Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

  • ⭐⭐

    Chicago'da bir hostelde kalmistim 10 gun. Bodrum katinda gormedigim buyuklukte hamam bocekleri gordum. Cok igrenc bi deneyimdi. Montana'da calisirken de otele bir sekilde tahtakurusu (bedbugs) getirdiler. PK isimli taylandli bi calisan vardi. Muhtemelen Tayland'dan kendisi getirdi. Sabahlari yuzunde onlarca kizariklik ile geliyordu ise. Baslarda sivrisinek diye dusunduk, onemsemedik ama sonrasinda onlenemez sekilde yayildilar koca otelde. 1.5 aylik bi surede yaklasik 40 odali C blok'un %40-45'ine yayildi. Tahtakurularinin girdigi odalardaki tum mobilyalar, yataklar, esyalar cope atildi. Cok pis bir canli. Kapi altlarindaki bosluklardan yuruyerek koridoru gecip diger odalara giriyorlardi. Ben kapinin altina havlu sikistiriyordum. :D Cok hizli uruyorlar ve cok iyi saklaniyorlar. Kurtulmak da pek kolay degil sanirim.


  • @Edelweiss Kaşınmaya başladım valla. Bu başlığı bir daha okumasam iyi olacak. Linkteki texas bözeklerinin resimlerini de görünce.... Elveda Houston.. Hoş geldin Portlandia... Ben ayakabıma böcek girdi çıkartayım diye direksiyonu bırakıp arabayı uçuruma sürüklenmeye bırakmış adamım. Böcek işi beni bozar. Hızlı hareket eden, hızlı uçan, parlak, siyah, kahve rengi, sarımsı hiç bir canlıya tahammülüm yok. Ne hikmetse uğur böceklerine bir tepkim yok :)


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

    @Edelweiss Kaşınmaya başladım valla. Bu başlığı bir daha okumasam iyi olacak. Linkteki texas bözeklerinin resimlerini de görünce.... Elveda Houston.. Hoş geldin Portlandia... Ben ayakabıma böcek girdi çıkartayım diye direksiyonu bırakıp arabayı uçuruma sürüklenmeye bırakmış adamım. Böcek işi beni bozar. Hızlı hareket eden, hızlı uçan, parlak, siyah, kahve rengi, sarımsı hiç bir canlıya tahammülüm yok. Ne hikmetse uğur böceklerine bir tepkim yok :)

    gel abi gel tampadan başlayak serüvene beraber orada sineklikler filan var kurtarıyor durumu :D


  • Lowe's ve Home Depot gibi storelarda, bahce hortumu ucuna takilip suyla birlikte puskurtulerek yapilan bocek/sinek ilaclari var. Bitki ve diger kus, kedi, kopek gibi hayvanlara zarar vermiyor. Ondan alip, Mayis ayindan itibaren her 2 ayda bir evin etrafina uygularsaniz, tum bocek ve sineklerden buyuk olcude kurtulursunuz.


  • @ibrahimasar Böcek fobisi olanlar için bence en ideal eyaletler Colorado-Montana-Idaho-Wyoming ve Utah. Bu beş eyalette rakım çok fazla olduğu için ve kış mevsimi de 5-6 ay sürdüğünden dolayı sivrisinek, böcek veya fare problemi pek olmuyor diye okudum. Zaten bu konunun ilk iletilerindeki haritalardan veya internetteki diğer haritalara da bakarsak bu dörtlü çoğunlukla böcek yoğunluğu en düşük anlamına gelen beyaz renkte oluyor :) Bu eyaletleri de bir düşünmenizi tavsiye ederim :)


  • @Rhonster, içinde söyledi: ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

    sinekli

    Olum orda da sokakta timsahlar dolanıyor diyolar baksana :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea Hiç böcek ilaçlamayla uğraşamam. Kıvıl kıvıl bir yerden girer onlar. Bodrumda da değişik değişik varlar. Hiç sevmiyor, fecaet tiksiniyorum.


  • @Cupzen Colorado, Oregon, Washington benimde düşündüğüm yerler. San Diego da düşünüyordum ama sinek haritasında koyu mavi, böcek durumu nasıl acaba?

  • ⭐⭐⭐

    Fly swatter onerisi olan var mi ya da karasinek ile mucadele icin kimyasal olmayan bir yontem onerisi olan?


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

    @Cupzen Colorado, Oregon, Washington benimde düşündüğüm yerler. San Diego da düşünüyordum ama sinek haritasında koyu mavi, böcek durumu nasıl acaba?

    abi daha son noktaya tam karar vermedim ama bunların hepsinin çözümü var gel tampa'dan başlayıp yolculuğa devam edelim benimde aklımda Vancouver vardı ama durumdan bağımsız yorba linda ya da gidebilirim Orange Country'e California candır ama gitmeden boş oluyor bunlar :D


  • @ibrahimasar Washington örümcek yuvası. Baharda başlıyorlar çıkmaya tüm yaz etraftalar. Evden çıkıyorsunuz yüzünüze ağ geliyor. İgrenc 🤢 örümcek fobim var gidip örümceğin bol olduğu state i bulmuşum 🙄


  • @damladav, içinde söyledi: ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

    @ibrahimasar Washington örümcek yuvası. Baharda başlıyorlar çıkmaya tüm yaz etraftalar. Evden çıkıyorsunuz yüzünüze ağ geliyor. İgrenc 🤢 örümcek fobim var gidip örümceğin bol olduğu state i bulmuşum 🙄

    Normal orumcekler iyidir :) evlerini bozmamak ve kendilerini oldurmemek lazim, ozellikle de aglari evin disinda veya normal yasam alaniniza uzaksa... sinek, bocek ve diger kucuk hasereleri avlayip size yardimci olurlar...


  • Dün gece saat 1 gibi bu başlığa yazılanlara göz atarken 5-6 cm buyuklugunde disi bir hamamboceginin masamin ayagina tirmandigini gordum. Baya fena bagirmisim esim panikle geldi. Normalde evimizde bocek sorunumuz hic olmadi. Site gorevlileri haftada bir gun araziyi, talep edersek de evimizi ilacliyor. Ama havanin isinmasiyla etraftaki bocek populasyonu hizla artiyor. Gecen hafta da iki ciyan oldurduk evde.

    Gecen yil site bahcesinde yuruyus yaparken bir arkadasim mercan yilani gordu, ben kizimla tarantula gordum. Bir komsumuz da iki yil once 3. kattaki evinde akrep tarafindan sokuldugunu anlatti, o ara ogluyla havuz kenarinda gordukleri yavru bir yilana bakiyorlardi. Kertenkeleler ve kelerler de var ama minikler. Sivrisinekler simdiden piyasada isirdiklarinda gunlerce kasinti ve sisligi gecmiyor. Kasima kadar filan da etrafta oluyorlar. Austin Texas'tan ozet gecmis olayim.


  • Ilaclama yapmadan ozellikle evinizin etrafindaki bocek ve sineklerle basa cikmaniz cok zor. Pest control sirketleri var, eger parasini oderseniz, gelip evinizin icini disini ilaclarlar ve abone olursaniz, her 3 ayda bir gelip bu islemi yaparlar.

    Veya daha oncede yazdigim gibi, Home Depot, Lowe's gibi yerlerden suyla karistirilarak uygulanan ilaclar alarak, kendiniz de yapabilirsiniz. Bu sekilde cok daha ucuza gelir.

    Apartmentlarda yasayanlar ise, bocek/sinek gorduklerinde, apartment office'e haber verirlerse, onlar gerekli ilaclamayi yapacaklardir.

    Bir diger sorun ise yasadiginiz yerin konumu. Eger gol ve ormanlik alana cok yakinsaniz, cok daha sik ilaclama yapilmasi lazim. Buna ragmen yinede kurtulmak cok zor olacaktir. Ozellikle gol gibi durgun sular bu tur bocek/sinek vb icin dogal yasam alanlari.


  • @damladav, içinde söyledi: ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

    @ibrahimasar Washington örümcek yuvası. Baharda başlıyorlar çıkmaya tüm yaz etraftalar. Evden çıkıyorsunuz yüzünüze ağ geliyor. İgrenc 🤢 örümcek fobim var gidip örümceğin bol olduğu state i bulmuşum 🙄

    Ablası hangi Washington bu. Mümkünse ben almiyim. :)


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

    Ablası hangi Washington bu. Mümkünse ben almiyim. :)

    Washington eyaleti. Diğerine DC diyoruz, böylece karışıklık olmuyor. :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    AA her yer ne guzel yesil... Her yer cim... Ne guzel agaclar var... Mahallelerde ne guzel goller yapmislar, etrafinda yuruyoruz yada balik tutuyoruz... Aaaaa kapimiza ordekler geldi... Her yer sincap vs vs vs vs

    Iste bu sevinerek anlattigimiz seylerin bir parcasi bocekler :)

    Benimde sorun ettigim zamanlar oluyor bazen ama yine de 'dogalligin bir parcasi' diyerek polyanna kimligine burunuyorum :)

  • ⭐⭐⭐

    Dev hamambocekleri NC eyaletinde bolca mevcut. Hem dev boyutta hem de ucuyorlar. Hasereden oldukca rahatsiz olan biri olarak idare etmeye calisiyorum. Foto eklerdim ama hic rahatsiz etmeyeyim...


  • @semavi ayni fikirdeyim, evde karsima cikmasinlar, disarda yasamalarinda hic bir sorun yok :) dogayi oldugu gibi seviyoruz :)


  • Washington'in orumcekleri gercekten utanmasalar bizi evden cikarip kendileri yerlesecekler. Gecen sene Nisan-Mayis gibi balkona ag yapmaya basladilar, bir iki temizledim baktim gelip tekrar yapiyorlar ellemedim ben de. Kasim ayina kadar balkonumuzda iki tane kadrolu orumcegimiz vardi, sonra bi tanesini yanlislikla oldurunce cok uzuldum. Digeri ortadan kaybolduktan sonra bi iki hafta bekledim baktim geri gelmiyor agini temizledim :) Kucuk sinekleri cok guzel yakaliyor aglari. Sayelerinde balkonda rahat rahat oturdum aylarca. Evin icinde simdiye kadar 1-2 tane denk geldim. Normalde hic haz etmem orumceklerden ama alistim sanirim, artik rahatsiz etmiyor beni. Tabii bu bahsettigim orumcekler 'common house spider' denilen WA eyaletinde en yaygin olarak gorulen turu. Yine zararsiz ve hatta korkak olup goruntu olarak rahatsiz edici olan (cunku yaklasik 10-12 cm boyundalar) 'Giant house spider' ile hic karsilasmadik, karsilasmayi da tercih etmem :)


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    15 İleti
    6k Bakış
    M
    Merhaba bu sorunuza cevap alabildinizmi benimde kizim abd vatandasi herhangi bir para yardımı alabiliyormuyuz turkiyeden
  • ABD'de şirket açma ücretleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    23
    19 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    N
    @debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.
  • Turist vizesiyle ABD'ye girip kaçak yaşamak

    Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    28
    1 Oy
    28 İleti
    19k Bakış
    crazycellsC
    Ercan Bey zaten ettigi kufurlerle amacini belli etti sanirim. Forumda sinkafli kufur kesinlikle kabul edilebilir degil, o nedenle kendisi forumdan cikarilmistir. Bu konuyu sanirim her acidan kapatabiliriz. Zaten ABD'de yasal statuye sahip olmadan yasamak hic kimseye tavsiye ettigimiz ya da destekledigimiz bir fikir degil. Ozellikle Turkiye'de yasayan kisilere verilebilecek en iyi ornek su an Turkiye'de bulunan Suriyelilerdir sanirim, yasal olarak hukumet tarafindan alinmalarina ragmen cektikleri ve yasadiklari ortada... Bir de bunun hukumet tarafindan desteklenmeyen seklini dusunun. ABD hukuk ulkesi oldugundan, kacak olsaniz da bazi haklariniz kesinlikle oluyor, ama bu sizi yaniltmasin. Benim gorebildigim kadariyla insanlar kacak olarak ABD'de yasamis fakat daha sonra cok sansli bir sekilde ABD vatandasi ile evlilik yapip yasal statu kazanan kisilerden oldukca etkilenip, kacak yasamanin rahat oldugu fikrine kapiliyor. Oysa sizin gordugunuz, artik illegal statuye sahip olmayan ve cok sansli olan birisi.
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum