@ekop10 Yazını gülerek okudum çünkü bu yaşadıklarını bende yaşadım ve anılarım geldi aklıma
Hakkında hayırlısı olsun, öncelikle Amerika'da geçireceğin ilk aylar gerçekten çok önemlidir. Çünkü ilk aylarda psikolojin yerle bir oluyor ve ikilemde kalıyorsun niye geldim, ben ne yapıyorum burada, keşke Türkiye'de yapsaydım bunları vs. vs. gibi şeyler kafanı kurcalıyor. Öncelikle kendine tüm alınması gereken ID, Ehliyet ve SIM Kart gibi şeyleri al ve araba alacak imkanın yoksa Foothill Transit Station veya ne bilim Bus stationlarından akbilini al ve bomboş olan otobüslerin keyfini çıkart. Otobüslerle seyahat bana göre keyifliydi, boş ve sessizdir. Eğer ki her akşam eğlence modu ile gittiysen tabi ki mod sürekli düşecektir ama zamanla oraya alışınca işten kalan vakitlerinde eğlenmek için kendine güzel şeyler bulacağından eminim. Yemekler veya mutfak alışverişlerin içinde SUPER KING marketlerini öneririm, COSTCO veya SUPER KING tek geçerim
tecrübelerini bekleriz.
NBayraktar tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@gucarslan Eyvallah kardeşim başvurumu tamamladım ve ödedim, umarım kazanırız. Hayırlısı

-
RE: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@huseyinbarni Dolar hesabınız veya kredi kartında dolar ile işlem yapılma müsait mi ? Bir sorun kaynaklı oda banka, sitede bir sorun yoktur.
-
@gucarslan Emeklerin için çok teşekkürler, davayı da senin sayende takip edebiliyoruz. İş güç yoğunluğun arasında Curtis'in çoğu paylaşımları vs kaybolup gidiyor. Lütfen bizi güncellemeye devam etmeni rica ediyorum.
-
@gucarslan Geçen yıl sadece davacıları mı kapsadı ? Yani atıyorum 10.000 sırada ki kişi dava açmadı ama gidemedi, 52.000 sırada ki dava açtı ve kazandı gitti mi ?
-
@gucarslan Goodluck v Biden davası ile ilgili son durum hakkında bilgilendirme paylaşabilir misiniz ? En son 2023 Ocak ayında birşeyler olacağını açıklamışlardı ama dava ile ilişkimiz ve umudumuz iyice bitti.
NBayraktar tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı VizeleriYatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2) içinde yayımlandı
@charon Grape ile görüştükten sonra L-1A ya karar verdik ama sonrasında uymadığını anladım. E-2 ile devam edeceğiz, uzaktan şirket kurup çalışmalara başlayacağız sanırım. Hayırlısı...
-
RE: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı VizeleriYatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2) içinde yayımlandı
@pulcet Her vizede ki durum tabi ki önemli ama E-2 yatırımcı olarak her durum daha da önemli. Bizler 2 ortak 1 çalışan olarak başvurmayı düşünüp sonrasında çalışanı da oraya göndermeyi düşünüyorduk ama evet sadece 2 ortak ile başvurarak risk almamak daha iyidir. Prosedürleri biliyorum araştırdım ama sadece kafama takılan şey şu, tamam ben B1-B2 vizesi ile gidip şirket kurabilirim. Hatta gitmeden uzaktan şirket kurup orada bir tanıdığıma yönetim verip, buradan ürünleri gümrükten gönderip satış yaptırabilirim. Ama bu bana baktığımda mantıklı gelmiyor. Çünkü yasal yolu düşündüğümde B1/B2 ile şirketi kurup yatırımı yapmış satışı yapmış olmak mantıken yasal değil. Çünkü turistim ve şirket kurmak para kazanmak turist için olacak bir şey değil. Yani Türkiye'de gerçekten cirolar yapan bir firma cebimde 500K usd var, projem bu planım bu vizeyi verin orada da işim olsun dediğinde doğruysa bu E-2'yi vermelidir diye düşünüyorum. Yani B1/B2 ile uzaktan şirket kurmuş Türkiye'den E-2 e başvuran adama sen ne ayaksın, yasal statüyü çiğnemişsin birde gelmiş burada vize istiyorsun der diye düşünüyorum.
Yatırım kaynak gösterme kısmı zor değil, Türkiye'de 2 tane işleyen şirket, şirket ve kira gelirleri, tapu, araç belgeleri vs bunlara gösterilir kaynak olarak, kaynağı direk nakit göstermeli miyiz ? Avukat ofislerinden de gerçekten bilgisi olan sadece bu E-2 vize anlamında bir çok dosya almış kişi bulmak zor, o nedenle önerebileceğiniz yerler varsa görüşüp değerlendireceğim. Şans için teşekkürler.
-
@charon önerdiğiniz yerler ile görüşeceğim çok teşekkürler, çalışan sayısı tabi ki gösterilir ama çalışan kişi şu olacaktır diye henüz gösterilemez diye düşünüyorum. ADA ve Grape ile görüşeceğim çok teşekkürler.
-
Merhabalar, neredeyse başından sonuna kadar her yazılanı okudum. Teşekkürler bilgiler için, ama kafama takılan bazı sorular var beyler, bilen arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum. 2-3 gündür de E-2 vize şartlarını araştırıyorum. Ben B1 ve F1 vizelerine sahibim. F1 vizem yeni doldu. B1'in 3 yıl daha süresi var. AOS kesinlikle düşünmüyorum. Amacım iş yapmak, kalıcı olmak değildir. 2019-2020 senelerinde ingilizce eğitim için gittim ve geri geldim. Burada geldiğimde kurduğum yüksek cirolara sahip resmi olarak yüzde 50 ortağı olduğum (X) şirketim ve birde melek yatırımcı pozisyonunda sözleşmeli anlaşmalı olarak ortağı olduğum ama resmiyette ortağı olmadığım bir (V) şirketim daha var. İki şirketinde finansal durumu iyi, ihracat yapıyor. İkinci şirket Trendyol, Amazon ve Hepsiburada gibi e ticaret platformlarda ivme kazandı ve etkili cirosu var.
Melek yatırımcısı olduğum şirketim için Amerika'da öncelikle Amazon satışlarına başlamak sonrasında Kiosk kiralayarak satış yapmak istiyoruz. Ürünleri Türkiye'den ithal edeceğiz. Bunun için 33 sayfa şirket, yönetim, kaynaklar, yatırım alanı vs business plan hazırladım. Fakat aklımızda sorular var.
- 2 ortak ve 1 çalışan için başvurmayı düşünüyoruz. Çalışan fabrika müdürü, bu müdür için sonra mı işlem yapmak mantıklı ?
- Ortak sayısı önemli mi ? Tek kişi olsa daha mı etkili olur ? Sunulacak iş planında amerikada çalıştırılması planan işçi sayısı minimum kaç olmalı ?
- Bu V şirketinde resmi olarak bulunmadığım için vize almam etkilenir mi ?
- Bu V şirketin öncelikle şirketi kurup orada da amazon satışlarına başlaması mı gerekir ?
- Business plan dışında, kaynak tamamen hazır mı olmalıdır ? Kira gelirleri, gayrimenkul bunlar değerlendirilir mi ? Çünkü kimse vizesi netleşmeden yatırım için kaynağını hemen burada demez diye düşünüyorum. Mesela bu yatırım 200.000 dolar civarı ama bizler genelde mülk veya hammadde de bekliyoruz. Sizden yatırımı ne kadar sürede tamamlaması isteniyor ?
Bu konularda kafam karıştı, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Çok teşekkürler, herkese bol şans.
-
@gucarslan Goodluck v Biden davası ile ilgili son durum hakkında bilgilendirme paylaşabilir misiniz ? En son 2023 Ocak ayında birşeyler olacağını açıklamışlardı ama dava ile ilişkimiz ve umudumuz iyice bitti.
-
RE: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H2-A, H2-B ve H3)Çalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
@crazycells, @gucarslan Merhabalar, yeğenim gastronomi bölümü öğrencisi ve öğrenciliği devam etmektedir. Amerika'da güzel bir restaurant sahibi olan arkadaşım stajyer olarak yanına 6 aylık alacağını belirtti fakat yapılması gereken işlemler nedir ? Bir kaç başlığı okudum ama tam anlamadım. Restaurant sahibinin ayrıca bir işlem yapmasına gerek var mıdır ? Detaylı anlatımlı öğrenebileceğim bir link var mıdır ? Teşekkürler.
-
RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@ekop10 Yazını gülerek okudum çünkü bu yaşadıklarını bende yaşadım ve anılarım geldi aklıma
Hakkında hayırlısı olsun, öncelikle Amerika'da geçireceğin ilk aylar gerçekten çok önemlidir. Çünkü ilk aylarda psikolojin yerle bir oluyor ve ikilemde kalıyorsun niye geldim, ben ne yapıyorum burada, keşke Türkiye'de yapsaydım bunları vs. vs. gibi şeyler kafanı kurcalıyor. Öncelikle kendine tüm alınması gereken ID, Ehliyet ve SIM Kart gibi şeyleri al ve araba alacak imkanın yoksa Foothill Transit Station veya ne bilim Bus stationlarından akbilini al ve bomboş olan otobüslerin keyfini çıkart. Otobüslerle seyahat bana göre keyifliydi, boş ve sessizdir. Eğer ki her akşam eğlence modu ile gittiysen tabi ki mod sürekli düşecektir ama zamanla oraya alışınca işten kalan vakitlerinde eğlenmek için kendine güzel şeyler bulacağından eminim. Yemekler veya mutfak alışverişlerin içinde SUPER KING marketlerini öneririm, COSTCO veya SUPER KING tek geçerim
tecrübelerini bekleriz. -
@gucarslan Emeklerin için çok teşekkürler, davayı da senin sayende takip edebiliyoruz. İş güç yoğunluğun arasında Curtis'in çoğu paylaşımları vs kaybolup gidiyor. Lütfen bizi güncellemeye devam etmeni rica ediyorum.
-
@Berk-Şendil Aynen öyle 6900 küsür vizeyi de neye göre verecekler zaten oda belli değil, arada kaynadı gitti. Burda tek kazanan Curtis oldu ve güzel para kaldırdı. Davalardan önce Amerika'ya gidip Adjustment of Status yapılsa o zaman bir şans olabilirdi. Oda elden gitti sanırım. Hayırlısı artık...
-
Dava ile ilgili rakam arttırma veya ne bilim herhangi bir gelişme var mıdır ? Göz göre göre pandemi yüzünden hak yenildi...