarak bu süreci tamamladık. Darısı bütün talihlilerin başına, inşallah herkes hayallerine kavuşur.


  • @gucarslan bütün bilgileri imzaya yazdım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Majezik talihliler aktarmadığı sürece bunları paylaşmamız mümkün değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hasamuddin AS bültenini takip edeceksiniz.
    mülakat tarihinin ne zaman olacağını da bilmemiz mümkün değil.


  • Merhabalar...
    Öncelikle yeşilkartforumun kurulmasına önderlik eden, greencard sürecinde en temiz ve net bilgilere ulaşmamıza vesile olan ve greencard başvurumuzu yapan sn @crazycells'e, sonrasında her türlü yardım ve desteği esirgemeyen sn @gucarslan ve sn @muhtaradana'ya, forumda deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim. 2 Şubat mülakat mailimizi aldıktan sonra Pcr testi zorunluluğu nedeniyle 14 gün öncesine unganlar randevumuzu almıştık iyiki de öyle yapmışız yapılan pcr testi sonucu çocuğumuz pozitif çıktı. Unganlar aileden biri pozitif çıkarsa bir sonraki testi düzen labaratuvarında yaptırmamız gerektiğini söyledi ve mülakat günümüz olan 8 Mart'a randevu verdiler. 7 martta düzen labaratuvarında pcr testi yaptırdık ve 8 mart sabahı kaktüs kafedr mülakatımızı beklemeye başladık. Eşyalarımızı emanete verdikten sonra 9:15 randevumuz için kapıya gittik pek sıra yoktu. Covidle alakalı bir belgeyi doldurduktan sonra o meşhur ağır kapılardan onlarında yardımıyla geçerek salona girdik. Öncelikle pasaportlarımıza etiket yapıştırıldı ve sıra numarası verildi. İlk numaramız yandığında 4 kişi için 330x4=1320 dolar ödedik ve pasaportlarımızı ve sıra numaramızı burada aldılar. İkinci kez numaramız yandığında belgeleri teslim ettik. Eşim askeri personel olduğu için askerlik belgesi olarak askeri kimlik kartı ve fotokopisi yeterli oldu. Adres değişikliği için bir belgeye yazdığımız adres ve alıcı bilgilerini de verip mülakatımızı Türkçe yapmak istediğimizi söyledik. Sağlık raporumuz soruldu randevumuz bugün yetiştiremedik dedik. Beklememiz söylendi. Beklerken gruptan arkadaşlarla sohbet ettik onlara da buradan selamlar 🙂 Nihayet üçüncü kez numaramız yandı ve mülakatımız Türkçe başladı:
    Önce sağ el kaldırılarak yeminler edildi ve parmak izlerimiz alındı. Çocuklar için benim sol el 4 parmak izim alındı.
    +Amerikaya gidince ne iş yapacaksın?
    -Software developer olarak çalışmayı düşünüyorum.
    +Nereye gideceksiniz?
    -Virginia.
    +Neden Virginia?
    -Çünkü 4 mevsim yaşanıyor ve iş imkanlarının çok olduğunu duymuştum. Bir de orada software developer arkadaşım var.
    *Bu arada diplomama bakar gibi yaptı (ben hem lisans(iktisat) diplomamı hemde önlisans(web tasarım ve kodlama) diplomamı götürmüştüm belgelerin alındığı yerde bana önlisans diplomamı geri vermişlerdi) ek olarak web tasarım ve kodlama bölümü de okuduğumu belirttim gülümsedi iyi yaptın dedi 🙂
    *Eşime sadece kaç yıllık Jandarma olduğunu sordu.
    Herşeyin yolunda olduğunu sağlık raporu geldikten sonra vizemizin onaylanacağını belirtti. Ben heyecan ve şaşkınlıkla "İs it approved?" dedim. İngilizce sağlık raporu geldikten sonra dedi sanırım tam anlayamadım heyecandan ve gülümseyerek "congratulations" dedi. Teşekkür edip pasaportlarımızı ve eksik sağlık raporu işaretli belgemizi alarak konsolosluktan ayrıldık. Hemen unganlara gidip kaydımızı yaptırdık. Pasaportlarımızı ve pcr testi sonuçları aldılar. Eşim ve beni önce 5.kata sonrasında da 3.kata yönlendirdiler. 5.katta 47.5x2=95 dolar ödedik önce kan verdik sonrasında 3.katta akciğer röntgeni çektirdik. Biraz bekledikten sonra Handan hanım muayenelerimizi yaptı önce eşim sonra ben ve çocuklar sırayla içeri alındık. Çocukların yanında ben eşlik ettim. Eşime ve bana 3 aşı, çocuklarımıza da 1 er tane aşı yapıldı. E devletten aşı takvimlerini ve aşı bilgilerini çıkartıp vermiştim ama yaptılar yine de. Sonrasında 250 + 250 +170 +170 = 840 dolar ödedik ve ertesi gün 4 gibi raporunuzu alabilirsiniz bir sorun olursa ararız dediler. Eve gelince aisten eksik belge dökümanlarını çıkardık. Ertesi gün aldığımız sağlık raporu, konsolosluktan verilen işaretli eksik evrak formu, aisten alınan belgeler ve pasaportlarımızı ptt den gönderdik. 10 martta teslim edildi görünüyordu. Statümüz önce "refused" görünüyordu. 15 Martta "Ap" olarak değişti 16 martta "issued" oldu ve bugün pttden gelen mesajla pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı pttden aldık çok şükür. Gerçekten isteyen herkese nasip olmasını dilerim...


