Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Kisa donem er olarak askerlik yapan biri rank/positon ve military specialty sorularina ne cevap vermeli

    Turkceleri neyse o kelimeleri direkt sozluk kullanarak cevirebilirsiniz

    Rank icin infantry military specialty icinde soldier yada private yazmam dogru olurmu


  • @crazycells criminal bolumundeki ilk soru olan ......tutuklandizmi veya hukum giydinizmi sorusu icin benim yesmi demem lazim zira 20 ay ertelemeli ceza aldim fakat tutuklanma veya hapis yatma olmadi olmayacakta cunku ertelemeli bir ceza bu genede yes mi demeliyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Kisa donem er olarak askerlik yapan biri rank/positon ve military specialty sorularina ne cevap vermeli

    Turkceleri neyse o kelimeleri direkt sozluk kullanarak cevirebilirsiniz

    Rank icin infantry military specialty icinde soldier yada private yazmam dogru olurmu

    Uygundur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells criminal bolumundeki ilk soru olan ......tutuklandizmi veya hukum giydinizmi sorusu icin benim yesmi demem lazim zira 20 ay ertelemeli ceza aldim fakat tutuklanma veya hapis yatma olmadi olmayacakta cunku ertelemeli bir ceza bu genede yes mi demeliyim

    Evet, bu durumda Yes deyip aciklama yapmaniz uygundur. Su konuyu da incelemeyi unutmayin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydindaki-suclar-ve-gocmen-vize-gorusmesi

    Hangi durumlarda cezalarin gocmen vize gorusmesini etkiledigini bilmeniz iyi olur.


  • Öncelikle herkes merhaba, arkadaşlar! Bu platformun açılmasında emeği geçenlere sonsuz saygılarımı sunarım. Mahsuru yoksa, size bir soru sormak istiyorum. DV-260 formunu doldururken 16 yaşımızdan günümüze kadar olan adresleri girmemiz isteniyor. Bu bilgi bizden daha sonra, mesela Ankara Konsolosluğu'nda belge olarak istenecek midir? Neden? Çünkü e-devlet üzerinden yaptığım araştırmada ve bulunduğum ildeki nüfus müdürlüğü, TUİK ile yaptığım telefon görüşmelerinde 2007 öncesi tarihçeli yerleşim yeri bilgileri rapor olarak sunulamıyor. Buradan 2007 öncesi yaşadığım yerleri resmi olarak belgelendiremeyeceğimi anladım. Bu durumda forma ne yazmalıyım? Eğer tarihçeli yerleşim yeri bilgileri daha sonra resmi olarak istenmeyecek ise sorun yok. Forma doğrudan beyan ederim fakat değilse, sorun olabilir. İkinci sorum ise üniversite okuduğum ve askerlik yaptığım yıllarda ailemle kaldığım şehirden ayrılıp Ankara'ya gittim fakat ikametgahımı Ankara olarak aktarmadım. Dolayısıyla formda üniversite ve askerlik boyunca kaldığım adresleri yazacak mıyım? Yoksa sadece ailemle kaldığım adres mi belirtilecek? Gene Erasmus programlarıyla 1 yıldan kısa adresler de verilecek mi? Saygılarımla,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @okuyanus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Öncelikle herkes merhaba, arkadaşlar! Bu platformun açılmasında emeği geçenlere sonsuz saygılarımı sunarım. Mahsuru yoksa, size bir soru sormak istiyorum. DV-260 formunu doldururken 16 yaşımızdan günümüze kadar olan adresleri girmemiz isteniyor. Bu bilgi bizden daha sonra, mesela Ankara Konsolosluğu'nda belge olarak istenecek midir? Neden? Çünkü e-devlet üzerinden yaptığım araştırmada ve bulunduğum ildeki nüfus müdürlüğü, TUİK ile yaptığım telefon görüşmelerinde 2007 öncesi tarihçeli yerleşim yeri bilgileri rapor olarak sunulamıyor. Buradan 2007 öncesi yaşadığım yerleri resmi olarak belgelendiremeyeceğimi anladım. Bu durumda forma ne yazmalıyım? Eğer tarihçeli yerleşim yeri bilgileri daha sonra resmi olarak istenmeyecek ise sorun yok. Forma doğrudan beyan ederim fakat değilse, sorun olabilir. İkinci sorum ise üniversite okuduğum ve askerlik yaptığım yıllarda ailemle kaldığım şehirden ayrılıp Ankara'ya gittim fakat ikametgahımı Ankara olarak aktarmadım. Dolayısıyla formda üniversite ve askerlik boyunca kaldığım adresleri yazacak mıyım? Yoksa sadece ailemle kaldığım adres mi belirtilecek? Gene Erasmus programlarıyla 1 yıldan kısa adresler de verilecek mi? Saygılarımla,

    Sorularinizi bu baslik altinda sormalisiniz. Yeni baslik olusturmayin.

    Adres konusunda belge istenmeyecek, bu konunun ve mulakat deneyimleri konusunun ilk iletilerini okursaniz istenen belgeleri daha net anlayabilirsiniz.

    Gercek adresleriniz ne ise onlari yazmaniz yeterli. Cok kisa sureli kaldiginiz yerleri yazmaniza gerek yok (birkac ay veya alti), ama 6 ay veya ustuyse bence yazin...


  • @crazycells eyvallah kardeș


  • merhaba daha önceki yıllarda mülâkat sürecinin herhangi bir sebepten dolayı geciktigi ve ekim ayında başlamadığı bir yıl oldu mu ?


  • Merhabalar. Öncelikle bu süper faydalı site ve forumlar için tebrik ve teşekkürler. Sorunum şudur: 1996'da başka bir şehirde (Ankara'da) o vakitler numarası vs. farklı bir mahkemede uzaktan yani avukata vekaletname yoluyla boşanmıştık. Şimdi mahkeme ilamını ne ben ne de eski eşim bulabiliyoruz. Aradaki yıllarda kayıtların hangi mahkemenin arşivine devredildiğini bulmak da, kalkıp Ankara'ya gidip belgeyi aramak da çok zor görünüyor. E-devlet'teki aile nüfus kayıtlarında boşandığımı gösteren tarih, dava numarası, eş detayları vs. hepsi var ama sanırım kabul görmüyor. Yine de onunla KCC nezdinde şansımı denersem tümden DV'den elenme tehlikesi ortaya çıkar mı? Veya en fazla KCC geri dönüp "belgeyi bul da gel" mi der sizce? Teşekkürler.


  • Work and travel programı sonrası yaptıgım vergi iadesi başvurusu dolayısıyla aldığım stimulus check greencard sürecinde bir problem yaratır mı acaba ?


  • @roninn hocam bu senin yasal bir hakkın, dolayısıyla herhangi bir problem teşkil edeceğini hiç sanmıyorum. sonuçta devlet veriyor sana bu parayı geri, illegal yollardan almıyorsun parayı. adresine USA hükumeti çek gönderiyor, bir problem olması çok abes olur bence. fakat daha bilgili ve benim gibi varsayımlarla değil elindeki bilgilerle konuşacak arkadaşlar vardır forumda mutlaka. onlar da cevap vereceklerdir diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @monsieur, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @roninn hocam bu senin yasal bir hakkın, dolayısıyla herhangi bir problem teşkil edeceğini hiç sanmıyorum. sonuçta devlet veriyor sana bu parayı geri, illegal yollardan almıyorsun parayı. adresine USA hükumeti çek gönderiyor, bir problem olması çok abes olur bence. fakat daha bilgili ve benim gibi varsayımlarla değil elindeki bilgilerle konuşacak arkadaşlar vardır forumda mutlaka. onlar da cevap vereceklerdir diye düşünüyorum.

    CARES act problemi ilgili konuya burdan bakabilirsiniz @roninn
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3359/wat-ogrencileri-ve-federal-yardim-cares-act-problemi?_=1594566975559


  • @Gezzio kcc bizden b suç ile mahkemede bulunursak istiyor.yoksa senin boşanma kaydını ne yapsın.bencede yollama.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Gezzio, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar. Öncelikle bu süper faydalı site ve forumlar için tebrik ve teşekkürler. Sorunum şudur: 1996'da başka bir şehirde (Ankara'da) o vakitler numarası vs. farklı bir mahkemede uzaktan yani avukata vekaletname yoluyla boşanmıştık. Şimdi mahkeme ilamını ne ben ne de eski eşim bulabiliyoruz. Aradaki yıllarda kayıtların hangi mahkemenin arşivine devredildiğini bulmak da, kalkıp Ankara'ya gidip belgeyi aramak da çok zor görünüyor. E-devlet'teki aile nüfus kayıtlarında boşandığımı gösteren tarih, dava numarası, eş detayları vs. hepsi var ama sanırım kabul görmüyor. Yine de onunla KCC nezdinde şansımı denersem tümden DV'den elenme tehlikesi ortaya çıkar mı? Veya en fazla KCC geri dönüp "belgeyi bul da gel" mi der sizce? Teşekkürler.

    @Gezzio benim içinde aynı durum söz konusu oldu. Vukuatlı kaydınızda boşanma kaydınız gözüktüğü için almanız gerekiyor. Bölge Mahkemelerinin başlaması nedeniyle araştırma sonrası arşivimin yerini buldum ve mahkeme kaleminden kopya kaydı olduğuna dair mühürlü bir kopyayı mutlaka aldım. . Bu kopyanın bir tercümesini Konsolosluğa teslim ettim. Siz ise KCC göndereceksiniz. Kulak arkası etmeyin. Onlar Sizi çok iyi tanıyorlar.


  • Merhaba. daha önce e2 yani yatırımcı vizesine başvurmuştum ancak red edildi o zamanlar iki ülke arasında sıkıntıda vardı. şimdi eşim GC talihlisi. e2 alamamak GC sürecine olumsuz yansır mı?
    Birde o zaman e2 vizesine başvurduğumda eşim içinde aileden ötürü vize alır diye başvurmuştum ancak asıl başvuran bendim. şimdi eşim daha önce US Visa red edildi mi sorusuna ne cevap vermeli? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Use-Myplan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. daha önce e2 yani yatırımcı vizesine başvurmuştum ancak red edildi o zamanlar iki ülke arasında sıkıntıda vardı. şimdi eşim GC talihlisi. e2 alamamak GC sürecine olumsuz yansır mı?
    Birde o zaman e2 vizesine başvurduğumda eşim içinde aileden ötürü vize alır diye başvurmuştum ancak asıl başvuran bendim. şimdi eşim daha önce US Visa red edildi mi sorusuna ne cevap vermeli? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Tüm sorulara doğru yanıt verin. Vize reddi almış olmak green card almaya engel değil. Eşiniz için de vize başvurusu yaptığınıza göre onun için de aynı bilgileri vereceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @north, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba daha önceki yıllarda mülâkat sürecinin herhangi bir sebepten dolayı geciktigi ve ekim ayında başlamadığı bir yıl oldu mu ?

    Hayir, boyle bir yil oldugunu hatirlayamiyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezzio, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar. Öncelikle bu süper faydalı site ve forumlar için tebrik ve teşekkürler. Sorunum şudur: 1996'da başka bir şehirde (Ankara'da) o vakitler numarası vs. farklı bir mahkemede uzaktan yani avukata vekaletname yoluyla boşanmıştık. Şimdi mahkeme ilamını ne ben ne de eski eşim bulabiliyoruz. Aradaki yıllarda kayıtların hangi mahkemenin arşivine devredildiğini bulmak da, kalkıp Ankara'ya gidip belgeyi aramak da çok zor görünüyor. E-devlet'teki aile nüfus kayıtlarında boşandığımı gösteren tarih, dava numarası, eş detayları vs. hepsi var ama sanırım kabul görmüyor. Yine de onunla KCC nezdinde şansımı denersem tümden DV'den elenme tehlikesi ortaya çıkar mı? Veya en fazla KCC geri dönüp "belgeyi bul da gel" mi der sizce? Teşekkürler.

    Vukuatli nufus kayit ornegindeki bilgiler de yeterli gelebilir, buna konsolos karar verecek; ama eger sorunlu bir bosanmaysa veya daha ayrintili okumak isterse konsolos sizden bu belgeyi gerekmese de isteyebilir.

    Bence daha sonra ugrasmak ve vakit kaybetmek yerine su an o belgeyi bulup gonderin. KCC'ye gondermeseniz bile mulakatta yaninizda bulunsun.

    Belgeniz eksikse red almiyorsunuz, belgeyi tamamlamaniz icin sure veriliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roninn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Work and travel programı sonrası yaptıgım vergi iadesi başvurusu dolayısıyla aldığım stimulus check greencard sürecinde bir problem yaratır mı acaba ?

    Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3359/wat-ogrencileri-ve-federal-yardim-cares-act-problemi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mahmutenis, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Gezzio kcc bizden b suç ile mahkemede bulunursak istiyor.yoksa senin boşanma kaydını ne yapsın.bencede yollama.

    yok bosanma kayitlari da isteniyor. Fakat istenilen bilgiler vukuatli nufus kayit orneginde yer aliyorsa konsolos oradan da ogrenebiliyor ve ek belge istemeyebiliyor... Duruma konsolos karar verecek.

    En ideali bu belgeleri hazir edip hem mulakata hem de ABD'ye oyle gitmek, ABD'de de lazim olabilir bu belgeler neticede.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum