• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hope34
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 7
    • Konu 1
    • İleti 213
    • En İyi 111
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

hope34

@hope34

298
    İtibar
    248
    Profil Görüntülemeleri
    213
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

hope34 Takip etme Takip Et

hope34 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhabalar, Kısaca mülakat deneyiminden bahsetmek isterim.

1. 6 martta sabah 7.30 için konsoloslukta randevumuz vardı. 7.10 geçe oradaydık. Eşim sıraya girdi. Biz arabayla bekledik. Buçuk gibi bende kızımla gittim. Eşim telefonu arabaya bırakmaya gitti.

2. Sonra görevli sıradan gelin dedi. Daha önceden okuduğum yorumlardaki gibi elimizde sadece evraklar ve pasaport vardı. Çanta vs olmayacak kesinlikle almıyorlar. Görevliye pasaportu verdim, kontrol etti. Sonra x-ray cihazına yönlendirdi. Oradan da geçtik.

3. İleride içerideki masadan numara alacaksınız dediler. Gittik pasaportları verdim numara aldım.

4. O arada eşim hemen parmak izini ne zaman alacaksınız dedi? Danışmadaki herkes güldü çok heyecanlısınız galiba diye, çünkü aldığımı notlar vardı. Unutursa geri çağırabiliyorlar diye. Bizde evde derimize çalışmıştık o yüzden direk sormuştu eşim 

5. Elimizin altında hazırladığımız postitte yazan notlar şöyle idi;
        Parmak izi vermeyi unutma..!
        Görevli hesap dökümü isterse onlarda kalacağını söylemeliyiz; yoksa yeniden talep edebilirler, Unutma.!
        Orijinal diplomalara baktıktan sonra fotokobileri onlarda kalacak, orjinalleri almayı Unutma..!

6. Sonra numaramız yandı. 6 numaralı gişeye gittik. En sevdiğim sayıydı. ( doğum tarihi, evlilik tarihi, vs derken yine bana şans getireceğine inanmıştım.) Çok güler yüzlü, sempatik, renkli gözlü bir bayan vardı. Kartvizitine baktım ama ismini göremedim. Hoşgeldiniz dedi. Türkçe konuştu. Eşimi ve kızımı gördü. Siz bekleme salonunda bekleyebilirsiniz isterseniz dedi. Asıl talihli bendim. Eşimde yok kalalım dedi. tebessüm etti. Tamam dedi.

7. Sonra tek tek benden belge istedi ben dosyadan çıkardım verdim.

8. Talep ettiği belgeler: Pasaportlar, adli sicil kaydı, vukuatlu nüfus örneği hem eşim hem kendim için hem kızım için ( güncel olarak verdim. Mülakata 3 gün kala çıkarmıştım. ), Evlilik cüzdanının aslını görmek istedi + kopyalarını istedi. Mail yoluyla gönderdiğim evraklarında çıktısını almıştım ancak istemedi. Diploma istedi, bende Lise + 2 tane üniversite diploması çıkarmıştım. Onları görünce en son olanı verebilirsiniz dedi. Orjinali ile kopyalarını verdim. 2’şer adet resim istedi her aile üyesi için. Hazırdı zaten 5x5 olarak. Sonra Unganlar sağlık raporu kapalı zarf halinde. Ve hesap dökümü istedi. 2 ayrı bankada hesap hareketi olduğu için onları hazırlamıştım zaten ( 6 aylık hesap dökümü + imza sirküleri şeffaf dosya halinde ) + Eşimin hesap dökümünü de çıkarmıştım hazırlıklıydım. Dedim ki eşiminde hesap dökümünü vermem gerekir mi? Siz hangi evrakları vermek isterseniz dedi. Bende buyrun eşiminde evrakını ekleyin dedim. Sağlık raporunu sordu. Eşimin kini Unganlar size mail yoluyla bildirecek dedim. İsimden kontrol etti ve tamam dedi.Sonra numaranız yanacak vezneye ödeme yapacaksınız dedi. Numaranızı takip edin dedi. Teşekkür ettik. Bekleme salonuna gittik.

9. Numaramız yandı. Ödemeyi yaptık. TL ya da usd seçenek olduğu gibi kredi kartı ile de ödeme yapabileceğimizi söyledi. Biz nakit olarak ödeme yaptık. Makbuz verdi.

10. 15-20 dk içinde numaramız yandı. 6 numaraydı  çok sevindim. Hoş geldiniz dedi. Türkçesi biraz zordu. Sağ elimizi kaldırdık doğru söyleyeceğimize dair söz verdik.

11. Sonra önce parmak izlerimizi aldı eşim ile benim. Kızım 14 yaştan küçük olduğu için almadılar.

12. Parmak izi kayıt işi bittikten sonra klasik sorular geldi. Nereye gideceksiniz? Tanıdığınız var mı? Ne iş yapmayı planlıyorsunuz? Kısa cevaplardan sonra Pc kayıt yaparken 1 2 dk bekledik.

13. Finalde, Bana döndü ve tebrikler dedi. Siz ve kızınızın vizesi onaylandı.

14. Eşiniz için 6-8- hafta sonra gelecek olan sağlık raporuna göre mail gelecek konsolosluktan ve sizden pasaportu isteyecekler dedi. Siz PTT ile pasaportu göndereceksiniz. Vize basılınca tekrar biz buradan göndereceğiz dedi.

15. Benle kızımın pasaportunu aldı, eşimin pasaportunu ve orijinal diplomayı geri verdi bana. Orada eşim soyutlanmış gibi o kadar ruhum sıkıldı ki nefes alamazsınız ya öyle bir şey hissettim  . Eşimi benden kızımdan ayırdılar gibi  tuhaf bir duyguydu. Vizemin onaylandığına sevinemedim tam anlamıyla.

16. İnşallah sağlıkla ilgili bir şeyin çıkmaması en büyük duamız, zaten buna bağlı olarak ta vize için pasaportu isteyecekleri maili 4 gözle hale bekliyor olacağız.

17. Cuma günü 7,30’da başlayan tüm bu mülakat süreci bittiğinde saat artık 08. 15 idi.

18. Pazartesi günü saat 15.00 civarında ABD büyük elçiliği tarafından pasaportunuz PTT verilmiştir diye telefona mesaj geldi. 17.00 gibi de tebrik maili geldi.

19. 10 mart Salı günü sabahta Hem kızım için hem benim için ayrıca PTT pasaportun verildiğine dair bilgi verildi. Muhtemelen Bugün Teslim edilecek. Sistemden baktığımda İstanbula kargo gelmiş.Yani 1-2 gün içinde pasaportlar teslim edilmiş oluyor.

20. Uzun olduysa kusura bakmayın. Aklımda olanları yazmak istedim. Ben bu formdan çok bilgi, destek aldım. Bu tecrübemden de faydalanan birileri olur belki.

21. Green card çıkan, çıkmayan, eksiklerin tamamlanması bekleyen herkesin hakkında hayırlısı olsun diyorum. Her şeyin gönlümüzce olması dileklerimle.

Sevgilerimle..

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      H
      hope34

Merhabalar, sorulara verdiğim cevaplar aşağıdaki gibi 🙂 🙂
      1- Hangi eyalete gideceksiniz? Florida
      2-Tanıdığınız var mı? Evet var. ( kimdir, ne iş yapar fln sormadılar ilgilenmediler.)
      3- Daha önce gittiniz mi? Hayır.
      4- Daha önce başka ülkede 1 yıldan fazla yaşadınız mı? Hayır.
      5- Mesleginiz nedir ve Amerikada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Dış ticaret departmanında İthalat ihracat uzmanı olarak çalışıyorum. 9 yıllık iş hayatım var. buna bağlı olarakta ABD'de ticaret yapacağımı söyledim. Detay sormadı. Sorsaydı projem hazır zaten. Bu detayı bizzat buradan paylaşamayacağım şimdi. Ama onlar üstün körü sorduğu için soruları cevapla ilgilenmiyorlar. Soru sormuş olmak için sordu. tek kelimelik cevaplar kafi. Eşim bile dedi dinlemiyorlar bile.
      6- Paranın yanısıra sponsor, job offer veya tapu vb. Gösterdiniz mı? Tapu sponsor fln hiç birini göstermedim.
      7- Ne kadar para gösterdiğiniz? 27.000 usd. Eşiminde mali dökümünü ekledim. Bir miktar onda da vardı. görsünler istedim.

H
      hope34

Merhabalar ben ve kızım vize aldık ancak eşime vermediler:( şimdi tahlil veriyor 8 hafta sonra sonra çıkarsa vize için mail atıp pasaportu göndermemi isteyecekler. Buruk bir sevinç içerisindeyim. Hayırlısı oldun diyorum. Detay yazacağım mülakat hakkında. Özellikle akciğer rahatsızlığı olanlar devlet hastanesinde şimdiden ppd testi yaptırsın bunu da mülakat sırasında tanıştığım bir doktor söyledi.

H
      hope34

Merhabalar,
      6 martta mülakata girmiştim. Ben ve kızıma vize verilmişti. Eşimden detaylı sağlık raporu istemişlerdi. 10 yıl önce akciğerden rahatsızlık geçirmişti onu fark etmişlerdi. ve 3 gün üst üste tahlil vermişti eşim. Ve 9 Marttan itibaren 2 ay içinde sonuç çıkar diyorlardı. Virüs fln derken sonuçlar çıktı diye mail geldi. Sonuçları konsolosluğa göndermişler. Ve 3 aylık sağlık raporu süresi vermişler. - 8 Mayısta sonuç çıkmış ama mail bugün geldi ve son gün 5 Ağustos imiş.

Konsolosluğa pasaport göndereceğiz vise basmaları için ama henüz onlardan talep gelmedi. Bende Ankara ya mail attım eşimin sağlık raporu çıktı PTT ile pasaportu göndereyim mi diye? cevap bekliyorum 🙂

umarım vise basmıyoruz demezler 🙂 uçak biletini bile aldım 🙂 hayırlısı artık.

Bundan sonra böyle süreçle karşılaşan olur mu bilmem ama ben formdan çok bilgi destek aldım. O yüzden bu bilgiyi de paylaşmak istedim.

2020 greencardlılar en talihsiz döneme denk geldik umarım bekleyenler bundan sonrakiler için her şey güzel olur dileklerimle.

H
      hope34

az önce 6 mart için mülakat tarihi maili geldi darısı diğer bekleyenlerin başına

H
      hope34
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

@Chromium 2021 sizin ve sizin gibi bekleyenlerin yılı olsun. Her şeyin zamanı var demekki. Bunca zaman başvuru yapmamıştım, ha bu yıl ha seneye deneyim derken 2018 yılında başvurunun son günü son dakika da ilk kez form doldurdum ve 2019'da mayısta çıktı. süreç devam ediyor, umarım sorunsuz bir şekilde vizeyi alabiliriz. Ancak eşim gitmek istemiyor. Bu yazdığınız yazıları okutuyorum insanların nasıl Umutla beklediğini, hiç vazgeçmeden defalarca denediğini.. Her şeyin mutlaka zamanı var ama oluyorsa da hayırlısı olmuyorsa da hayırlısı. bu yıl daha sakin vakit geçirip bekleyin, hatta başvuru yaptığınızı bile unutun. kendinizi kaptırmadan.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      H
      hope34
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

randevu tarihimi ve mülakat sırasında istenen evraklar hakkında az önce mail adım. mülakata 16 gün kala gelmiş oldu 🙂

H
      hope34
    • RE: Florida

Merhabalar, Tampa'ya Temmuz gibi gitmeyi planlıyorum. ev arkadaşı düşünen ya da yeni ilk defa gitmeyi planlayıp ev arkadaşı arayıp ona göre ev kiralamayı planlayan, arayan kişiler varsa iletişime geçebiliriz. 1 bayan+ kızım 4,5 yaşında.
      orada yaşayanların tecrübe ve yönlendirmelerine de açığım. Teşekkürler.

Florida içinde yayımlandı
      H
      hope34
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@B_cool Merhabalar, hikayenizi bir çırpıda okudum ancak teksiniz hemen vazgeçmeyiz. Eyaleti değiştirin başka yerlerden bakmaya çalışın. ben ve kızım vizemizi almışken Trump durdurma karraı yüzünden eşimin vizesi tam 1.5 yıldır basılmadı. ve şimdi tek başıma 4 yaşındaki kızımla hayata başlamak için hareket edeceğim. O kadar zor bir karar ki? eldeki bütçe de belli ve sınırlı inanın. kimse milyon dolarlar gitmiyor. ama siz bekarsınız ve sorumluluğunuz sadece kendinize isterseniz başarabilirsiniz. sadece nereden başlayabileceğinizi iyice araştırın oraya odaklanın. Bu şansı elinizle itmeyin. Bunca cefanın sefasını da süreceksiniz. Azimli olun, isteyin. boş şanslar dilerim.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      H
      hope34
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

@ahsenaydgdu benimde 6 mayıs doğum günüm ve doğum günü hediyesi alacağım diyordum herkese ve çok şükür o haberi almıştım 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      H
      hope34

hope34 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

Merhabalar, E2 vizesi ile Abd de bulunan biri Eb3 kategorisinde onay aldı. Mülakat yeri Ankara’da. Onaydan bir kaç gün sonra Ankara kotanin dolduğu yine bültenleri takip etmelerine dair bir mail aldılar.
      Sorumuz şöyle;
      1-Dosyayi Ankara’dan ABD’ye taşıyabiliyor muyuz?
      2- şu an güncel mülakata hangi tarihtekiler girmiştir nereden ulaşabiliriz?

Not: avukat ile calismiyorlar ilk süreçte avukatın eksikleri dolayı 2 yıl kaybetmişler. Bilgi için şimdiden teşekkürler.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      H
      hope34
    • RE: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

@Claudia-J-Muslu Hn merhabalar, benim durumum da yukarıdaki bilgilerinize göre vatandaşlık başvuru yapmama engel değil gibi gözüküyor sanırım.

8 Ağustos 2020-ilk Abd’ye geliş ve 20 gün kaldık.

21 Temmuz 2021’de ABD’ye temelli taşınma. Buradaki durum endişelendiriyor sadece ilk çıkış tarihinden sonra 6 aydan fazla and dışında kalmış olmak ama mecburdum hem eşimin vizesini bekliyorduk hem covid zamanı idi aşı bile yoktu. Sonra aşıları olarak 4 yaşındaki kızım ile taşınma planı yapabilmiştik.

11 ay Abd’de kaldıktan sonra sonra;

• 1 Temmuz 2022 Türkiye’ye gittik ve 12 Eylül 2022’de ABD’ye döndük.  ( 70 gün kaldık )
      • 2023 yılında full ABD içinde kaldık. 12 ay 👍
      • 2024’te 6 ay 7 gün kaldıktan sonra ; 7 Haziran 2024 Türkiye -5 Ağustos 2024 ABD
      • 6 Ağustos 2024’ten -8 Mayıs 2025’e kadar ABD’de inşallah olmuş olacağız.  Yani 9 ay daha Abd içinde kalmış olacağız.

9 Ağustos 2025’te 5 yıl olacak ancak 90 gün önceden başvuru yapacağım diye planlıyorum bir yanlışlık yok değil mi?🙏 bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ☺️ Saygılar

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      H
      hope34

@Başak-Ayhan çok sevindim adınıza. Tebrik ederim ve darısı başıma diyorum. Çok uzun ve meşakkatli bir süreçten anne kız geçmeye çalışıyoruz. Covid zamanı 2020 de konsolosluk kapandı ve eşim vize alamadı. O yüzden geç girdim ülkeye ve belgeli her şey. Eşim hala TR de gelemedi. Vatandaşlığı bekliyorum uzamasından endişeleniyordum içim ferahladı. F2A sürecinde de kolaylıklar diliyorum. 3.5 yıldır sonuç bekleyen biri olarak çok gereksiz uzatılan bir süreç. Aile, çocuk mevzusu ise daha hızlı olmalıydı.

H
      hope34

@Başak-Ayhan merhabalar, sürecinizi tamamladınız mı? Benimde koro a döneminde 11 ay sonra boşluğum var başvuru yapabilecek miyim emin olamıyorum. Ağustos 2020 ilk giriş corona ve aşı bile yoktu. Sonra temmuz 2021 yaşamak için giriş ve süresiz iki yıl çıkmadım abd dışına. Son 90 gün kala başvuru yapabilecek miyim? Teşekkürler

H
      hope34
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@ecom tüberküloz İçin detaylı isteniyor mu? Biliyor musunuz ? Yoksa sadece aşı genel sağlık muayenesi mi?
      GC sürecinde büyük sorun tüberküloz eğer asıl talihli ise vs ama sonuçta eş durumu sağlıktan bekletilme, süreç uzatma durumları olur mu? Ya da vize red gibi durum ? Böyle bir şey Duydunuz mu? Teşekkürler

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      H
      hope34

Selamlar, yakında mülakata giren olmadı sanırım yukarlarıdaki mesajları kontrol ettim de. Sağlık raporu konusunda bir şey sormak istiyorum.
      Unganlarda f2a kategorisi için sağlık raporu istenmiyor galiba ama emin değilim. Application interview sayfasına baktım. Tecrübe edinmiş birileri var mı sormak istedim. Çok teşekkürler

H
      hope34
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@bernat çok tebrik ederim ve paylaşım İçin de teşekkür ederim umut oldu bize de. Bizde formu doldurup submit etme aşamasın daydık. @gucarslan iki yıldır baba kız görüşemedi bu süreçte dosyayı sabmit etmeden kontrol edebilir miyiz ?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      H
      hope34

@elifkocabay merhabalar, sadece 2023 güncel yorumları geri dönük kontrol edip okuyabilir misiniz? Süreç hakkında bilgi oluşturması için tavsiye ederim.

H
      hope34

@ametin-k Selamlar Mart ayına kadar mülakata çağırılmaysa tabi ki şansınızı kaybetmemek için AOS yapmalısınız. Üç ay bekledikten sonra gc alıp aileniz için Gc süreci başlatabilirsiniz.
      Eşiniz çocukla kaldığı için kıza turist vizesi almaya çalışırsanız onlarda o şekilde gelmeyi dener. Gelince de onlara aos sürecini başlayabilirsiniz. Çocuk olduğu için alabilir belki.
      Çocuğun yaşını, bakacak kimse varmı? üç ay ayrı idare edebilir mi bilmem ama mümkün ise anne de gc alabilirse iyi olur. Değilse zaten çocuğunuzun geleceği için tekte olsa siz gc almaya çalışacaksınız. Kolay gelsin

H
      hope34

@kıvanç teşekkür ederim bilgi için. Bir avukat dönüş yaptı soruma ve şöyle dedi.
      Meksika üzerinden geldiği için dosyanız sizin yanacak. 3 yıl çöp sıfırdan başlayacak geri de gönderebilirler. Kuzu kuzu beklemeye devam. ALLAH yüzümüze baksın da aile birleşimi tüm dosyaları hızlandırsın. 🙏

H
      hope34