  • Değerli arkadaşlar hepinize merhaba. Mülakat öncesi işlemlere hepimiz aşina olduğumuz için öncesine pek değinmiyorum. 4 kişilik çekirdek bir aileyiz. 7 ve 10 yaşında 2 evladımız var. Green karta eşimle beraber başvurduk ve ilk başvurumuzda talihli olduk :)) Beklenen mail geldi ve Ankara'da 04.03.2022 sabah 10:45 e mülakat tarihimiz belli oldu. İstanbul'dan yola çıktık ve bir gün önce Ankara'ya gittik. Öncesinde unganlar muayenesi için geldiğimizde konakladığımız başkent öğretmen evine yerleştik. (Bu süreçleri yaşayacak arkadaşlar konaklama için tercih edebilirler mesafe ve fiyat uygun) Ertesi sabah Ankara'nın soğunu çok sağlam hissettik ve 10:30 gibi elçilik kapısındaydık. Mülakat saatine göre sırayla içeriye almaya başladılar. Ben çalışanların yabancı olacaklarını düşünmüştüm ama tüm güvenlik personeli Türk'tü ve gayet nazik ve yardımseverlerdi. sorulara itinayla cevap verdiler uyardılar üzerinizde şunlar bulunmasın gibi bilgilendirdiler . Sıra bize geldi güvenlikteki arkadaş bizi içeri çağırdı sıra numaramızı verdi, önce çocukları aldılar sonra biz güvenlik denetiminden geçtik ve buradan çıkınca ilerideki kapıdan girebilirsiniz dediler. Evet sonunda bekleme salonunaydık. İçerisi çok kalabalık değildi büyükçe bir salon ve yan yana dizilmiş gişeler var numara sırası gelen gidiyor ve görüşmeye başlıyor. ilk etapta ben bu gişelerin mülakat gişesi olduğunu anlamadım. Ayrı bir kısımda oda falan var tek tek orada görüşme yapılacak sanıyordum. Sıramız geldi ve vize ücretini ödemek için en sağdaki gişeye gittik. 4 kişi için 330$ dan 1320$ vize ücretini ödedim. Ödemeden sonra kısa bir bekleyiş oluyor ve sıra numaranız tekrar panoda yandığında yanınızda getirdiğiniz evrakları teslim ediyorsunuz. Tüm pasaportların arasına talep edilen evraklar ve 2 adet fotoğrafı yerleştirip gişedeki görevliye teslim ettik.( bu şekilde istiyor görevli) Artık son bekleyiş başlamıştı... Yarım saat falan bekledikten sonra numaramız tekrar yandı hangi gişeye gideceğimiz belli oldu ve büyük bir heyecanla gişenin önündeydik. Önce asıl talihlinin eşimin parmak izini sonra benim parmak izimi aldılar. Çocuklar için ise annenin parmak izini tekrar aldılar sonra yemin ettirdi... Ve artık gelsin sorular: İlk evliliğin mi? Daha önce evlenip boşandın mı? Başka bir ülkeye giriş çıkış yaptın mı? Ne mezunusun? ABD de tanıdığınız var mı? Burada ne iş yapıyorsun? Gittiğinizde nerede yaşayacaksınız? bunları hem eşime hem bana ayrı ayrı sordu...Sonra biraz İngilizce konuşmamızı istedi ardından "where will you live in america." diye sordu bende cevap verdim. Ekrana baktı hayırlı olsun vizeniz onayladı 3 yada 5 güne pasaportlarınız size ulaştırılacak dedi..... Bu dakikadan sonra garip bir mutluluk ve ferahlama geldi resmen :)) En son görüşmeyi yapan bizdik bizden sonra kimse yoktu, tüm görüşmeleri öğleye kadar yapıp bitiriyorlar. Bizim de green kart süreç ve tecrübemiz bu şekilde oldu. Buradan mülakat bekleyen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. İnanın sizi zorlayacak ter döktürecek bir durum yok, Herkese yeni hayatlarında önce sağlık sonra hayallerinize en kısa sürede kavuşmanızı temenni ediyorum.


  • Öncelikle herkese merhaba. Deneyimlerimi anlatmadan önce teşekkür etmek istediğim bazı kişiler var. Sürecim devam ederken bilgi ve tecrübelerini benimle paylaştıkları için kendilerine ayrıca teşekkür etmek isterim. @smartcells , @crazycells , @ayvalik10 .
    Benim sürecim oldukça kuşku ve stres içerisindeydi. Aslında daha önce dört kez Amerika'da bulunmuştum fakat bu sefer askerlik dönemim içerisine denk geldiği ve sürecimi takip edemediğim bir dönem olduğundan ötürü çok fazla stres olmuştum.
    Sürecime gelecek olursak aslında tam tarihler bilgilerimde yazıyor ama ortalama mayıs ayı gibi çekiliş talihlilerinden biri olduğumu öğrendim ve hemen o günler içerisinde DS-260 formumu doldurdum. Bekleme sürecim burada başladı. Daha sonrasında evraklarımı göndermem için bir eposta aldım ve onları hızlıca hazırlayıp gönderdim. Mülakatla ilgili epostam şubat ayının 2'sinde ulaştı bana ve o gün içerisinde yine işlemlerimi halledip Görüşmemin olduğu tarih olan 2 Martı beklemeye başladım. 28 Şubatta sağlık muayenemi oldum ve ayın ikisi geldiğinde saat 7:50 gibi elçiliğin önündeydim. Randevum 8:45deydi ama sıranın bana gelmesiyle beni de içeriye aldılar ve beklemeye başladım. İlk numaram yandı parmak izi ve ücreti yatırmak için gişeye gittim. Süreci daha önceden tecrübe ettiğimden dolayı içeride çok sakindim. ardından evraklarımı teslim etmeye gittiğimde Vukuatlı Nüfus kayıt örneğimin eksik olduğunu fark ettim. Evraklarımı teslim ederken buna çok takılmadılar. Ama daha sonra en kısa sürede göndermem gerektiğini söylediler. Sonra tekrar numaram yandığında görüşmeye geçtim. En başından itibaren hiç zorlamadan ve detaylı sorular sormadan görüşme başladı. İlk önce adımı ve soyadımı sordular teyit etmek için. Daha sonra elimi kaldırıp yemin etmemi istedi. Sonrasında yüzeysel bir şekilde hızlı hızlı sorular sormaya başladı. En son öğrenim durumun ne? Daha önce Amerika'da bulundun mu? Nerede kalmayı planlıyorsun diye. Banka hesabımda 15bin dolar yoktu benim ama daha önceki senelerde çalıştığım şirketlerden birinde bir iş ayarlamış ve sözleşmemi götürmüştüm yanımda. Bunun etkisi oldukça fazla oldu sanırım ve konaklamam da dahildi bu işe. daha sonra hesabımdaki paranın kaynağını sordular. Daha önceki yıllardan kalan birikimim şeklinde cevap verdim. Mesleğimi sordular. Yani aslında genel olarak daha önce orada bulunmamın artısını oldukça hissettim görüşme esnasında çünkü hiç zorlayıcı bir hali yoktu görevlinin ki evrak eksiğim olmasına rağmen. daha sonra eksik olan evrağımı gönderdiğim taktirde işlemlerimi devam ettirebileceklerini söylediler. Teşekkür edip iyi günler dileyip işlemimin bittiğini söylediler. o gün içerisinde hemen eposta ile evrağımı gönderdim ve yaklaşık 8 gün sonra vizemin onaylandığına dair epostamı aldım.
    Cümlelerimin başında belirttiğim gibi @smartcells , @crazycells , @ayvalik10 kendilerine çokça teşekkür ediyorum. Herkese iyi akşamlar dilerim:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @WithNaz tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mahves tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    ailenizle birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum.
    şansınız bol olsun..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akh44has tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda da bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cemil-kaya tebrikler.
    sonrası için de bol şans diliyorum.


  • @akh44has Tebrikler hocam, Amerika'da ki hayatınızda herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...


  • @WithNaz Hocam tebrikler, biraz geç olmuş, ama kazasız olmuş. Amerika'ya giriş ve sonra ki sürecinizin kısa ve sağlıklı olması dileğiyle...


  • @mahves Tebrikler hocam, dediğiniz gibi, bir nevi sizi de şahit göstermek için yapılıyor mülakat sanki. Önceden evraklar incelenip tamamsa sadece yemin ve bir kezde ağzınızdan duyuyorlar. Amerika'da ki hayatınızın dilediğiniz gibi olması temennisiyle...


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @atahan bu şekilde bir cevap vermeleri normal çünkü; siz istanbul'daki akrabalara memleketten kışlık tarhana yollar gibi kargo yollamissiniz konsolosluğa. normalde güvenlik önlemleri sebebiyle o kargoyu teslim almama durumları bile olabilir.

    siz takip numarasından baktığınızda teslim edilmiş görünüyorsa şuan yapacak hiçbir şey yok. konsolosluktan gelecek cevabı bekleyin.. herhangi olumsuz bir durumda size geri dönerler.

    ama şunu da unutmayın, yaptığınız şey tamamen kural ve yöntem dışı.

    Bugün konsolosluktan eşim ve benim "ISSUED" olduğumuz mailini almış bulunmaktayım

    Yardımlarınız için teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atahan gözünüz aydın, tebrik ederim.
    belki bugün, belki yarın PTT'den sms alırsınız.

    şimdiden abd'deki hayatınızda mutluluklar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Güzel haberler gelmeye devam ediyor. Dilerim bu şekilde devam eder. Vizesi onaylanan @akh44has @WithNaz ,@mahves ,@cemil-kaya arkadaşlara da hayırlı olsun.


  • @Not_Born_Yesterday küçük bir düzeltme yapayım izninizle😊son cümlede.yoklama kaçağıda,bakayada,asker kaçağıda gbt'ye düşer.😉👍


  • Konsolosluğa is teklifi sunan arkadaşlar. Abd deki şirketten noter tasdikli islak imzalı evrakların turkiyeye gönderminimi sağladı. Bilgi verebilirlermi. Benimde böyle bir durumum var. Imzali tekliflerini mail atsalar yeterli olurmu mail çıktısı. Bilgilerinizi rica ederim. Yönergede noter tasdikli olması gerektiği yazıyor fakat islak imzalı detayı yazmiyor.


  • @gucarslan Teşekkür ederim umarım hepimize:))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum