• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. okuyanus
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 14
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 25
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

okuyanus

@okuyanus

5
    İtibar
    56
    Profil Görüntülemeleri
    25
    Takipçiler
    14
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Yeryüzü

okuyanus Takip etme Takip Et

okuyanus tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar, böldüğüm için bağışlayın fakat aşağıdaki konularda bilginize ihtiyacım var. Yardımcınız olursanız, sevinirim.

1. Mezun olduğumuz okullar / üniversiteleri yazarken aslına sadık kalınarak mı yoksa İngilizceye mi tercüme edilerek yazılacak? Bazı arkadaşlar, örneğin bitirdiği lise "Ata Koleji, Fatih Lisesi" ise, onları "Ata College, Fatih High School" diye tercüme ederek yazıyorlar. Bunun hangisi doğrudur?
      2. Üyesi olunan meslek, toplumsal kuruluşlar için de yukarıdaki duruma benzer bir hal var. Mesela, eğer İstanbul'da yer alan "Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği"ne üye iseniz, bunu "Turkish Society of Musical Work Owners" şeklinde mi yazmamız gerekiyor? Bu kuruluşun internet sayfasında İngilizce tercümesi de var fakat forumda hangisi yazılmalı? Türkiye'de bir kuruluş olduğu ve orijinal ismi Türkçe olduğu için Türkçe mi yoksa konsolosluk görevlisi anlasın diye İngilizcesi mi ?
      3. İlk hizmet vermeye başladığım okulun adı, "Vakfıkebir Anadolu Lisesi" iken yıllar sonra "Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi" şeklinde değiştirilmiş. Dolayısıyla benim çalıştığım dönemki okul adını mı yazmam gerekiyor yoksa şu anki adını mı?
      4. Ekim 2019 tarihinde DV lottery'e başvururken şu anki adresimi girdim. Fakat Belediye yaşadığım binanın dış kapı numarasını değiştirmiş ve e-devlette yeni dış kapı numarası şu an gösteriliyor. Ayrıca apartman adı da e-devlette belirtilmemiş. Dolayısıyla, DV2021 formunu doldururken bunu son ve güncel haliyle mi yazmam gerekir? Eğer öyle yazarsam, bu defa Kentucky; DV Lottery'e başvururken başka, DV2021 formunda başka adres yazmışsınız diyebilir diye tereddütte kaldım.
      5. İlk çalıştığım acentenin adı "Gürgen Turizm Anonim Şirketi" idi. Şirketin binası duruyor fakat başka bir yere acenteyi taşıdılar ve şirket adı da "Gürgen Turizm Limited Şirketi" oldu. Bu durumda ben çalıştığım zamanki ticari adını ve adresini mi yazmalıyım DV2021 formuna? Yoksa şu anki güncel adresini ve adını mı?
        Tüm Yeşilkartforum üyelerine saygılarımı sunarım.
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      okuyanus
      okuyanus

Değerli YeşilKartForum kullanıcıları cümleten iyi geceler. Umarım bu zorlu günlerde sağlığınız yerindedir. En önemlisi de bu kanaatimce. Sizlere DS260 formundaki sosyal medya hesaplarıyla ilgili iki soru sormak istiyorum.

1. Sosyal medya hesaplarıyla ilgili şöyle bir soru vardı: “Have you used a social media account within five years? (Son beş yıl içinde bir sosyal medya hesabı kullandınız mı?)”. Yani DS260 formunu doldurduğunuz 2020 ila 2015 yılları arasındaki sosyal medya hesaplarınızı soruyor. Benim üç sosyal medya hesabım vardı: YouTube, Facebook ve Instagram. Üçünü de yazdım. Bunlardan YouTube halen aktif fakat Instagram ve Facebook’u 2018’in Kasım ayında kapatmıştım. Dolayısıyla kapattığım için Facebook ve Instagram hesaplarıma ulaşamamaları bir sıkıntı yaratır mı? Ya da bana ulaşabilsinler diye bu hesapları yeniden aktif hale mi getirmeli miyim?

2. "Social media identifier" olarak ne yazılmalıdır? DS260 formunda bu sorunun bulunduğu bölümde sağda yer alan minik kutucuktaki açıklamada “social identifier” için “İlgili sosyal medya hesabınızın linkini kopyalayın.” diye bir yönerge yoktu. İnternette baktığım resmi sitelerde de “social identifier” için böyle bir açıklama yer almamaktadır. Bazı kişiler, “social identifier” olarak ilgili sosyal medya hesabının linkinin “kopyala-yapıştır” yapılması gerektiğini söylemektedir. Örneğin, YouTube’n verdiği bir linki aşağıdaki gibi aslına sadık kalarak (küçük-büyük harf ve sayılardan oluşan linki değiştirmeden) kopyala-yapıştır yaparsanız bilgisayarınızda / ipadinizde / telefonunuzda ilgili sayfaya erişilmektedir.

https://www.youtube.com/results?search_query=greencard
      (Bu şekilde olursa sorun yaşanmamaktadır.)

Öte yandan siz bu linki DS260 formundaki sosyal medya sorusunun sorulduğu boşluğa yazdığınızda aşağıda gördüğünüz gibi tüm karakterleri büyük yapmaktadır. (Zaten DS260 formundaki tüm boşluklar siz küçük karakter kullansanız dahi büyük harflerle otomatik olarak dönüştürülmektedir). Dolayısıyla tıkladığınızda ya alakasız bir sayfaya sizi yönlendirmekte ya da “Sayfaya ulaşılamıyor.” şeklinde uyarı vermektedir. Yani sizin YouTube kanalınız DS260 formunu değerlendiren resmi görevlinin ekranına düşmemektedir.

results

results

Share your videos with friends, family, and the world

(DS260 sistemi, linki bu hale getirmektedir.)

O nedenle ben, sadece büyük harflerden oluşan sosyal medya hesabımın kullanıcı adını yazdım. Örneğin, YouTube kullanıcı adım büyük karakterle “AHMET YILMAZ” ise “social identifier” olarak da “AHMET YILMAZ” yazdım. Siz nasıl yaptınız? Şayet bunun hatalı olduğunu düşünüyorsanız, DS260 formunu açtırmama gerek var mıdır?

Tüm sevgi ve saygılarımla teşekkür ederim.

okuyanus
      okuyanus

Değerli Yeşilkart Forum üyeleri, cümleten iyi geceler. Nasılsınız? Bir sorum olacak:
      22 Ağustos 2020'de doldurup göndermiştim DS260 formumu ve fakat halen Kentucky Consular Center'dan evrak talebi olmadı. Case number'ım 2021EU221XX . Şu an için erken mi yoksa beklemem mi gerekiyor? Bilgi verirseniz sevinirim.

okuyanus
      okuyanus

Merhaba değerli YeşilKart Forum üyeleri, nasılsınız? Bir sorum olacaktı: Case Number'ım 2021EU221XX. Halen evrak talebi gelmedi. Şu an hangi numaradan gidiyor, bilen var mı acaba? Teşekkür ederim.

okuyanus
      okuyanus

okuyanus tarafından gönderilen son iletiler

@goblis Peki Hocam, teşekkür ederim bilgi ve ilginiz için. O halde şu an 11 ayı süresi kalmış mevcut pasaportumla evrakları gönderiyorum. Sonra davayı kazanır, gecikmeden dolayı mülakat tarihi Ocak 2022'den sonraya kalsa bile süresinin dolmasına az kalmış pasaportum ve yeni çıkarttığım pasaportumla Büyükelçiliğe gitmem yeterli diyorsunuz. Teşekkkür ederim.

okuyanus
      okuyanus

@Sono İlginiz için çok teşekkür ederim. Peki örneğin davayı kazandık ve işler uzadaı, bize 2022 tarihinde, mesela Mart 2022'de mülakat tarihi verildi. Pasaportumun süresinin dolmasına 1 ayım kalmış oluyor. O zaman ne yapacağım, Sayın Hocam.

okuyanus
      okuyanus

Tüm değerli YeşilKartForum yöneticilerine ve kullanıcılarına saygılarımı sunarım. Değerli arkadaşlar, malumunuz DV2021 talihlileri olarak süreç bizim için de uzamıştır. Curtismorrisonlaw Hukuk Bürosu'nun Büyük Mandamus Davası'na katılmış bulunuyorum. Şu an Kentucky Consular Center'a evrakları göndereceğiz. Curtismorrison.law.com tarafından bizlere gönderilen e-postada elimizdeki pasaportların süresinin Eylül 2021 tarihinden itibaren en az 6 geçerli olması konusunda uyarı yapılıyor, değilse yenilenmesi isteniyor. Benim pasaportumun süresi 26 Nisan 2022 tarihinde dolacak. Şu an itibariyle bakarsak 11 ay, Curtismorrisonlaw.com'un ifade ettiği Eylül '2021 tarihinden itibaren bakarsak, 7-8 ay gibi süresi kalıyor. Bu veriler ışığında şu an evrak gönderirken şu anki pasaportu mu tarayıp göndermeliyim, yoksa şimdiden yeni bir pasaport çıkartıp eski ve yenisi taratıp göndermeliyim? Pasaport işlemlerini artık Nüfus Müdürlükleri yapıyor. Şu an itibariyle hemen yarın değiştirmeye kalkarsam daha 11 ayı olan bir pasaportu değiştirirler mi, bunun için bir süre kısıtlaması var mı (mesela süresinin dolmasına ANCAK 6 aydan az kalmışsa değiştirebilirsiniz gibi bir uygulama var mı yok mu bilemiyorum). Bu dava ne zaman sonuçlanacak, sonuç olumlu çıkarsa, Ankara'daki Elçilik ne zaman vize mülakatı vermeye başlayacak, o sırada pasaportun süresinin dolmasına kaç ay kalmış olacak bilemiyorum. Case Number'ım ise 22000'lerde. Bilginize ve tecrübenize danışmak istedim. Saygılarımla.

okuyanus
      okuyanus

Değerli arkadaşlar, iyi akşamlar. Kentucky Consular Center'a göndereceğimiz "supporting documents" ilgili bazı sorularım olacak. 1) Askerlik belgesi (Military Record) e-devlet üzerinden Milli Savunma Bakanlığı'ndan mı alınacak? İngilizce mi olmak zorunda? İngilizcesi e-devlette var mı? 2) Pasaportun SADECE kimlik bilgilerinizin olduğu ön yüzü mü olacak? 3) Adli sicil belgesi (Police Certificate), gene e-devlet üzerinden Adalet Bakanlığı'ndan mı alınacak? İngilizce mi olmak zorunda? İngilizcesi e-devlette var mı? 4) Nüfus Kayıt Örneği (Birth Certificate) vukuatlı mı, vukuatsız mı olacak? İngilizce mi olmak zorunda? İngilizcesi e-devlette var mı? 5) E-devlet, "Belgenin neden verileceği" diye bir soru sormuş: Kurum talebi, kuruma ibraz ve kişi talebi. Bunlardan hangisi olmalı? Şimdiden teşekkür ederim.

okuyanus
      okuyanus

@keysnambır Teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım.

okuyanus
      okuyanus

Cümleten iyi geceler arkadaşlar,
      Umarım herkesin sağlığı yerindedir. Sizlere birkaç sorum olacak. Fikir ve tecrübe sahibi arkadaşlara arz ederim:

1. Ocak 2021 tarihinde DV2021 Green Card davası açanların, aradan 4 ay geçtiği halde, henüz bir sonuç elde alamamış oldukları duyumunu aldım. Önümüzdeki Haziran 2021'de başlayacak olan "Büyük Mandamus" davasının sonucunun 30 Eylül 2021 tarihine kadar yetişmesi ne denli olası? Ya da bu tarihten sonra bir sonuç çıkarsa DV2021 talihleri için vize rezervesi bağlamında bir bağlayıcılığı olur mu? DV2020 talihlilerinden bu tarz davalara başvuran ve bir sonuç alan oldu mu?

2. Google üzerinden DV2021 talihlileri formunu doldurmaya çalıştım. "Current" olduğunuz tarihi soran bir soru var. DV numaram 22000'lerde. Bu numaranın tam olarak ne zaman "current" olduğunu göremiyorum. "Current" olduğu tarih olarak Haziran 2021 olarak mı belirtmeliyim?

3. Şehir değiştirmedim. Fakat bir ay içinde aynı şehirde yeni bir eve taşınma durumu söz konusu. Bildiğim kadarıyla Green Card vizesinin çıkması halinde bulunduğumuz yere en yakın PTT şubesinden vizeli pasaportu alacağız. Yani vizeli pasaportlar eve gönderilmeyecek. Bunu DS260 formunu açtırıp bildirmeli miyim?

Saygılarımı sunarım.

okuyanus
      okuyanus

Herkese merhaba arkadaşlar, telegram grubunuza nasıl üye olabilirim? Hangi numara üzerinden kayıt oluyoruz? Teşekkür ederim.

okuyanus
      okuyanus

Siz benden öncesiniz. Benim case numaram, 2021EU221XX. Onlardan talep gelmeden bizim "evrak talebinde bulunun" diye email göndermemiz kibar bir davranış olmayacağı için mi siz göndermiyorsunuz? O halde ben de sizin gibi talebi onların yapmasını mı bekleyeyim? Bu arada eğer mayıs, haziran ayları geldiği halde halen evrak talebi gelmediyse o zaman mı bizim evrak talebi konusunda email göndermemiz daha doğru olur? Diğer bir sorum da evrak istenen en son numarayı biliyor musunuz, Güçarslan Bey?

okuyanus
      okuyanus

Peki Gücarslan Bey, siz KCC'den evrak talebinde bulundunuz mu ve de gönderebildiniz mi evraklarınızı?

okuyanus
      okuyanus

Gücarslan Bey, ben daha önce bu duruma benzer bir soru sormuştum. Sizce bu durum nasıl oluyor? Mesela sizin 210XX case numberınız ve henüz sizden evrak istenmemiş. Sizden çok sonraki bir numaradan evrak talebi gelebiliyor? Teşekkür ederim.

okuyanus
      okuyanus