Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
-
@Nazmi-Şener Sizleri kutluyorum şimdiden sizlere bir an önce mülakat tarihi ve iyi mülakatlar diliyorum mülakat deneyimlerinizi dört gözle bekliyor olucağım. Darısı biz USCIS mağdurlarının başına ^^
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@shaimaak yok öyle bir istek de bulunmadık evet f2a eşim greencardlı
-
Merhaba. Şimdi ne yapmamız gerekiyor? Nvc’de tüm işlemlerim bitse bile Visa bulletininde tarihimin current olmasini beklemem gerekecek değil mi?
-
@emine-olgun sizinkine benzer çok dosya var okuduğum bu ara korkunç bir süre. Twitterdan yazın bence arada gazeteci senatör uscis hukukçu kim olursa konuya ilgili yazın ne kaybedersinizki belki bir ilgilenen çıkar dikkat cekersiniz. Bende artık sürekli yazmayı düşünüyorum twitterdan boş durmaktan iyidir.
-
@chemist bu green kartli ike abd de yapilmis evlilik mi yoksa abd disi evlilik mi bu tarih
-
@israfil f2a abd de mi devam ediyor yoksa tuekiyeden mi
-
@mkonca Türkiye
-
@mkonca ben greencardliyim. Abdde yasiyorum. Esim Turkiyede.
-
Merhaba arkadaşlar bugün vize görüşmem vardı.İlk önce bir fotoğraf adli sicil kaydı nüfus kayıt örneği fotoğrafları aldılar ve beklemem gerektiğini söylediler. Bekledim ve tekrar çağırdılar. Nerede tanıştınız eşinizle ve işiniz ne diye sordular başka soru sormadılar. Adli sicil kaydı 4 gün öncesine ait sistemde ve ben de olmasına rağmen tekrar yüklememi ve eşim sistem de yüklü olmasına rağmen tekrar 1040 formu ve W2 formumunu yüklemesini söyleyip pasaportu elime verip kargoyla gönderin dedi. Yani o anda sistemle ne yüklü bakmıyorlar tekrar istiyorlar işi zora sokmak için. Umarım olumsuz dönüş gelmez yine bekleyeceğiz.
-
Arkadaşlar dosyamın nerede olduğunu öğrenebileceğim bi link varmı tam olarak hangi centerda bende emin olamadım
-
@Doncarleone onaylandı mı vizeniz acaba ?
-
Merhaba herkese vizem onaylandı arkadaşlar. Şimdiiiiiii... 10.15 teki görüşmeye 15 dk erken gittim güvenlikten sonra içeri girdim numara verdiler. Çağrıldım pasaport, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt ör., sicil kaydı, 1 adet foto ve eşimle fotolarımı aldılar. Rahat yarım saat bekledm tekrar çağırıldım. Görevli, söylediklerimin doğruluğuna istinaden yemin etmemi istedi, parmak izimi aldı ve sadece 4 soru sordu.
*Abd de nereye gideceksiniz?
*Kaç yılında tanıştınız?
*Nasıl tanıştınız?
*Eşin ne iş yapıyor?
Sonra bilgisayara bi şeyler işledi. Bana dönüp "vizeniz onaylandı, pasaportunuz bende kalacak 3 güne size ulaşır tebrikler" dedi. 5 dk sürdü sürmedi. Ayrıca kırık Türkçeli çok tatlı bi kadındı. Yalnız evrak işi sadece bize külfet. Herkes ben dahil kütük gibi dosyayla bekliyordu ama aldıkları içinden 3-5 evrak. Darısı hepinizin başına. Çok yakın zamanda herkes eşine ailesine kavuşsun.
-
@Meltem-Koç Meltem hanım sizin neden böyle oldu anlamadım. Ama "pasaportu kargolayın" dediklerinde süreç sizden istedikleri evrakları temin etme sürecinize göre değişiyo. Yani forumda şahit olduğumuz bu. Evraklarını pasaportunu postalayana vizesi de geldi hemen. Yani gönlünüzü ferah tutun derim ben.
-
@Esra-Esra gözünüz Aydın yeni hayatınızda mutluluklar dilerim darısı bizlerin başına
-
@cokbekledik86 çok teşekkür ederim.

-
@Esra-Esra inşallah Esra hanım bizde anlamadık niye böyle oldu hayırlısı olsun size umarım bizde en kısa sürede alırız

-
@crazycells Merhabalar, size CEAC da girişde addimlara geçid yapamiyorduk demişdik.
Galiba yalnışlık bizde olmuş kaç gündu biz applicant olarak giriş yapıyorduk, bu gün petitioner olarak giriş yaptık ödemeler açıldı umariz sorunsuz yala biliriz
-
@Meltem-Koç, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
ndı mı vizeniz acaba ?
Sayin Meltem koc,
daha pasaportu gondermedik. Gercekten neye el atsam kuruyor :D. IRS 2020 transcript bos gozuktugu icin artik biz 2019 ve 2020 transkriptlerini oldugu gibi verip bir de statement letter ile durumu izah edip belgeleri yollayacagiz.
Bes gune kargo elime gecer bana da geri donus 10 gune olur. ilginc bir vaka oldum yine. Yuzde 99 un gectigi bir processde vize alamazsam sizlere de guzel ornek olur.
-
@Doncarleone irs in kendi sitesinden transaction i indirebilirsiniz.
-
@Esra-Esra tebrikler , bol sanslar.
-
@nevermore sorun buyuk ihtimal 2020 processed olmamis formda o sebeple bos gozukmekte.
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum