Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Ayrıca, green card kesin çıkacak garantisi ile başvurmuyoruz hiç birimiz, doğru mu? Green card da bir şans meselesi ve kazanma şansımız %1 den daha düşük bir olasılık 😉
    Ne yapalım şimdi, başvurmayalım mı %1'den daha düşük şansı yakalayan insanları örnek almayarak? 🙄


  • @crazycells Peki 6 7 bin dolar seviyelerinde kabul ederlermi acaba görüşmede en fazla o civarda birşey çıkar maddi olarak bide tek gidicem yani

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasinusa ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz içinde söyledi:

    @crazycells Peki 6 7 bin dolar seviyelerinde kabul ederlermi acaba görüşmede en fazla o civarda birşey çıkar maddi olarak bide tek gidicem yani

    Mulakat sorularini surada sormalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri


  • @semavi ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz içinde söyledi:

    Çok çok az bir para ile geldim...

    Başarı falan değil... Rezillik az para ile gelmek... Zor oluyor... başta kendimi bir şeyler başarmış gibi hissettim ama sonradan gereksiz bir patinaj çektiğimi düşündüm. Tabi şartlar o şekilde gelişti bende..

    Aile iseniz 15 olsun en az... Rahat edersiniz ilk etapta...

    Siz aile miydiniz yoksa tek başınıza mı? Tek kişi için zaruri şartlarda tahminen ne kadarlık bir mebla yeterli olur sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stardium sorduğun sorunun cevabı


  • @ayvalik10 ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz içinde söyledi:

    @stardium sorduğun sorunun cevabı

    Kadir abinin takipçisiyim inşallah gidebilirsem arabayı ondan alacağım 🙂 sanırım kaçırdığım bir videosunda anlatmış hemen bakıyorum. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stardium yukarıda @semavi sorduğun kişinin videosunu seyrediyorsun zaten. 🙂


  • @ayvalik10 sahiden mi ? 😃 neler öğreniyorum şu forumda ve çok şaşırdım 😃 mailleştim daha geçen ay kendisiyle 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stardium forum küçümseme kimler geldi kimler geçti buradan hatta can çolpan duydun mu oda burada kim varsa buradan geçmiştir.


  • @ayvalik10 ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz içinde söyledi:

    @stardium forum küçümseme kimler geldi kimler geçti buradan hatta can çolpan duydun mu oda burada kim varsa buradan geçmiştir.

    Siz söyledikten sonra baktım ve gerçekten de dediğiniz gibi kimler gelmiş kimler geçmiş forumdan. 🙂


  • Aile ile gidecekler. Erkek pasaportu aldığı gibi gidebilecek şekilde gitmesi iyi olacaktır. Eşi ve çocuğu da 5. ay da gelmeli. Eşinin geleceği süre içinde Orada oda arkadaşında kalıp iş aralamalı. 5. Aya kadar da etrafı öğrenip uygun ev tutmalı. Bir çok aile evi tuttuktan sonra bir kaç aya daha iyi bir yerde daha ucuz evler olduğunu görüp pişman oluyor. Cümbür cemehat hep beraber giden ailelerde para çok çabuk eriyor. Aileler için para çok kritik ve stresli bir dönem oluyor.


  • @06mert masalllah surecte neler yasadin?


  • Bu konuyla ilgili en gerçekçi bilgileri Serkan Yürekli (youtuber) verdiydi.


  • @crazycells Merhaba, mülakat sırasında örnek olarak 5k dolar ve geriye kalan miktarı altın hesabı olarak göstersek bu durum bir problem yaratır mı ?

  • ⭐⭐

    Eğer gerçekten ben 15bin dolar nasıl bulurum başvurmayayım diyerek başvurmayan varsa cidden geçmiş olsun.. Yazık olmuş.
    Mülakatta para göstermek problem değil. Eşten dosttan borç alınır, belki tapu falan bir şekilde halledilir.
    Amaaaa olay mülakat ile bitmiyor işte. Tabi kesin olarak 20nin aşağısı kurtarmaz, 5 neyinize yetmiyor demek de saçma olur. Herkesin beklentileri, zorluklara katlanma derecesi, becerisi, hayatta kalma içgüdüleri farklı. Gittiğinde orada onu bekleyen imkanlar/zorluklar farklı. En basitinden, kalacak yeri ve işi hazır olup gidenle; hiçkimsesi hiçbir planı olmadan giden aynı parayla gitse aynı süreçlerden geçmez değil mi?
    Kendimden örnek vereyim;
    Araba olmasa da olur, bisikletle işe gidip gelirim diyemem. 1-2 tur bisiklete binebilirim belki ama her gün bu benim için imkansız çünkü ayak bileğimde platin var ve çok zorladığımda acı çekiyorum 🙂
    Evliyim; bir göz odalı eski harabe bir yer olsun bizim olsun diyemem, kaldığım yerden çok etkileniyorum ben ama yine de bizi çift olarak kabul edecek birileri ile oda arkadaşı olabilirim tabi, neden olmasın? Yani eski bir eve az para vermektense yeni bir evi paylaşarak maliyet düşürmeyi tercih ederim.
    Hangi eyalet istediğiniz hem maliyet hem kazanç açısından çok önemli. İstediğiniz işi o eyalette kolayca bulabilecek misiniz, o eyalet için yeterli misiniz? Gideceğiz eyalette yaşam masrafları nasıl? Yiyecek içecek fiyatları, ev kiraları, araba fiyatları... Bunlar eyaletten eyalete değişen şeyler. Hatta eyalet içinde şehirden şehire değişen şeyler.
    Mesela ben Florida düşünüyorum. Mesleğim için ortalama yıllık gelirleri araştırdım. Miami ve Orlando arasında 1-2bin dolar fark var yıllık kazançta. Ama Miami'de kiralar yüzünden aylık yaşam masrafı Orlando'nun 1.5-2 katı.
    Az parayla geldim burada tutundum diyen YouTuberların sonraki cümleleri "ama ben çok zorluklar çektim, kimseye tavsiye etmiyorum, siz daha çok parayla gelin" tarzında şeyler oluyor.

  • ⭐⭐

    10bin 15bin dolar az paralar değil, ben nasıl bulurum o paraları diyenler varsa en kolay yöntem, diğerlerinden masraflı olmasına rağmen kredi çekmektir bence. Eşe dosta muhtaç olmadan. Bankalar zaten kredi vermek için can atıyorlar. Bence 1 senede tüm krediyi kapatabilirsiniz.
    İşin tuhafı bence bu süreçteki en kolay halledilecek mevzu para mevzusu. Nasıl oluyor bilmiyorum ama birkaç talihliden bizzat duydum, çoğundan da okudum; lotodan sonra inanılmaz değişiklikler oldu hayatımda, sıfır birikimle başladığım sürece bilmem kaç bin dolar biriktirerek mülakata girdim, evimin arabamın değeri tahmin edemediğim şekilde arttı, hiç ummadığım bir yerden para geldi vb. gibi şeyler söylüyorlar.
    Yani arkadaşlar parayı dert etmeyin. Önce önünüzdeki süreci halledin, maddi konular bir şekilde çözülür.
    Mümkün olduğunca iyi bir birikimle gitmeye çalışın ama. Ne kadar az para o kadar zorluk. Para konusunda eksikleriniz varsa diğer konulara daha hazırlıklı gidin. Mesela en önemlisi iş. Evet uzaktan iş bulmak çok daha zor ama mülakattan sonra 6 ay vaktiniz var. Bunun en az 5 ayı oraya gitmeden, hatta mülakata gireceğiniz ay belli olduktan sonra iş aramaya başlayın. Kısacası atıyorum Ocakta bülten açıklandı, Mart'ta mülakata gireceksiniz. O zaman ocaktan itibaren iş aramaya başlayın. Hatta mülakattan önce işi bulursanız mülakatta teklifi bile gösterebilirsiniz 🙂 Ocaktan Eylül'e kadar iş arayın elbet bir şeyler çıkacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera en iyisi Tampa forever Tampa'cıyız 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roninn, içinde söyledi: ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    @crazycells Merhaba, mülakat sırasında örnek olarak 5k dolar ve geriye kalan miktarı altın hesabı olarak göstersek bu durum bir problem yaratır mı ?

    Problem olacagini sanmiyorum; cunku hizlica nakite cevrilebilecek seyleri de konsolos degerlendiriyor; ama tabii son karar konsolosa ait.


  • ben 600 $ ile gelmistim 🦆

  • ⭐⭐

    @Cemaltr, içinde söyledi: ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    ben 600 $ ile gelmistim 🦆

    Nasıl bir süreç yaşadınız peki sonrasında?
    Az para ile gidersek ne olur, nasıl yaparız sorularının cevabını çok kişi merak ediyor. Şöyle uzun uzun anlatsanız hiç fena olmaz 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum