Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    ..bir sehiri veya kasabayi bilmek icin orda yasamak lazmdir,haberleri takip etmek lazimdir,,,,,,,misal olarak benim yasadigim bolge lubnan kokenli insanlarla dolu, her satilan evi bir arap kokenli aile aliyor,bir cok bolgeler yine gocmen kokenli insanlarla doludur,kendim sydney muhitlerini asagi yukari bilirim hangi bolgede nasil tipli insanlar yasadiklarini bilirim.

    .kendim devamli amerika crime kanallarini izlerim aldatmalar cinayetler uyusturucu satislari,hayat kadinlari filan,bu crime kanallarinda hangi tur muhitlerde ne tur cinayetler islendigi acikca gorulur.yukardaki arkadasin yazdigi gibi muhit kendini soyler,emlakci veya site bu muhit boyledir derse,hata yapmis olur ve baslari kanun yoluyle belaya girebilir.amerikaya yeni gelecek olan sahis once yerlesecegi sehiri veya eyaleti sececek,bir muddet sonrada devamli ikamet edecegi muhiti inceleyip sececek....amerika hem toprak bakimindan hemde nufus bakimindan buyuk ulkedir,bazi sehir ve kasabalar gocmenlerle doludur,bazi kasabalarda safi gercek amerikalilarla doludur,onlarda crime yokmudur vardir tabi.


  • Genel anlamda, bir semtte veya bolgede ev fiyatlari ile apartment kiralari normale gore daha dusuk seviyede ise, oradan uzak durmakta fayda vardir. Iyi bir bolge olsaydi, emlak fiyatlari dusuk olmazdi!


  • Arkadaşlar merhaba, grupta yazistik ama buradan da danışmak istiyorum. Biz epeydir araştırıyoruz ama işin içinden çıkamadık. İlk başlarda kesin olarak Virgina/DC düşünüyorduk ama yaşam maliyetleri bizi korkuttu. Sonra New Hampshire i bulduk. Normalde bizim için çok uygun görünmekle beraber (satış vergisi alınmıyor, vergi cenneti vs denmesine rağmen) perakende fiyatları ve yaşam maliyetlerinin Numbeo ya göre örneğin houston veya Orlando ya göre çok daha yüksek olduğunu gördük. İş bulup gitme şansımız yok, küçük çocukla perisan olmak istemiyoruz, gittik mi 3-5 ay sonra dönmek de istemiyoruz. Sıcak bir yer kesinlikle istemiyoruz, ama -30 lar da Türkiye ortalamasına göre çok sert. Artık pek zaman kalmadı, bu da stres sebebi oldu. Valhasili siz forumdaslarimizdan fikir alalım dedim. Her öneriye/ fikre açığım.
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serhatd
    eyaletler hakkında videolar var


    home snacks sonra istediğin eyalet google arattırıyorsun

    niche sonra istediğin eyalet google arattırıyorsun

    virginia yıllarca yaşamış birisi


    1 yıl önce virginia taşınmış birisi

    washington dc yaşayanlar

    bildiğiniz tüm ev bulma sitelerinden çok daha kapsamlı site
    www.apartmenthomeliving.com

    eyalet arası karşılaştırma yapma siteleri
    www.areavibes.com
    www.bestplaces.net


  • Merhabalar @Serhatd, ben 20 seneyi askindir Amerika'da yasiyorum. Suan ailem ve cocuklarimla California'dayim. Ama burayi yeni gelen ailelere tavsiye etmem. Is olanaklari, yasam kalitesi, ulasim, cok pahali olmayan yerlerde suan cocugumla Amerika'ya yeni tasiniyor olsam. Dallas'i secerdim. Havasi kuru sicak, Denizli gibi yazin biraz kotu oluyor ama burada heryer merkezi klima evde buram buram terlemiyorsunuz. Kis mevsimi harika. Sonbahar gibi. Sehir secerken biraz merkezden uzak semtlere bakin mesela Dallas'in suburbs, Plano, Richardson gibi yerlerde iyi okullar vardir ve aileler icin idealdir. Turks in Dallas diye bir facebook grubu var ordanda bilgi alabilirsiniz. Sanirm bir iki emlakci var. Ev kiralamak icin Zillow diye bir uygulama var onu indirin. Ordan okul puanlarina bakin tutacaginiz evin. 7'nin altinda ise muhtemelen kotu bir mahalledir sizin icin. Ben TX da 5 sene yasadim. Washington DC de yasadim 5-6 sene ve Minnesota da yasadim 8 sene. Ama buralari tavsiye etmem. MN iyidir fakat dehset bir soguk vardi -40 dereceler falan. Eger Ankarali iseniz belki orda yasayabilirsiniz. MN'da mutlu mesut yasayan Turklerin cogu Ankarali 🙂 Ben dayanamadim CA ya kactim. CA cok pahali suan istesem tasinamazdim buraya. Benim bu onerilerim daha cok cocuklu aileler icin. Bekar olsam buyuk sehire giderdim is olanaklari ve tecrube edinmek icin. Bol sans!


  • @Serhatd, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Arkadaşlar merhaba, grupta yazistik ama buradan da danışmak istiyorum. Biz epeydir araştırıyoruz ama işin içinden çıkamadık. İlk başlarda kesin olarak Virgina/DC düşünüyorduk ama yaşam maliyetleri bizi korkuttu. Sonra New Hampshire i bulduk. Normalde bizim için çok uygun görünmekle beraber (satış vergisi alınmıyor, vergi cenneti vs denmesine rağmen) perakende fiyatları ve yaşam maliyetlerinin Numbeo ya göre örneğin houston veya Orlando ya göre çok daha yüksek olduğunu gördük. İş bulup gitme şansımız yok, küçük çocukla perisan olmak istemiyoruz, gittik mi 3-5 ay sonra dönmek de istemiyoruz. Sıcak bir yer kesinlikle istemiyoruz, ama -30 lar da Türkiye ortalamasına göre çok sert. Artık pek zaman kalmadı, bu da stres sebebi oldu. Valhasili siz forumdaslarimizdan fikir alalım dedim. Her öneriye/ fikre açığım.
    Teşekkür ederim.

    New Hampshire’in da icinde bulundugu New England ABD’nin sosyo ekonomik acidan en gelismis bolgelerinden biri. Emlak fiyatlari, kira, mal ve hizmetlerin fiyatlari yuksetir ama gelirler de oyledir. asgari ucretin saati kanunla ulke genelinde $15’a hala cikmamis olsa da (halen $7,25) pandemiden once $12 civarindaydi simdilerde ise $15’in uzerine rahat rahat cikti. En vasifsiz, yarin gel basla seklinde Islerden bahsediyorum. Su an herkes bu sektorde adam ariyor.
    Soguktur, bazi bolgeleri rural (ucra, kirsaldir). Insanlarin egitim seviyesi ABD ortalamasinin uzerindedir. New England genel olarak demoktat bir bolgedir. New Hampshire New England’in en az demokrat eyaletidir.
    Eger TR’den politik siyasal sebeplee ayriliyorsaniz, kultursuzluk, seviyesizlik, cabillik, yobazlik sebebiyle ayriliyorsaniz New England bolgesi en iyi secenektir.
    Ingilizceniz yoksa ya da zayifsa zorlanabilirsiniz. Ozellikle kucuk yerlerinde diversity yoktur, gocmen yoktur. Durust caliskan namuslu insanlardir. Suc oranlari cok dusuktur. Egitim kalitesi cok yuksektir.
    Feci kar yagar. Trafik tikanmaz yollar kapanmaz isler aksamaz.
    Komsu olarak Vermont, Maine, Massachusetts gibi ilerici, demokrat, bilim/teknoloji ve sanatin gelismis oldugu eyaletler ile dipdibedir.
    Ben Massachusetts’in kuzeyinde New Hampshire sinirinda oturuyorum. Konum itibariyla cok yakin oldugum tum bu 4 eyalete sik sik gidip geliyorum.
    Daha sorun soyleyeyim.
    Hayirlisi olsun.


  • South Carolina Charleston - Summerville'de ikamet eden var mıdır forumda?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐

    @yonca_2020 Texas'ı neden önermiyorsunuz ? Merak ettim şimdi.


  • @Programmer oneriyorum Texas'i. Onermiyorum demedim ki!

  • ⭐⭐⭐

    @yonca_2020, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Ben TX da 5 sene yasadim. Washington DC de yasadim 5-6 sene ve Minnesota da yasadim 8 sene. Ama buralari tavsiye etmem.

    Bu cümleyi okuyunca TX, Washington ve Minnesota'yı önermem diye anlaşılıyor. O yüzden edindiğiniz deneyimi merak ettim.


  • @Programm anladim yanlis anlamissiniz.

  • ⭐⭐⭐

    2020 Top 100 Best Places To Live in USA


  • Eyalet seçimi yaparken aşağıdaki yazıyı da dikkate almak iyi olur.

    Ekşi den;
    insani gelişmişlik endeksi'nde abd'ye eyalet eyalet bakınca ortaya çok ilginç bir resim çıkıyor. normalde abd ülke olarak bu endekste %92.6 puanla 17. sırada yer alıyor ama eyaletler arasında ciddi farklılıklar var.

    abd'de insani gelişmişlik endeks puanı en yüksek olan eyalet massachusetts ve eyaletin puanı 95.6%. eğer massachusetts ayrı bir ülke olsaydı gelişmişlik endeksi olarak kendisiyle aynı puana sahip olan norveç'le beraber dünyada 1. sırayı paylaşacaktı.

    ikinci sırada 95.4% puanlı connecticut eyaleti geliyor. bu eyaletin puani da dünya sıralamasında 2. olan irlanda'nın ve 3. isviçre'nin puanına eşit. abd'nin 3. sırasındaki minnesota'nın puanı isviçre ile izlanda arasına kalıyor.

    abd'nin batı yakasındaki washington eyaleti 94.6% puanla almanya-isveç arasına yerleşirken california ve oregon 93.6% puanla finlandiya ve singapur'la aynı seviyede gözüküyor. doğu yakasındaki new york'un puanı 94.4% ve hollanda ile eşit. abd'nin en buyuk eyaletlerinden biri olan texas gerilerde olsa da 91.7% puanla japonya-slovenya arasında bir yere düşüyor.

    abd'de endeks puanı en düşük olan eyalet 86.3% ile mississippi. bu eyalet ayrı bir ülke olsaydı portekiz'le beraber dünyada 38. sırayı paylaşacaktı. bundan sonra en düşük eyalet 88.2% ile west virginia ve bu eyaletin puanı da litvanya'ya eşit. sondan üçüncü sırada 88.6% ile alabama var ve puan olarak kıbrıs-yunanistan ile aynı seviyede. düşük puanlı eyaletlerden louisiana avrupa'daki italya'ya, oklahoma ve tennessee avrupa'daki fransa'ya, new mexico avrupa'daki ispanya'ya, idaho güney kore'ye, güney carolina çek cumhuriyetine eşit puana sahip.

    güzel ülkemiz türkiye 82.0% puanla 54. sırada ve abd'nin en düşük eyaletinin bile 16 sıra gerisinde kalıyor.

    abd eyaletlerinin insanı gelişmişlik olarak ülke karşılıkları:

    https://en.wikipedia.org/…y_human_development_index
    29.08.2021 00:33 ~ 01:36 kelly bundey


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sayin @smartcells de ayni yaziyi Colorado basliginda paylasmis, oradan fotolari kopyalayayim...

    alt metni

    Asagidaki haritadan gorulebilecegi gibi en gelismis eyaletlerin bir kismi kuzeydogu ABD'de yogunlasmis. ABD'ye goc edecek olan ama ne yapacagi net olmayan genc ve bekar arkadaslara ben hep Kuzeydogu'dan baslamalarini tavsiye ediyorum; hem buyuk ve gelismis sehirlerin, hem is ve egitim olanaklarinin fazla sayida bulundugu Washington DC - Boston arasi ABD'de yasama baslamak icin bence ideal...

    Screen Shot 2021-08-31 at 5.20.08 PM.png

  • ⭐⭐

    Philadelphia pensilvania hakkında fikir beyan edebilecek olan var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emirgenco, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Philadelphia pensilvania hakkında fikir beyan edebilecek olan var mı?

    su basligi da incelemeyi unutmayin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/35/pennsylvania


  • @emirgenco Philadelphia ya 1 saat mesafedeyim. Guzel bir sehir. Ekonomisi guclu gibi. Yasamadigim icin is imkanlarini bilmiyorum.

  • ⭐⭐

    @hasbelkader inşallah üstadım bakalım nasipse orada yaşayacağım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum