Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
kardeşim diyorum türkiyeden ne kadar uzak o kadar iyi- dünyanın hiç bir yerinde böyle bir sistem yok - iranda bile yok yemın ederim yok - az kaldı şuan kaçak kalmayı göze alamıyorum ve boyle bir süreç doğru olmadığından dolayı işi doğru yağmak lazım- ülkeye saygı duyuyorum o yüzden 9 yıllık zorunlu süremı tamamlayıp- sansımı o zaman deneyeceğim - iyi bir birikim yapacağım o zamana - kadar
geçen ekimde gittim 2 ay kaldım - kaçak dil kursu ile yaşamak benım gibi maaşlı biri buradan gidip orada zor olur oluyor- ama işin yoksa türkiyede 2 000 tl maaş alan biriyse sansın varsa 1 dk durursan aklından süphe ederim
herşeyin hayırlısı artık
türkiye bitik .ekonomik olarak
-
@serkanist, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
2 ay
keşke senin gibi gidebilsek.aileyle zor. -
bekarım 2 ay gittim kaldım - gc yoksa ve türkiyedede düzenli bir maaşın varsa bırakıp gitmek zor hele böyle bir zamanda
aileyle en iyisi gc kazanıp gitmek gerisi boş .
berkarsan işler değişir.
-
@clourpoint, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@semavi kadir kardeşim sana bir soru sormak istiyorum.sen şu an houston dasın.Bir şey dikkatini çektimi bilmem.Abd merkez bankası çok miktarda para bastı.pandemi etkisini azaltmak için paketler açıklandı,yardımlar dağıtıldı.peki benzin olsun market olsun aklına gelebilecek bir çok üründe faiş fiyatlar oldumu?yoksa fiyatlar yerindemi sayıyor.enflasyon artacağını konuşan çok geveze de insan var.bu süreç yaşam standartında değişikliğe yok açtımı?saygılar.
Kısa vadede hızlı tepki veren bir kaç üründe arttı. Video vs cekmistim...
Temel gıdalar artmadı yada hissedilir değil...
Bahçeye koyulan havuzlar oyun konsolları vs arttı :)
Orta ve uzun vadede enflasyon yaşanacak diyorlar... Bakıp göreceğiz ...
-
İndiana eyaleti için 2 yetişkin çocuksuz aylık maliyet yazan olmamış sanırım😊
-
@knnrn İstanbul’daki gibi ya da büyük şehirlerdeki gibi bir trafik varsa o 1 saat 10 saat olur yolda ama trafik yoksa olabilir mi acaba diye de düşünmedim değil🤔
-
@Kedicik1616, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
İndiana eyaleti için 2 yetişkin çocuksuz aylık maliyet yazan olmamış sanırım😊
indiana eyaleti için @strangereister sayın onur bey'in deneyimlerini okumadıysanız tavsiye ederim
https://yesilkartforum.com/forum/topic/59/indiana/17?_=1601451995900
-
@crazycells ama peki yüksek maaş alıyorsa orda hayatta pahalı o zaman aynı şeye denk gelmiyor mu yani aldığı yüksek maaşın çok da bir etkisi yok o zaman gibi mi? bilemedim🤔
-
@eesra, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@crazycells ama peki yüksek maaş alıyorsa orda hayatta pahalı o zaman aynı şeye denk gelmiyor mu yani aldığı yüksek maaşın çok da bir etkisi yok o zaman gibi mi? bilemedim🤔
her sehrin bu sekilde artilari ve eksileri var, herkes kendi hayatindaki onceliklere gore karar vermeli :)
-
@crazycells evet haklısınız bakalım nasip olursa yaşayıp tecrübe ederiz artık
-
san diego - texas dallas en güncel yaşam maliyetleri hakkında bilgi veren video
-
@ayvalik10 Video icin tesekkurler.
-
@MySea lafı bile olmaz bir bilgiye ulaştık mı hemen buraya ışınlıyoruz
-
@smesut, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Bizim gider tablosunu şu şekilde güncelleyebiliriz:
★★→ Bellaire Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2018 )
★★→ Sugar Land Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2020 )
(Kenan Ören @knnrn Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)3 kişi
Aylık Gider 2018 (Apartman dairesi, Bellaire) 2020 (Müstakil ev, Sugar Land) Ev Kirası 1380 $ (Çöp+Su Dahil) 1700+75+25 (doğalgaz) = 1800 $ Elektrik 80-100 $ (Depozito 350 $) 100-150 $ İnternet 55 $ (15mbt Sınırsız) 50 $ 100 megabit sınırsız, Xfinity Kiracı Sigortası 11 $ ( Lemonade ) State Farm paketine dahil Araç Tercih 2017 Corolla + 2018 Toyota RAV4 2020 Kia Soul + 2018 Toyota RAV4 Araç Taksit 345 + 475 = 820 $ 300 + 300 = 600 $ Araç Sigortası 150 $ ( 2 Araç , 2 Sürücü ) (Root Insurance, 2 Araç , 2 Sürücü, Liability+Comprehensive+Collision+UM) State Farm 145 $ (aynı kapsam, kiracı sigortası da dahil) Eğlence Amazon Prime 14 $, Netflix 17 $ Amazon Prime 14 $, Netflix 17 $, Hulu 13 $, Youtube Premium 19 $ Cep Telefonu 24 $ (2 Hat+2 GB DataAylık Dahil) 50 $ (Xfinity Mobile, 5 hat, 1 cihaz taksidi ve 3 GB data) Benzin 100 $ ( 2 Araç ) 80-120 $ Market 500 $ 500$ Çocuk Extended Day 280 $ (3:20-05:30 arası) Yok Sağlık Sigortası (vergi öncesi kesinti) 550 $ 550 $ Diş Sigortası (vergi öncesi kesinti) Yok 180 $ Göz Sigortası (vergi öncesi kesinti) Yok 25 $ İşyeri Otoparkı (vergi öncesi kesinti) 70 $ 110 $ TOPLAM 3500 $ (+620$ vergi öncesi) 3500 $ (+865$ vergi öncesi) -
@knnrn, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
gabit sınırsız, Xfin
@knnrn, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@smesut, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Bizim gider tablosunu şu şekilde güncelleyebiliriz:
★★→ Bellaire Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2018 )
★★→ Sugar Land Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2020 )
(Kenan Ören @knnrn Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)3 kişi
Aylık Gider 2018 (Apartman dairesi, Bellaire) 2020 (Müstakil ev, Sugar Land) Ev Kirası 1380 $ (Çöp+Su Dahil) 1700+75+25 (doğalgaz) = 1800 $ Elektrik 80-100 $ (Depozito 350 $) 100-150 $ İnternet 55 $ (15mbt Sınırsız) 50 $ 100 megabit sınırsız, Xfinity Kiracı Sigortası 11 $ ( Lemonade ) State Farm paketine dahil Araç Tercih 2017 Corolla + 2018 Toyota RAV4 2020 Kia Soul + 2018 Toyota RAV4 Araç Taksit 345 + 475 = 820 $ 300 + 300 = 600 $ Araç Sigortası 150 $ ( 2 Araç , 2 Sürücü ) (Root Insurance, 2 Araç , 2 Sürücü, Liability+Comprehensive+Collision+UM) State Farm 145 $ (aynı kapsam, kiracı sigortası da dahil) Eğlence Amazon Prime 14 $, Netflix 17 $ Amazon Prime 14 $, Netflix 17 $, Hulu 13 $, Youtube Premium 19 $ Cep Telefonu 24 $ (2 Hat+2 GB DataAylık Dahil) 50 $ (Xfinity Mobile, 5 hat, 1 cihaz taksidi ve 3 GB data) Benzin 100 $ ( 2 Araç ) 80-120 $ Market 500 $ 500$ Çocuk Extended Day 280 $ (3:20-05:30 arası) Yok Sağlık Sigortası (vergi öncesi kesinti) 550 $ 550 $ Diş Sigortası (vergi öncesi kesinti) Yok 180 $ Göz Sigortası (vergi öncesi kesinti) Yok 25 $ İşyeri Otoparkı (vergi öncesi kesinti) 70 $ 110 $ TOPLAM 3500 $ (+620$ vergi öncesi) 3500 $ (+865$ vergi öncesi) Merak ettiğim bir nokta var. Vergi öncesi dediğiniz kısmı ödeyip sonrasında vergi iadesi mi alıyorsunuz? Sisteme yabancı olduğum ve anlayamadığım için sormak istedim.
-
@thementor Vergilendirilebilir gelirinizi düşürüyor. O nedenle net olarak düşündüğünüzde bu tutarlardan biraz daha az ödemiş oluyorsunuz.
-
Ben tek başımayım aylık 2000-2500 kazansam geçinirim diyorum :) arabamda olur ortal halli bir apartman dairesi yeter ya :)
-
@knnrn ara taksitlerindeki artisin sebebi nedir ki acaba baya da artmis
-
@gkhanfeez, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@knnrn ara taksitlerindeki artisin sebebi nedir ki acaba baya da artmis
Araba taksitleri mi demek istedin? Artış yok, azaldı. Aylık 820 öderken şimdi 600 ödüyorum. Üstelik arabalardan birini yeniledik.
-
@knnrn algida secicilik iste benim kafa onu oyle kabul etmis. :))))))))))
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum