Herkese merhaba, Bugün UPS kargodan vize basılı pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım. Mülakatım 17 Aralıkta idi. Vize onayım ise 18 aralık olarak görünüyor. Yani DV durdurma kararından 1 gün önce vizemi aldım. Pasaportumda vize iptali veya yanlış bir bilgi yok kontrol ettim. Kargo süreci 6 iş günü sürdü. Türkiyedeki işlerimi ivedili bir şekilde hallederek Amerikaya giriş yapacağım. Bu süreçde bana destek olan başta @gucarslan olmak üzere herkeze teşekkür ederim. Sürecin devamımda öz kardeşime ve diğer talihlilere başarılar dilerim. İnşallah herkes vizesini alır.
yasinkoç tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Bugün New york Jfk den abd ye ilk girişimi yaptım. İstanbul hava limanında polis benden ısrarla yurt dışı çıkış harcını ödememi istedi bende mecbur ödedim. Green kartlı olduğumu ve ödeme zorunluluğumun olmadımı söyledim ama o kural değişti kart elinizde olmadan ödemeniz gerekli dediler. Jfk de çok sıra ve kalabalık vardı 2 saat pasaport kontrolünde bekledim. Polise unganların sağlık raporunu ve konsolosluğun verdiği sarı zarfı verdim ama sadece sarı zarfı aldı. Kaşe imza yaptı. Yanımda yemek varmı diye sordu ve adres değişikli yapmak isteyip istemediğimi sordu. Ardından sorunsuz giriş yaptım. Umarım bu yazı faydalı olur.
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Bu sabah itibari ile vizemiz onaylandı. Diyer deneyimlerden farklı olarak yaşadıklarımızı paylaşmak daha iyi olacak. Yurt dışından alınan belgelerin tarihlerine dikkat etmiyorlar ve çok dilli olduğu için kabul ettiler ayrıca tercüme ettirmedik. Bize çok soru sordular mülakatımız yaklaşık 10 dakika sürdü. Sordukları sorular şu şekildeydi; ingilizce biliyormusunuz, daha önce abd ye gittinizmi, mesleğiniz nedir, amerikada nereye gideçeksiniz, orada tanıdığınız varmı, ilk evlilik mi. Bir cevabı anlayamadı arkaya gitti türk görevli geldi tercüme etti. Vizeniz onaylandı dedi ve mülakatı bitirdi. Forumda emeği geçenlere teşekkür ederim. Umarım herkes vizesini alır.
-
Arkadaşlar mülakat öncesi evrak teslim gişesinde Eğer DS260’da adres belirtmemişseniz adres vermeyi, eğer pasaport değişikliği varsa yenisini ekletmeyi kesinlikle unutmayın. Çünki görevli sormuyor siz belirtmelisiniz. Bu sebebden AP kalan kişiler olmuş.
-
@gucarslan 2 gün önce ustraveldocs sitesine üye oldum ve bakmakla yükümlü olduğum kişileri ekledim, posta seçimini yaptım. 1 gün sonra başvurum yanlış bilgi girişi nedeniyle ret oldu. Tekrar doğru bir başvuru yaptım. Şuan sitede talep açık olarak görünüyor. Teyit için ustraveldocs müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. Sistemde kaydımı, posta seçimi ve eşimin bilgilerini gördüler sorun yok dediler. Ama randevu tarihlerini göremediklerini söylediler. Kcc, noreply veya ankara nereden mail aldıysanız onu referans almanız yeterli burada görünmesine gerek yok dedi. Barkodlu ekranın gelmemesinin sistemsel olduğunu söyledi. Ustraveldocs sitesinde başvurumun açık olarak kalacağını ve buna dair bir mail almayacağımı söyledi.
-
@Peyk74 Aynen öyle, sadece bu durumla karşılaşabilecek arkadaşlara fikir vermek açısından yazdım.
-
@aysegul Teşekkür ederim, sürecin devamında amerikaya giriş hakkında da bilgi vericem.
-
@orhan-müjde Ustraveldocs sayfasında profil ayarlarınıza girin ve dil seçeneğini ingilizce olarak ayarlayın daha sonra tekrar siteye giriş çıkış yapın ve barkodlu çıktı bu sefer çıkacaktır.
-
29 ocak günü Amerikaya ilk giriş yaptım. SSN 11 gün sonra geldi, green kart ise tam 1 ay sonra geldi. Eşimin SSN ise henüz gelmedi. SSN ofisine giderek bilgi alacağım.
-
@uck Ustraveldocs kaydı yapın, eğer evliyseniz bakmakla yükümlü kişi ekle diyerek eşinizi ekleyebilirsiniz. Ama öncelik sizin yapmanızda. Mülakatta sizinkini mutlaka sorarlar.
yasinkoç tarafından gönderilen son iletiler
-
@toga51 Almanyada doğduysanız almanyadan doğum belgesi almak zorundasınız(Geburtsurkunde) Mülakat için size evrak listesi maili attıklarında orada da yazacak zaten. Almanyaya gidip alma durumunuz varsa şimdiden gidip almaya bakın. Eğer gidemiyecekseniz forumda online olarak nasıl alabileceğinizle alakalı bilgiler var.
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@aysegul Çok haklısınız, forumu günlük gibi kullanan arkadaşlar var. Daha current bile olmadan her başlığa yazı yazan arkadaşlar var.
-
@bahadir90s Birkaç gün sonra yeni bülten açıklanacak. İlerleme olabilir karar vermek için bülteni beklemeniz iyi olabilir.
-
@ceycey12345 ESC greenkart kazandığınızı görebildiğiniz statü ekranı. Eğer mülakat için almak istiyorsanız buna gerek yok istemiyorlar.
-
Excel listesinde mülakat yerini değiştirmesine rağmen yenisini eklemeyen arkadaşlar var. Lütfen güncelleyelim mülakat bekleyenleri yanıltabilir.
-
@ceyceycey Öncelikle tebrikler, bu ön bilgilendirme mail’i, bir kaç gün içinde size bir mail daha gelecek o maildeki link üzerinden devam ederek mülakat tarihinizi saatini öğreneceksiniz. Eşiniz için mail mülakata yakın elinize gönderilecek.
-
@yceylan Tarayıcınızı değiştirin, profil ayarlar bölümünden sayfa dilini ingilizce yapın. Eğer bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri UİD numarasıyla ekleyemezseniz bile kişi ekle diyerek deneyin.
-
@yceylan Merhaba, öncelikle mülakat tarihinizi imzanızda belirtin. Belgeler ise 2026 Dv aşamaları başlığında mevcut. Ayrıca mülakattan önce belgelerle alakalı 2 mail geliyor zaten.
-
RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@levent07 Normalde en geç 90 günde ulaşması gerekiyor. SSN Ofisine gidip sorsanı bile kart eğer basılmadıysa numarayı veremiyorlar. Basıldıysa bile bekleyin posta uzayabiliyor diyorlar. Daha dün yaşadım bu olayı.
-
@tumra Bazen sıralamada atlama olur ama 14k den 19k e atlayacağını zannetmiyorum. Muhtemelen mülakat yeri farklı olabilir.