Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan işyerim edremit merkezde memleketim ayvalık

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist yurtdışı seyahat sağlık sigortaların fiyatları aşırı pahalı değil. Sadece her 3 ay da bir Türkiye giriş çıkış yaptığınız sürece sorun olmaz. Sonuçta yurtdışında yapacağınız ödemeleri geri alabileceksiniz. çıkış mühründen sonra 90 güne kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan @cnpist yurtdışı seyahat sağlık poliçesi içeriği word dosyası olarak aşağıdadır.

    türkçe.docx


  • @crazycells, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar

    @hockeyumpire2 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

    okurken bile sanki green card cıkmıs gibi sevindim 🙂 cok guzel ve yararlı bılgıler var cok cok tesekkur ederız bızlerıde dusundugunuz ıcın. Hepinize yeni yılda başarı,sağlık,mutluluk ve bol para diliyorum.Green cartta istesem insallah cok olmam 🙂

    Sayin @HockeyUmpire2 , bu sizin sansli konunuzmus... siz bu konuda 6 ay once Green Card istemissiniz 🙂 ben de isteyin isteyin cok olmaz demisim, goruyorsunuz sonucu 🙂 DV2019 Loto talihlisi... Guzel bir ani olmus 🙂

    İstemeyince olmuyor bu işler.

  • ⭐⭐

    Arkadaslar Amerika'ya geldikten sonra cocuklarinizi okula kaydederken neler istediler ? Oglusumun kaydi icin State of florida health exam form and Florida Certificate of Immunization. Istiyorlar. Asi karnesi yanimizda ama kabul etmiyorlar FL'den olmasi lazimmis. Bu arada oglum Medicaid 'e kabul edildi fakat insurance karti gelmedi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar

    Arkadaslar Amerika'ya geldikten sonra cocuklarinizi okula kaydederken neler istediler ? Oglusumun kaydi icin State of florida health exam form and Florida Certificate of Immunization. Istiyorlar. Asi karnesi yanimizda ama kabul etmiyorlar FL'den olmasi lazimmis. Bu arada oglum Medicaid 'e kabul edildi fakat insurance karti gelmedi.

    Su konuyu incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/116/k-12-ve-lise-eğitimi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar

    @BelmaSarvan @cnpist yurtdışı seyahat sağlık poliçesi içeriği word dosyası olarak aşağıdadır.

    türkçe.docx

    Su konuya da ayni belgeyi tasir misiniz? Oradan da ulasilabilir olsun...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2599/seyahat-sağlık-sigortası/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells aynı evrak sayfaya eklendi


  • @ayvalik10 İletişim bilgilerinizi alabilirmiyim lazım olduğunda irtibata geçebilmek için?


  • @ayvalik10 Tesekkur ederım.


  • Merhaba daha önce Türk konsolosluğundan vekalet vermiş olan veya bilgisi olan var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Manwe6265, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

    Merhaba daha önce Türk konsolosluğundan vekalet vermiş olan veya bilgisi olan var mı?

    Ben birkaç defa vekalet verdim.


  • @knnrn konsoloslukta dediler ailen vekalet ornegi gondersin sana, haftaya randevum var

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Manwe6265, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

    @knnrn konsoloslukta dediler ailen vekalet ornegi gondersin sana, haftaya randevum var

    Hayırlı olsun o zaman 🙂


  • Merhaba, ds_260 da Amerika'da adres bildiricegiz ve sonrasında green card ve ssn Ler o adrese gelecek ya, ABD ye gitmeden internet uzerinden falan posta kutusu kiralama gibi bir hizmet almamız söz konusumu ? Ve bu posta kutusunun adresini ds 260 da bildirmek nasıl bir cozum sizce orda tanıdığı ve belirtecegi adresi olmayanlar için ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Deniz-Anıl-Kaplan sen kazandın mı yeni geldin anlaşılan foruma kazandıktan sonra burada herkes aile bireyi gibi birbirimize bağlıyız. Sen yeterki eyalete karar ver orada ki insanlara haber verince adres olayını çözüyoruz sen yetr ki önce kazan bu forumu diğer forumlarla karıştırma biz bambaşkayız

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Deniz-Anıl-Kaplan, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

    Merhaba, ds_260 da Amerika'da adres bildiricegiz ve sonrasında green card ve ssn Ler o adrese gelecek ya, ABD ye gitmeden internet uzerinden falan posta kutusu kiralama gibi bir hizmet almamız söz konusumu ? Ve bu posta kutusunun adresini ds 260 da bildirmek nasıl bir cozum sizce orda tanıdığı ve belirtecegi adresi olmayanlar için ?

    Ayrıca Turquoise Horizon bu şekilde bir hizmet veriyor:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3468/ds-260-göçmenlik-formu-ve-dv-süreci-danışmanlığı-turquoise-horizon?_=1605713701594


  • @caglarcan, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

    İlk girisi 5 Kasım'da yapip sırasıyla alttaki işlemleri 3-4 gün boyunca yaptım.

    SSN ofisine gittim, ilk gün olduğu için sistemde numara çıkmamıştı. 1 hafta sonra tekrar gittim, numaramı kagida yazıp verdi ve aynı gün orjinal kart adrese postalanmisti.

    Bank of America'ya gidip hesap açtırdım. 500 USD yatırdım. 200 USD debit hesaba yüklendi, 300 USD checking deposit olarak bekliyor. İnternetten kartları aktive etmek icin girdim o da ne, şifre adrese postalanacak diyor. 7-10 gün civarı posta geldi.

    AT&T Prepaid bir telefon hattı aldım, 65 USD ödedim, Türkiye'den goturdugum telefona taktım. Sınırsız internet olması süper oldu. 1 ay süresi var. (Prepaid aldim cunku giris cikis yapıp Ocak 2020'de temelli girecegim. Bir de plan ile hat almak için kredi karti, adresler vs istediler, kredi kart olmayınca girmedim o işlemlere) Prepaiddeki numarayı her yere verdiğim için, bunu sonradan sabit e çevirebilir miyim dedim, evet dediler.

    Kredi skoru vs nedir ne durumdayım diye öğreneyim diye. Carmax e gidip araç baktım, finans hesaplattim. Niyetim 15k ya araba almaktı gördüm ki, %12 faiz cikiyor, anlamsız buldum. 6-7 K ya bir araç alıp, bir süre kullanacağım. (%12 faiz yeni gelen için iyidir dedi, en dusuk %4 olur en yuksek %24 çıkıyor bilgisi verildi)

    Ev kiralama konusu : Çok da gözünüzü korkutacak bir durum olmasın, ben okuduğum yorumlardan biraz zor bir iş gibi düşünmüştüm ama burda bile rekabet var ve bina yönetimleri daireleri boş bırakmak tabiki istemiyor bu sebeple çok ilgili ve kolaylık sağlayıcı davranıyorlar. 1 kira ve depozito ödeyerek yerleşme imkanı var. (Gelir veya kiranın belli katı para gösterme talepleri de olabiliyor. Ben TR'deki şirket ile yaptığım sözleşmeyi sunacağım dedim, kabul ettiler.)
    Evlerin %90'ından fazlasında buzdolabı, çamaşır bulaşık makinesi, fırın standart geliyor. Yeni boyanmış bir şekilde teslim ediliyor. Halıflex kaplı olanlar iğrenç görünüyor ve pis hissi uyandırıyor, bu sebeple mümkünse zemin parke olanları tercih ediniz. Kira fiyatına neler dahil diye mutlaka sorun, ayrıca otoparkta kaç araçlık yer ücretsiz diye öğrenmeye çalışın. Şehir dışında olmasını çok dert de etmeyin, çünkü zaten Amerika demek araba demek, illaki merkezde bile olsanız Walmart için yol yapacaksınız, şehir dışına biraz çıkınca çok daha iyi evleri ucuza tutabilirsiniz.

    Trde iktisat okudum, SMMM belgem var ama bunlar ABD'de geçersiz. Zaten muhasebeden nefret ediyorum, kısa süre yaptim. Yani dille tecrubeyle ABD'de bir çok yere girilebilir ama CPA(smmm) yi kullanma durumu yok. Ben meslek olarak Trde çalıştığım firmanın satiscisi olarak ABD de devam edeceğim. Ama bir yandan da, IT dünyasına girmek istediğim için, kredisi transfer edilebilir bir 2 yıl community college arastirdim. Alan web developer olacak. Öğrendiğim kadarıyla sistem güvenlik uzmanı, software developer, web developer pazarı hızla büyüyor. College'da hocanın soyledigi kadarıyla, geçmişinde muhasebe, finans, ik vs ikinci bir alan olanlar da degerli, çünkü işe kendinden bir şey katma imkanı yüksek.

    Neticesinde, Fort Worth'de bir okula gidip görüştüm, 12.000 usd fiyat çıkarttilar, ancak Texas'da oturunca ve adres olunca , fiyat 3.800 usd olacak dendi. İndirimli fiyat için 1 yıldır TX'de oturma şarti var dendi ama bu kural esneyebilirmiş İngilizce için bir online sınav yapılacak. Sanıyorum gelecek yıl Mart gibi başlayacağım. (Universite'de hocalar inanılmaz yardimci kariyer vs anlamında yön verici, gidip görüşülmesini tavsiye ederim)

    3-4 haftada, 6300 mil araba kullanıp, aklımdaki dogu eyaletlerindeki 7-8 şehri gezdim. Korkunç yorucu oldu(bu benim normalde 1 yılda yaptığım kilometreye eşit 🙂 ) ama inanılmaz fikir sahibi oldum. Sonuçta kesinlikle Texas a karar verdim. (Fort Worth , bir ihtimal de Austin olabilir. Son bir eşim gördükten sonra karar vereceğiz.)

    Önceden 7 kere ABD'ye girmiştim ama bu sefer kalıcı olacağım için farklı gözle dolaştım. GC ile girince, gezdigim/ en az 2 gün kaldığım yerler:
    Dallas, Houston, Fort Worth, Plano, Austin, Nashville, Memphis, Louisville, Charlotte, Chicago, New Orleans. Bunlarla ilgili de gözlemlerimi paylaşacağım. Gelmek isteyene faydalı olabilir.

    Hep pozitif, yardımsever insanlar ile karşılaştım. Bir tek New Orleans'da gece gezerken, ayakkabimin üzerine boya sürüp peşimden bez ile kovalayan zenci arkadaş olmasaydı iyi olacaktı. 🙂

    Sorulariniz olursa zevkle yanıtlarım.

    Edit : İş durumlarından dolayı Texas'a yerleşemiyoruz, büyük ihtimal Charlotte veya Atlanta olacak. Araştırma devam ediyor.

    Gider gitmez direk krediyle araç alınabiliyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fevzi-ÖZYURT-0 Gider gitmez işe girer veya işe kabul mektubu alabilirseniz krediyle araç alabilirsiniz. Genelde en az %20 peşinat da vermek gerekiyor. Faiz oranları normalden yüksek olacaktır, ancak bazı firmalar özel kampanyalar ile düşük faiz verebiliyor. Toyota sıfır araçla birlikte yaklaşık 4-5 bin dolarlık ek garanti ve koruma paketi alırsanız size yıllık %5-6 civarında faizle kredi veriyor. Aracı aldıktan birkaç hafta sonra bu ek paketleri iptal edip borçtan düşülmesini sağlayabiliyorsunuz, ancak verilmiş olan kredide bir değişiklik yapamıyorlar. Biz 2016 ve 2017'de bu şekilde (kredi skoru olmadan) bir değil iki tane Toyota sıfır araç almıştık. Ufak bir hile diyebiliriz. Hala uygulanabiliyor mudur bilmiyorum tabii.


  • Merhabalar,

    Mesajları tek tek okudum, gerekli notları kendimce aldım. Amerikada kolay tedarik edilmeyecek şu eşya ve gereçleri sıraladım, sizce bunlara ilave ne alabiliriz gelmeden?

    • Türk kahve makinamız
    • Cezve
    • Çay bardağı - Türk kahve fincanı
    • Kolonya
    • Temel ilaçlar
    • 110W - 220W yükseltici

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum