Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar merhaba, sizce gündemdeki olayların devam etmesi bizim süreçlerimizi etkiler mi? Kimsenin hevesini kırmak istemem ama bu kadar gergin geçen bir dönemde göçmen meseleleriyle ilgilenebileceklerini pek düşünemiyorum. Aksinin olabileceğini, bizim süreçlerimize etkisinin olmayacağını düşünmeyi çok istiyorum ama her geçen gün şaşırtıcı haberler çıkıyor. Pandemi döneminde de benzer bir süreç aksaması olmuş sanırım. Farklı düşünen varsa lütfen bizleri aydınlatsın. Ben kendi sürecimde "pause" açılana kadar minimum bütçeyi oluşturarak hareket etme kararı aldım. Eğer hala sağlık kontrolünü yapmadan görüşmeye devam edebiliyorsak bu şekilde sürecimi devam ettireceğim. Durdurma kararı kaldırılırsa o zaman gerekenleri yapmayı düşünüyorum. (Tabi önce numaramız current olursa...)

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85 Ankara hangi evraklarınızın çevirisi yoksa konsolosluğa almıyormuş?

• @Steam-Power 30 eylül e kadar vizeniz basılmazsa süreciniz sona erer.

Bundan sonraki süreçte sorularınıza cevap alabilmek için lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. Akabinde bu başlığın ilk iletisinden ulaşabileceğiniz excel tablosuna bilgilerinizi işleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@Steam-Power Öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

• Şuan Ortadoğu hava sahaları kapalı olduğu için rotalardaki aktarma uçuş güzergahları değişmiş. Şavaşın 1 ay sürebileceği konuşuluyor. Mülakat yerimiz Hong Kong ve 20 gün orada vakit gecirmek biraz huzursuz ediyor bizi. Sağlik mülakatı için randevu maili bekliyoruz acaba dosyamızı Ankara'ya alırlar mı istesek?

• ⭐⭐⭐⭐

@ceycey12345

https://yesilkartforum.com/forum/post/453310

Bu deneyimdeki istenen ve istenmeyen evraklara göz atmak ister misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@minebora, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Şuan Ortadoğu hava sahaları kapalı olduğu için rotalardaki aktarma uçuş güzergahları değişmiş. Şavaşın 1 ay sürebileceği konuşuluyor. Mülakat yerimiz Hong Kong ve 20 gün orada vakit gecirmek biraz huzursuz ediyor bizi. Sağlik mülakatı için randevu maili bekliyoruz acaba dosyamızı Ankara'ya alırlar mı istesek?

https://yesilkartforum.com/forum/post/530461
    https://yesilkartforum.com/forum/post/530698

• @sbsevinc merhaba hangi devlet hastanesinde yaptırdınız acaba ?

• @mertcank34 Endişelenmenizi anlıyorum ama süreçler farklı işliyor. Şuan için tamamen olumsuz birşey yok. Tek yapmamız gereken biraz daha sabır.

• @Semih-Yardımcı merhaba, Canada BC devlet hastanesi kliniğinde... web sitesi bu linkte.

• Amerika da adres işini çözemedim hiç tanıdık kimse de yok ne yapacağım yardımcı olabilir misiniz

• @joseph-universe merhaba, Ankara'dan dönüş alabildiniz mi acaba?

• Unganlar dan (16.03.2026) kendim, eşim ve kızım (6 yaş) için randevu oluşturdum. Birçok kişi farklı aşılardan ve ücretten bahsetmektedir. Aşı sürecini İstanbul da devlet hastanesinde tamamlamak mantıklı olur mu ? Hangi aşıları yaptırmamız gerekir ?

• @aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85 Ankara hangi evraklarınızın çevirisi yoksa konsolosluğa almıyormuş?

Ayşegül hanım biraz şakayla karışık söyledim sağlık raporu olmayanları almamışlarya bu sene ona şeyettim biraz... 🙂

Bu arada Askerlik belgesi ve çok eski ameliyat kayıtlarım var onu çeviriye vereceğim, barkodlu olduğu için karar veremediğim de Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği çevirisi var, öneriniz varsa dinliyorum teşekkürler.

• DV’yi kazandığımız günden beri yaşadıklarımız gerçekten insanın hevesini yavaş yavaş tüketti.
    Dosya taşıma sürecinde oturum şartı çıktı mali yılda da taşıyabiliyorduk normalde current olmadan, mali yıl başladı derken AP süreçleriyle tanıştık. İnsanlar mülakata girip vizenin basılmayabileceğini o an öğrendi. Buna rağmen hepimiz “masrafları yapalım, sonunu kimse bilmiyor” noktasına geldik. Şimdi de üstüne dünya gündemi iyice karıştı, savaş aldı başını gitti ve bu da yine bizim döneme denk geldi maşallah. Açıkçası insan ister istemez “bu karmaşada AP sürecini tamamen genişletirler mi, daha da zorlaştırırlar mı ya da bu kadar olay içinde akıllarına biz mi geleceğiz” diye düşünmeden edemiyor.
    Bende artık eskisi gibi bir heyecan kalmadı. Foruma girip bir şey okuma isteği bile azaldı. Genel havada da aynı yorgunluğu hissediyorum; umutlu, heyecanlı mesajlar neredeyse yok. Umarım yanılırım ap süreci akıllarına gelir ama şu an hissettirdiği duygu bu.

• @kemal85 Mülakatınız Ankara'da ise Türkçe olan belgelerinizi çevirtmenize gerek yok, Türkçe verebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85 Mülakatınız Ankara'da ise hiç bir belge çevirtmenize gerek yok, Türkçe verebilirsiniz.

buradaki "hiçbir" ifadesi hatalara sebebiyet vereceği için düzeltmek istiyorum.
    türkçe ya da ingilizce olmayan bütün evrakların yeminli tercümesini yaptırmalısınız.
    yurtdışından alacağınız sicil kayıtları vb. gibi.

• @tumra, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

DV’yi kazandığımız günden beri yaşadıklarımız gerçekten insanın hevesini yavaş yavaş tüketti.
    Dosya taşıma sürecinde oturum şartı çıktı mali yılda da taşıyabiliyorduk normalde current olmadan, mali yıl başladı derken AP süreçleriyle tanıştık. İnsanlar mülakata girip vizenin basılmayabileceğini o an öğrendi. Buna rağmen hepimiz “masrafları yapalım, sonunu kimse bilmiyor” noktasına geldik. Şimdi de üstüne dünya gündemi iyice karıştı, savaş aldı başını gitti ve bu da yine bizim döneme denk geldi maşallah. Açıkçası insan ister istemez “bu karmaşada AP sürecini tamamen genişletirler mi, daha da zorlaştırırlar mı ya da bu kadar olay içinde akıllarına biz mi geleceğiz” diye düşünmeden edemiyor.
    Bende artık eskisi gibi bir heyecan kalmadı. Foruma girip bir şey okuma isteği bile azaldı. Genel havada da aynı yorgunluğu hissediyorum; umutlu, heyecanlı mesajlar neredeyse yok. Umarım yanılırım ap süreci akıllarına gelir ama şu an hissettirdiği duygu bu.

Kısmen de olsa haklılık payınız var ama ben görüşme numaralarının 11.000 den 20.000 e fırlamasından sonra ve insanlara randevuları verilmeye başlanınca tekrar umutlandım, inşallah boşuna umutlanmamışımdır.

• @elbruz

(Excel tablosunu açamadım ama evde tekrar deneyeceğim)
    (İmza oldu sanırım bu cevabı aynı zamanda denemek için yazıyorum)

30 Eylül normal şartlarda son tarih. Ama bize bu sarı pause kağıtlarını vermelerinin sürece de bir yansıması olmalı. Bu cevabı başka bir bilgiye istinaden mi verdiniz yoksa bir yerde yazıyor mu?

Eğer bu her koşulda Eylül ayına kadar vize alamayanların hakkını yakacaksa Temmuz sonrası dönem, yapılan harcamalar ve olunan aşılar için insanların iki kere düşünmesi gerek. Son haftaki olaylardan da sonra süreç Hastane Raporları ve elde kalan sarı bir pause kağıdıyla tamamlanabilir 😞

• @Peyk74 Umarım düşündüğünüz gibi olur ancak bir başka tarafı bu süreci hukuki olarak son ana kadar ertelemek istiyorlarsa zaten artırmak zorundalardı ve ülkesine almıycak birinden yinede 330$ almak belkide cazip gelmiştir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |