Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
757 217 88.0k 302

  • @nsercan Düzenledim


  • @sesicesei merhaba, çok sevindik adınıza☺️ tebrikler. Bizi de bir telaş sardı deneyimlerinizi okuduktan sonra, çünkü 4 yıllık üniversite mezunuyum ve lise diplomam elimde yok. Çok özel değilse bir şey sorsam,sizin üniversitenizde 4 yıllık mıydı? Acaba yıl kaynaklı mı soruluyor lise diploması onu anlamaya çalışıyorum. Şimdiden çok teşekkürler🙏


  • @sesicesei Ne kadar güzel samimi bir deneyim paylaşımı, bende okurken neredeyse sizinle aynı duyguları yaşadım, tebrik ediyorum, çok mutlu olun, darısı başımıza :folded_hands_light_skin_tone:


  • @sesicesei tebrik ederiz. Çok güzel anlatmışsınız. Darısı bizlere


  • @sesicesei Valla ben de olsam eşiniz gibi tepki verirdim herhalde, kendisini tebrik ediyorum :)


  • @sesicesei hayırlı uğurlu olsun. Adınıza çok sevindim. Okurken kendim yaşamış gibi hissettim) Yeni kıtada başarılar diliyorum size.


  • @nsercan Cevapınız için teşekkürler, yeni hayatınızda mutluluk, şans hep yanınızda olmasını diliyorum


  • @meral çoook teşekkürlerrr 💛 Sürecinizin kolaylıkla, güzellikle tamamlanmasını diliyorum 🙏🏻


  • @Nebleux çook teşekkürler 💛 aynı şekilde sizlerin de süreçlerinin kolaylıkla tamamlanmasını diliyorum ✨


  • @mhmtkz 🤣🤣 çok teşekkür ederiz 💛


  • @Parvina-Rafikovna çoook teşekkür ederiz 💛 Darısı sizlere olsun kolaylıkla, güzellikle ve sorunsuz bir süreç dilerim 🙏🏻


  • Bu ileti silindi!

  • @fume çook teşekkür ederiz, sizlerin de kolaylıkla bu süreci tamamlamasını diliyorum 🙏🏻 talihli olan eşimin üniversite diploması 2 yıllık, nedeni bu da olabilir olmayadabilir açıkçası neden istediklerini bilmiyoruz. tüm soruları sorduktan sonra birden lise diploması isteyince şaşırdık :)


  • Bu ileti silindi!

  • Sağlık Muayenemi tamamladım. Çocukluk aşı kartımı kabul ettiler onun dışında evrak sormadılar. Sırasıyla Kan-idrar ve akciğer filmi çektiler XX ödemesini yaptıktan sonra muayeneye girmek için beklemeye başladım.
    Muayene de
    İlaç
    Alkol-Sigara ve madde sorularıyla karşılaştım ayrıca vücudumun belirli bölgelerine dokunarak testler gerçekleştirdiler. 2 aşı vurulduktan sonra ertesi gün gelmemi ve Sarı zarfı almanı rica ettiler. Ayrıca son XX ödemeyi de yaparak süreci bitirdim.

    Mülakat’a girdikten sonda mülakat deneyimimi de ekleyeceğim tüm herkese bol şans.


  • @nsercan hayırlı olsun tebrikler bu süreçte hk da iki kişi ne kadar bütçe ayırdınız ve ne kadar tuttu hong Kong deneyimi

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yasinkoç lütfen aşamalar başlığında sorun sürece/hazırlıklara dair sorularınızı. Bu başlık insanların sadece deneyimlere ve deneyimlere dair sorulara/cevaplara kolaylıkla ulaşması için var.


  • Merhabalar, sizlerle 21 Ekim’de yaşadığımız Unganlar tecrübemizi paylaşmak istiyorum.

    Eşimle randevularımız art arda 09.45 ve 09.50’deydi. Konakladığımız otelden yürüyerek gitmeyi tercih ettik; yol yaklaşık 15 dakika sürdü. Gittiğimizde 4. kata çıktık ve pasaportlarımızı görevlilere teslim ettik. Giriş işlemlerimiz yapıldıktan sonra fotoğraf çekimi için çağrıldık. Fotoğraflar çekildikten sonra pasaportlarımızla birlikte birer evrak verdiler ve bizi kan tahlili için 5. kata yönlendirdiler. Kan tahlili için toplam 95 USD ödeme yaptık. Daha sonra 4. katta verilen evrak üzerindeki ilgili kutucuğu imzaladık. Bu evrakta yanlış hatırlamıyorsam 4 kutucuk bulunuyor; her aşama tamamlandığında imza atmanız gerekiyor. İdrar tahlili yapılmadığı için o kutu boş kalıyor. Kan tahlilinden sonra bizi 3. kata, röntgen çekimine gönderdiler. Röntgen bölümü biraz kalabalıktı ancak sıra hızlı ilerledi; 5–10 dakika içinde sıramız geldi. Röntgen işlemini oldukça hızlı yapıyorlar; üzerinizi çabuk değiştirmeniz isteniyor, bu nedenle buna uygun giyinmenizi tavsiye ederim. Röntgen sonrasında ilgili kutucuğu da imzaladık ve tekrar 4. kata çıktık. Pasaportlarımızı ve imzalı evrakları teslim ettik. Görevliler kontrol ettikten sonra pasaportlarımızı geri verdiler ve yaklaşık bir saat sonra muayene için yeniden gelmemizi söylediler. Biz de bu süreyi civarda yürüyüş yaparak ve Kuğulu Park’ta oturarak geçirdik.

    Çağrıldığımız saatten yaklaşık 10–15 dakika önce muayene için tekrar Unganlar’a döndük. Bu sırada 4. kat oldukça kalabalıktı. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra önce eşimi, ardından beni muayeneye aldılar. Muayene sırasında üzerinizde yalnızca iç çamaşırlar kalacak şekilde muayene önlüğü giyip doktoru bekliyorsunuz.

    Eşimin muayenesi, forumda da sıkça okuduğumuz gibi genel vücut muayenesiyle birlikte kısa bir ön mülakat tarzı sohbet ve aşı uygulaması şeklinde geçmiş. Sohbet sırasında Doktor Mehmet Bey, eşimin kullandığı duloksetin etken maddeli antidepresan ilacı ne için ve ne zamandır kullandığını sormuş, ardından muayeneyi tamamlamış.

    Benim muayenem sırasında ise henüz vücut muayenesi veya ön mülakat tarzı bir sohbet gerçekleştirmeden, kullandığım fluoksetin HCl ve venlafaksin HCl etken maddeli antidepresan ilaçları neden ve ne zamandan beri kullandığımı, buna dair bir doktor raporumun olup olmadığını sordu. İstenen rapor, ilaç raporu değil; ilaçların hangi amaçla ve ne zaman verildiğini açıklayan bir doktor raporuydu. Ben ise okuduğum tecrübelere dayanarak böyle bir rapor götürmemiştim. Yanımda rapor olmadığını söylediğimde Doktor Mehmet Bey, ilacı yazan doktordan durumu anlatan bir raporu gün içinde teslim etmem gerektiğini; aksi takdirde kendi yönlendirecekleri bir psikiyatri uzmanı ile en erken 3–4 gün sonra çevrim içi görüşme yapılabileceğini belirtti. Ardından vücut muayenesini tamamladı, aşıları yaptı ve başka hiçbir soru sormadan görüşmemiz sona erdi.

    Muayene sonrasında görevli personel, istenen raporun formatına dair örnek bir çıktı verdi ve sağlık raporunun ertesi gün teslim edilebilmesi için bu raporu aynı gün saat 17.00’ye kadar ulaştırmamız gerektiğini hatırlattı. Daha sonra iki kişi için 880 USD ödememizi yaparak Unganlar’dan ayrıldık.

    Daha önce forumda böyle bir durumla karşılaşan kimseye rastlamadığımız için oldukça endişelendik. Hızlıca doktorumuza ulaşmaya çalıştık. Israrlı aramalarımız sonucu saat 14.00 civarında İzmir’deki özel bir hastanede görev yapan doktorumuza ulaştık. Saat 15.00 civarında rapor e-posta ile elimize ulaştı.

    Unganlar’dan çıkarken verilen bilgi kağıdındaki e-posta adresine hemen raporu gönderdik. Ardından raporun kabul edilip edilmeyeceğini öğrenmek için yeniden Unganlar’a gittik. Ancak e-postamız ulaşmamıştı; başka bir adrese iletmemizi istediler. Doktor Bey başka bir hastayla ilgilendiği için yaklaşık yarım saat bekledik. Gün sonuna yaklaştığımız için oldukça gergindik. Bu sırada görevli hanımefendiye endişemizi dile getirdim. Konsolosluğa gönderilecek dosyada bu raporun bulunmaması halinde, mülakat sırasında konsolosluk görevlilerinin ikna olmaması durumunda beni kendi anlaşmalı psikiyatri uzmanlarına yönlendirebileceklerini, bunun bir yıl süren bir takip süreci gerektirebileceğini ve bu süreçte dosyanın geçerlilik tarihinin dolabileceğini söyledi. Bu tür bir riskin ortadan kaldırılması için mülakat öncesinde sorunu çözmek istediklerini belirtti.

    Doktor Bey geldiğinde raporu inceledi ve uygun buldu. Ertesi gün 16.00–17.00 saatleri arasında raporlarımızı elden teslim alabileceğimizi söylediler. Büyük bir rahatlama ile Unganlar’dan ayrıldık.

    Ertesi gün saat 09.30 civarında otomatik bir e-posta aldım. İçinde yapılan aşılar ve kayıt bilgilerinin yer aldığı iki ayrı PDF belgesi vardı. E-postada şu ifade yer alıyordu:
    “Dosyanız elektronik olarak gönderildiğinden başka herhangi bir belge veya CD almayacaksınız. Ofisimize tekrar gelmenize gerek yoktur. Dosyanızın durumunu ABD Büyükelçiliği’nden takip edebilirsiniz.”

    Belgeleri incelerken “Applicant Visa Details” başlığı altındaki “Applicant Category” kısmında “Immigrant Visa (excludes diversity)” ifadesini gördüm. Bu ibareyi görünce panikledim; ya randevu alınırken vize türünü yanlış seçtiğimi ya da Unganlar'da sisteme giriş yapılırken yanlış bir giriş yapıldığını düşündüm. Hemen Unganlar’a gidip durumu anlattık. Görevli hanımefendi, DV2026 dönemi ile birlikte konsolosluğun hem dijital hem de basılı sağlık raporu istediğini, söz konusu ifadenin bu durumla ilgili olduğunu, endişelenmemize gerek olmadığını ve raporları teslim almak için 16.00–17.00 arasında gelmemiz gerektiğini açıkladı.

    Civar bölgede vakit geçirip saat 16.15’te raporlarımızı teslim aldık. Şimdi mülakat için beklemedeyiz. 🌼

    Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bizim için stresli geçen bu sürecin tüm detaylarını paylaşmak istedim 😅


  • @onur12 merhaba bu konuda kesin bir şey diyemiyorum o yüzden eklemedim aslında. Çünkü mülakatımızı biz çok geç öğrendik. Bu yüzden her şey ekstra maliyet oldu bize.

    2 kişi için;
    Uçak bileti ( İstanbul - Hong Kong ) : 252.000 TL
    Otel: 110.000 TL
    Sağlık muayenesi(ek aşı yapılmamış fiyat): 9.200 HKD / 50.600 TL
    Vize ücreti : 660 Dolar / 27.500 TL
    Yemek vs diğer masraflar: 50.000 TL
    TOPLAM: 490.000 TL

    Başta dediğim gibi bizim her şey son dakika olması ve sağlık problemi nedeniyle aktarmalı uçuş alamamız artışın büyük etkeni. Bu yüzden bizim harcamamız baz alınabilecek doğru rakam değil.


  • @cncncnr teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum