@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Umarım doğru başlık altına yazıyorumdur. DV 2023'e başvurucam, vatana millete hayırlı olsun. Halihazırdaki pasaportumun süresi 2022 Aralık'ta dolacak. İş sebebi ile de bu çekiliş için uzatamadım, yoksa 10 yıllık alır geçerdim. sorum şu, Eylül 2021'deki DV lottery ilk başvurusunu bu pasaport ile yapacağım. Önümde 2 seçenek var:
-
2022 Mayıs'ta çekiliş sonuçları açıklanmadan yeni bir pasaport alabilirim. Çekilişi kazanmam halinde süreci yeni pasaport ile devam edebilirim. Buna çok sıcak bakmıyorum zira ilk başvuru ve sonrasında kazanmam halinde devam edecek süreçte farklı pasaportlar olacak. Bunun için sanırım yazışmalar yapılıyormuş, "neden farklı pasaport vs vs", burada bir gecikme yaşamak istemiyorum.
-
2022 Aralık ayında pasaport süresi biteceği için, çekilişi kazandıktan sonraki süreci de bu pasaportla yapar, buradaki konsolosluk randevusu öncesi yeni pasaport alırım. Ya da şöyle söyleyeyim, Kentucy ile yapılan tüm yazışmalar, evrak gönderimini, konsolosluk vize tarihi belirlenen son sürece kadar eski pasaportla yapar, konsolosluğa eski ve yeni pasaport ile giderim.
Hangi seçenek daha doğru geliyor. Aslında çekilişi kazanmam halindeki süreci yeni pasaport ile yapmak ve bu arada gerekn yazışmaları halletmek daha kesin ama gecikme yaşamaktan korkuyorum.
Bu konuda gerçekten bilgi sahibi olanların fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Ikisini de yapabilirsiniz, telas edeceginiz bir durum yok, ikisi de gayet kabul edilebilir bir durum 
Kazandiginizda dosya numaraniza gore ne zaman guncelleyeceginizin kararini verebilirsiniz diye dusunuyorum.