• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Parvina Rafikovna
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 25
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Parvina Rafikovna

@Parvina Rafikovna

62
    İtibar
    198
    Profil Görüntülemeleri
    25
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 33

Parvina Rafikovna Takip etme Takip Et

Parvina Rafikovna tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Özbekistan vatandaşıyım. Tam 18 yıl boyunca Green Card çekilişine katıldım ama sonuç hep hüsran oldu. Daha önce hiç başvurmamış olan erkek arkadaşım için başvurdum. Nisan 2025’te, yani DV-2026 sonuçları henüz açıklanmadan evlendik. Eşim T.C. vatandaşıdır. 1 ay sonra sonuçlar açıklandığında, eşim ilk denemesinde kazandığını öğrendik. Hayalim sonunda gerçek olduğu için çocuklar gibi sevinmiştim. Ama meğer sevinmek için çok erkenmiş... O günden beri okuduğum haberler beni hayal kırıklığına uğratıyor. Dalga geçiyorlar resmen. 😔 Umarım her şey yoluna girer. Hayırlısı olsun diyoruz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@winter-is-coming valla bende aynı fikirdeyim. Evet biraz maliyetli olabilir Bangkok. Ama bizlerden oturum istemezler ise, giderim orada mülakata girerim. En azından tatil yapmış, yeni bir ülke görmüş olurum😄

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

Bizim mülakat tarihimiz 29 Nisan

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

29 Nisan Ankara Mülakat Deneyimimiz

Merhaba arkadaşlar. DV2026 Ankara sürecimizi ve mülakat detaylarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle bizlere hiçbir karşılık beklemeden rehberlik eden forum adminlerine ve yardımcı olan tüm kullanıcı arkadaşlara gönülden teşekkür ederim. Biraz uzun bir yazı olacak ama yaşadığımız bu heyecanı tüm detaylarıyla sizinle paylaşmak istedim.
      Asıl talihli eşim, kendisi T.C. vatandaşı. Ben ise Özbekistan vatandaşı olarak tam 18 yıldır aralıksız Green Card başvurusu yapıyordum ve her yıl "Has not been selected" yazısını görmeye alışmıştım. Türkiye’ye okumaya geldiğimde eşimle tanıştım ve ona bu süreçten bahsettim. Kendisi daha önce hiç başvurmamıştı. DV2026 başvuruların kapanmasına bir hafta kala ikimizin formunu da doldurdum. Bu süreçte eşimin ilk evliliğinden olan kızını da başvurumuza dahil ettik.
      Nisan ayında evlendik, Mayıs ayında sonuçlar açıklandığında ise yoğunluktan kontrol etmeyi unutmuşum. Sosyal medyada haberleri görünce eşimin telefonundaki Confirmation Number’leri kontrol ettim. Kendi sonucum yine olumsuzdu ama eşimin bilgilerini girdiğimde karşıma o meşhur ekran çıktı! O anki kalp çarpıntımı anlatamam; eşim başta inanmadı, ekran görüntüsünü atınca ikimiz de büyük bir şok ve mutluluk yaşadık. İlk başvurusunda kazanmıştı.
      Sürece dair hiçbir bilgim yoktu, araştırmalarım sonucu YouTube daki "Aksaçlar Ailesi" kanalına ve ardından bu değerli forumla tanıştım. Case Number’ımız 118xx civarındaydı. Ankara’nın önceki yıl 8 binlerde kalmasını dikkate alarak dosyamızı Haziran ayında Bangkok’a transfer ettik. Ancak ardından gelen "pause" kararı, 75 ülkeye getirilen kısıtlamalar ve kendi ülkem Özbekistan’ın da bu listeye girmesiyle işler zorlaştı.
      Tayland’a gidip vize alamadan dönmeyi cazip bulmadık ve hayatımızı akışına bırakmaya karar verip dosyamızı Ocak ayında Ankara’ya çektik. Bülten açıklandığında current olduk. Bu sırada ben de Özbekistan’a giderek pasaportumu yeniledim ve eşimin soyadını aldım.
      Sağlık Muayenesi ve Mülakat Günü
      Mülakat tarihimiz belli olunca Ankara ile iletişime geçip soyadımı değiştirdiğim için gerekli düzeltmeleri yaptık. Ayşegül Hanım’ın paylaştığı yol haritasına göre USTravelDocs kaydını ve ardından sağlık randevularımızı oluşturduk.
      Sağlık muayenesi için Unganlar’a sadece pasaportlarımızla gittik. Ödemelerimizi o günkü kur üzerinden 2 yetişkin ve 11 yaşındaki çocuk için toplam 54.000 TL olarak kredi kartıyla yaptık. Muayene sırasında hekim ameliyat izlerimi görünce hangi aneliyat olduğumu sordu, epikrizlerim vardı ama bakmadı, kısa bilgi vermem yeterli oldu. Antikor testi sonuçlarımız vardı eşimle, onlara bakmadı, aşı kartınız varsa kabul ederiz dedi.
      • Benim ve eşimin aşı kartı olmadığı için her ikimize de 3’er adet aşı yapıldı, röntgen çekildi ve kan tahlillerimiz alındı.
      • Kızımızın aşı kartı yanımızdaydı, eksik olan 2 aşı varmış onlar vuruldu; kan tahlili ve film çekilmedi.
      13 Nisan’da gerçekleşen muayenemizin ardından, 29 Nisan’daki mülakatımızdan bir gün önce Ankara’ya gidip kapalı zarflarımızı teslim aldık.
      Mülakat Günü
      29 Nisan sabahı saat 09:00’daki mülakatımız için 08:15 içeri alındık. Kişi başı 330 USD olan vize ücretini ödedikten, 20 dakika evrak teslimi için bekledik. Evrakları teslim ettikten sonra 20 dakika mülakat için bekledik. Sıramız geldiğinde sağ elimizi kaldırıp yemin ettik ve parmak izi alındı. Bizden istenen belgeler şunlardı:
      Asıl Talihli (Eşim) İçin:
      • Pasaport
      • 2 adet fotoğraf
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      • Arşivli adli sicil kaydı
      • Askerlik durum belgesi
      • Aile Cüzdanı
      • İkinci evliliği olduğu için ilk evliliğine ait boşanma mahkeme kararı
      • Finansal kanıt olarak benim ve eşimin adıma kayıtlı olan Enpara hesabımızdan online aldığımız varlık belgesi (2 gün önce alındı)
      • Unganlardan aldığımız kapalı zarf
      Benden istenilen evraklar:
      • Pasaport
      • 2 adet fotoğraf
      • Doğum Belgesi: Özbekistan vatandaşı olduğum için eski tip (kaşeli) doğum belgem vardı. Ben ne olur ne olmaz diyerek bu belgeyi apostil yaptırıp İngilizceye Özbekistan’da yeminli tercüme ettirmiştim. (Not: Sadece kaşeli/eski tip belgelerimi apostil yaptırdım, karekodlu olanları ise sadece tercüme ettirmiştim, sorun olmadı)
      • Aile Cüzdanı
      • Önceki evliliğime dair boşanma belgesi
      • Arşivli adli sicil kaydı (Türkiye ve Özbekistan’dan aldım)
      Eşimin çocuğu için istenilen belgeler:
      • Pasaport
      • 2 adet fotoğraf
      • Eşimin e-devletinden aldığımız Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      Asıl Talihli Eşime Sorulan Sorular:
      • Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
      • Amerika’da nereye gideceksiniz, neden orası, tanıdığınız var mı?
      • Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
      • Şu anki mesleğiniz nedir?
      • Daha önce bir evlilik yapmış miydiniz? (Boşanma durumunu teyit etti).

Bana Sorulan Sorular:
      • Türkiye dışında başka bir yerde yaşadınız mı? O anki heyecanla "Hayır" dedim, aslında Özbekistan vatandaşı olduğum için bu pasaportumdan belliydi ama sanırım heyecandan aklımdan kaçtı.
      • Ne zaman Türkiye’ye geldin? 2022 yılında geldiğimi belirttim.
      • Özbekistan’da mı doğdun ve orada mı yaşadın? Orada doğup büyüdüğümü söyledim.
      • Farsça biliyor musun? Bu soru beni başta biraz endişelendirdi ancak sonra nedenini anladım. Doğum belgemde annemin milliyeti (nationality) "İranlı" olarak görünüyor. Kendisi Özbekistan doğumlu olsa da kökenleri nedeniyle belgede öyle yazıyor. Görevliye; "Tacik dilini biliyorum, Farsçaya çok yakın ve benzer bir dildir" diye cevap verdim.
      • Daha önce evlenmiş miydin?
      • T.C. vatandaşı olmayı düşünüyor musun? "Evet, iki yıl sonra başvuracağım" dedim.
      Mülakatın sonunda görevli, dosyalarımızda herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Ancak mevcut "pause" durumu ve ek olarak 75 ülkeye getirilen ek kısıtlamalar, Özbekistan’ın bu listede olması nedeniyle vizelerimizi basamayacaklarını söyledi ve 221g verdi. 30 Eylül’e kadar bu kısıtlamalar kalkarsa vizelerinizi basacağız dedi.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

Arkadaşlar bize 2NL geldi, ceac sitesinde at Ankara diye gözüküyor, ama kazandığımızı öğrendiğimiz site henüz güncellenmemiş.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna
    • RE: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

@alidemir27 benim imzama ne dersiniz acaba? 😁

Gündem içinde yayımlandı
      Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@Eyupp current olduktan sonra bildiğim kadarıyla KCC artık dosya taşıma işlemini yapmıyor. Ankara ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Karar sizin, ama geçmişte yaşanan deneyimleri araştırmanızı tavsiye ederim. Ankara böyle şeylere pek sıcak bakmıyor diye biliyorum.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@sesicesei hayırlı uğurlu olsun. Adınıza çok sevindim. Okurken kendim yaşamış gibi hissettim) Yeni kıtada başarılar diliyorum size.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@koci adınıza çok üzüldüm. Umarım mali yıl bitmeden bir gelişme olur ve vizenize kavuşursunuz inşallah.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@Buse-Demir-0 Hayırlı mülakat diliyorum 🙏 Güzel haberler bekleriz sizden

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

Parvina Rafikovna tarafından gönderilen son iletiler

29 Nisan Ankara Mülakat Deneyimimiz

Merhaba arkadaşlar. DV2026 Ankara sürecimizi ve mülakat detaylarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle bizlere hiçbir karşılık beklemeden rehberlik eden forum adminlerine ve yardımcı olan tüm kullanıcı arkadaşlara gönülden teşekkür ederim. Biraz uzun bir yazı olacak ama yaşadığımız bu heyecanı tüm detaylarıyla sizinle paylaşmak istedim.
      Asıl talihli eşim, kendisi T.C. vatandaşı. Ben ise Özbekistan vatandaşı olarak tam 18 yıldır aralıksız Green Card başvurusu yapıyordum ve her yıl "Has not been selected" yazısını görmeye alışmıştım. Türkiye’ye okumaya geldiğimde eşimle tanıştım ve ona bu süreçten bahsettim. Kendisi daha önce hiç başvurmamıştı. DV2026 başvuruların kapanmasına bir hafta kala ikimizin formunu da doldurdum. Bu süreçte eşimin ilk evliliğinden olan kızını da başvurumuza dahil ettik.
      Nisan ayında evlendik, Mayıs ayında sonuçlar açıklandığında ise yoğunluktan kontrol etmeyi unutmuşum. Sosyal medyada haberleri görünce eşimin telefonundaki Confirmation Number’leri kontrol ettim. Kendi sonucum yine olumsuzdu ama eşimin bilgilerini girdiğimde karşıma o meşhur ekran çıktı! O anki kalp çarpıntımı anlatamam; eşim başta inanmadı, ekran görüntüsünü atınca ikimiz de büyük bir şok ve mutluluk yaşadık. İlk başvurusunda kazanmıştı.
      Sürece dair hiçbir bilgim yoktu, araştırmalarım sonucu YouTube daki "Aksaçlar Ailesi" kanalına ve ardından bu değerli forumla tanıştım. Case Number’ımız 118xx civarındaydı. Ankara’nın önceki yıl 8 binlerde kalmasını dikkate alarak dosyamızı Haziran ayında Bangkok’a transfer ettik. Ancak ardından gelen "pause" kararı, 75 ülkeye getirilen kısıtlamalar ve kendi ülkem Özbekistan’ın da bu listeye girmesiyle işler zorlaştı.
      Tayland’a gidip vize alamadan dönmeyi cazip bulmadık ve hayatımızı akışına bırakmaya karar verip dosyamızı Ocak ayında Ankara’ya çektik. Bülten açıklandığında current olduk. Bu sırada ben de Özbekistan’a giderek pasaportumu yeniledim ve eşimin soyadını aldım.
      Sağlık Muayenesi ve Mülakat Günü
      Mülakat tarihimiz belli olunca Ankara ile iletişime geçip soyadımı değiştirdiğim için gerekli düzeltmeleri yaptık. Ayşegül Hanım’ın paylaştığı yol haritasına göre USTravelDocs kaydını ve ardından sağlık randevularımızı oluşturduk.
      Sağlık muayenesi için Unganlar’a sadece pasaportlarımızla gittik. Ödemelerimizi o günkü kur üzerinden 2 yetişkin ve 11 yaşındaki çocuk için toplam 54.000 TL olarak kredi kartıyla yaptık. Muayene sırasında hekim ameliyat izlerimi görünce hangi aneliyat olduğumu sordu, epikrizlerim vardı ama bakmadı, kısa bilgi vermem yeterli oldu. Antikor testi sonuçlarımız vardı eşimle, onlara bakmadı, aşı kartınız varsa kabul ederiz dedi.
      • Benim ve eşimin aşı kartı olmadığı için her ikimize de 3’er adet aşı yapıldı, röntgen çekildi ve kan tahlillerimiz alındı.
      • Kızımızın aşı kartı yanımızdaydı, eksik olan 2 aşı varmış onlar vuruldu; kan tahlili ve film çekilmedi.
      13 Nisan’da gerçekleşen muayenemizin ardından, 29 Nisan’daki mülakatımızdan bir gün önce Ankara’ya gidip kapalı zarflarımızı teslim aldık.
      Mülakat Günü
      29 Nisan sabahı saat 09:00’daki mülakatımız için 08:15 içeri alındık. Kişi başı 330 USD olan vize ücretini ödedikten, 20 dakika evrak teslimi için bekledik. Evrakları teslim ettikten sonra 20 dakika mülakat için bekledik. Sıramız geldiğinde sağ elimizi kaldırıp yemin ettik ve parmak izi alındı. Bizden istenen belgeler şunlardı:
      Asıl Talihli (Eşim) İçin:
      • Pasaport
      • 2 adet fotoğraf
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      • Arşivli adli sicil kaydı
      • Askerlik durum belgesi
      • Aile Cüzdanı
      • İkinci evliliği olduğu için ilk evliliğine ait boşanma mahkeme kararı
      • Finansal kanıt olarak benim ve eşimin adıma kayıtlı olan Enpara hesabımızdan online aldığımız varlık belgesi (2 gün önce alındı)
      Benden istenilen evraklar:
      • Pasaport
      • 2 adet fotoğraf
      • Doğum Belgesi: Özbekistan vatandaşı olduğum için eski tip (kaşeli) doğum belgem vardı. Ben ne olur ne olmaz diyerek bu belgeyi apostil yaptırıp İngilizceye Özbekistan’da yeminli tercüme ettirmiştim. (Not: Sadece kaşeli/eski tip belgelerimi apostil yaptırdım, karekodlu olanları ise sadece tercüme ettirmiştim, sorun olmadı)
      • Aile Cüzdanı
      • Önceki evliliğime dair boşanma belgesi
      • Arşivli adli sicil kaydı (Türkiye ve Özbekistan’dan aldım)
      Eşimin çocuğu için istenilen belgeler:
      • Pasaport
      • 2 adet fotoğraf
      • Eşimin e-devletinden aldığımız Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      Asıl Talihli Eşime Sorulan Sorular:
      • Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
      • Amerika’da nereye gideceksiniz, neden orası, tanıdığınız var mı?
      • Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
      • Şu anki mesleğiniz nedir?
      • Daha önce bir evlilik yapmış miydiniz? (Boşanma durumunu teyit etti).

Bana Sorulan Sorular:
      • Türkiye dışında başka bir yerde yaşadınız mı? O anki heyecanla "Hayır" dedim, aslında Özbekistan vatandaşı olduğum için bu pasaportumdan belliydi ama sanırım heyecandan aklımdan kaçtı.
      • Ne zaman Türkiye’ye geldin? 2022 yılında geldiğimi belirttim.
      • Özbekistan’da mı doğdun ve orada mı yaşadın? Orada doğup büyüdüğümü söyledim.
      • Farsça biliyor musun? Bu soru beni başta biraz endişelendirdi ancak sonra nedenini anladım. Doğum belgemde annemin milliyeti (nationality) "İranlı" olarak görünüyor. Kendisi Özbekistan doğumlu olsa da kökenleri nedeniyle belgede öyle yazıyor. Görevliye; "Tacik dilini biliyorum, Farsçaya çok yakın ve benzer bir dildir" diye cevap verdim.
      • Daha önce evlenmiş miydin?
      • T.C. vatandaşı olmayı düşünüyor musun? "Evet, iki yıl sonra başvuracağım" dedim.
      Mülakatın sonunda görevli, dosyalarımızda herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Ancak mevcut "pause" durumu ve ek olarak 75 ülkeye getirilen ek kısıtlamalar, Özbekistan’ın bu listede olması nedeniyle vizelerimizi basamayacaklarını söyledi ve 221g verdi. 30 Eylül’e kadar bu kısıtlamalar kalkarsa vizelerinizi basacağız dedi.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@Kamile-1 Özbekistan vatandaşıyım ve bir yıl önce T.C vatandaşı ile evlendim. Mülakat esnasında görevli memur, Türk vatandaşlığına geçmeyi düşünüp düşünmediğimi sordu. Ben de yasal olarak evlilik üzerinden 3 yıl geçmesi gerektiğini için 2 yıl sonra başvuracağım dedim. Görevli bana, 'Pause' durumu ve '75 ülke yasağı' gibi kısıtlamalar nedeniyle Özbekistan pasaportu sahiplerine şu anda vize basamayacaklarını, bu sebeple vatandaşlık niyetimi sorduğunu belirtti.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

Arkadaşlar, biz de az önce mülakattan çıktık. Hepimize 221(g) verdiler. Eşime ve ilk evliliğinden olan kızına 'pause' durumundan dolayı, bana ise Özbekistan vatandaşı olduğum için (75 ülke yasağı) verdiler, hatta kağıda not olarak 'Özbekistan' yazdılar. Detayları daha sonra aktaracağım.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna
    • RE: Sayılarla DV2026

Arkadaşlar bülten açıklandı. EU 20000

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@ceycey12345 merhaba, evet doğru demişler. Polio antikoru bakılmıyor, direkt aşısı yapılıyor.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

Bizim mülakat tarihimiz 29 Nisan

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

Arkadaşlar bize 2NL geldi, ceac sitesinde at Ankara diye gözüküyor, ama kazandığımızı öğrendiğimiz site henüz güncellenmemiş.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

Özbekistan vatandaşıyım. Tam 18 yıl boyunca Green Card çekilişine katıldım ama sonuç hep hüsran oldu. Daha önce hiç başvurmamış olan erkek arkadaşım için başvurdum. Nisan 2025’te, yani DV-2026 sonuçları henüz açıklanmadan evlendik. Eşim T.C. vatandaşıdır. 1 ay sonra sonuçlar açıklandığında, eşim ilk denemesinde kazandığını öğrendik. Hayalim sonunda gerçek olduğu için çocuklar gibi sevinmiştim. Ama meğer sevinmek için çok erkenmiş... O günden beri okuduğum haberler beni hayal kırıklığına uğratıyor. Dalga geçiyorlar resmen. 😔 Umarım her şey yoluna girer. Hayırlısı olsun diyoruz.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@koci adınıza çok üzüldüm. Umarım mali yıl bitmeden bir gelişme olur ve vizenize kavuşursunuz inşallah.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna

@Erkan-0 Tebrik ederim. Çok güzel anlatmışsınız. Yolunuz açık olsun. Yeni kitada başarılar diliyorum ailenize. Benim için güzel yol haritası oldu, çünkü bizim de ikinci evliliğimiz ve ilk evlilikten eşimin çocuğu vardı.

Parvina Rafikovna
      Parvina Rafikovna