Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @SUAT GUNAY "250-300K Türkiye başvurusundan 2500-3000 talihli ortalaması var. "
    bu hesaplamada şöyle bir hata var, kazanan 3000 talihli içinde eşler ve çocuklar var. Yani aslında 1500 kişi kazanıyor, ortalama 2'şer kişiden (bazı kazananlar tek kişi, bazı kazananlar 4 kişilik aile gibi) 3000 talihliye vize basılıyor. Bu hesaplamaya göre kazanma ihtimali %0.5 oluyor yaklaşık.

• @Ozden-0 Geldim geldim 😃

• ⭐⭐

@BlueGeostar kazanan sayısı 3000 üzerinden hesap ediyorum ben, vize verilen değil.
    Onu da sadece bir kere denk geldiğim 2700 kazanan verisinden yola çıkarak söyledim. Bunların bir kısmı "sıra" sebebiyle eleniyor o başka ama ilk hedef o "kazanan" arasına girebilmek.

• ⭐⭐

@barisakkaya öncelikle teşekkür ediyorum, aynı şekilde sizin için de neyse hayırlısı, gönlünüzdeki o şekilde ilerlesin süreç.

ben de aynı şekildeyim dediğim gibi. buradaki rahatımı, gelir ve konum seviyemi orada bulabilecek değilim. yaptığım işi Türkiye'de sayılı insan yapıyor, burası için eyvallah ama ABD'de esamesi okunmaz. haliyle orada bir hiçim. gelir olarak ise, aynı şekilde şükür, TR ortalaması üzerinde, hatta belki ABD ortalamasının da. Lakin sorun gelecek. Burada onun garantisi yok, hemen, her saniye her şeyin tepetaklak olması söz konusu ki geçmişte bunu bir kaç defa yaşadım. Üstüne bir de kızımın geleceğinin kaygısını koyunca, "acaba gitsek mi?" fikri canlandı yine. Bu yaz hep birlikte 20 günlük bir ABD seyahatimiz de oldu. Kızımın oraya uyum sağlayabileceğini de anlayınca (ki bu gerçekten ciddi, önemli bir konu) GC denemesine devam edeyim diye karar verdim. Yoksa ben yılda, iki yılda bir gidip abur cubur alsam, bir kaç yemek yerim var, orada yesem yeter 🙂

yoksa yaş olarak yeni bir hayata başlama şansını çoktan kaçırdım...

• Sanırım dc2027 ve dv2028' de Hindistan dahil edilmeyecekmiş. Öyle bir şey duydum. Ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.

• @Emre-Kurtulmuş çook teşekkür ediyorum..

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@T-C-Kubilay-Dikici Ciddi ciddi cazibesi çok azalıyor abd'nin kendi açımdan maalesef

• ⭐⭐

@Atlantis00 Bazen bende karamsarlığa düşüyorum acaba doğru bir şey mi yapıyoruz / yapıyorum diyorum kendime güveniyorum orada vasıfsız biri olmayacağımı düşünüyorum bu yüzden henüz daha cesaretimi kaybetmedim zaman ne gösterir bilmiyorum önümüzde en kötü 2 sene var

• @SUAT-GUNAY

Sizinle hem fikirim. 8 yıldır evliyiz çocuk yapmayı düşünmüyoruz ülkemdeki endişemden dolayı. Ona nasıl bir gelecek sunabilirim emin degilim. Yani şu an ben böyle düşünüyorken evlatları olan sizleri hayal etmek çok zor. Haklısın.

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici yaş ve özellikle de mesleğiniz orası için az da olsa uygunsa, çalışmaktan kaçmayan bir karakteriniz varsa enseyi karartmayın, her şekilde yaparsınız. aynen devam...
    tabi biraz da buradaki durumunuz ve ilişkileriniz ile doğru orantılı bir konu

• ⭐⭐

@SUAT-GUNAY yaş 31 oldu meslek finans aslında orada bu iş değerli gördüğüm kadarıyla ama dil önemli oda bende yok birde kafam beynim çok doldu hergün hesap kitap veriler yaş ilerledikçe bu çekilmez olmaya başla planım iş kurmak bunun için spesifik bir iş yok aklımda berberlikte olabilir yada türkiye yada başka ülkerden ürünler alıp amerika iç pazarına satmak olabilir. orada da alışma evresi dışında hayatımın geri kalanında bir iş verenin altında çalışacaksam yıllardır türkiyede verdiğim emekleri çöpe atmaya değmez türkiyede iyi bir işim iyi bir gelirim var sadece artık birilerinin ağzına bakmaktan bunaldım türkiyede iş kuruyum dersem o tren çoktan kaçtı ama amerika pazzarını gördüm deneyimledim çalışıtığım firmalarda illaki o pazarda bir dilim pasta bize de düşer

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici dil evet bir bariyer, belli bir yaştan sonra da eziyet. lakin maksimum 6 ay içinde hayatınızı ve işinizi idame ettirecek kadarını alırsınız. finans olarak düşünmeyin; ama finans tecrübesi için gerekli mantık, matematik, bilgisayar bilgisinin ABD'de sizi diğerlerine göre 2-3 adım öne atacağını da bilin. elbette doğru zamanda, doğru ortamda olmak ve şansın yaver gitmesi de gerekli...

31 hiç bir şey ya hu... hatta en güzel çağ bu tarz değişiklikler için. hayat tecrübesi yeterli, dinamizm yeterli, karakter oturması yeterli, hedef/beklenti oluşmuş ve temayüllere göre uzun bir gelecek... 40 yaşına gelmeden her şey yerli yerinde olur işte, daha nolsun.

• @SUAT-GUNAY Hersene yaklaşık 55000 kişiye vize veriliyor. 2 sene önce basılan vize sayısı kotayı doldurduğu için 9-10 eylül tarihleri civarı (mali yılın bitmesine 20 gün kala) mülakatı olanlara bile vize basılamadı. Türkiye için senelik rakamlar değişsede 3000 civarı vize veriliyor. Yani bahsettiğiniz 3000 rakamı kazanan (başvuru yapan) kişi sayısı değil, toplam başvurular ile onların akrabaları (relatives) (eş ve çocuklarının) toplam kazanan sayısı.

• acaba o akşam bu akşam mı? 19:00 'da tekrar bakalım.

• ⭐⭐

@BlueGeostar kaçırdığınız bir şey var. GC kazanıp, sıra şu bu yüzünden gidemeyen kaba tabirle kazananın yarısı, hatta fazlası talihli/talihsiz var. İşte bunların hepsi, yani GC açıklandığında talihli olanların hepsi, bir başka deyişle "randomly selected" yazısını gören TR'den ortalama 3000 kişi.

Yine bir başka deyişle, benim söylediğim 3000 kazanan sayısı, sizin söylediğiniz 3000 verilen vize sayısı ile aynı veri değil, sadece rakamlar aynı ki o da ben genel olarak söylüyorum. TR için GC kazanan kotası 2500-3500 arası değişiyor ki işte ortalama 3000 diyorum. Bunların arasından, yani TR'den kazanan ilan edilip de vize verilenlerin sayısı da işte sizin dediğiniz gibi 3000 ise 3000 vs vs.

Vize alan 3000 kişiye tekil bakıldığında, yani kazanan sayısına bakıldığında, 100-1500 kazanan desek, GC sonucu açıklandığından TR'den kazandığını söyleyen toplam 3000 kazanandan 1500-2000'i de mülakata çağrılmayan kitle.

• ⭐⭐

@BlueGeostar adamların kurduğu sistem karışık görünse de aslında hem mantıklı hem de basit. Diyor ki TR'den 3000 kişi gelsin benim ülkeme, Uganda'dan 1500, Japonya'dan 2000, Eritre'den 15. İşte bu yüzden önce bölge, sonra ülke kotası var. İlk belirlenen limit bu (3-5 elbette oynar). Bu belirlendikten sonra da çekilişte TR için 3000 kişi mi vermiş parametreyi, (aslında önce bölgeye veriyor, sonra bölgeden ülkenin hakkı düşüyor), çekilişte 3000 kişiyi kazanan olarak belirliyor. Ha bu yüzde 10-15 artı eksi oynar senesine göre. Adam o ülke limiti kadar kazanan belirlemek zorunda çünkü ülkesine o kadar TR'den insanın gelmesini istiyor. Bunu da yaparken herkesin "tek" olacağını düşünmek zorunda. O yüzden kota 3000 ise 3000 talihli çıkarıyor TR'den. 3000 "randomly selected" yazısını görecek olsun diyor TR'den. Vize vermesi ise ayrı bir durum. CN numarası TR içinde ilk 1000 kişide bu 3000 kota dolduğu zaman, ailesinin diğer fertleri, olayı kapatıyor...

ha bülten şu bu, olayı kapatmıyor aslında da, bunu öncesinden planlıyor. TR'den kazananlar arasında, DS formundaki kişi sayısına göre 3000'i bulan kısım için planlama yapıyor.

Bu tabi sadece ve sadece benim düşündüğüm, benim aklıma yatan şekli. yoksa bir poh bildiğimden, amcamın oğlunun karısının eltisi KCC'de çalışıyor, oradan biliyorum tarzı bir durum değil 🙂 Kaynak sorsan gösteremem ama sanırım araştırsam bu tarz rakamlar çıkacaktır

burada bu konuda net bilgi sahibi, kaynak ve rakam verebilecek dostlarımız var, belki görürler de bizi veri ile aydınlatırlar...

• O Çarşamba da bu Çarşamba değil.
    Önümüzdeki Çarşambalara bakalım...

• @Yaheli eninde sonunda acilacak bee 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdemklft hindistan zaten dvye dahil değil

• @Atlantis00 Atlantis hocam. uzun zamandır senin iletilerine denk gelirim, ek olarak the last of us sevdiğin için ayrı bir saygı duyuyorum sana. senin buradaki iletinle beraber sana olan saygım arttmıştır.

Yine de ümitsizliğe kapılmanı hiç istemem. pasif gelir yaratman için de bir kaç taktik iletebilirim sana, bir kaç yıl sonra bana dua edersin belki hocam.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |