Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,

Ceac icerisindeki immigrant sekmesi altinda bulunan Check My Visa Application Status sayfasina cn yazarak giris yapabilmemiz gerekiyor mu su asamada? Bu sayfaya girdigim ve cn yazdigim zaman surekli Invalid Case Number uyarisi aliyorum da. Bir ust kisimdaki ds260 sekmesinde bilgileri girdigim zaman form status kismi Complated olarak gozukuyor ve ekranin sag ustunde surecin suanda kcc de oldugu belirtiliyir fakat ayni sayfadaki check visa status kismina giris yapamadim. Benim cn ile ilgili mi bir problem var bilemiyorum. Bu sayfaya sorunsuz bir sekilde girmem gerekir mi?

DV22 için 1 Ocak 2022 den sonra aktif olacak.

• @Eren_A Haklisin hocam. Daha oncesinden bu soylenmisti forumda. Simdi sen tekrar soyleyince aklima geldi :) O kadar cok yorum olunca insan unutuyor, karistiriyor. 15.05 te ds260 sumbit etmeme ragmen halen dokuman istek maili gelmedi de. Eksik kalmis birseyler mi var diye kontrol ederken rastgeldim.

• arkadaşlar merhaba. başvuru yaptığım ve ds-260'ı doldurduğum pasaport farklı. Mülakata eski pasaportu götürmem gerekiyor mu ? Yoksa yenisi yeterli mi ? Çünkü eski pasaportumu bulamıyorum.Bu bir sorun oluşturur mu ?

• ⭐⭐⭐

@gumuspsy Basvuru yaptiginiz pasaport, hem mulakatta hem de KCC'ye gonderilen dokuman emaili icin gerekiyor.

• merhaba dv 2022 talihlisiyim mayıs ayında ds-260 formunu doldurdum ve gönderdim, ne yazık ki hala kcc den mail gelmedi, ne yapmam lazım? ayrıca telegram grubu varmış benide dahil edebilir misiniz lütfen

• @Ömer-orkun-toptaş Numaraniz daha current olmamis, o yuzden endiselenmenizi gerektirecek bir durum yok. Hic bekleyemem diyorsaniz evraklarin nasil gonderilecegine dair yonergeyi dikkatlice okuyup, talep gelmeden de gonderebilirsiniz.

Evraklar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

Telegram icin: https://yesilkartforum.com/forum/post/201412

• @keysnambır hocam sormak istediğim şey şu ; benim greencard'a başvuru yaptığım ve ds-260 formunu doldurduğum pasaport farklı. Mülakata eski pasaportumu götürmem gerekiyor mu ? dediğiniz olayı biliyorum teşekkür ederim ama sorum başkaydı biraz.

• Merhaba, GC başvurusu yaptıktan sonra mahkeme kararıyla ismimi değiştirmiştim. Şimdi KCC e evrak gönderirken, mahkemenin verdiği belgeyi "Mahkeme Kayıtları" kısmında göndermeli miyim? Çünkü mahkeme ismimin değiştiğine dair yazılı bir kağıt verdi. Birde göndereceksem bunu ingilizce tercümanlı haliyle mi göndermeliyim ?

• @keysnambır teşekkür ederim. telegram kayıt formunu doldurdum şimdi.

• @raerox bildiğim kadarıyla, evrakı göndermeniz gerekiyor ve sadece adli sicil kaydı ile mahkeme evrakları İngilizce tercümeli olarak göndermek gerekiyor.

• ⭐⭐⭐

@gumuspsy basvuruda ve ds-260'da bilgisi gecmeyen eski pasaport'u sadece icerisinde tarihi gecmemis Amerika'ya ait bir vize varsa sorarlar diye dusunuyorum.

• Saygıdeğer dostlar,
    aklıma bir soru geldi forumu gezerken.
    Herşey iyi gidip vizeyi alırken usa da bir adres gösterilmesi isteniyor. Orada hiçbir bağlantısı olmayan talihli ardakaslarimiz bu sorunu nasıl atlattılar? Ya da böyle bir durumda neler yapılabilir?

• @cvtgrz eğer kazanırsan, mülakatta adres belirtmen mümkün. O zamana kadar bir çözüm bulursun :) bu arada green card ile daha önce gitmiş olanlar da yardımcı oluyorlar.

• @smartcells Teşekkürler,anladım yani evraklarımı göndermeden önce mülakatımı aldırsam daha iyi olacaktır sanırım değil mi?

• Herkese Merhabalar,
    Başlığı takip etmek her geçen gün verimsiz hale gelmeye başladı. Sebebi ise; sorulan sorular inanılmaz fazla kere kendini tekrar etmeye başladı. Başlığı ilk günden bugüne hergün takip eden birisi olarak söylüyorum maalesef bunu.
    Yeni gelenler için 298 sayfa iletiyi okumak zor olabilir biliyorum ama okumadan yazdıkça bu başlık verimsiz bir şekilde şişmeye devam ediyor. Bu da aranan bilgilerin daha zor bulunmasına ve takip eden herkesin daha fazla zaman israf etmesine neden oluyor.
    Tabiki her türlü okumaya devam edeceğiz. Ama hep beraber dikkat edersek, hep beraber zaman tasarruf edeceğiz. Ki hayattaki en kıymetli varlıktır kendisi.
    Kimseyi eleştirmek gibi bi amacım yok, lütfen bu kapsamda değerlendirin yazdığımı. Teşekkürker bol şanslar.

• @Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@raerox bildiğim kadarıyla, evrakı göndermeniz gerekiyor ve sadece adli sicil kaydı ile mahkeme evrakları İngilizce tercümeli olarak göndermek gerekiyor.

Sicil kaydımda birşey yok ama isim değiştiği için mahkeme karar kağıdı var. Acaba bu kağıdı çevirtmek zorunda mıyım?

• @gumuspsy bir defa iki pasaportu da göstermek zorunda değilsiniz kullanım süresi dolmuş pasaport zaten bir anlam ifade etmez sizin aktif pasaportunuz üzerinden işlem yapıldı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Aydın-0, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gumuspsy bir defa iki pasaportu da göstermek zorunda değilsiniz kullanım süresi dolmuş pasaport zaten bir anlam ifade etmez sizin aktif pasaportunuz üzerinden işlem yapıldı.

Sn. @Ahmet-Aydın-0, tam bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin.

Başvuruda kullanılan pasaportun taranmış hali KCC'ye gönderilmek ve aynı zamanda fiziki hali mülakata götürülmek zorunda. Bunun nedeni ilk başvuruyu yaparken sahte pasaport bilgisi, gerçek olmayan pasaport numarası kullanılmadığının ispat edilmesi zorunluluğudur.

Böyle olmazsa herkes kafadan bir pasaport numarası sallar, kazanınca gider yeni pasaport çıkartır, eskisini kaybettim derdi.

Sn @gumuspsy ,
    eğer başvuruda kullandığınız eski pasaportunuzu bulamıyorsanız mülakata böyle bir pasaporta sahip olduğunuzu ispatlayan resmi makamlardan alınmış (e-devlet, Nüfus müdürlüğü vs) bir belge ve KCC'ye gönderdiğiniz taranmış halinin çıktılarını götürmelisiniz.

Bunun haricinde çekiliş ve DV sürecinde kullanılmış olsun ya da olmasın üzerinde geçerli bir ABD vizesi olan bütün pasaportlarınızı mülakata götürmek zorundasınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@raerox, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@raerox bildiğim kadarıyla, evrakı göndermeniz gerekiyor ve sadece adli sicil kaydı ile mahkeme evrakları İngilizce tercümeli olarak göndermek gerekiyor.

Sicil kaydımda birşey yok ama isim değiştiği için mahkeme karar kağıdı var. Acaba bu kağıdı çevirtmek zorunda mıyım?

Mahkeme kararları İngilizceye çevirilmek zorunda.

• Cn ilk 2300 de olup Evrak onayı almasına rağmen Mülakat almayan var mı ?

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k