Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Florida, ABD'nin eyâletlerinden biridir. 140.098 km²'lik bir alan kaplamaktadır. Florida'nın güney kısmı genelde düzlüklerle kaplıdır, orta ve kuzey kısımları tepeliktir. Florida sahilinin Atlas Okyanusu kıyısındaki bölümü 933 km'lik bir alanda uzanırken, Meksika Körfezi'ne kıyı olan bölümü 1.239 km'dir. St. John's, Apalachicola ve Suwannee, Florida'nın önemli nehirleridir. Florida'nın başkenti Tallahassee'dir. Jacksonville, Miami, Tampa, Hialeah ve Orlando eyâletin en kalabalık şehirleridir. Florida'da 13 milyondan fazla insan yaşamaktadır.

    İlk defa insanı Ay üzerine taşıyan Apollo 11 uzay gemisi, 1969 yılında Florida'daki Cape Canaveral üssünden fırlatılmıştı. 1971 Walt Disney World, Disneyland'de, Orlando'ya yakın bir yerde açılmıştı.

    alt text

    Kalabalık şehir ve kasabaların nüfusları

    Jacksonville - 805,605
    Miami - 424,662
    Tampa - 336,823
    St. Petersburg - 246,407
    Orlando - 227,907
    Hialeah - 212,217
    Fort Lauderdale - 183,606

    Bayrağı :
    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Florida eyaletinin yaşanabilecek şehirleri hakkında video ektedir.İncelemeniz ve faydalı olması dileği ile...


  • Florida hakkında aylık genel giderler hakkında bilgilendirme videosu


  • Florida ahh ahhh... 🙂


  • @asilcenk gerçi senin gideceğin şehir belli ama Cape Coral a bir göz at derim.


  • Baktım çok inceledim, oralarda ev fiyatları bile daha uygun ama Naples düşünüyoruz işte. Eğer gideblir isek yinede son kararı vermeden önce mutlaka gidip göreceğim her tarafını Floridanın...


  • Slm kısmetse ilk hedef boynton beach olacak West Palm Beach hayırlısıysa bekliyoruz

    Case no : 10xxx


  • Boca Raton civarında yaşayan veya o bölge hakkında bilgisi olan var mı?


  • iş ve okul seçenekleri nasıldır acaba? konsolosluğa en uzak 200-300mile cıvarındaki yerler özellikle.

  • ⭐⭐

    @ikizbabasi Florida içinde söyledi:

    @asilcenk gerçi senin gideceğin şehir belli ama Cape Coral a bir göz at derim.

    Cape Coral da misiniz? Yasadigim bolgeyi ilk defa Turk forumundan duymak enteresan geldi 🙂


  • @goodluck yok biz daha bize çıkacak mı aşamasındayız 🙂 @asilcenk tercihi Florida .
    Bir araştırma yaparken Cape Coral dan oldukça bahsetmişlerdi.Eğer siz orada yaşıyorsanız detaylı bilgi verebilirmisiniz?

  • ⭐⭐

    Bu konuda uzunca yazmayi dusunuyorum. Su aralar cok yogun calistigim icin vakit bulamadim. Kariyer hedefiniz dusukse yasanabilecek en guzel yerlerden biri. Ust dusey is imkanlari kisitli. Yasam masraflari nispeten dusuk oldugu ve 4 mevsim yaz yasandigi icin de kesinlikle tercih edilebilir. Ozet olarak simdilik bunlari soyleyebilirim


  • @goodluck merhaba uzun yazınızı sabırsızlıkla bekliyoruz . 2018 Haziranda West Palm Beach yerleşmeyi düşünüyoruz da 😄

  • ⭐⭐

    @greenleo

    Herhangi bir baglantiniz var mi yoksa oylesine bir tercih mi? Iki turlu de olsa iyi tercih bence Florida candir 🙂


  • @goodluck eşimin kardeşi var , abd vatandaşı oda green card ile gitmişti evi var orda bir süre onda misafir olacağız .


  • Florida dan vazgeçemem diyenler için 10 şehir. @asilcenk NAPLES 🙂
    10 Bradenton
    9.Naples
    8.St. Petersburg
    7.Venice
    6.Apalachicola
    5.St. Augustine
    4.Pensacola
    3. Jacksonville
    2.Tampa
    1.Orlando


  • Yesilkart Forum Facebook Grubu'ndan alinti:

    Soru:

    ❓Ku: Arkadaslar merhaba, Florida’da ozellikle de Miami’de yasayan arkadaslar varsa ekonomik ve sosyal ( ev kirasi, is bulma vb) olarak ne gibi zorluklari ve kolayliklari oldugunu, kisaca tavsiye edip etmediklerini merak ediyorum. Biz Nj’de yasiyoruz ama tasinma planlarimiz var. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

    Cevaplar:

    ⭕Az:

    Merhaba.. ben 1 ay oldu geleli miamiye.. henuz iş aramaya baslamadım ama konustugum herkes yılın 6 ayı hareketli 6 ayı ölü oldugunu söylüyor. Ev arıyorum acele etmeden anladıgım kadarıyla hemen hemen her ev için 3 kira peşinat isteniyor.. bu arada 1 ortak arkadasımız var sizinle.. hakkınızda hayırlısı olsun..

    ⭕Ec:

    Merhabalar biz geleli 1 ay oldu. Boca Raton’a Türkiye’den direk Buraya geldik. Geldiğimizin 3. Günü eve çıktık 2 katlı 2+2 çok nezih ve merkezi bir sitede $1.400 evi bulduk. 4. gün de eşim iş buldu çalışmaya başladı 1 aydır çalışıyor ve giderlerimizi buradaki kazancımızla karşılayabiliyoruz. Hava sürekli yaz, insanlar rahat, nezih ve mutlu.. Ama Miami’ye gittikçe İspanyol görme ve İspanyolca duyma oranı epey artıyor (kötü bir şey mi tartışılır) yukarıya çıktıkça Miami’den beyaz Amerikalı nüfusu artıyor. Biz taşınmadan önce eşimle gelip Miami’den New York a arabayla çıkıp geri döndük, heryerden durduk gezdik baktık ve keşif gezimizin sonunda tereddütsüz floridayı ve Boca yı seçtik

    ⭕Go:

    Miami Beach de dükkanımız var. Bir sene once Türkiye den geldik. Miami Beach de ev kiralari 2 oda ve 2 banyolu ortalama 2400 den basliyor.
    Bu bölge de Latin nüfusu cok fazla. Sokaklarda ingilizce konuşanı bulmak neredeyse imkansız. Hatta ispanyolca bilmiyorum dediğinizde çok şaşırıyorlar😬 Ağustos ayinda işler yavaslamaya başlıyor. Bu sene Irma’nın etkisi cok uzun sürdü.Ocak Şubat gibi sezon açılmaktadır.

    ⭕Ib:

    Miami'de ev vergisi ve sigorta yuksek oldugundan kiralara da yansiyor. Coconut Grove, Coral Gables gibi elit bolgelerde ev fiyatlari ve kiralar daha yuksek. Kendall ve Doral civari fiyat olarak biraz daha uygun. Kuzey Bati (NW) tarafina giderseniz daha ucuz evler var ama orada da suc orani, okul kalitesi uygun degil. Ev bakarken Zillow'da her turlu bilgiye ulasabilirsiniz. Trafik acisndan isinize yakin yerde yasamaniz daha uygun tabii ki. Ingilizceniz iyiyse ve ne is olsa yaparim derseniz market vb. yerlerde is alimlari oldugunu goruyorum. Ama belirli bir alanda egitim ve yeteneginiz varsa is bulma olayi ABD'nin hemen her yerinde ayni esitliktedir.Tabii buyuk sehirlerde imkan daha cok ve bazi is alanlarin yayilimi sehirlere gore farklilik gosterebilir. Genel olarak ABD'de bir sure yasayan birisi ben su sehirde yasayacagim deyip is aramaz, is imkanlarina gore yasayacagi sehir seceneklerine bakar ve ise kabul edildikten sonra isinin oldugu yere yerlesir. Miami yukarida da belirtildigi gibi Latin Amerikalilarin yogun oldugu bir sehir. Okullara baktiginizda Hispanic orani yuzde 80'i buluyor. Gonca Hanim'in dedigi gibi Ispanyolca her yerde yaygin ve bilmeyen icin bazen zorluk olabiliyor. Ece Hanim'in dedigi gibi Latin Amerikalilarin coklugu iyi mi kotu mu tartisilir. Latin Amerikalilar Turkler gibi sicakkanli insanlar, bu bakimdan belki iyi bir durum. Bizim ortaokuldaki kizimiz burada kurdugu arkadasliklari daha once yasadigimiz yerlerde kuramamisti (Turklerin yogun oldugu bir yerde yasamadik onu belirteyim) Bunun yaninda trafikde de Turkiye'ye benzer bir durum var, sagdan soldan nereden yol bulurlarsa geciyorlar. Baska sehirlerde yasayip gelene ters geliyor da Turkiye'den gelene uygun olabilir Bir de ozellkile bayanlar kirmizi isikta elleri kornada bekliyor, ortalarda bir yerde bile olsalar yesil yandimi korna sesini duyuyorsunuz 🙂 Sabah okul saatlerinde ve aksam is cikislarinda trafik yogunlugu var. Kucuk de her gun bir kac kaza gorme ihtimaliniz var. Bu durum buyuk sehirleri cogu icin gecerli olsa gerek. Konsoloslugun burada olmasi, Turkiye'ye direk ucus bulunmasi gibi avantajlar var. Turklerin de arada aktiviteleri oluyor. En yogun aktiviteler ortayas ustu, genelde emekli olanlar arasinda. Is yogunlugu olanlarin, cocugu okulda olanlarin zamanlari daha kisitli tabii. Boca Raton Turklerin tercih ettigi bir yerlesim bolgesi. Ft. Lauderdale civarinda da yasayanlar var. Sonuc olarak bu bolgeler birbirine yakin. Iki havaalani ortasinda bir yerde yasama secenegi de var.

    ⭕Su:

    Arkadaşlar, iş ve para olmadımı! Amerika zor.
    Diğer şartlar bunu örtüyor. Gelecek kaygısı yok, eğitim yüksek seviyede, okul servisleri free, kahvaktı free, saygı üst düzeyde, nereli olduğun etnik kökenin kimsenin umrunda değil, herkes birbirine gülümseyerek selam veriyor. Kısaca çalışırsanız hayat çok zor değil


  • Florida nın ekonomik yerleri hakkında bilgilendirme.


  • Biz yaklaşık 8 aydır Boca Raton da yaşıyoruz. Mükemmel bir yer. Okullar çok iyi. Suç oranı sıfır. İklim mükemmel. İş imkanı zayıf. %15 Gibi hispanikler var. Hepsi mükemmel ve cana yakın insanlar. Yaşlı ve emekli nüfüs fazla.
    Iyi okullarin civarındaki ev kiraları pahalı.
    Miamiden west palm beach e kadar olan bölgeyi çok iyi biliyorum.
    Bu bölgede benim fikrime göre en yaşanır yer Boca Raton.


  • En çok iş tampa ve orlando arasındaki şehirlerde var


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum