Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

mayıs ayı'nda gündeme gelen ve One Big Beatiful Bill Act'te de yer alan DV başvurularından ücret alınması kuralı dün kesinleşerek 1$ olacak şekilde yürürlüğe girdi.
    DOS'un 16 eylül 2025 tarihli; 12819 nolu resmi duruyusunda açıklanan bu değişiklik, resmi kayıtlardaki "No fee" ifadesinin silinerek kayıtlara geçmiş oldu.

böyleye DV2027 başvuruları için her başvuru karşılığı 1$ ödeme yapılacak.

bakanlık bu kararı 30 gün içinde işleme koymakla yetkili.

ilgili resmi kaynak;

AGENCY:

Department of State.

ACTION:

Final rule.

SUMMARY:

The Department of State (“Department”) proposes an adjustment to the Schedule of Fees for Consular Services of the Department of State's Bureau of Consular Affairs (“Schedule of Fees” or “Schedule”) to establish a $1 fee to register for the Diversity Visa lottery program. This change will more fairly place the burden of the lottery registration on individuals seeking the benefit of gaining access to the DV application process instead of charging only the small percentage of successful registrants for the costs associated with administering the lottery program for all registrants. To effect this change to the DV program, the Department is also amending its regulations to note that an electronic registration fee will be collected at the time of registration.

DATES:

This final rule is effective September 16, 2025.

buradaki amaç; ilgili başvurularını konsolosluklar ve ilgili birimlere (KCC) yaptığı maddi baskıyı minimuma indirmek.
    amaçladıkları kazanç, 25 milyon $ olarak öngörülmekte.

070653aa-710a-4eb9-803e-5fc25d5b1a5a-image.png

DOS ilgili duyuruyu sitesinde yayınladığında tekrar bilgi vereceğiz.

herkes için hayırlı olması dileğiyle!

• Her ne kadar 1$ dolar çok düşük bir başvuru ücreti gibi gözüksede; temsili olması açısından kısmi de olsa başvuru sayısını etkileyecektir. Güzel bir haber, çok sevindim. Fotoğraf çektirmeye üşenen insanlar, 1$ dolar öderkenkende üşenebilirler ☺

• Bence güzel haber. Boş başvuruları büyük oranda düşürecektir. Ben 5 $ bekliyordum ama 1 $ da iş görür. Gönülden dileyen ve uzun süredir bekleyen, hak edenler için hayırlı haber bu. Hadi bakalım...

• oy oy oy çok güzel haber ♥

• Bu arada tahmin ediyorum bu seneye mahsus başvurular 10 gün ertelenerek 16 ekim-16 kasım arası olabilir. (daha önceleri ekimin ilk haftası başlıyordu).

• @BlueGeostar Neden böyle bir düşünceniz mevcut acaba?

• Süper olmuş

• @iibrahimd yürürlüğe girmesi biraz sürecektir onun için demiş olabilir

• Benim bu ücretle ilgili hep olumlu bir düşüncem vardı yani tahmin ediyordum hatta forumda bir kaç arkadaşımlada bunu konuştuk 😃 tablolarlada önlerine sundum bu tezlerimi ve oldu. Bir iddağam daha var bu sene %50 olabilir başlayana kadar gelme itimali ama seneye kesin getirceklerini düşünüyorum (Pasaport şartı ) ve olacak buraya yazıyorum 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd benim dün bu haberi ararken okuduğum bir haber portalında bu tarihlerden bahsetmişlerdi, belki o tip birşey olabilir.

• Pek sevinemedim alakam yok ama Dosya taşımayı kaldırdıkları an 1$ ücretin de bir anlamı kalmadı ki... Şimdi şans yükseldi kazanma ihtimali arttı aman ne güzel dosya numarası 10k ve üstü çıkarsa napacağız öyle ekrana boş boş bakarız gibi bir şey oldu... Yani bu karar dosya taşıma olayı hala devam ediyor olsaydı ve öyle gelseydi acayip mutluluk verici olurdu

Bunu yapan hükümetin tek amacının DOS İçin gelir yaratmak olduğunu düşünüyorum kazanma şansını arttırmak veya başvuru sahiplerine yardımcı olma amacı olduğuna inanmıyorum açıkcası. Ne diyelim umarım bu aldıkları tırnak içinde 20 küsür milyon doları DV sitesini geliştirmeye de harcalar ne bileyim biraz sunucuları güçlendirirler zira site her sonuç günü çöküyor....

Yinede iyi tarafından bakmak gerek boş başvurular ya bir deniyim çıksa bile gitmicem yada sırf sistemi denemek için 20-30 tane spam başvuru giren binlerce arkadaştan kurtulduk

• Keşke başvuru ücreti; 100$ ya da 1000$ dolar olsaydı. O zaman sadece gerçekten gitmek isteyenler başvururdu. Öylesine başvurup kazanarak ön sıraları işgal eden ve sonra da ‘zaten gitmeyecektim, öylesine başvurmuştum, denemiştim’ diyenler, gerçekten gitmek isteyen insanların hakkını gasp etmezdi...

• yapa yapa 1$ yapabıldiler

• 1000k usd yap niyeti ciddi olan başvursun,one big beautiful tam olsun.Foto parası vermemek için vazgeçen binler vardır eminim.

• ⭐⭐⭐⭐

Ben $10 yapmaları taraftarıydım ancak $1 bile olsa yine de başvurularda azalma görürüz bence. Umarım ilerleyen yıllarda biraz daha yükseltirler.

Bence de konsolosluk bütçelerini kısmak için çalışan işten çıkartmak, kapasite azaltmaktansa bu şekilde yeni gelir kapıları açmak çok mantıklı. 20milyon başvuru oluyor. %25i bile başvurmaktan vazgeçse 15milyon dolar yeni gelir kapısı demek. $330 olan mülakat ücretini $100 arttırmaktansa, başvuru ücreti almak çok daha mantıklı.

Eğer bu yöntem işe yararsa ve sistem elverişli olursa, önümüzdeki senelerde $5-25 arası bir şey yaparlar diye umut ediyorum, bunu deneme yılı olarak düşünüyorum. Hem gelir kapısı olacak hem kazanma şansı yükselecek.

Pasaport şartı geldiğinde %50 oranında azalma olmuştu başvurularda.

• @EzgiLera 1 dolar çok fazla değil yine öylesine başvuran troller olur diye düşünüyorum. Keşke en az 10 dolar yapsalardı..

• Yap kurban olduğum 50-100$ işte ya elini korkak alıştırma

• Ücretli olması çekilişin ruhuna aykırı, umarım ileriki yıllarda pasaport ve ücret şartları olmadan yapılır .

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan kazanma şartını niye arttırmak istesinlerki zaten her sene ekstra kazanan açıklayıp belirledikler vize kotasına da ulaşıyorlar yada yaklaşıyorlar rahatça kazanma şansınızı ve sayınızı arttırma gibi bir amaçları olmasına gerek yok yani. Dediğiniz gibi ek bir gelir kapısı olarak iyide bir yöntem diyebilirim 1$ başvuru ücreti hiç yüksek bir meblağ değil bu yüzden başvuru sayısında çok bir düşüş olacağını sanmıyorum ve bu yüksek başvurudanda yüksek bir getiri sağlayacaklar kendilerine

• 1 dolar yerine 10 Dolar ve pasaport şartı olsaydı çok iyi olurdu ya. Mahallenin kekosu bile çekilişe başvuruyor 😃

Benzer Başlıklar

• 1070
  • 91
  • 47
  • 84
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |