Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • selamlar
    abd ye ilk geldigimde n.carolina state kimligi almistim. simdi baska bir eyaletteyim iki yildir burda yasiyorum. yasadigim eyalette id ve ehliyet basvurusu icin gittigimde n.carolina state id`mi istediler. onu kabettimi soyledim. bunun icin internetten kabettigini bildirip bize dokuman getirmelisin dediler. n.carolina state dmv ve eyalet sitelerinde boyle kayip basvurusu yapip bir dokuman alamadim. ehliyet kayip bildirimi gibi biseyler buldum bundaki bilgileri benim id bilgilerimi girerek doldurdum 1 hafta icinde donus yapilacak uyarisi vererek birde referans numarasi ve takip etmem icin link verdiler ama bir sonuc alamadim. basina boyle birsey gelen varmi varsa nasil halleti yada fikri olan yardimci olabilirmi
    tskkurler. iyi gunler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Normalde cuzdaninizi kaybedince veya caldirinca bir karakola gidip "police report" olusturuyorsunuz ve orada hangi belgelerin kayip oldugunu listeliyorsunuz.

    ABD'de halk, bireysel ozgurlukleri kisitlayacagini dusundugu icin federal hukumete kimlik cikartma olanagi vermedigi icin bu gorev eyaletlerdeki DMV'lerin ustune kalmis... ve eyalette aldiginiz driver veya non-driver kimlikleri sizin sahip oldugunuz en onemli kimlik oluyor. Yani Turkiye'deki TC kimliklerinin karsiligi gibi dusunmelisiniz.

    Turkiye'de de bu kimligi sadece "kaybettim" diyerek islem yapamazsiniz, oldukca ciddi belgeler bunlar. Kimligi kaybettikten sonra herhangi bir yere kayip oldugunu bildirdiniz mi?


  • state id 2019 un ocak ayinda kullanma suresi bitmisti. ben id yi kaybedeli 2 ay oluyor. suresi bitmis oldugu icin kullanamiyordum zaten.bankada kullanmak istrmistim bu olmaz demislerdi. bundan dolayida biryere bildirmemistim. ama simdi ga eyaletinde dmv ,suresi bitse bile istiyoruz demisti. buraya konuyu post ederken tekrar e mail gondermistim boyle bir cevap geldi "

    Sent By: Contact Us AdministratorDate/Time: 10/29/2020 9:09:58 AM
    Comment:Good morning,

    Since you have relocated to Georgia and your NCID has expired please go to your local DLO in Georgia and get an ID.

    Thank you,
    DMV
    umarim isimi gorur.

    bunu print out edip goturmeyi dusumuuorum.
    state id fiziksel olarak yok yalniz orjinal fotokobi ve foto goruntusu var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @m-orhan, içinde söyledi: kayip eyalet kimligi

    state id 2019 un ocak ayinda kullanma suresi bitmisti. ben id yi kaybedeli 2 ay oluyor. suresi bitmis oldugu icin kullanamiyordum zaten.bankada kullanmak istrmistim bu olmaz demislerdi. bundan dolayida biryere bildirmemistim. ama simdi ga eyaletinde dmv ,suresi bitse bile istiyoruz demisti. buraya konuyu post ederken tekrar e mail gondermistim boyle bir cevap geldi "

    Sent By: Contact Us AdministratorDate/Time: 10/29/2020 9:09:58 AM
    Comment:Good morning,

    Since you have relocated to Georgia and your NCID has expired please go to your local DLO in Georgia and get an ID.

    Thank you,
    DMV
    umarim isimi gorur.

    bunu print out edip goturmeyi dusumuuorum.
    state id fiziksel olarak yok yalniz orjinal fotokobi ve foto goruntusu var.

    dedigim gibi, eyalet tarafindan verilen ehliyet veya non-driver kimlik, sizin ABD'deki kimliginiz oluyor. O nedenle son tarihi yaklasirken bu kimlikleri guncellemeniz gerekir. Eger zamaninda guncelleme yapmazsaniz hizlica ve ekstra evrak gerekmeden hizlica kimligi guncellemek yerine, ekstra evraklar toplayip goturup bir daha yeni kimlik cikartmaniz gerekir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

48
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum