Amerika'da Ehliyet Almak
-
@cüneyt-tarıkman Hangi eyalet?
-
-
Baska eyaletten California’ya tasınanlar ehliyetini değiştirmek için ne gibi islemler yapıyorlar?
-
@cüneyt-tarıkman @Erkangeziyor gerekli bilgiler asagidaki linkte mevcuttur.
https://www.dmv.ca.gov/portal/driver-licenses-identification-cards/driver-licenses-dl/
-
@cüneyt-tarıkman adres icin dogru hatirliyorsam , adrese ait fatura istiyorlar, adiniza duzenlemis. online olarak randevu alabiliyorsunuz eger evraklar tamam ise. kiraladiginiz evin adiniza olan sigortasi da olur.
-
Merhaba arkadaşlar,
En ilgili başlık olarak burayı tespit ettim.2018 yılından kalan trafik cezam vardı. Amerika’dan da 2018 yılında ayrıldım ve şimdiye kadar giriş yapmadım. Green card sahibiyim. Şimdi Amerika ya geri döneceğim. Mahkemeyi aradım collection company e yönlendirmiş, fakat ulaşamadım bu kişilere. Büyük ihtimal adıma warrant çıkmıştır. Ben California resident ım.
Benim sorum başka statelerden giriş yapsam ülkeye başıma bela açarmı bu warrant? Yorumlarınız nedir? -
@madeo 2018 yilindan beri giris yapmamissiniz. Sizin greencard ile simdi normal bir giris yapabilmeniz bile mumkun olmayabilir. Aradan 3 yil gecmis ve 2018-2019 da coronavirus olayi da yoktu. Buyuk ihtimalle reentry permit falan almadiysaniz, greencard iptal olabilir.
Hakkinizda warrant varsa, tum polis birimleri sizin bilgilerinizi sisteme girdiklerinde gorebilirler. Hangi eyalette warrant karari verilmesinin bir onemi olmaz. Normalde baska bir eyalette sizi trafikde durduran bir polis bile gorebilir bunu. Ama islem yapar mi, o ayri bir konu. Ugrasmak isteyip istemeyecegine bagli. Trafik cezasi dolayisi ile onemsiz bulup ugrasmak istemeyebilir ve sizi sadece bilgilendirerek gonderebilir. Fakat ulkeye giriste passport polisi bunu sorgulayabilir.
-
Cevabın İçin teşekkürler @MySea ! Evet biliyorum ama elimde olmayan sebeplerden dolayı Türkiye de stuck kaldım. Ticket için ulaşamıyorum collection company e o zaman en mantıklısı hemen bir avukat bulup bu işi ona vermek gibi duruyor. Çok fazla harcama yapmak istemediğim için kendim halletmeye çalıştım aslında.
-
@madeo Normalde, collection agencies birkac yildan daha uzun bir borcu tasimazlar. Baska bir collection agency'e devrederler/satarlar :)
Eger medical saglikla ilgili bir borc ise, birkac yil ugrasirlar ve alamazlarsa, eyaletten parayi talep ederler. Genelde eyalet butcesinden bu borcun ana parasi odenir, yani taxpayers money'den!
Collection agencies ayrica borcu eger kendilerince ugrasmaya degecek kadar yuksek bir miktar ise, mahkemeye de goturebilirler.
-
@knnrn benim de tam sormak istedigim burasi aslinda, ben SC dayim, heniz aracim yok, 1-2 ay da almayi dusunmuyorum, isim evime yurume mesafesi olugundan biraz para biriktiriyorum, ancak ehliyet sinavina giderken kiralik arac ile gitsem sorun olur mu? cunku istenen evraklara baktigimda liability insurance istiyor , aracim olmadan kendi adima insurance yaptiramayacagimdan sorun yasayabilecegimi dusunuyorum, bir yorumunuz var mi? @crazycells
-
@yboran, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@knnrn benim de tam sormak istedigim burasi aslinda, ben SC dayim, heniz aracim yok, 1-2 ay da almayi dusunmuyorum, isim evime yurume mesafesi olugundan biraz para biriktiriyorum, ancak ehliyet sinavina giderken kiralik arac ile gitsem sorun olur mu? cunku istenen evraklara baktigimda liability insurance istiyor , aracim olmadan kendi adima insurance yaptiramayacagimdan sorun yasayabilecegimi dusunuyorum, bir yorumunuz var mi? @crazycells
Kiralik araca sigorta yaptirarak sinava girebilirsiniz. Asagida daha once atilmis bir post mevcut.
@Anka, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@fatihk evet kullanilabiliyor. Ben bugun kiralik arac ile direksiyon testine girip ehliyetimi aldim. Araba kiralarken sinava girecegimi belirttim. Insurance vs. ne gerekiyorsa yapilmasini istedim. Ben six’t firmasini tercih ediyorum. Daha onceki ziyaretlerimde de bu firmadan kiralamistim. Verdikleri fis tarzi dokumanda gerekli bilgilerin hepsi mevcut. Direksiyon sinavindan once aracla ilgili sadece bu dokuman yeterli oldu.
Kisaca tecrubemi aktarayim. Florida’da bir avm’nin icinde yeni acilan bir dmv center’da sinava girdim. Pompano Beach tarafinda olanlara burayi tavsiye edebilirim. Pompano Citi Cetre diye geciyor. Direksiyon sinavi avm otoparkinda yapiliyor. Randevum olmasina ragmen gittigimde cok kalabalik degildi. Hic sira beklemedim. Ilk once girişte kısa bir evrak kontolü var. Daha sonra farklı bir görevliye yönlendiriliyorsunuz. Istenilen evraklar daha once de belirtildigi gibi kimlik ( green card), social security card, 2 adet adres belgesi(elektrik faturasi ve bankadan gelen bir yazi)
Devaminda gittigim masada yine kisa bir evrak kontrolu, formalite bir gorme testi ve foto cekimi. Bu islemler tamamlaninca bilgisayara yonlendirilip yazili sinava giriyorsunuz. Sinav farkli bir yerde yapilmiyor, hic gormeyenler icin yaziyorum bir banka subesi dusunun, musterilerin bekledigi bolumun bir kosesinde 7-8 bilgisayar var.Ayakta bu bilgisayarlarda gozetmen vs . olmadan sinava giriyorsunuz. Biraz gurultulu ve karisik bir ortam. Sinav sorularina daha once calistigim icin cok zorlanmadim ama bekledigim kadar da kolay gecmedi. Sorular 3 sikliydi, bazi sorularin cevaplari cok belliyken bazilarinda sacma bir sik ve benzer iki siktan olusuyordu. Benim tavsiyem %100 emin olmadiginiz sorulari atlayin. Daha sonra sorulara tekrar donebiliyorsunuz. Sinav suresi 1 saat ve fazlasiyla yeterli. Ben emin oldugum sorulari cevaplayarak 35 dogruya ulastim. Geriye cevap vermedigim 15 soru kalmisti. Eger bu sorulara yanlis cevap verseydim stres yapabilir ya da direkt kalabilirdim. 35 dogruya ulasinca istedigim 5 soruya daha cevap verip sinavi tamamladim.
Yazili sinav tamamlaninca direksiyon testini bugun mu almak istedigimi sordular, aracimin olmadigini kiralik aracla girip giremeyecegimi tekrar sordum, registration ve insurance olduktan sonra sorun olmadigini belirtince gidip bir arac kiraladim. Arac kiralarken de yine arabayi sinavda kullanacagimi ozellikle belirttim.
Direksiyon sinavi da acikcasi cok rahat gecti. Genis avm otoparkinda standart surus, diklemesine park, geri surus pozisyonu alip geri gitme, ani fren, 3 manevrali donus sinavdan once dusundugum ne varsa uyguladik. Sinav esnasinda sizi yaniltacak hicbir bildirimde bulunmuyorlar, aksine istedikleri hareketleri oldukca acik bir sekilde tane tane anlatiyorlar. Beni tek sasirtan yazili sinavda bekledigim yukari pozisyonda aracin nasil park edilecegini direksiyon sinavinda sormus olmasiydi. Yokus olmadigi icin varsayim uzerinden sozlu ve direksiyon pozisyonu ile soruyu tamamladik.
Nacizane tavsiyem direksiyon sinavinda sakin ve sabirli olmaniz, stop levhalarinda mutlaka ama mutlaka tam durur pozisyonda 3 saniye aracini durdurun. Turkiye’ye uzak olan bu kavram bu sinavda cok onemli. Yine daha once bircok defa belirtildigi gibi herseyi dogru yapsaniz bile sadece bu ihlalle sinavdan kalabilirsiniz.
Direksiyon sinavini takiben 15 dk sonrasinda odemeyi yapip ehliyetimi aldim. Bir milestone’u daha gecmis olduk.
Sinavdan once her bir ayrintiyi okuyan biri olarak yardimci olabilecegim bir konu varsa cevaplamaya calisirim.
-
@yboran Evet, @sigmoidalmammal dediği gibi kiralık araçla gidebilirsiniz. Alternatif olarak direksiyon sınavı yapan sürücü kursları da var, daha kolay ve ucuz olabilir.
-
@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
ireksiyon sinavini takiben 15 dk sonrasinda odemeyi yapip ehliyetimi aldim. Bir milestone’u daha gecmis oldu
cok tesekkur ederim kiymetli bir bilgi oldu. Paylasimi yapan @Fatihk ya da teekkur ederim.
-
@yboran, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
ireksiyon sinavini takiben 15 dk sonrasinda odemeyi yapip ehliyetimi aldim. Bir milestone’u daha gecmis oldu
cok tesekkur ederim kiymetli bir bilgi oldu. Paylasimi yapan @Fatihk ya da teekkur ederim.
Gene de bulundugunuz eyaletin sartlarini iyice arastirin ekstra birseyler cikabilir.
Asagidaki linkte boyle bir bilgi mevcut
South Carolina Driving Skills Test
The road skills portion of the DMV driving test in South Carolina determines whether you can successfully complete the procedures required to drive. To complete the driving test, you must first have a vehicle that is in safe, working order. The DMV does not provide cars for test-takers to use at any office, so you will need to bring your own. The SCDMV does, however, allow you to use a rental car for the driving skills test, provided that your name is listed as an insured driver on the rental contract.https://southcarolinaportal.org/education-center/drivers-test.html
-
Texas için kendi tecrübemi paylaşayım. Burada ehliyet neredeyse olmazsa olmaz diyeceğimiz bir zorunluluk.
Her yerde karşınıza çıkıyor. O yüzden ne kadar çabuk alırsanız o kadar iyi. 6 saatlik online kurslar var. Onu bitirmeniz gerek.
Vaktiniz varsa buraya gelmeden yapmanızı tavsiye ederim. Sonunda kolay bir sınav var ve soruların cevaplarını kolaylıkla bulabilirsiniz.ben ve eşim bu kursu bitirdik.
https://www.texasadultdriver.com/bir de bu var sanırım.
https://www.idrivesafely.com/
Bu kursu bitirdikten sonra https://impacttexasdrivers.dps.texas.gov/ITYD/ buradan yaklaşık 1 saatlik impact test videolarını izleyip sorularını cevaplamanız gerek.
Ama bunu gelince yapın son 90 gün içinde bitmiş olması lazım.
Sonraki süreç burada yaşadığınızı kanıtlayan 2 belge edinip randevu almak. Yakın tarihlere randevu bulmak çok zor San Antonio için. Ağustos-Eylül aylarına veriyor.
Şanslıysanız randevusunu iptal etmiş biri yerine alabilirsiniz yada onu kovalayabilirsiniz. Ya da civar yerleri tarayıp randevu olan yere almak da mantıklı. Biz öyle yaptık. İlk gittiğimiz yerde belgelerimizi kabul etmediler. Toplamda 3 yere gittik ben ve eşim için. Hangi belgelerin kabul edilip edilmediği de yerine göre değişiyor bu arada. Net bir şey yok. Size yardımcı olmak isterlerse oluyorlar istemezlerse olmuyorlar. Umarım iyi insanlara denk gelirsiniz tabi.
Belgelerinizi teslim ettikten sonra sürüş testi için randevu oluşturuyorlar. Benimki farklı bir güne oluşturuldu o yüzden iki sefer gitmiş olduk San Antonio'ya yaklaşık 100 mil iki kasabaya. Eşiminki aynı güne oluşturuldu. İkimizde ilk seferde aldık. Zaten tecrübeniz varsa ilk seferde alırsınız çok zor geçmiyor.
Geçici belge veriyorlar ve yaklaşık 10 gün içinde de ehliyetinizi postalıyorlar. Ha bir de benim götürdüğüm belgeler 10-15 günlük falandı. Son 30 olması isteniyor aslında. Gelişimin 20. gününde almış oldum ben ehliyeti. İlle 30 gün olacak diye beklemeyin şansınızı deneyin. -
@elburco, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Texas için kendi tecrübemi paylaşayım. Burada ehliyet neredeyse olmazsa olmaz diyeceğimiz bir zorunluluk.
Her yerde karşınıza çıkıyor. O yüzden ne kadar çabuk alırsanız o kadar iyi. 6 saatlik online kurslar var. Onu bitirmeniz gerek.
Vaktiniz varsa buraya gelmeden yapmanızı tavsiye ederim. Sonunda kolay bir sınav var ve soruların cevaplarını kolaylıkla bulabilirsiniz.ben ve eşim bu kursu bitirdik.
https://www.texasadultdriver.com/bir de bu var sanırım.
https://www.idrivesafely.com/
Bu kursu bitirdikten sonra https://impacttexasdrivers.dps.texas.gov/ITYD/ buradan yaklaşık 1 saatlik impact test videolarını izleyip sorularını cevaplamanız gerek.
Ama bunu gelince yapın son 90 gün içinde bitmiş olması lazım.
Sonraki süreç burada yaşadığınızı kanıtlayan 2 belge edinip randevu almak. Yakın tarihlere randevu bulmak çok zor San Antonio için. Ağustos-Eylül aylarına veriyor.
Şanslıysanız randevusunu iptal etmiş biri yerine alabilirsiniz yada onu kovalayabilirsiniz. Ya da civar yerleri tarayıp randevu olan yere almak da mantıklı. Biz öyle yaptık. İlk gittiğimiz yerde belgelerimizi kabul etmediler. Toplamda 3 yere gittik ben ve eşim için. Hangi belgelerin kabul edilip edilmediği de yerine göre değişiyor bu arada. Net bir şey yok. Size yardımcı olmak isterlerse oluyorlar istemezlerse olmuyorlar. Umarım iyi insanlara denk gelirsiniz tabi.
Belgelerinizi teslim ettikten sonra sürüş testi için randevu oluşturuyorlar. Benimki farklı bir güne oluşturuldu o yüzden iki sefer gitmiş olduk San Antonio'ya yaklaşık 100 mil iki kasabaya. Eşiminki aynı güne oluşturuldu. İkimizde ilk seferde aldık. Zaten tecrübeniz varsa ilk seferde alırsınız çok zor geçmiyor.
Geçici belge veriyorlar ve yaklaşık 10 gün içinde de ehliyetinizi postalıyorlar. Ha bir de benim götürdüğüm belgeler 10-15 günlük falandı. Son 30 olması isteniyor aslında. Gelişimin 20. gününde almış oldum ben ehliyeti. İlle 30 gün olacak diye beklemeyin şansınızı deneyin.Deneyiminizi eklediginiz icin tesekkurler fakat yazinizda ufak bir iki duzeltmeye ihtiyac var. 6 saatlik online kurs ile alinan sertifika zorunlu degil, DPS’te girilen yazili sinava alternatif. Isteyen DPS’te basvuru yaparken orada bulunan bilgisayarlardan yazili sinava girebilir. Online sertifika daha kolay bu arada. Diger bir mevzu ise gittiginiz bazi lokasyonlarda basvurunuzu kabul etmediklerini soylemissiniz ve yazinizin sonunda 30 gunluk ikamet sartini yerine getirmediginizi belirtmissiniz. Basvurunuzu kabul etmeyen yerler kotuluklerinden degil kurallari uyguladiklari icin basvurunuzu kabul etmemisler.
-
Merhabalar mevcutta Türk ehliyetim var şu an kesin olmamakla birlikte New Jersey yada New York da ikamet edeceğim gibi duruyor mevcut ehliyetimle sadece yazılı sınava girip direksiyon sınavına girmek gerekmiyormuş diye duydum muhakkak daha önce sorulmuştur bu soru yaşayanlar ve bilenler her iki eyalette mevcut Türk ehliyeti olup da nasıl ehliyet alabilir güncel bilgileri verebilirse çok sevinirim . Bir de sınav New Jersey eyaletinde Türkçe de olabiliyormuş doğruluğu var mıdır. (Ehliyetim yeni nesil bu arada bunun ekstra faydası olur mu)
-
turist vizesyle orlando daym ve ehliyet almak istyorum bu basligin ilk sayfasinda baktim florida icin ama cogu eyalette ssn yazmamislar ve florida dmw ye girdigimdede non us citizen bolumunde ssn yaziyor ama parantez icinde if issued diyor kafam karisti baya...
floridada ehliyet almis kisiler bilgilendirise memnun olurum
turist vizesi var, lease kontratinda adim var ama ssn yok, tecrubesi olan arkadaslar cevap verirseniz cok sevinirim...
-
ABD de turist vizesiyle ehliyet almanız maalesef mümkün değil. Türk Ehliyetinizi 6 ay kullanabiliyorsunuz. SSN istisnası farklı bir durum. Eğer Amerika'da yasal olarak ikamet hakkınız var ama çalışma izniniz yoksa SSN alamazsınız. Bu durumda olanlar için bir istisna o.
-
Arkadaşlar sorular zaten internette mevcut çalışabiliyoruz ama direksiyon ile ilgili türkiye ile farklı olan kuralları gösteren güzel bir video öneriniz var mıdır ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum