@özlem-GÜZEL iletinizi büyük harflerle yazdığınız için sürekli eksi alacaksınız 😊haberiniz olsun
-
@özlem-GÜZEL iletinizi büyük harflerle yazdığınız için sürekli eksi alacaksınız 😊haberiniz olsun
-
@aysegul ben gönderdim dün Ayşegül hanım, cevabı da paylaşayım herkesle. Ankara dosyasını hiç taşımayanlar da 19.000’de falan, dosyasını geri taşıyanlara zaten 23k’ya kadar mülakat dağıttı.
Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
@Nebleux çook teşekkürler
aynı şekilde sizlerin de süreçlerinin kolaylıkla tamamlanmasını diliyorum 
-
@mhmtkz

çok teşekkür ederiz 
-
@Parvina-Rafikovna çoook teşekkür ederiz
Darısı sizlere olsun kolaylıkla, güzellikle ve sorunsuz bir süreç dilerim 
-
Bu ileti silindi! -
@fume çook teşekkür ederiz, sizlerin de kolaylıkla bu süreci tamamlamasını diliyorum
talihli olan eşimin üniversite diploması 2 yıllık, nedeni bu da olabilir olmayadabilir açıkçası neden istediklerini bilmiyoruz. tüm soruları sorduktan sonra birden lise diploması isteyince şaşırdık 
-
Bu ileti silindi! -
Sağlık Muayenemi tamamladım. Çocukluk aşı kartımı kabul ettiler onun dışında evrak sormadılar. Sırasıyla Kan-idrar ve akciğer filmi çektiler XX ödemesini yaptıktan sonra muayeneye girmek için beklemeye başladım.
Muayene de
İlaç
Alkol-Sigara ve madde sorularıyla karşılaştım ayrıca vücudumun belirli bölgelerine dokunarak testler gerçekleştirdiler. 2 aşı vurulduktan sonra ertesi gün gelmemi ve Sarı zarfı almanı rica ettiler. Ayrıca son XX ödemeyi de yaparak süreci bitirdim.Mülakat’a girdikten sonda mülakat deneyimimi de ekleyeceğim tüm herkese bol şans.
-
@nsercan hayırlı olsun tebrikler bu süreçte hk da iki kişi ne kadar bütçe ayırdınız ve ne kadar tuttu hong Kong deneyimi
-
@yasinkoç lütfen aşamalar başlığında sorun sürece/hazırlıklara dair sorularınızı. Bu başlık insanların sadece deneyimlere ve deneyimlere dair sorulara/cevaplara kolaylıkla ulaşması için var.
-
Merhabalar, sizlerle 21 Ekim’de yaşadığımız Unganlar tecrübemizi paylaşmak istiyorum.
Eşimle randevularımız art arda 09.45 ve 09.50’deydi. Konakladığımız otelden yürüyerek gitmeyi tercih ettik; yol yaklaşık 15 dakika sürdü. Gittiğimizde 4. kata çıktık ve pasaportlarımızı görevlilere teslim ettik. Giriş işlemlerimiz yapıldıktan sonra fotoğraf çekimi için çağrıldık. Fotoğraflar çekildikten sonra pasaportlarımızla birlikte birer evrak verdiler ve bizi kan tahlili için 5. kata yönlendirdiler. Kan tahlili için toplam 95 USD ödeme yaptık. Daha sonra 4. katta verilen evrak üzerindeki ilgili kutucuğu imzaladık. Bu evrakta yanlış hatırlamıyorsam 4 kutucuk bulunuyor; her aşama tamamlandığında imza atmanız gerekiyor. İdrar tahlili yapılmadığı için o kutu boş kalıyor. Kan tahlilinden sonra bizi 3. kata, röntgen çekimine gönderdiler. Röntgen bölümü biraz kalabalıktı ancak sıra hızlı ilerledi; 5–10 dakika içinde sıramız geldi. Röntgen işlemini oldukça hızlı yapıyorlar; üzerinizi çabuk değiştirmeniz isteniyor, bu nedenle buna uygun giyinmenizi tavsiye ederim. Röntgen sonrasında ilgili kutucuğu da imzaladık ve tekrar 4. kata çıktık. Pasaportlarımızı ve imzalı evrakları teslim ettik. Görevliler kontrol ettikten sonra pasaportlarımızı geri verdiler ve yaklaşık bir saat sonra muayene için yeniden gelmemizi söylediler. Biz de bu süreyi civarda yürüyüş yaparak ve Kuğulu Park’ta oturarak geçirdik.
Çağrıldığımız saatten yaklaşık 10–15 dakika önce muayene için tekrar Unganlar’a döndük. Bu sırada 4. kat oldukça kalabalıktı. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra önce eşimi, ardından beni muayeneye aldılar. Muayene sırasında üzerinizde yalnızca iç çamaşırlar kalacak şekilde muayene önlüğü giyip doktoru bekliyorsunuz.
Eşimin muayenesi, forumda da sıkça okuduğumuz gibi genel vücut muayenesiyle birlikte kısa bir ön mülakat tarzı sohbet ve aşı uygulaması şeklinde geçmiş. Sohbet sırasında Doktor Mehmet Bey, eşimin kullandığı duloksetin etken maddeli antidepresan ilacı ne için ve ne zamandır kullandığını sormuş, ardından muayeneyi tamamlamış.
Benim muayenem sırasında ise henüz vücut muayenesi veya ön mülakat tarzı bir sohbet gerçekleştirmeden, kullandığım fluoksetin HCl ve venlafaksin HCl etken maddeli antidepresan ilaçları neden ve ne zamandan beri kullandığımı, buna dair bir doktor raporumun olup olmadığını sordu. İstenen rapor, ilaç raporu değil; ilaçların hangi amaçla ve ne zaman verildiğini açıklayan bir doktor raporuydu. Ben ise okuduğum tecrübelere dayanarak böyle bir rapor götürmemiştim. Yanımda rapor olmadığını söylediğimde Doktor Mehmet Bey, ilacı yazan doktordan durumu anlatan bir raporu gün içinde teslim etmem gerektiğini; aksi takdirde kendi yönlendirecekleri bir psikiyatri uzmanı ile en erken 3–4 gün sonra çevrim içi görüşme yapılabileceğini belirtti. Ardından vücut muayenesini tamamladı, aşıları yaptı ve başka hiçbir soru sormadan görüşmemiz sona erdi.
Muayene sonrasında görevli personel, istenen raporun formatına dair örnek bir çıktı verdi ve sağlık raporunun ertesi gün teslim edilebilmesi için bu raporu aynı gün saat 17.00’ye kadar ulaştırmamız gerektiğini hatırlattı. Daha sonra iki kişi için 880 USD ödememizi yaparak Unganlar’dan ayrıldık.
Daha önce forumda böyle bir durumla karşılaşan kimseye rastlamadığımız için oldukça endişelendik. Hızlıca doktorumuza ulaşmaya çalıştık. Israrlı aramalarımız sonucu saat 14.00 civarında İzmir’deki özel bir hastanede görev yapan doktorumuza ulaştık. Saat 15.00 civarında rapor e-posta ile elimize ulaştı.
Unganlar’dan çıkarken verilen bilgi kağıdındaki e-posta adresine hemen raporu gönderdik. Ardından raporun kabul edilip edilmeyeceğini öğrenmek için yeniden Unganlar’a gittik. Ancak e-postamız ulaşmamıştı; başka bir adrese iletmemizi istediler. Doktor Bey başka bir hastayla ilgilendiği için yaklaşık yarım saat bekledik. Gün sonuna yaklaştığımız için oldukça gergindik. Bu sırada görevli hanımefendiye endişemizi dile getirdim. Konsolosluğa gönderilecek dosyada bu raporun bulunmaması halinde, mülakat sırasında konsolosluk görevlilerinin ikna olmaması durumunda beni kendi anlaşmalı psikiyatri uzmanlarına yönlendirebileceklerini, bunun bir yıl süren bir takip süreci gerektirebileceğini ve bu süreçte dosyanın geçerlilik tarihinin dolabileceğini söyledi. Bu tür bir riskin ortadan kaldırılması için mülakat öncesinde sorunu çözmek istediklerini belirtti.
Doktor Bey geldiğinde raporu inceledi ve uygun buldu. Ertesi gün 16.00–17.00 saatleri arasında raporlarımızı elden teslim alabileceğimizi söylediler. Büyük bir rahatlama ile Unganlar’dan ayrıldık.
Ertesi gün saat 09.30 civarında otomatik bir e-posta aldım. İçinde yapılan aşılar ve kayıt bilgilerinin yer aldığı iki ayrı PDF belgesi vardı. E-postada şu ifade yer alıyordu:
“Dosyanız elektronik olarak gönderildiğinden başka herhangi bir belge veya CD almayacaksınız. Ofisimize tekrar gelmenize gerek yoktur. Dosyanızın durumunu ABD Büyükelçiliği’nden takip edebilirsiniz.”Belgeleri incelerken “Applicant Visa Details” başlığı altındaki “Applicant Category” kısmında “Immigrant Visa (excludes diversity)” ifadesini gördüm. Bu ibareyi görünce panikledim; ya randevu alınırken vize türünü yanlış seçtiğimi ya da Unganlar'da sisteme giriş yapılırken yanlış bir giriş yapıldığını düşündüm. Hemen Unganlar’a gidip durumu anlattık. Görevli hanımefendi, DV2026 dönemi ile birlikte konsolosluğun hem dijital hem de basılı sağlık raporu istediğini, söz konusu ifadenin bu durumla ilgili olduğunu, endişelenmemize gerek olmadığını ve raporları teslim almak için 16.00–17.00 arasında gelmemiz gerektiğini açıkladı.
Civar bölgede vakit geçirip saat 16.15’te raporlarımızı teslim aldık. Şimdi mülakat için beklemedeyiz.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bizim için stresli geçen bu sürecin tüm detaylarını paylaşmak istedim

-
@onur12 merhaba bu konuda kesin bir şey diyemiyorum o yüzden eklemedim aslında. Çünkü mülakatımızı biz çok geç öğrendik. Bu yüzden her şey ekstra maliyet oldu bize.
2 kişi için;
Uçak bileti ( İstanbul - Hong Kong ) : 252.000 TL
Otel: 110.000 TL
Sağlık muayenesi(ek aşı yapılmamış fiyat): 9.200 HKD / 50.600 TL
Vize ücreti : 660 Dolar / 27.500 TL
Yemek vs diğer masraflar: 50.000 TL
TOPLAM: 490.000 TLBaşta dediğim gibi bizim her şey son dakika olması ve sağlık problemi nedeniyle aktarmalı uçuş alamamız artışın büyük etkeni. Bu yüzden bizim harcamamız baz alınabilecek doğru rakam değil.
-
@cncncnr teşekkür ederim
-
Hong kong mükalat deneyimi
Arkadaşlar mehaba bu bir hong kong mülakat deneyimidir. Yazıma başlamadan önce bu forumda bütün bildiklerini, deneyimlerini samimi bir şekilde esirgemeden paylaşan herkeze ve bu kadar insanın bir araya gelmesini sağlayan, bilgisi ve tecrübesiyle katkı sağlayan yeşilkart forum kurucularına teşekkür ederim.
Çekiliş sonucunu öğrendikten sonra internette ne yapmam gerektiğini araştırmaya başladım. Birkaç youtube kanalında yeşilkart forumdan bahsedilmişti. Vakit kaybetmeden foruma üye oldum. Ds-260 formunu hazırlamaya başladım, acele edip yanlış bilgiler yazmak istemiyordum Formu 30 mayısta sisteme yükledim. Sonra elimden geldiğince bol bol araştırmaya devam ettim. Araştırma sürecinde dosya taşıma diye bir prosüdürün olduğunu öğrendim. Okumaya başladım dosya taşıma nedir ? neden taşımalı ? nereye taşımalı? türkiye de neden olmuyor? . Hepsinin cevabını mülakat deneyimlerini okuyarak anladım ve yaklaşık 45 gün sonra dosyamı taşıdım.
Dosyamı hong kong a taşıdım, bu arada Gürcistan oturumum vardı ama hong kong, viyana ve Bangkok deneyimlerinin daha fazla oluşu , daha fazla bilgi kaynağı, tecrübe ve yorumlardan dolayı dosyamı hong konga taşıma kararı aldım. Kcc ye attığım taşıma talebine iki gün sonra dosyanız taşınmıştır diye yanıt geldi.
İlk bültende dosyam aktif oldu. Hazırlanmaya başladım. Yaptığım en çok şey bol bol mülakat deneyimi okumak, ve yeşil kart forum sitesini takip etmek oldu. Birde ingilizcemi geliştirmeye başladım. Mülakata kadar ne öğrenirsem kardır diyip bir sürü İngilizce yeni cümle . yeni kelimeler öğrendim ve öyle oldu mülakata kendim girdim ve sorun yaşamadım.
Süreç içerisinde dosya taşıma ile ilgili gelişmeler oldu 28 ağustos kararından sonra dosyasını taşımak isteyenlerden oturum ve vatandaşlık istendi. Gürcü oturumumdan dolayı o zaman tiflise taşırım diye düşündüm ama acele etmedim, dosyamı hong konga taşımıştım bir kere ve kararımı değiştirmek istemiyordum. Yeşilkart forumda da önerilen mali yılın başlamasına kadar beklemekti. Ve nitekim önce viyana sonra hong kong ve Bangkok mülakat dağıtmaya başladı. Excel tablosundan mülakat tarihlerini takip etmeye başladım. bana gelen herhangi bir mülakat maili yoktu ama ne olur ne olmaz diyip gittim sehir hastanesinden enfeksiyon hastalıkları hastanesinden randevu alıp antikor testi yaptırdım. Sonuç on günde çıktı. Burda eklemek istediğim bazılarının sonuçları erken çıkıyor bilginiz olsun.
Antikor testinin sonuçları çıktıktan sonra 02.10.2025 te hong kongtan mülakat maili aldım. Maili alır almaz dr. Nicolsan’a mail attım ve whatsapp tan mesaj gönderdim. Bir-iki saat içinde geri dönüş yaptılar. 9 ekime randevu verdiler. Pasaport kopyası ve hong kongtan aldığım 2nl mailini dr. Nicolsana gönderdim. 2 saat sonra onay geldi.
Hemen aşılarımı tamamlamaya başladım. Yeşilkart forumdan Flight101 in profilinden aşılarla ilgili ne yapılmasını yazan yazının çıktısını aldım hastaneye gittim. Kendisine teşekkür ederim, detaylı bilgi verdiği için. Önemli bilgiler bence yanınızda bulundurunuz. Hemen eksik olan aşılarımı olmaya başladım. Antikor testinin sonucuna göre Türkiyede olduğum aşılar : hepatit b , tetanoz , influenza
Aşılardan sonra uçak biletimin ve kalacağım yerin rezervasyonunu yaptım ve 7 ekimde miat mongolian airlines ile istanbul havalimanından önce moğolistana ve sonrasında hong konga aktarmalı olarak uçtum, 1 gün sürdü. Hong konga inince pasaportu görevliye uzattım ve bana hiçbir şey sormadı küçük bir kağıt veriyorlar onu saklayın. Havalimanında hat aldım yalnız aktivasyon yapamadım aldığım yerdeki arkadaşlarda yapamadı ama sorun olmadı şehir içinde satın aldığınız hattın satış noktaları var orda aktivasyon yapabilirsiniz. Döviz az bozdurun muayene olacağınız cadde de çok miktarda döviz bürosu var orda kurlar biraz daha uygun ordan bozdurursunuz. Hat aldığınız yerde octopus kart yok ise önemli değil oralarda mutlaka bulursunuz.
Kalacağım yer hosteldi. İsmi chung kiu come Inn, yatak kiraladım ortak mutfak,banyo ama temizdi , hergün temizleniyor odalar banyolar çalışanlar güler yüzlü.Ben bir sıkıntı yaşamadım , deneyebilirsiniz. Gezginlerin uğradığı bir yer, Rezervasyonu yaptığım yer bana hong konga vardığımda hangi toplu taşıma araçlarını kullanırsam nasıl gelirim diye mail de göndermişti. Metro ile gitmeye karar verdim.
Telefon hattımı ve octopus kartımı aldıktan sonra metroya doğru gittim elimdeki hostelin bana göndermiş olduğu adres tarif kağıdını okumaya çalışırken bir görevli hanımefendi gelip bana yardımcı olmaya çalıştı. Gitmek istediğim yeri söyleyince bana kolayca tarif etti Havalimanından metroya binip central da indim. Centralde de mavi hatta aktarma yapıp causeway bay de indim. Bu arada ufak bir bilgi olsun admiralty durağı 4 hattın birleştiği yer oraya havalimanından gitmek için centralde inip aktarma yaparsanız bir durak sonrası admiralty. Kaldığım yeri kolay buldum. Ertesi gün (9 ekim) saat 11:00 de sağlık randevuma gittim.
Klinik Wing on house binasının 14. Katında. Asansörden çıktığınız gibi hemen karşınıza kayıt yapılan yer geliyor. Burda ne için geldiğinizi söyleyin yardımcı oluyorlar. Sıra numarası alıp bekliyorsunuz. biraz bekledikten sonra sıra numaramın yandığı masaya gittim. Size vermeniz gereken evrakların listesini veriyorlar. Verdiğim evraklar ; antikor test sonuçları hepsi tercümeli , e-nabızdan olduğum aşıların ekran görüntüsünü, aile hekiminden olduğum aşıların listesini gösteren imzalı kaşeli kağıt ve tercümesi , bu arada aile hekimi olduğum bir aşıyı yazmayı unutmuş e-nabızdan çıktı alamamıştık. Verdiğim e-nabız ekran görüntüsü işe yaradı, orda olduğum bütün aşılar gözüküyordu. Konsolosluğun göndermiş olduğu mülakat maili. Esc sayfasının ilk, güncellenmemiş hali. Abd deki adres ve fotoğraf, pasaport fotokopisi. Bu evrakları verdikten sonra size bir forum veriyorlar dolduyorsunuz. Kağıt işleri bittikten sonra kıyafetinizi değiştirip muayene oluyorsunuz. Klinikte olduğum tek aşı polio aşısı idi. 9 ekimde olduğum sağlık randevusunun sonucu 17 ekimde hazır oldu, 18 ekim cumartesi günü gidip sağlık raporumu aldım.
Arkadaşlar benim mülakatım önce 14 ekimden 22 ekime, sonra 22 ekimden 23 ekime ertelendi. 21 ve 22 ekimde evraklarımı bir kere daha kontrol ettim ve eksik olan fotokopileri tamamladım. 23 ekim sabahı saat 08:00 de konsolosluğun önündeydim ama giremiyorsunuz 8:25 de orda olun. Çantanız var ise karşıdaki çiçekçiye bırakabilirsiniz güncel ücreti 60 hkd. Gerekli güvenlik kontrolünden sonra içeri giriyorsunuz.
Mülakat yapılan yere çıktıktan sonra oturup beklemeye başladım. Soldan birinci bölmeye pasaportlarımı verdim ve diversity vize mülakatı için geldiğimi söyledim. Hanımefendi pasaportlarımı alıp tamam bekleyin dedi. Sonra onun yanındaki bölmeden ismim anons edildi. Burda bir ön mülakat ve evrak teslimi yaptım. Verdiğim evraklar : kimlik , formül a , vukuatlı nüfus kaydı ve ingilizce tercümesi , askerlik belgesi orjinali ve tercümesi, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi , gürcistandan aldığım polis belgeleri (ingilizce tercümeli ve apostilli) , lise diploması orjinali ve apostilli(ingilizce tercümesi) , fotoğraf , sağlık raporu , abd adres ve telefon. Evrakları alırken ara ara sorular sorabiliyor. Mesela çocuğun var mı ? hiç evlendin mi ? bir de abd adresini yazdığım kağıda kendisi doğduğum şehri ve anne kızlık soyanı yazdı ve benden teyit istedi, onayladım.
Evrak teslimi bittikten sonra konsolos onay durumunda pasaportumun onlarda kalacağını 5-7 iş günü içerisinde bana geri teslim edileceğini söyledi. 330 USD dolar ödemem için beni kasiyerin yanına gönderdi. Ödemeyi yaptıktan sonra ödeme makbuzunu evrakları teslim ettiğim yere verdim ve mülakatı beklemeye başladım.
En son bölmeden isimim anons edildi. Konsolos bana önce söylediklerimin doğru olduğuna dair yemin etmemi söyledi, sağ elimi kaldırdım ve yemin ettim ardından parmak izi verdim. sorduğu sorular ;
Hiç evlendin mi?
Hiç tutuklandın mı ?
Herhangi bir suça bulaştın mı ?
Bitirdiğin en yüksek eğitim seviyesi nedir ?
Bölümün neydi ?
Ne işle uğraşıyorsun ?
Amerikada hangi meslekte çalışmak istiyorsun ?
Yurtdışında yaşadın mı ?
Ne kadar süre yaşadın ?
Nereye gitmek istiyorsun ?
Neden ?
Orda tanıdığın var mı ?
Bu kadar, dosyayı kapattı pasaportu aldı ve sizinle iletişime geçeceğiz dedi. Teşekkür ettim ve ayrıldım. Gayet sakin ve güzel geçti mülakat. Tavsiyem rahat olun, sorulana cevap verin doğruları söyleyin vizenizi alacaksınız.
Ertesi günü 24 ekimde saat 15:00 de pasaportunuzu alabilirsiniz diye e-mail geldi. Vakit kaybetmeden hemen gidip pasaportumu teslim aldım. Bana sarı zarf verildi. bu sarı zarfı açmıyorsunuz abd ye girişte polise veriliyor. Bu zarf ile beraber size bazı önemli notlar veriyorlar okumanız lazım ne yapmanız gerektiği ile ilgili bilgiler yazıyor.
Hong kong güzel bir sehir çok kalabalık ama ben sıkılmadım. Beğendim, bana güven verdi, biraz Tiflisi anımsattı güvenlik bakımından, burda herkez işinde gücünde kimse bela istemiyor. Tabi ki dünyada hiçbir yer tam güvenli değil ama burda bir caydırıcılık var gibi insanlar suça bulaşmak istemiyor. Kurallara uyan kesim uymayandan daha fazla.
Öneriler ;
Parklarda ve sahil kenarında vakit geçirirseniz şehrin içindeki havaya maruz kalmazsınız, ulu orta ya da yürürken sigara içmeyin bir çok yerde sigara içmek yasak kül tablası olan çöp kutularının yanında içebilirsiniz, mümkünse içmeyin, bırakın. Wellcome market zincirlerini öneririm ; özellikle sıcak yemek bölümü güzel ordan paket yaptırabiliyorsunuz , balığını özellikle tavsiye ederim.
Herkeze sürecinde başarılar dilerim. Esen kalın…
Maliyetler ;
Gidiş-dönüş uçak bileti – 59,042 tl / 1432 $
Kalacak yer (hostel)19 gece – 19185,86 tl/ 457,35 $
Sağlık muayenesi 4160 hkd/ 534 $
Yeme – içme – günlük 100 hkd olarak hesaplayabilirsiniz tabi size bağlı
Vize ücreti – 330 usd -
Hk’un son mülakatlarını sizlerden okuyoruz. Bir solukta okudum. Malum Kasım’da mülakat yok. Hayırlı olsun, yeni hayatınızda şimdiden başarılar.
-
@Ekremi vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda şans sizinle olsun
-
@elbruz teşekkür ederim size de sürecinizde başarılar dilerim
-
@Ekremi vizeyi hong kongta da olsa gider alırız demiş ve almışsınız, tebrikler
yeni hayatınızda mutluluklar, dolu dolu yaşayın 🥳 -
Çözülmeyen noktalar olduğundan greencard lotosu aşamaları başlığının altında paylaşmıştım tecrübemi. Fakat doğru yerde ulaşılabilir olması adına burada paylaşmak istedim. Düzeltme olursa dosyamda iletimi güncelleyeceğim.
Hala çözülmemiş noktalar olsa da ben de Unganlardaki sağlık mülakatımdan bahsetmek istiyorum. Bizim randevumuz 9.10 ve 9.15 teydi. 9 dan önce unganlardaydık. Bizden önce iki kişi daha gelmişti. Onlardan başlayarak sırasıyla pasaportlarımızı ve aşı kartlarımızı aldılar. Bunun dışında herhangi bir belge istenmedi. Fotoğraf çekimi, imzalar vs tamamlandı . Sonrasında muayene için yine aynı sırayla içeri alındık. İçeride doktor hanım üzerinizi çıkartmanızı ve önlük giymenizi istiyor. Benim aşı kartımda tüm aşılarım yapılmıştı yaklaşık 30 senelik ama hepsi tamdı. Yine de bana 3 iğne olacak şekilde aşı yaptı. Hangi aşıları yaptığını söylemiyor ama ben yaptıktan sonra kendisine sordum. İnfluenza ve tdap yaptığını söyledi. Sonrasında klasik soruları sordu. Alkol, hastalıklar, uyuşturucu, psikolojik durum, piercing vs. Aynı zamanda da karın, sırt gibi kısımlar için elle muayene yaptı ve tansiyon ölçtü. Oldukça kısa sürüyor bu kısım. Sonrasında ilk kısım için ücret ödememiz istedindi. Biz kredi kartı ile TL olarak ödedik. Eşim için 5 aşı ve benim için 4 aşı (sonradan raporda gördüğüm üzere) için toplam 28.650 TL ödedik. Sonrasında verdikleri kağıtlar ile düzen lab a çıktık. Orada kan vermeye gittik. Ve iki kişi için 98dolar ödedik. En son olarak da göğüs filmi çekildik. O da ayrı bir katta yapılıyor ve onun için ekstra ücret istenmedi. Bu şekilde süreci tamamlamış olduk. En son çıkarken sizi 3e kadar aramazsak raporlarda bir sorun yoktur dediler. Raporları ertesi gün almayı düşünüyorduk ama 4ten önce veremeyeceklerini söyledikleri için biz de yaşadığımız şehre geri döndük. 9bucuktan sonra baya bi kalabalıklaşma oluyor. O sebeple randevudan biraz erken gitmeyi tavsiye edebilirim. Ertesi sabah ise mail yoluyla raporlar geliyor. Tüm detaylar mevcut. Burada bilgilerinizi mutlaka kontrol edin. Benimkisinde daha önceki iletilerde bahsettiğim üzere bir yanlışlık söz konusu. Bunu düzelttirmek için kendilerine çokça ulaşmaya çalıştım, bir şekilde ulaşmayı başardım ama düzelecek mi bilemiyorum. En son yaşadığımız olumsuzluk dışında genel sürecimiz hızlı ilerledi. Eşim yeni bir operasyon geçirmişti. Hala yarası bandajlı. Ama onu bile sormamışlar. Epikriz raporu da götürmüştük. Onu da incelemediler. Belki de operasyonun büyük olmamasıyla ilgilidir. Ekstra olarak ben de grip olarak gittim muayeneye hatta doktor hanıma ateşim olabileceğini biraz rahatsız olduğumu söyledim, sıkıntı olmadığını söyledi. Önerebileceğim bir başka şey de ertesi gün raporu alamayacak olsanız bile maili görüp bilgileri kontrol ettikten sonra geri dönmek. Çünkü bir sorun olduğunda unganlara ulaşmak imkansıza yakın. Yüzyüze gidip konuştuğunuzda daha hızlı çözüm sağlanabilir diye düşünüyorum. -
@Ekremi Vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar. Umarım her şey istediğiniz gibi gider.
-
Bugün Green Card sağlık taraması için Doktor Ungan’a gittik. Konum oldukça kolay; Kuğulu Park’ın karşısındaki Düzen Laboratuvarı ile aynı binada, 4. katta yer alıyor.
Randevumuz saat 10:00’daydı ama yoğunluk olmadan halledebilmek için 09:00’da gittik. Ancak randevu sırasına göre çağırdıklarını söylediler. Yine de randevu saatimizden önce 09:30'da çağrıldık.
Önce pasaportlar ve aşı kartları istendi, fotoğraf çekildik. Ardından kan tahlili (1 tüp) ve akciğer grafiği için yönlendirildik. Bu işlemler için kişi başı toplam 2000 TL ödedik (kredi kartı geçiyor).
İşlemler bittiğinde saat 10:30'du 4. Kata döndük, pasaportlarımızı geri aldılar ve 11:45’te tekrar gelmemizi söylediler.
Bu arada ben aile hekiminden 5 yıl önce olduğum tetanoz aşısına dair belge almıştım fakat eşiminkini unutmuşuz, e nabız görüntüsünü mail olarak iletebilirsiniz dediler, biz aile hekimimizden rica ettik kaşe imzalı, onu gönderdik.
11:30’da muayene yerine çıktık, fakat bu kez 2 saat bekledik. Bizden sonra gelenler bile çağrılmıştı. Bir sıkıntı çıktı mı var diye sorduğumuzda lab onaylarının geç düştüğünü söylediler.
Eşim geçmişte ehliyetini kaptırdığı için psikiyatrik bir değerlendirme yapılır diye bekliyorduk ama doktor sadece bulaşıcı hastalık ve düzenli ilaç kullanımı hakkında birkaç soru sordu. İki aşı yapıldı (tetanoz yapılmadı). Kişi başı 440 USD ödeme yaptık.
Zarflarımızı yarın teslim alacağız. Stresliydik ama stres yapacak hiçbir şey yok gerçekten. Umarım herkesin süreci de böyle sıkıntısız geçer.
️
Benzer Başlıklar
128
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k