Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kronik romatizmal hastalık tedavisi, Abd'de sağlık sigortası sistemi


  • Arkadaşlar merhaba. Romatizmal bir hastalığım var ve bu nedenle anti tnf iğne kullanıyorum. Bu iğneler pahalı ama sgk karşılıyor Türkiye'de. Bunu hiç düşünmemiştim greencard başvurularına katılırken. Yine çıkmadı 😃 ama aklıma bu mesele geldi ve Abd vatandaşı bir tanıdığa sordum. O da kendisinde farklı bir romatizmal hastalık çıktığını, sigortası olmasına rağmen 30 bin dolara yakın parayı sırf teşhis için harcadığını söyledi. Kendisi de tedavi için Türkiye'ye gelip ilaçlarını toptan alıp dönüyormuş. Yani benim durumumda bir insan için Abd'de yaşam biraz zor gibi dedi. Ya arkadaşlar bu bana çok mantıksız geldi. Abd'de örneğin Romatoid Artridli, Lupuslu, Ankilozan Spondilitli vs. hasta hiç yok mu hiç Remicade, Enbrel kullanan yok mu yani bunlar ne yapıyor? Bileniniz var mı? Eğer bu iş benim için imkansız olacak ise yaşım genç her yıl başvuracaktım ama bir kişi bile olsa insanların sırasını boşa çıkarmayayım, başvurmayayım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazylahmacunustası, içinde söyledi: Kronik romatizmal hastalık tedavisi, Abd'de sağlık sigortası sistemi

    Arkadaşlar merhaba. Romatizmal bir hastalığım var ve bu nedenle anti tnf iğne kullanıyorum. Bu iğneler pahalı ama sgk karşılıyor Türkiye'de. Bunu hiç düşünmemiştim greencard başvurularına katılırken. Yine çıkmadı 😃 ama aklıma bu mesele geldi ve Abd vatandaşı bir tanıdığa sordum. O da kendisinde farklı bir romatizmal hastalık çıktığını, sigortası olmasına rağmen 30 bin dolara yakın parayı sırf teşhis için harcadığını söyledi. Kendisi de tedavi için Türkiye'ye gelip ilaçlarını toptan alıp dönüyormuş. Yani benim durumumda bir insan için Abd'de yaşam biraz zor gibi dedi. Ya arkadaşlar bu bana çok mantıksız geldi. Abd'de örneğin Romatoid Artridli, Lupuslu, Ankilozan Spondilitli vs. hasta hiç yok mu hiç Remicade, Enbrel kullanan yok mu yani bunlar ne yapıyor? Bileniniz var mı? Eğer bu iş benim için imkansız olacak ise yaşım genç her yıl başvuracaktım ama bir kişi bile olsa insanların sırasını boşa çıkarmayayım, başvurmayayım.

    Ne kadar para odeyeceginizi sizin sigortaniz belirliyor.

    Surada yazdiginiza gore yillik masraf 30.000 dolar civarinda oluyormus, ortalama %30'unu hastalar oduyormus fakat sigortanizin kapsamina gore cok daha az veya cok daha fazla da odeyebilirsiniz.


  • Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Ama benim asıl merak ettiğim bir de şu idi, mesela ben bu tedavileri de karşılayan bir sigorta paketi almak istesem tahmini olarak ne kadar öderim merak ettim? Yani internetten baktığım kadarıyla ve üstte yazan şekilde bakarsak ortalama yıllık sigorta hariç 9000 dolar ödemem gerekecek. Hepsini karşılayan bir sigorta paketi ne kadar olur sizce tahmini olarak? Çünkü örneğin aylık 1500 dolar kazanan bir kişi için sürdürülebilir değil. E bu durumda ordaki hastalar ne yapıyor merak ettim açıkçası.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazylahmacunustası, içinde söyledi: Kronik romatizmal hastalık tedavisi, Abd'de sağlık sigortası sistemi

    Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Ama benim asıl merak ettiğim bir de şu idi, mesela ben bu tedavileri de karşılayan bir sigorta paketi almak istesem tahmini olarak ne kadar öderim merak ettim? Yani internetten baktığım kadarıyla ve üstte yazan şekilde bakarsak ortalama yıllık sigorta hariç 9000 dolar ödemem gerekecek. Hepsini karşılayan bir sigorta paketi ne kadar olur sizce tahmini olarak? Çünkü örneğin aylık 1500 dolar kazanan bir kişi için sürdürülebilir değil. E bu durumda ordaki hastalar ne yapıyor merak ettim açıkçası.

    Bir tahmin veremiyorum maalesef, nereye yerlesecekseniz o sehre gore bakmalisiniz. Her sigorta her yerde gecmiyor, eger bu sekilde sigortanizin kabul edilmedigi bir yerde tedavi olursaniz cebinizden odeyeceginiz miktar oldukca artiyor. O nedenle size yakin hastanelerin neleri kabul ettigine bakarak ona gore secim yapmanizi tavsiye ederim.

    ABD'de sigortalarin cogu is yerleri tarafindan karsilaniyor. O nedenle boyle konularda cekinceniz varsa size tavsiyem iyi "benefit"leri olan, iyi bir sirkette, iyi bir pozisyonda is bulmaniz... Is yerleri sigorta sirketleriyle anlasma yaptigi icin cogunlukla daha ucuza sagliyorlar bu sigortalari ve cogunlukla sigortanin bir kismini kendileri oduyor. Dolayisiyla sizin cebinizden cikan miktar da sizin hesapladiginizdan cok daha azalmis olacak.


  • Pekala, umutsuz olmamak lazım yani. Cevabınız için çok teşekkür ederim...


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 3
  • 867
  • 10
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum