[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Herkese Merhabalar,
Başlığı takip etmek her geçen gün verimsiz hale gelmeye başladı. Sebebi ise; sorulan sorular inanılmaz fazla kere kendini tekrar etmeye başladı. Başlığı ilk günden bugüne hergün takip eden birisi olarak söylüyorum maalesef bunu.
Yeni gelenler için 298 sayfa iletiyi okumak zor olabilir biliyorum ama okumadan yazdıkça bu başlık verimsiz bir şekilde şişmeye devam ediyor. Bu da aranan bilgilerin daha zor bulunmasına ve takip eden herkesin daha fazla zaman israf etmesine neden oluyor.
Tabiki her türlü okumaya devam edeceğiz. Ama hep beraber dikkat edersek, hep beraber zaman tasarruf edeceğiz. Ki hayattaki en kıymetli varlıktır kendisi.
Kimseyi eleştirmek gibi bi amacım yok, lütfen bu kapsamda değerlendirin yazdığımı. Teşekkürker bol şanslar. -
@Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@raerox bildiğim kadarıyla, evrakı göndermeniz gerekiyor ve sadece adli sicil kaydı ile mahkeme evrakları İngilizce tercümeli olarak göndermek gerekiyor.
Sicil kaydımda birşey yok ama isim değiştiği için mahkeme karar kağıdı var. Acaba bu kağıdı çevirtmek zorunda mıyım?
-
@gumuspsy bir defa iki pasaportu da göstermek zorunda değilsiniz kullanım süresi dolmuş pasaport zaten bir anlam ifade etmez sizin aktif pasaportunuz üzerinden işlem yapıldı.
-
@Ahmet-Aydın-0, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gumuspsy bir defa iki pasaportu da göstermek zorunda değilsiniz kullanım süresi dolmuş pasaport zaten bir anlam ifade etmez sizin aktif pasaportunuz üzerinden işlem yapıldı.
Sn. @Ahmet-Aydın-0, tam bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin.
Başvuruda kullanılan pasaportun taranmış hali KCC'ye gönderilmek ve aynı zamanda fiziki hali mülakata götürülmek zorunda. Bunun nedeni ilk başvuruyu yaparken sahte pasaport bilgisi, gerçek olmayan pasaport numarası kullanılmadığının ispat edilmesi zorunluluğudur.
Böyle olmazsa herkes kafadan bir pasaport numarası sallar, kazanınca gider yeni pasaport çıkartır, eskisini kaybettim derdi.
Sn @gumuspsy ,
eğer başvuruda kullandığınız eski pasaportunuzu bulamıyorsanız mülakata böyle bir pasaporta sahip olduğunuzu ispatlayan resmi makamlardan alınmış (e-devlet, Nüfus müdürlüğü vs) bir belge ve KCC'ye gönderdiğiniz taranmış halinin çıktılarını götürmelisiniz.Bunun haricinde çekiliş ve DV sürecinde kullanılmış olsun ya da olmasın üzerinde geçerli bir ABD vizesi olan bütün pasaportlarınızı mülakata götürmek zorundasınız.
-
@raerox, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@raerox bildiğim kadarıyla, evrakı göndermeniz gerekiyor ve sadece adli sicil kaydı ile mahkeme evrakları İngilizce tercümeli olarak göndermek gerekiyor.
Sicil kaydımda birşey yok ama isim değiştiği için mahkeme karar kağıdı var. Acaba bu kağıdı çevirtmek zorunda mıyım?
Mahkeme kararları İngilizceye çevirilmek zorunda.
-
Cn ilk 2300 de olup Evrak onayı almasına rağmen Mülakat almayan var mı ?
-
@Matkap excel'de gordugum kadariyla 4 onay var ve iclerinden 1 kisi mulakat almis dediginiz gibi 3binlere kadar. Arti olarak 1 kisi de Londra.
-
21 Eylül evrak isteği, 22 Eylül evrak gönderiminde bulunduk. Evrak onayı ve diğer süreçleri Sabırla bekliyoruz. Sayg
-
@raerox bu durumda olanlar için önceden adminlerimiz eğer sicil kaydında görünmüyorsa göstermek zorunda olmadığımız ama sizin isim değişikliği olduğu için konu hakkında bilgi sahibi bir kullanıcı ilerleyen saatlerde size bilgi verecektir
-
@huseyinme Tebrikler, inşallah en kısa zamanda evrak onayınız gelecektir. Mantıken gelmesi lazım :)
-
iyi günler greencard başvurmak istiyorum. pasaportum yok amerika üzerine mi pasaport çıkartmalıyım ve pasaport çıkma süresi ne kadar sürer?
-
@Buğra-Onur Merhaba, öncelikle DV-2022 konusundasiniz. Sorularınız için şu konuyu kullanabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4303/dv2023-sohbet-odası/7055
Paylaştığım linkte pasaport çıkarma süresi ile ilgili tecrübe yaşayanlar mevcut,onları okuyabilirsiniz. Ayrıca, amerika üzerine pasaporttan kastınızi anlamadım. Normal bordo pasaport çıkarmalısıniz. -
@crazycells @smartcells Sn. Adminler
Başlığa ( sadece talihliler ) gibi parantez açar mısınız ? Yeni üye olanlar bilmiyor sanırsam.
Teşekkürler şimdiden.
-
@smartcells Hocam çok ama çok teşekkür ederim. Dünden beri bu sorun üzerinde düşünüp duruyorum, psikolog olmama rağmen stresten sıkıntıya girdim :) İnanın çok faydalı bilgiler verdiniz, bu dediğinizi araştırdım ama hiçbir yerde bulamadım. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.
-
@Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sn @crazycells Bu yıl ds 260 gönderim sırasına göre dosya işleme ve evrak talebi yapılıyor. Daha önceki yıllarda nasıl bir uygulama yapıldığını da bilmiyorum. Dolayısıyla cn düşük olduğu için nasılsa ona göre işlem yapılacak diye hatasız yapmak için tekrar açtırmamak için ds260 formunu 08.08 21 de gönderdim. EU dv talihlilerinin sayısını da dikkate alarak benim dosyamın evrak işlemesi çok gerilerde kalır mı.Mesela Şubat Mart ayına kalır mı? Biraz tedirgin oldum..Düşük CN olmasına rağmen .
Ne zaman sira gelecegini maalesef bilemiyorum, bunu biraz da Ankara'daki ABD konsoloslugunun kapasitesi belirleyecek.
Telas etmenizi gerektiren bir durum oldugunu sanmiyorum, onumuzdeki aylarda evrak onaylari da duzene girecektir diye dusunuyorum.
-
@isoceylan99, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selam arkadaşlar, yeşil karta ilk başvuru sürecinde city where you were born kısmına doğduğum şehri (Istanbul) yazmışım ama pasaportumda doğum yeri olarak ilçe (Üsküdar) yazıyor. Bu hatayı DS260 formunu gönderirken düzelttim. Sizce bu hata bir problem oluşturur mu? Teşekkürler...
problem olmaz.
-
https://i.hizliresim.com/iejp36n.JPG
Selamlar ben geçen hafta green card başvurus yapmıştım ama kafama bir şey takıldı bu fotoğrafı kabul ederler mi ? -
@raerox, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, GC başvurusu yaptıktan sonra mahkeme kararıyla ismimi değiştirmiştim. Şimdi KCC e evrak gönderirken, mahkemenin verdiği belgeyi "Mahkeme Kayıtları" kısmında göndermeli miyim? Çünkü mahkeme ismimin değiştiğine dair yazılı bir kağıt verdi. Birde göndereceksem bunu ingilizce tercümanlı haliyle mi göndermeliyim ?
Evet, mahkeme kaydinin "certified translation" halini de emailde gondermenizi tavsiye ederim, yeni isminizi yansitan bir pasaport cikarttiniz degil mi?
-
@hayalet, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
https://i.hizliresim.com/iejp36n.JPG
Selamlar ben geçen hafta green card başvurus yapmıştım ama kafama bir şey takıldı bu fotoğrafı kabul ederler mi ?Fotoğrafınız görünüm olarak uygun.
Bu konu 2022 çekilişini kazananların konu başlığı.
DV2023 çekilişi ve fotoğrafla ilgili sorularınızı aşağıdaki konu başlığında sorun lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740/ücretsiz-dv2023-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır -
@smartcells teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum