Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'deki Doğal Afet Bölgeleri ve Doğal Afetlere Hazırlık

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Dogal Afetlerden Kacinmak icin ABD'de nerede yasamaliyiz?

    Malum, ABD her türlü afeti bol bir ülke ama afetlerin az oldugu yerleri de var. Aşağıdaki haritadan yaşamak istediğiniz bölgeyi kontrol edebilirsiniz:

    alt text
    alt text


  • Bir de Sayın @zafery den aldığım faydalı bir sitenin linkini buraya taşımayı uygun buldum. Tüm Amerika için yapılmış bu siteden de yaşam maliyetlerini öğrenebilirsiniz. http://livingwage.mit.edu/metros/16980

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu da redcross.org and noaa.gov verilerine dayanan ve alertsystemsgroup.com tarafindan hazirlanan harita:

    alt metni

    Earthquake: deprem
    Flood: sel
    Hurricane: kasirga
    Tornado: hortum


  • seattledayız ve bütün evler suntadan yapılma. hiç beton kullandıklarını görmedim. acaba deprem riski var diye mi böyle inşa ediyorlar yoksa amerikanın geneli mi böyle?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav Dogal afetlerden kacinmak icin ABD'de nerede yasamali? içinde söyledi:

    seattledayız ve bütün evler suntadan yapılma. hiç beton kullandıklarını görmedim. acaba deprem riski var diye mi böyle inşa ediyorlar yoksa amerikanın geneli mi böyle?

    Evet, ABD'nin buyuk bir bolumunde durum bu sekilde. Tahta cok rahat ve ucuz sekilde ulasilabilecek materyal oldugu icin insaat sistemi bunun ustune kurulmus 🙂

    Sanirim ABD'nin sicak, guney kisimlarinda termit ve diger bocekler tahtalara zarar verdiginden, tahta ile beraber metal ve beton da kullaniliyor destek icin ama dediginiz gibi genelde evler hep tahta.

  • ⭐⭐

    Doğal afetlerin hangi bölgelerde etkili olduğunu görmek için, esasen bir kiralık/satılık ev araştırma sitesi olan ama aynı zamanda bölgelerin suç oranları, okulların eğitim kalitesi gibi birçok kullanışlı veriyi de sunan trulia.com sitesini de kullanabilirsiniz.

    Örneğin Houston'da sel felaketi riski olan bölgeleri görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:


  • alt metni

    Doğal Afete Hazırlık - Acil Durum Hazırlık Planı

    Bugün, Amerika tehlikeli fırtınalardan, kasırgalardan, kış fırtınalarını ve selleri daha doğru bir şekilde tahmin etme yeteneğine sahip. Deprem eğilimli alanları ve orman yangınlarına duyarlı alanları ve bir tsunaminin kıyılarımıza çarpıp çarpmayacağını saatlerce önceden söyleyebilir.

    Bununla birlikte, önceden ulaşılabilecek tüm bilgilere rağmen, Amerikalılar bu felaketlere hazırlanmakta hala oldukça yetersizdir. Birçok insan bunun gerçekten kendi başına gelebileceğine inanmıyor.

    Yerel ve Küresel Afetler
    Küresel ekonomi sayesinde, dikkate alınması gereken sadece yerel felaketler değil. Dünyanın diğer bölgelerindeki felaketlerinde artık ülke ekonomisi üzerinde doğrudan bir etkisi var; diğer ülkelerdeki hastalıklar hızlı bir şekilde diğer devletlere yayılabilir. Başka yerlerdeki gıda kıtlığı, gıda isyanlarına neden olabilir ve bu da spekülatif fiyat dalgalanmalarına neden olarak hızlıca gıda maliyetini artırabilir. Uluslararası bilgisayar korsanlarının siber saldırısı, finansal sektörleri ve hatta elektrik şebekelerini tehdit edebilir.

    Bununla birlikte, çoğu insan hiçbir şekilde bir felakete hazırlıklı değildir. Çoğu topluluk, yerel nüfusunu beslemek için mağazalarında yalnızca üç günlük yiyecek tedarikine sahip. Yemek teslimi bir veya iki hafta boyunca gelmezse ne olur?????????


  • alt metni

    Afetlere Nasıl Hazırlanırım

    Bazı basit, hızlı hazırlıklar aileniz için yaşam ve ölüm arasındaki farkı yaratabilir. İşte bir felakete hazır olmak için atabileceğiniz birkaç adım.
    alt metni
    *1. Kullanılmış Kask, Baret Evet Doğru Duydunuz

    Amerika’da gerçekleşen bir olayda bir ailenin evine vuran bir kasırgada genç bir çocuk hakkında bir haber bulunmakta.

    Çocuk kasırga tarafından emildi ve düştü. İlk önce başının üzerine düşen çocuk, normal şartlar altında ölmüş olacaktı. Ancak, hayatta kaldı çünkü annesi kasırga çarpmadan hemen önce kafasına bir beyzbol kaskı takmaya karar verdi. Fırtınadan hafif yaralandı. Kaskın orta tarafı kırdı.

    Kaskların kasırga darbesi sırasında insan hayatını kesin kurtarıp kurtarmayacağını kesin olmadığını bilmelisiniz. Bununla birlikte, kasırgaya yatkın bir alanda olan herkes için birkaç kask hazır durumda tutmak hala akıllıca görünmektedir. Yaptığınız herhangi bir koruma, hayatta kalma şansınızı artıracaktır ve küçük çocuğun hikâyesinin de açıkça gösterdiği gibi, kasklar hayat kurtarabilir.

    Yeni kask satın almak zorunda değilsiniz - ikinci el mağazalardan kullanılmış bisiklet, futbol veya beyzbol kasklarını almak paradan tasarruf etmenizi ve ailenizi korumanızı sağlar.

    Ancak, bu kasklar evdeki bütün insanlar için kolayca erişilebilir bir yerde olması çok önemlidir. Bir kasırga çarptığında, sığınak bulmak için yalnızca dakikalarınız (hatta sadece birkaç saniyeniz) olabileceğini unutmayın. Bu kaskları aramak için evin etrafında koşmak istemezsin.


  • alt metni

    2. Ailenizle Bir Plan Oluşturun
    Sel, orman yangını, tsunamiler, kasırgalar veya terör tehdidi gibi evinizden kaçmanızı gerektiren bazı felaketler olabilir. Bir acil durum hazırlık planı oluşturmak çok zor olabilir, ancak Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı'nın (FEMA bunu yapmanıza yardımcı olacak adım adım açık bir kılavuzu vardır.

    Ailenizle birlikte oluşturmanız gereken en önemli planlardan biri bir kaçış planı. Örneğin, uzmanlar New York şehrinin Manhattan ve Brooklyn'i aşağı indirecek büyük bir kasırganın doğrudan isabet etmesi ihtimalini tahmin ediyor. Burası sekiz milyondan fazla insanı olan bir şehir. Kaçmanın en hızlı yolu nedir? Dışarı çıkmak zorunda olsaydın ve araban olmazsa nereye giderdin? Bunlar önceden düşünülmesi gereken hususlar.

    Acil bir durumda ailenizle nasıl iletişim kuracağınızı da önceden ayarlamak akıllıcadır. Cep telefonunuzun çalışmasına her zaman güvenemezsiniz, özellikle baz istasyonları hasar gördüyse veya ağ trafiği sevdiklerini aramaya çalışan birçok kişi tarafından sıkıştıysa. Ailenizle bağlantıda kalmak için Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerini veya kısa mesajları kullanabilirsiniz; çünkü 3G şebekesi, çalışmaya devam edebilir.

    alt metni

    Ailenizdeki herkesin bu sosyal ağ uygulamalarını telefonunda bulundurduğundan ve arama hizmetini kullanamazsa bu uygulamaları kullanmayı bildiğinden emin olun. İPhone'unuz varsa, yangın ve polis tarayıcılarını ve ayrıca NOAA hava durumu güncellemelerini, Sahil Güvenlik iletişimlerini ve daha fazlasını dinlemenizi sağlayan Acil Radyo uygulamasını da indirmek isteyebilirsiniz.

    Acil Radio (Polis Tarayıcı)
    alt metni
    Uygulama: Ücretsiz
    alt metni


  • alt metni

    3. Acil Bir Durum için Tıp Kitapları Satın Alın

    Bir kasırganın, mahallenizi, kasabanızın yarısını yıktığını hayal edin. Ailenizden biri ağır şekilde yaralandı ”Böyle bir senaryo kimsenin başına gelmez umarım.” Şiddetli bir kanamayı nasıl durduracağınızı biliyor musunuz? Yardım saatlerce gecikirse onlara nasıl yardım edeceğinizi biliyor musunuz?

    Afetler sırasında meydana gelebilecek bir milyon acil tıbbi durum vardır ve her zaman acil tıbbi yardıma güvenemezsiniz. Bazı genel acil durumları kendiniz nasıl idare edeceğinizi bilmek çok doğru olacaktır.

    Tıbbi yardım
    Bu durumlar için İki kitap önerisinde bulunayım. Bunlardan birincisi “Where There Is No Doctor,” by David Werner “ “Doktorun Olmadığı Yer ” Bu kitap Dünya Sağlık Örgütü tarafından kullanılmaktadır ve size ciddi hastalıkların nasıl tedavi edileceğini, bir kadına doğum sırasında nasıl yardım edileceğinizi ve çok daha fazlasını bir doktor olmadan yardımcı olabilmenizi sağlıyor.

    Sahip olunması gereken bir diğer kitap Hugh Coffee'nin “Ditch Medicine” dır . Bu kitap daha çok ciddi yaralara ve travmatik yaralanmalara odaklanmaktadır. Birlikte kasların nasıl dikileceğini, anafilaktik şokun nasıl tedavi edileceğini, enfekte olmuş yaraların nasıl tedavi edileceğini ve çok daha fazlasını gösterir.

    alt metni......................Where There Is No Doctor: A Village Health Care Handbook, Revised Edition

    alt metni......................“Ditch Medicine”

    ”Ditch Medicine” İster savaş bölgesi, ister sivil afet bölgesi olsun, travmatik yaralanmalar genellikle uzak, sağlıksız yerlerde meydana gelir. Bu kitap küçük yara onarımı, enfekte olmuş yaranın bakımı, IV tedavisi, ağrı kontrolü, amputasyonlar, yanıkların tedavisi, hava yolu prosedürleri ve daha fazlası için


  • alt metni

    4. Stoklanabilir Uzun Ömürlü Yiyeceklere Sahip Olun

    “Ready Food”
    FEMA, her ailenin en az üç gün hayatta kalabilmek için ellerinde yeterli miktarda yiyecek ve su bulundurmasını önerir. https://www.ready.gov/food web sitesinde aşağıdaki yiyecekler önerirler :

    Bir felaketten sonra, birkaç gün sürebilecek elektrik kesintileri olabilir. Stok konserve yiyecekler, kuru karışımlar ve soğutma, pişirme, su veya özel hazırlık gerektirmeyen diğer zımba telleri. Bir manuel kutu açacağı ve yemek kapları eklediğinizden emin olun.

    Önerilen Acil Gıda Malzemeleri

    Acil gıda maddelerini bir araya getirirken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

    • En az üç gün bozulmayan yiyecek tedarik edin.
    • Ailenizin yiyebileceği yiyecekleri seçin.
    • Özel diyet ihtiyaçlarına uygun bir hazırlık yapın.
    • Sizi susatacak yiyeceklerden kaçının.

    Acil durum malzemeleri seçerken aşağıdaki maddeler önerilmektedir. Bunların çoğunu elinizde zaten olabilir.

    alt metni
    alt metni
    “Önerilen Sarf Malzemesi Listesini İndir (PDF)”

    • Yemeye hazır konserve et, meyve, sebze ve konserve açacağı
    • Protein veya meyve çubukları
    • Kuru tahıl veya granola
    • Fıstık ezmesi
    • Kurutulmuş meyve
    • Konserve suları
    • Bozulmaz pastörize süt
    • Yüksek enerjili gıdalar
    • Bebekler için yiyecekler
    • Çikolata, kurabiye veya diğer yüksek kalorili tatlılar gibi konfor / stresli besinler
    • Multi vitaminler

    Elinizde uzun süreli bir ev içi gıda deposuna sahip olmak için büyük bir yatırım yapmanıza gerek yok. Bu eşyaların bir kısmını ikinci el satıştan yada kupon kullanarak satın alarak tasarruf edebilirsiniz.

    Ayrıca, en yakın tatlı su kaynağının nerede olduğunu bilmek ve bu suyu dezenfekte etmek için, suyun bir süre boyunca kullanılamaması durumunda birkaç farklı yöntemi öğrenmek akıllıcadır.

    Mesela en yakın tatlı su kaynağının evinizden yarım mil uzakta olduğunu biliyorsunuz. Elektriğiniz varsa suyu sterilize etmek için kullanabileceğiniz bir su buhar damıtma cihazı edine bilirsiniz. Ayrıca elektrik kullanamazsanız kullanabileceğiniz birkaç el tipi su arıtıcı bulundura bilirsiniz.

    Örnek Su Buhar Damıtma Cihazı

    alt metni......................“Elektrikli Su Arıtma Cihazı”
    alt metni......................“El Tipi Su Arıtma Cihazı”


  • alt metni
    “5. Bir Kit Oluştur”

    72 saatlik bir Acil Durum Kiti Nasıl Hazırlanır

    Her yıl binlerce insan, orman yangını, sel ve kasırga gibi doğal afetler ve diğer acil durumlar nedeniyle evlerini yalnızca birkaç dakika içinde tahliye etmek zorunda kalıyor.
    Bu sizin ve ailenizin başına gelseydi, birkaç gün boyunca ihtiyaç duyduğunuz her şeyi hızlı bir şekilde paketlemek için zamanınız kalacakmıydı? Şans ama muhtemelen kalmayacaktı. Panik ve korku, mantıklı düşünme yeteneğimizi hızlı bir şekilde elimizden alabilir, bu yüzden 72 Saatlik Acil Durum setini bir araya getirmek çok önemlidir.

    Peki 72 Saatlik Acil Durum Kiti Nedir?

    Acil durum kitinizin aşağıdaki kontrol listesindeki öğelerle dolu olduğundan emin olun. Eşyaların çoğu ucuz ve bulmak kolaydır ve bunlardan herhangi biri hayatınızı kurtarabilir. Mağazaya mı gittin? Temel öğelere baktığınızda, evcil hayvan malzemeleri veya yaşlılar gibi ailenizin ihtiyaç duyabileceği benzersiz ihtiyaçları göz önünde bulundurun.
    Acil bir durumdan sonra birkaç gün kendi başınıza hayatta kalmanız gerekebilir. Hazırlanmak, kendi yiyecek, su ve diğer malzemelerinizin en az 72 saat dayanması anlamına gelir. Afet malzemeleri seti, acil durumlarda evinizin ihtiyaç duyabileceği temel öğelerden oluşan bir kitdir.


  • alt metni

    6. Temel Afet Malzemeleri
    Kitinizi saklamak için, eşyaları hava geçirmez plastik torbalarda saklayın ve tüm afet malzemeleri kitinizi plastik kutular veya bir spor çantası gibi taşıması kolay bir veya iki konteynerin içine koyun.

    Temel bir acil durum kiti aşağıdaki öğeleri içerebilir:

    • Su - içme ve temizlik için en az üç gün boyunca kişi başına günde bir galon su
    • Yiyecek - en az üç günlük bozulmaz yiyecekler
    • Pille çalışan veya el çevirme şarjlı radyo ve ton uyarısı ile bir NOAA Hava Radyo
    • El feneri
    • İlk yardım kiti
    • Ekstra piller
    • Yardım için sinyal veren bir havalı el kornası
    • Kirlenmiş hava ve plastik tabakaları filtrelemeye yardımcı olmak için toz maskesi ve barınaklara yerlerine bant yapıştırın
    • Kişisel temizlik için nemli havlular, çöp torbaları ve plastik bağlar
    • Yardımcı araçları kapatmak için anahtar veya pense, İsviçre çakısı “Yangın Söndürücü, Doğal gaz kaçağı, Su hattını kapatma, Elektrikleri kesme” gibi gibi
    • Toz ve gaz filtreleme maskesi
    • Bölgenize ait yerel haritalar
    • Şarj cihazı ve yedek pil içeren cep telefonu ve bu cihazlar su geçirmez, taşınabilir bir kapta saklanır.
    • Çocuklar için Ateş düşürücü ölçerler İbuprofen, Tylenol veya ağrı kesici ilaçlar
    • Ciddi yaralar için kan pıhtılaşma için gazlı bez ( QuikClot gibi )

    alt metni......................Gazlı Bez “QuikClot”


  • alt metni

    7. Ek Acil Durum Malzemeleri

    Bireysel gereksinimlerinize göre aşağıdaki malzemeleri acil durum malzemelerinize eklemeyi unutmayın:

    • Reçeteli ilaçlar, “Sürekli kullanmak zorunda olduklarınız”
    • Ağrı kesici, ishal önleyici ilaçlar, antasitler veya müshiller gibi reçetesiz ilaçlar
    • Gözlük ve kontak lens
    • Bebek maması, şişeler, bebek bezleri, mendiller, bebek bezi döküntü kremleri
    • Evcil hayvanınız için evcil hayvan yiyecekleri ve ekstra su
    • Nakit veya gezi çekleri
    • Solar cep telefonu şarj cihazı
    • Sigorta poliçelerinin kopyaları, kimlik ve banka hesap kayıtları gibi önemli aile dokümanları elektronik olarak veya su geçirmez, taşınabilir bir kapta saklanır
    • Her bir kişi için uyku tulumu veya sıcak battaniye
    • İklime ve zorlu koşullara tam uygun kıyafet ve ayakkabı
    • Suyu dezenfekte etmek için ev tipi dezenfektan
    • Yangın söndürücü
    • Su geçirmez bir kap
    • Kadınsı malzemeler ve kişisel hijyen malzemeleri
    • Karışım kitleri, kağıt bardaklar, tabaklar, kağıt havlular ve plastik kaplar
    • Kağıt ve kalem
    • Kitaplar, oyunlar, bulmacalar veya çocuklar için diğer etkinlikler
    • Plastik kaplama ve koli bandı veya acil durum çadırları
    • Aile kişileri de dahil olmak üzere acil durum numaralarının bir listesi (cep telefonunuzun pilinin bitebileceğini veya acil durumlarda zarar görebileceğini unutmayın)
    • Ankesörlü telefon kullanmak için bozuk para
    • Yedek şarj kabloları

  • alt metni

    8. Çocuklar İçin Acil Durum Kiti Nasıl Düzenlenir:

    Böyle bir kit hazırladığınızda çocuklarınızın da bu kitler hakkında mutlaka bilgi edinmesini sağlayın v hazırlıklarınızı beraber yapın ve kullanılacak araç ve gereçler hakkında mutlaka bilgilendirin..

    Çocuklarınız için aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

    • Ekstra çocuk bezi veya ıslak mendiller
    • Diş çıkarma ilacı ve ateş düşürücü
    • Ekstra çocukların kullandığı ilaçlar ve şişeler
    • Çocuğunuzun sizden ayrılması durumunda, aile isimleri ve irtibat numaralarına sahip küçük bir kart (bir aile fotoğrafı aynı zamanda kimliğe yardımcı olabilir)
    • Bir enerji barı veya enerji verecek hazır yiyecekler
    • Bir meyve suyu
    • Yara banttı
    • Bir boyama kitabı ve boya kalemi
    • Çocuk taşıyabileceği boyutta bir el feneri veya ışıldak

    Çocuklarınızla tahliye planları ve ailenin geri kalanından ayrılmaları durumunda ne yapmaları gerektiği hakkında konuşmak da önemlidir:

    • Eviniz güvensiz ise, bir aile olarak, mahallede nerede buluşacağınıza karar verin. Ayrılmak zorunda kalırsanız ve araba müsait olmazsa, hepiniz oraya nasıl gideceksiniz?
    • Çocuğunuzun okulu için tahliye planlarını ve acil durum irtibat bilgilerini ve bunların dahil olduğu tüm okul sonrası etkinliklerini bildiğinizden emin olun. Büyük otoyolların veya diğer yolların kapalı olması durumunda, okula giden birkaç alternatif rota bildiğinizden emin olun.
    • Bir afet sırasında ailenizle nasıl iletişim kuracağınıza karar verin. Unutmayın, telefon servisi kullanılamayabilir. Sosyal medyayı kullanmayı düşünün ya da “irtibat kurulacak kişi” için bölgenizdeki bir aile üyesini seçin.
    • Çocuklar, özellikle küçük çocuklar, itfaiyecilerden, polis memurlarından veya sağlık çalışanlarından kıyafetlerinden korkabilirler. Çocuğunuza bu kıyafetteki insanların her birinin acil durumlarda nasıl yardımcı olabileceğini öğretin. Ayrıca açık günlerde bir yangını veya polis karakolunu ziyaret etmekte yardımcı olabilir, böylece acil durumlarda kendilerine yardım edebilecek kadın ve erkeklerle konuşurken kendinden emin olabilirler.

  • alt metni

    9. Kış fırtınalarına hazırlanmak istiyorsanız, birkaç parça daha eklemek isteyebilirsiniz :

    • Yün veya polar battaniye
    • Islanmayacak bir kutu içinde acil mum, kibrit, Çakmak (Su almayan kilitli poşetler gibi, Ziploc
    • Tek tek paketlenmiş el ve ayak ısıtıcıları
    • Küçük bir kürek
    • Palto, şapka, atkı ve eldiven gibi ekstra soğuk hava kıyafetleri

    Kitinizin Bakımı

    Kitinizi herkesin ulaşabileceği bir alana monte ettikten sonra, bakımını yapmayı unutmayın; böylece gerektiğinde hazır olacaktır:

    • Konserve yiyecekleri serin ve kuru bir yerde saklayın
    • Kutulu yiyecekleri sıkıca kapalı plastik veya metal kaplarda saklayın
    • Süresi dolmuş öğeleri gerektiği gibi değiştirin
    • Her yıl ihtiyaçlarınızı yeniden düşünün ve ailenizin ihtiyaçları değiştikçe kitinizi güncelleyin.

    Kit Depolama Konumları

    Acil bir durumda nerede olacağınızı bilmediğiniz ve hemen ulaşamayacağınız ev, iş ve araçlar için malzemeler hazırlayın.

    • Ev İçin: Bu kiti belirlenmiş bir yerde saklayın ve evinizi hızlı bir şekilde terk etmeniz gerekebilecek durumlarda hazır olun. Tüm aile üyelerinin kitin nerede tutulduğunu bildiğinden emin olun.
    • İş İçin: En az 24 saat boyunca iş yerinde barınmaya hazır olun. Çalışma kitinizde yiyecek, su ve ilaçlar gibi diğer ihtiyaçların yanı sıra rahat yürüyüş ayakkabısı bulunmalıdır.
    • Araç İçin: Karaya oturursanız, lastiğiniz patlarsa arabanızda bir acil durum malzemeleri seti bulundurun.

    Tıbbi yardımın bulunmaması veya ertelenmesi durumunda acil bir tıbbi yardım kitabı. İyi bir seçenek The Survival Medicine Handbook: A Guide for When Help is Not on the Way “Hayatta Kalma Tıp El Kitabı ” dır .

    alt metni......................“Hayatta Kalma Tıp El Kitabı”


  • alt metni

    “10. Federal Acil Durum Yönetimi”

    FEMA, aşağıda listelenen belirli doğal afetlerin her biri için iki ayda bir hazırlık ipuçları gönderir. Posta kodunuzdaki açık sığınaklar ve olağanüstü durum kurtarma merkezleri hakkında bilgi almak için de kaydolabilirsiniz:

    • Kasırgalar: HURRICANE to 43362 (4FEMA)
    • Ev yangınları: FIRE to 43362 (4FEMA)
    • Orman yangınları: WILDFIRE to 43362 (4FEMA)
    • Kasırgalar : TORNADO to 43362 (4FEMA)
    • Depremler: EARTHQUAKE to 43362
    • Kış fırtına ve aşırı soğuk: WINTER to 43362 (4FEMA)
    • Elektrik kesintileri: BLACKOUT to 43362 (4FEMA)
    • Taşkınlar: FLOOD to 43362 (4FEMA)
    • Genel aylık güvenlik ipuçları: PREPARE to 43362 (4FEMA)
    • Açık barınakları aramak için: SHELTER and a Zip Code to 43362 (4FEMA)
    • Açık Afet Kurtarma Merkezlerini aramak için: DRC and a Zip Code to 43362 (4FEMA)

    Standart kısa mesajlaşma ücretlerinin geçerli olduğunu unutmayın.

    Ayrıca, felaket yaşayan insanlar için özel olarak tasarlanmış FEMA mobil uygulamasını da indirebilirsiniz. (Mobil servisiniz olmasa bile çalışacak olan uygulama) uygulamasıyla, hava durumu bilgileri alabilir, ailenizin acil durum kiti listesini saklayabilir, açık barınakların bir listesini alabilir, felaketlerin kurtarılmasına yardımcı olacak resimler yükleyebilir ve ailenizin saklanabilir acil durum buluşma yerleri görülebilir

    alt metni

    Uygulama: Ücretsiz

    alt metnialt metni

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Elinize saglik sayin @Rüzgar , cok kapsamli ve faydali olmus...
    ozellikle yuksek risk bolgelerinde yasayan herkesin onlemini onceden almasi ve her duruma hazirlikli olmasi lazim.



  • @Rüzgar teşekkürler elinize saglık.:)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum