@BlueGeostar adamların kurduğu sistem karışık görünse de aslında hem mantıklı hem de basit. Diyor ki TR'den 3000 kişi gelsin benim ülkeme, Uganda'dan 1500, Japonya'dan 2000, Eritre'den 15. İşte bu yüzden önce bölge, sonra ülke kotası var. İlk belirlenen limit bu (3-5 elbette oynar). Bu belirlendikten sonra da çekilişte TR için 3000 kişi mi vermiş parametreyi, (aslında önce bölgeye veriyor, sonra bölgeden ülkenin hakkı düşüyor), çekilişte 3000 kişiyi kazanan olarak belirliyor. Ha bu yüzde 10-15 artı eksi oynar senesine göre. Adam o ülke limiti kadar kazanan belirlemek zorunda çünkü ülkesine o kadar TR'den insanın gelmesini istiyor. Bunu da yaparken herkesin "tek" olacağını düşünmek zorunda. O yüzden kota 3000 ise 3000 talihli çıkarıyor TR'den. 3000 "randomly selected" yazısını görecek olsun diyor TR'den. Vize vermesi ise ayrı bir durum. CN numarası TR içinde ilk 1000 kişide bu 3000 kota dolduğu zaman, ailesinin diğer fertleri, olayı kapatıyor...
ha bülten şu bu, olayı kapatmıyor aslında da, bunu öncesinden planlıyor. TR'den kazananlar arasında, DS formundaki kişi sayısına göre 3000'i bulan kısım için planlama yapıyor.
Bu tabi sadece ve sadece benim düşündüğüm, benim aklıma yatan şekli. yoksa bir poh bildiğimden, amcamın oğlunun karısının eltisi KCC'de çalışıyor, oradan biliyorum tarzı bir durum değil
Kaynak sorsan gösteremem ama sanırım araştırsam bu tarz rakamlar çıkacaktır
burada bu konuda net bilgi sahibi, kaynak ve rakam verebilecek dostlarımız var, belki görürler de bizi veri ile aydınlatırlar...