Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @tan, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

    Onay maili geldi.. Herkese bol şans

    Tebrik ediyorum hayırlı olsun


  • @tan Tebrik ederim. Sürecinizin sorunsuz olarak devam etmesini diliyorum. Güzel günler yakın.


  • Merhaba arkadaşlar. dosya numaram 425xx lerde 13 aralıkta kcc evrak isteğini gönderdim fakat henüz geri dönüş maili gelmedi. Gelen otomatik e mailde ''6 haftayı geçtikten sonra kcc'den haber alamazsanız tüm belgelerinizi alındığını onaylamak için lütfen [email protected] adresi ile iletişime geçin '' sizce bu adrese tekrar mail göndermeli miyim yoksa beklemeli miyim?

    Bi sorum daha olacak her ay çağırılan numaraları nasıl takip edebiliriz bilgilendirirseniz sevinirim, iyi günler herkese.


  • @Burak-Ünal muhtemelen bir sorun yoktur ama isterseniz, sayın @Özgür-Dinç beyin gönderdiği şu ⬇️metnin aynısını kopyalayıp, ilgili kısımları kendi bilgilerinizle doldurup [email protected] adresine gönderebilirsiniz

    DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/115356


  • @Muhtaradana teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Sanırsam 16/10 da gönderdiniz sizde kcc evrak isteğini. Onay geldi mi veyahut gönderdiğiniz evraktan sonra herhangi bi mail geldi mi size?


  • @Burak-Ünal gönderdikten sonra Automatic reply emaili dışında başka bir email gelmedi, ben 17 ekimden yaklaşık 6 hafta sonra evrakların durumu hakkında KCC email attım, bana bültende sıranızı bekleyin tarzında bir email geldi, yakın zamanda bir dostuma evrakların durumu hakkında sorgulaması için ricada bulundum, sağolsun aradı, kendisine evrakların ulaştığını bu ay içerisinde sırası gelirse evrak onayı gelebileceği söylemişler


  • @Muhtaradana Floridaya gideceğiz. giden arkadaş yine de sponsor kağıdı almıştım demişti.onu araştırmıştım. Bu arada tüm evrakları hazırladım. ancak nufus dairesinden ıslak imzalı evrakm ı almalıyım? e devletten aldığım evrakları mail atmıştım onaylanmıştı. mülakatta hazır olsa iyi mi olur bilemedim?


  • @Muhtaradana bu hesaba göre 50k lara sıra gelmeyecek galiba ?


  • @Muhtaradana şöyle bir sorum daha olacak amerikaya gidip greencard aşamlarını ordan takib edip ankarada olan görüşme adresini amerika olarak değiştirebilir miyiz?


  • @turturine değiştirebilirsiniz, ama bülten 29 binler deyken sizinde case numaranız 29 bin deyken Ankara'da mülakata girmeniz sanki daha sağlıklı olur, Amerika'da AOS yapmakta ayrı bir sıkıntı, isterseniz AOS başlığını inceleyin⬇

    AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak https://yesilkartforum.com/forum/post/180

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope34, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

    @Muhtaradana Floridaya gideceğiz. giden arkadaş yine de sponsor kağıdı almıştım demişti.onu araştırmıştım. Bu arada tüm evrakları hazırladım. ancak nufus dairesinden ıslak imzalı evrakm ı almalıyım? e devletten aldığım evrakları mail atmıştım onaylanmıştı. mülakatta hazır olsa iyi mi olur bilemedim?

    e-devlet belgeleri yeterli oluyor, bilginize.


  • @Muhtaradana tam da dediginiz gibi mart ayina geldi mülakat tarihi. Ve bugün doktor kontrolunden gectik. 1ay kaldi haydi bismillah ⏰

  • ⭐⭐⭐

    @Hosko, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

    @Muhtaradana tam da dediginiz gibi mart ayina geldi mülakat tarihi. Ve bugün doktor kontrolunden gectik. 1ay kaldi haydi bismillah ⏰

    Tebrik ederim gözünüz aydın


  • @Hosko geçmiş olsun, ais kaydınıda yapmışsanız şu anda sadece mülakat tarihini beklemek kaldı, bu süre içerisinde sondan başa doğru Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/94493

    başlığındaki deneyimleri okumanız faydalı olacaktır, mülakatta bol şans, 18 martta sizin güzel haberlerinizi bekliyor olacağız


  • Merhaba Herkese,

    Bazı konularda çeşitli sorularım mevcut, yardımcı olursanız çok sevinirim.

    DV süreci
    Ds formunu 09.05.19'da gönderdim.
    KCC evrak talep maili 16.10.19 da tarafıma ulaştı.
    KCC evrak gönderimini 17.10.19 da gerçekleştirdim ve otomatik cevap maili geldi ardından beklemeye başladım.
    6 haftası dolan ve onay maili almayan üyeler forumda, mail attığını ve KCC'nin ''numaranızın current olmasını bekleyin'' şeklinde dönüş yaptığını ve yapılacak bir işlemin olmadığını yazdığını gördüm.
    Bunun üzerine 6. hafta dolmasına rağmen nasıl olsa current olmayı bekle maili alacağımı düşünerek KCC'ye mail göndermedim ve beklemeye devam ettim.
    Ancak okuduklarımdan anladığım kadarıyla onay maili bülten açıklanmadan 1 hafta 10 gün önce current olacak çoğu kişiye iletiliyor.
    Yani Şubat ayı bülteni açıklanmadan hemen önce 14-21 bin bandına evrak onay maili iletilmiş ve bülten açıklandıktan sonra da randevu maili kendilerine gelmiş.
    Şuan gördüğüm kadarıyla, kaçırmış da olabilirim emin değilim.
    21 bin üzeri evrak onay maili alan sayısı neredeyse yok denecek kadar az.
    Bunun sebebi KCC'nin mailde ilettiği gibi artık bülten sonrasında mı evrak onay maili iletiliyor acaba ?
    Eğer bu yanlış bir teoriyse evrak onay maili almadığım için sanıyorum Mart bülteninde değil Nisan bülteninde sıramın açıklanması yüksek ihtimal diye düşünüyorum.
    Bugün president day olmasından dolayı evrak onayım gelmedi diye yarın KCC mesai saatlerinde mail atıp, 1-2 saat sonra da telefonla arayarak teyit talep edeceğim.
    15 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen İstanbul buluşmasında bazı arkadaşlar evrak onay maili almadıklarını mail yoluyla yazdığında, KCC'nin tekrar evrakları göndermelerini talep ettiğini ilettiler. Evrakları tekrar gönderdiklerinde ise hemen onay mailini almışlar. Ayrıca bir başka sorum eğer Mart ayı bülteninde sayım current olur ve evrak onay mailini hala almamış olursam, randevu tarihimin gecikmesine sebep olur mu ?

    Mülakat Sonrası

    1. DS formunda GC teslim adresi New York,
    2. 19 Haziran uçak biletimiz Los Angeles,
    3. Yaşamayı düşündüğümüz yerler Los Angeles veya Austin.
    4. Türkiye'de 2017-2019 yıllarında çalışmış olduğum firmanın Amerika'da başka bir şirketi var ve sahibi Los Angeles'da yaşıyor. Kendisi ile görüştüğümde eşime ve bana Job Offer iletebileceğini hatta ''Türkiye'de benimle çalıştı buraya gelince de benimle çalışacak'' şeklinde bir letter yazabileceğini iletti.
    5. DS formunda turizm işini yapacağımı yazdım.
    6. Eşim ve benim ingilizcelerimiz iyi ve benim 2014 yılında WAT tecrübem var.
    7. Bankada 40-45k $ bandında bir bakiye göstereceğiz.

    Sorular

    1. Job offer ve 40-45k bakiye göstermemiz evli çocuksuz bir çift için Los Angeles eyaletine yeterli olur mu ? Görüşmede sorun yaratır mı ?
    2. LA ve diğer eyaletlerden 1-2 tane Job offer alıp, görüşmede Austin'e gitmeyi düşünüyorum desem çelişki yaratır mı ? Yoksa farklı eyaletlerden daha gitmeden iş teklifi almış diyerek olumlu mu bakarlar ?
    3. Ds formunda yapacağım iş için turizm yazdım ancak job offer veren firma eticaret sitesi olarak faaliyet göstermekte. Sorun yaratır mı ?

    Baya karıştırdım sanırım 🙂 şimdiden kusura bakmayın, herkese teşekkür ederim.


  • @berkyurdum
    Sizin sorularınızı koyu renkle yazacağım

    • Ancak okuduklarımdan anladığım kadarıyla onay maili bülten açıklanmadan 1 hafta 10 gün önce current olacak çoğu kişiye iletiliyor.

    Bugüne kadar uygulanan tam olarak bu şekilde gibi ama mülakat tarihi almak için tam bu şekilde değil şöyle ki:
    Bültenin açıklandığı aydan önce ve en son bültenin açıklandığı ayın 3 üne kadar evrak onayı almışsanız bültendede zaten cut-off sınırları içerisinde olur ve ay sonunda mülakat tarihi alırsınız, diğer ayda mülakata girersiniz
    (Bültenin açıklandığı ayın 3 ünden sonra evrak onayı alanlar açıklanan bültenin ayında değilde diğer aya kalmışlardır, en azından bugüne kadar işleyiş bu şekilde işledi, ama her an bu sistem değişebilir)

    • 21 bin üzeri evrak onay maili alan sayısı neredeyse yok denecek kadar az.

    Evet 21bin ile 24900 arasında evrak onayı alan var, ama istenilen düzeyde değil maalesef

    • Eğer bu yanlış bir teoriyse evrak onay maili almadığım için sanıyorum Mart bülteninde değil Nisan bülteninde sıramın açıklanması yüksek ihtimal diye düşünüyorum.

    Bununla alakalı olduğunu zannetmiyorum evrak onayı göndermediği halde yüksek bülten açıklayabilirler

    • Bugün president day olmasından dolayı evrak onayım gelmedi diye yarın KCC mesai saatlerinde mail atıp, 1-2 saat sonra da telefonla arayarak teyit talep edeceğim.

    Çok iyi yaparsınız

    • Evrakları tekrar gönderdiklerinde ise hemen onay mailini almışlar

    Ruslarda 3-4 defa gönderen var bunun onaya ne kadar etkisi var henüz bilemiyoruz, ama talep edilirse hemen gömderilmeli

    • Ayrıca bir başka sorum eğer Mart ayı bülteninde sayım current olur ve evrak onay mailini hala almamış olursam, randevu tarihimin gecikmesine sebep olur mu ?

    Muhtemelen, normalde Nisan ayında girmeniz gerekirken, evrak onay tarihine bağlı mayıs yada haziran ayında mülakata girebilirsiniz

    • 19 Haziran uçak biletimiz Los Angeles,

    Bileti neden aldınız, almadıysanız gitmeyi planladığınız tarihmi bu tarih?

    • 1)Job offer ve 40-45k bakiye göstermemiz evli çocuksuz bir çift için Los Angeles eyaletine yeterli olur mu ? Görüşmede sorun yaratır mı ?

    Muhtemelen hem eşiniz adına hem sizin adınıza düzenlenmiş Job offer + bu miktar para Los Angeles için yeterli görülecektir
    (ama imkanınız varsa Los Angeles için 60k ya çıkartmanızı tavsiye ederim, imkan yoksa bile bence miktar ve job offerlar yeterli görülecektir diye tahmin ediyorum)

    • 2)LA ve diğer eyaletlerden 1-2 tane Job offer alıp, görüşmede Austin'e gitmeyi düşünüyorum desem çelişki yaratır mı ? Yoksa farklı eyaletlerden daha gitmeden iş teklifi almış diyerek olumlu mu bakarlar ?

    Austin dende içinde olursa bir çelişki olmaz, hertürlü olumlu katkısı olacaktır

    • 3)Ds formunda yapacağım iş için turizm yazdım ancak job offer veren firma eticaret sitesi olarak faaliyet göstermekte. Sorun yaratır mı ?

    Sorun olmayacaktır


  • @Muhtaradana biz sizinle çok yüksek ihtimal aynı tarihlerde mülakata gireceğiz gibi görünüyor.
    Siz evrak onay maili almadınız diye biliyorum. Zaten bu tahminlerim genellikle sizin aktardıklarınızdan kaynaklanıyor, karşılaştırma yapıyorum. Benim durumum ile sizin durumunuzda fark yok diye biliyorum. Şuan evrakları göndermiş, evrak onayı ve cut off bekliyoruz. Atladığım bir şey yok süreçte sanırım.


  • @berkyurdum evet aynı şekilde ilerliyor,
    evrak talep emaili 16.10.2019
    evrak gönderimi 17.10.2019
    6 hafta sonra e-mail ile evrakların durumunu sorduğumda bülteni bekleyin demişlerdi
    1-2 hafta önce KCC aradığımızda bu ay içerisinde evrak onayı alabilirsiniz belki diye cevap gelmişti

    Bekliyoruz yani, evrak onayı almak bu süreçte gerçekten çok önemli


  • @Muhtaradana sıkılmadan, üşenmeden herkese yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Gerçekten emeklerinize çok teşekkür ederim.

    Bileti neden aldınız, almadıysanız gitmeyi planladığınız tarihmi bu tarih?
    Bileti biz almadık, kampanya yakalamış bir yakınımız gitmeyi planladığımız tarihleri öğrenip hediye olarak almış. Şubat bülteni iyi bir sıçrama yapınca, Nisan, Mayıs bize kesin sıra gelir ve Haziran'da gideriz heralde diye düşünüyorduk. Kampanyalı olduğu için de değiştiremiyoruz. Neden bu kadar cut off ve bülten sorguladığımı anlamışsınızdır sanırım 🙂


  • @berkyurdum o zaman hayırlısı olsun diyeyim, 19 haziranda tam uyumlu olmuş, umarım bugün, yarın açıklanacak bülten beklediğimiz gibi yüksek açıklanır, bizde çarçabuk onay e-maillerimizi alırız da sizde o tarihe yetişmiş olursunuz
    Bu arada bilet mevzusunu mülakatta sakın bahsetmeyin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum