Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 520.2k 770

  • Şuan Ortadoğu hava sahaları kapalı olduğu için rotalardaki aktarma uçuş güzergahları değişmiş. Şavaşın 1 ay sürebileceği konuşuluyor. Mülakat yerimiz Hong Kong ve 20 gün orada vakit gecirmek biraz huzursuz ediyor bizi. Sağlik mülakatı için randevu maili bekliyoruz acaba dosyamızı Ankara'ya alırlar mı istesek?


  • @ceycey12345

    https://yesilkartforum.com/forum/post/453310

    Bu deneyimdeki istenen ve istenmeyen evraklara göz atmak ister misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @minebora, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Şuan Ortadoğu hava sahaları kapalı olduğu için rotalardaki aktarma uçuş güzergahları değişmiş. Şavaşın 1 ay sürebileceği konuşuluyor. Mülakat yerimiz Hong Kong ve 20 gün orada vakit gecirmek biraz huzursuz ediyor bizi. Sağlik mülakatı için randevu maili bekliyoruz acaba dosyamızı Ankara'ya alırlar mı istesek?

    https://yesilkartforum.com/forum/post/530461
    https://yesilkartforum.com/forum/post/530698


  • @sbsevinc merhaba hangi devlet hastanesinde yaptırdınız acaba ?


  • @mertcank34 Endişelenmenizi anlıyorum ama süreçler farklı işliyor. Şuan için tamamen olumsuz birşey yok. Tek yapmamız gereken biraz daha sabır.


  • @Semih-Yardımcı merhaba, Canada BC devlet hastanesi kliniğinde... web sitesi bu linkte.
    https://www.fraserhealth.ca/Service-Directory/Locations/Burnaby/burnaby-public-health-unit


  • Amerika da adres işini çözemedim hiç tanıdık kimse de yok ne yapacağım yardımcı olabilir misiniz


  • @joseph-universe merhaba, Ankara'dan dönüş alabildiniz mi acaba?


  • Unganlar dan (16.03.2026) kendim, eşim ve kızım (6 yaş) için randevu oluşturdum. Birçok kişi farklı aşılardan ve ücretten bahsetmektedir. Aşı sürecini İstanbul da devlet hastanesinde tamamlamak mantıklı olur mu ? Hangi aşıları yaptırmamız gerekir ?


  • @aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @kemal85 Ankara hangi evraklarınızın çevirisi yoksa konsolosluğa almıyormuş?

    Ayşegül hanım biraz şakayla karışık söyledim sağlık raporu olmayanları almamışlarya bu sene ona şeyettim biraz... :)

    Bu arada Askerlik belgesi ve çok eski ameliyat kayıtlarım var onu çeviriye vereceğim, barkodlu olduğu için karar veremediğim de Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği çevirisi var, öneriniz varsa dinliyorum teşekkürler.


  • DV’yi kazandığımız günden beri yaşadıklarımız gerçekten insanın hevesini yavaş yavaş tüketti.
    Dosya taşıma sürecinde oturum şartı çıktı mali yılda da taşıyabiliyorduk normalde current olmadan, mali yıl başladı derken AP süreçleriyle tanıştık. İnsanlar mülakata girip vizenin basılmayabileceğini o an öğrendi. Buna rağmen hepimiz “masrafları yapalım, sonunu kimse bilmiyor” noktasına geldik. Şimdi de üstüne dünya gündemi iyice karıştı, savaş aldı başını gitti ve bu da yine bizim döneme denk geldi maşallah. Açıkçası insan ister istemez “bu karmaşada AP sürecini tamamen genişletirler mi, daha da zorlaştırırlar mı ya da bu kadar olay içinde akıllarına biz mi geleceğiz” diye düşünmeden edemiyor.
    Bende artık eskisi gibi bir heyecan kalmadı. Foruma girip bir şey okuma isteği bile azaldı. Genel havada da aynı yorgunluğu hissediyorum; umutlu, heyecanlı mesajlar neredeyse yok. Umarım yanılırım ap süreci akıllarına gelir ama şu an hissettirdiği duygu bu.


  • @kemal85 Mülakatınız Ankara'da ise Türkçe olan belgelerinizi çevirtmenize gerek yok, Türkçe verebilirsiniz.


  • @zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @kemal85 Mülakatınız Ankara'da ise hiç bir belge çevirtmenize gerek yok, Türkçe verebilirsiniz.

    buradaki "hiçbir" ifadesi hatalara sebebiyet vereceği için düzeltmek istiyorum.
    türkçe ya da ingilizce olmayan bütün evrakların yeminli tercümesini yaptırmalısınız.
    yurtdışından alacağınız sicil kayıtları vb. gibi.


  • @tumra, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DV’yi kazandığımız günden beri yaşadıklarımız gerçekten insanın hevesini yavaş yavaş tüketti.
    Dosya taşıma sürecinde oturum şartı çıktı mali yılda da taşıyabiliyorduk normalde current olmadan, mali yıl başladı derken AP süreçleriyle tanıştık. İnsanlar mülakata girip vizenin basılmayabileceğini o an öğrendi. Buna rağmen hepimiz “masrafları yapalım, sonunu kimse bilmiyor” noktasına geldik. Şimdi de üstüne dünya gündemi iyice karıştı, savaş aldı başını gitti ve bu da yine bizim döneme denk geldi maşallah. Açıkçası insan ister istemez “bu karmaşada AP sürecini tamamen genişletirler mi, daha da zorlaştırırlar mı ya da bu kadar olay içinde akıllarına biz mi geleceğiz” diye düşünmeden edemiyor.
    Bende artık eskisi gibi bir heyecan kalmadı. Foruma girip bir şey okuma isteği bile azaldı. Genel havada da aynı yorgunluğu hissediyorum; umutlu, heyecanlı mesajlar neredeyse yok. Umarım yanılırım ap süreci akıllarına gelir ama şu an hissettirdiği duygu bu.

    Kısmen de olsa haklılık payınız var ama ben görüşme numaralarının 11.000 den 20.000 e fırlamasından sonra ve insanlara randevuları verilmeye başlanınca tekrar umutlandım, inşallah boşuna umutlanmamışımdır.


  • @elbruz

    (Excel tablosunu açamadım ama evde tekrar deneyeceğim)
    (İmza oldu sanırım bu cevabı aynı zamanda denemek için yazıyorum)

    30 Eylül normal şartlarda son tarih. Ama bize bu sarı pause kağıtlarını vermelerinin sürece de bir yansıması olmalı. Bu cevabı başka bir bilgiye istinaden mi verdiniz yoksa bir yerde yazıyor mu?

    Eğer bu her koşulda Eylül ayına kadar vize alamayanların hakkını yakacaksa Temmuz sonrası dönem, yapılan harcamalar ve olunan aşılar için insanların iki kere düşünmesi gerek. Son haftaki olaylardan da sonra süreç Hastane Raporları ve elde kalan sarı bir pause kağıdıyla tamamlanabilir :(


  • @Peyk74 Umarım düşündüğünüz gibi olur ancak bir başka tarafı bu süreci hukuki olarak son ana kadar ertelemek istiyorlarsa zaten artırmak zorundalardı ve ülkesine almıycak birinden yinede 330$ almak belkide cazip gelmiştir.


  • Sağlık raporuyla ilgili merak ettiğim bir şey var. Mülakattan önce sağlık raporunu almadık ve mülakata sağlık raporu olmadan girdik diyelim, daha sonra pause kararının kalkmasını ve vize basımı için tekrar çağrılmayı beklemeden ara bir tarihte sağlık raporumuzu alabilir miyiz? Örneğin 1 Nisan'daki randevudan 1-2 ay sonra rastgele bir tarihte sağlık raporunu alsak konsolosluğun sistemine düşer mi, yoksa bu raporu teslim etmek için tekrar çağrılmamız mı gerekir?

    Bunu, sağlık raporunu sonraya bırakma kararı verdiğimizde pause'un kaldırılması durumunda olası bir yığılmada sıra bulamama ihtimaline karşı soruyorum.

  • ⭐⭐

    @emrede Müsait vaktinizde mülakat deneyimlerini okumanız size bu süreçte çok faydası olacaktır çünkü ben talihli olmadığım halde DV2026 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları bu iki aşamayı çok aktif takip etmesem de sorduğunuz soru hakkında bir çok yazıya denk geldim

    Sorunuzun cevabına gelecek olursak masraftan kaçıp sağlık muayenesine girmeden bir çok kişinin mülakata girdiğini gördüm hatta ankarada da girmeyen var özellikle viyana girmenize gerek yok dediklerini okudum ama geçen @ATS16 bu konu başlık altında bir arkadaşımıza yazdığı bir yazı vardı onu da sizinle paylaşmak istiyorum kararınızı vermede size faydası olacaktır.

    bağlantı metni

  • T.C. Kubilay DikiciT T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti

  • @iibrahimd Doğru aslında. Mahkemede irrepairable harm argümanını bu şekilde boşa düşürmeye çalışabilirler. Diyecek ki 221g'de on binlerce insan bekliyor, istersek Eylül'de bile vizeleri veririz, zarar henüz oluşmadı. Böyle böyle oyalayarak sonuna kadar götürmeye çalışabilirler.


  • image.png

    Selamlar,
    Bu tam olarak ne anlama geliyor? Hong Kong'da mülakata gireceğiz. Bunu aratınca herhangi bir ileti çıkmadı bununla ilgili yazılı olarak?
    Mail'de bahsedilen visa portal linki açılmıyor.
    Bu Ankara yada Bangkok' için yapılan USTravel kaydı ile mi alakalı ki? (pasaport gönderimi yada teslimi ile alakalı sanırsam)
    Normalde Hong Kong istemiyor deniliyordu değil mi? Yanılıyorsam, beni düzeltir misiniz lütfen

    "usvisascheduling" yazınca USTravelDocs ile alakalı şeyler çıktı?


Benzer Başlıklar

  • 40 Oy
    12k İleti
    679k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    560k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum