• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Steam Power
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 13
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

Steam Power

@Steam Power

12
    İtibar
    54
    Profil Görüntülemeleri
    13
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Steam Power Takip etme Takip Et

Steam Power tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan

Hocam neden bilmiyorum ama gereksiz atarlı ve alaycı bir uslubunuz var.
      İnsanlarla yardım ederken bir yandanda böyle davranmak zorunda değilsiniz. Hatalı ve yalan bilgi veren yorumları da bildiğim kadarıyla siliyorlar.

Benim yazdıklarımı bir kere daha okuyun derim.
      Çünkü siz okumuş ama kelimeleri atlayarak, anlamadan yorumda bulunmuşsunuz.

Ben GTP ye sordum demedim, kendim internette okudum dedim. Özelliklede yazının içinde yapay zekadan bakmayın diye de belirttim!
      Yabacı hukuk sitelerini ve komisyon yazılarını okudum.

Dahası sizin imalarınıza benzer şeyler söyledim zaten :

Eylülden sonrakiler vize almış demedim: Revize vize uygulaması olmuş dedim ve ayrı bir paragrafta, tek başına, bu da süreç içerisinde uygulanmış dedim.
      Yani :
      "Yargıç mehta sadece 30 eylül'e kadar sadece vizesini alanların, pasaportunda basılı vizesi olanların abd'ye girişine izin verdi." demişsiniz... Dediğimi doğrular bir şekilde.

" dosya "açık" kabul EDİLEBİLİR. " dedim. Burada caps lock açık kaldığı için büyük yazmadım. Benim şahsi görüşüm ve ihtimal olduğu içindi. Aksi halde edilir, edilmelidir gibi bir ifade kullanırdım ve devam ettim:
      YİNEDE ORTADA BİR REZERV VİZE OLMASI LAZIM.
      ABD de birlerinin Eylül'e doğru halletmesi lazım dedim. Bir şans olabilmesi için...

Ayrıca yine Green kartı iki kere kazanmamız gerekiyor gibi bir durum var diyerek bağladım.

Şimdi lütfen yanlış bir bilgi verdiysem de bildirin silinsin.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Steam Power
      Steam Power

@omurk Hocam öncelikle tebrikler.
      Benden bir kaç gün evvel mülakata gireceksiniz. Bizde size benzer olmasa bile eşimle bir çok şeyi ayarlıyor ve sonra tekrar tekrar değiştirip, tekrar tekrar ayarlıyoruz.

Kendi şahsi tavsiyem. Bu forum çok yardımcı ama bir o kadar da bataklık. Okudukça aynı anda hem çok bilgi buluyor hem de karamsarlığa düşüyorsunuz. Bizim kazanan grupta maalesef süreç sebebiyle belirsizlik iki katı. Birçoğumuzda belli yaşta işini düzenini kurmuş ve çocuk faktörüne sahip insanlar. Ben kendimce bir kural koydum. Cuma-Cumartesi- Pazar asla foruma girip okumuyorum. Bir nevi detoks.

Sadece forum değil, ne ABD ne başka bir şey hiç birine bakmıyorum iyi geliyor. Sadece ailem, sabah koşuları, piknik, roman okuma bu tarz işler. İyi geliyor.

"ama ilerisi için hayat orada çok daha iyi akar çocuklar için diye düşünerek bu adımları attık." bununla ilgili söylenecek çok şey var ama bu başlığı yormayacağım. Özetle kesinlikle haklısınız öyle olacak...

Steam Power
      Steam Power

@bketcrsur Allah yardımcınız olsun. Ben en çok bu tip işlerden kurtulmak için istiyorum gitmeyi. Paranla bile hizmet alamıyorsun. VFS , İDATA gibi firmalar vize işlemlerinde çok sıkıntılılar. Süreçler ve uygulamalar belirsiz. Randevu alamıyorsun. Sadece VİP randevu var. Kavgasız çözülmüyor. Karşınızdaki muhattap sizi dinlemiyor bile ve akıl veriyor.
      İnsanın ruhunu karartan , sıkıntı stres dolu süreçler.

Sizde eksik olan evrak neydi acaba? En azından bizler ona dikkat edelim hazırlık aşamasında.
      Size de bol sabır ve şans dilerim bu süreçte 😞

Steam Power
      Steam Power

@Ekto-Oktan
      Ben bu konuda biraz kafayı kırdım. Buradaki bir tık tecrübeli kişiler Eylül son diyor. Gitti gider Eylülde hakkımız.
      İran olayları da az bir ihtimalin üstüne tuz biber oldu. Yine de bazı okumalar yaptım. ( GPT ye sordum böyle dedi değil baya baya açtım okudum)
      DV olayında arka plan ve detayları bilmek lazım. Bu yorumlar normal şartlarda geçerli olurdu. İstisna aradım ama durum pek parlak değil.

Immigration and Nationality Act - INA) Section:
      Under no circumstances can visas be issued or adjustments approved after September 30."

Yani ne olursa olsun biter diyor.
      Ancak tarihte 2 kere bu durumu aşım olmuş.
      Buna reserve visa diyorlar.

1 Pandemi de olmuş. İşlem yapılmadığı için 9 bin küsür kişi kazandıkları yılı devreden yıl vizelerini almışlar.

2 Biden (DV-2021 Davası) Burada da hukuksal bir olay olmuş ve mahkeme karar vermiş. Ancak burada kimsenin potansiyel olarak bir dav açacak buna katılacak ve buradan kazanım alacak statüde olduğunu sanmıyorum.

Reservin kararı da bir şekilde süreç içerisinde alınıyor.

Ben henüz sarı kağıdı almadım ama bu kağıtlar gerçekten "idari inceleme" veya buna benzer bir ifade yer alıyorsa dosya "açık" kabul EDİLEBİLİR. YİNEDE ORTADA BİR REZERV VİZE OLMASI LAZIM. Ben bu konuda bir başvuru oldu mu bunu bulamadım. Bir ihtimal Eylüle doğru birileri harekete geçebilir ama bu buradan değil ABD hukuk organlarınca olur.

Kısaca özetle durumumuz şu.
      Green kartı iki kere kazanmamız gerekiyor gibi bir durum var. Bircisini kazananlar olarak ücretsiz kazandık. İkinci çekilişin bedeli aile fert sayısı ve hastane aşılarına göre 50.000 TL ile 140.000 TL lik bir piyango. Sonuçlar en geç Eylülde.

Steam Power
      Steam Power

@mechtws mechtws 11 Mar 2026 04:00

"DV27 ile ilgili yeşil ışık yaktılar nisan ayı içinde"

Nisan ayına ilişkin birşey mi okudunuz? Link vs paylaşabilir misiniz?

Steam Power
      Steam Power

@mechtws
      Evet şimdi buldum linki:

Federal Register :: Request Access

Direk 2026 ekibi ile alakalı değil ama 2027 ile alakalı. Ayrıca bunun olması bu sene içinde bir umut kapısı.

Steam Power
      Steam Power

@minebora

Süreci takip edin deniyordu bu mail ile ulaşını son zamanlarda sık duymaya başladım. Hiç güven vermiyor. Vize yığılması yokken bile maillara cevap alma başarısı ortada iken. Dünya kupasına da katıldık bir yığın insan da iş yükü olarak üzerine gelecek. Hakkımızda hayırlısı.

Steam Power
      Steam Power

@Akınalp-Fidan sen sağlık raporunu da mülakat öncesi Unganlardan aldın mı? Bazıları erteletmişler.

Steam Power
      Steam Power

@tyln11 Sen mülakat öncesi UNGANLAR dan sağlık belgesi aldın mı hocam o kısmı yazmamışsın.

Steam Power
      Steam Power

Steam Power tarafından gönderilen son iletiler

@minebora

Süreci takip edin deniyordu bu mail ile ulaşını son zamanlarda sık duymaya başladım. Hiç güven vermiyor. Vize yığılması yokken bile maillara cevap alma başarısı ortada iken. Dünya kupasına da katıldık bir yığın insan da iş yükü olarak üzerine gelecek. Hakkımızda hayırlısı.

Steam Power
      Steam Power

@omurk Hocam öncelikle tebrikler.
      Benden bir kaç gün evvel mülakata gireceksiniz. Bizde size benzer olmasa bile eşimle bir çok şeyi ayarlıyor ve sonra tekrar tekrar değiştirip, tekrar tekrar ayarlıyoruz.

Kendi şahsi tavsiyem. Bu forum çok yardımcı ama bir o kadar da bataklık. Okudukça aynı anda hem çok bilgi buluyor hem de karamsarlığa düşüyorsunuz. Bizim kazanan grupta maalesef süreç sebebiyle belirsizlik iki katı. Birçoğumuzda belli yaşta işini düzenini kurmuş ve çocuk faktörüne sahip insanlar. Ben kendimce bir kural koydum. Cuma-Cumartesi- Pazar asla foruma girip okumuyorum. Bir nevi detoks.

Sadece forum değil, ne ABD ne başka bir şey hiç birine bakmıyorum iyi geliyor. Sadece ailem, sabah koşuları, piknik, roman okuma bu tarz işler. İyi geliyor.

"ama ilerisi için hayat orada çok daha iyi akar çocuklar için diye düşünerek bu adımları attık." bununla ilgili söylenecek çok şey var ama bu başlığı yormayacağım. Özetle kesinlikle haklısınız öyle olacak...

Steam Power
      Steam Power

@mechtws
      Evet şimdi buldum linki:

Federal Register :: Request Access

Direk 2026 ekibi ile alakalı değil ama 2027 ile alakalı. Ayrıca bunun olması bu sene içinde bir umut kapısı.

Steam Power
      Steam Power

@mechtws mechtws 11 Mar 2026 04:00

"DV27 ile ilgili yeşil ışık yaktılar nisan ayı içinde"

Nisan ayına ilişkin birşey mi okudunuz? Link vs paylaşabilir misiniz?

Steam Power
      Steam Power

@gucarslan

Hocam neden bilmiyorum ama gereksiz atarlı ve alaycı bir uslubunuz var.
      İnsanlarla yardım ederken bir yandanda böyle davranmak zorunda değilsiniz. Hatalı ve yalan bilgi veren yorumları da bildiğim kadarıyla siliyorlar.

Benim yazdıklarımı bir kere daha okuyun derim.
      Çünkü siz okumuş ama kelimeleri atlayarak, anlamadan yorumda bulunmuşsunuz.

Ben GTP ye sordum demedim, kendim internette okudum dedim. Özelliklede yazının içinde yapay zekadan bakmayın diye de belirttim!
      Yabacı hukuk sitelerini ve komisyon yazılarını okudum.

Dahası sizin imalarınıza benzer şeyler söyledim zaten :

Eylülden sonrakiler vize almış demedim: Revize vize uygulaması olmuş dedim ve ayrı bir paragrafta, tek başına, bu da süreç içerisinde uygulanmış dedim.
      Yani :
      "Yargıç mehta sadece 30 eylül'e kadar sadece vizesini alanların, pasaportunda basılı vizesi olanların abd'ye girişine izin verdi." demişsiniz... Dediğimi doğrular bir şekilde.

" dosya "açık" kabul EDİLEBİLİR. " dedim. Burada caps lock açık kaldığı için büyük yazmadım. Benim şahsi görüşüm ve ihtimal olduğu içindi. Aksi halde edilir, edilmelidir gibi bir ifade kullanırdım ve devam ettim:
      YİNEDE ORTADA BİR REZERV VİZE OLMASI LAZIM.
      ABD de birlerinin Eylül'e doğru halletmesi lazım dedim. Bir şans olabilmesi için...

Ayrıca yine Green kartı iki kere kazanmamız gerekiyor gibi bir durum var diyerek bağladım.

Şimdi lütfen yanlış bir bilgi verdiysem de bildirin silinsin.

Steam Power
      Steam Power

Yok canım olumsuz haber vermelik bir durum yok.
      Ben ilk yazdığımda sürecin DV yönetmeliğine hakim değildim. Baktım mülakatlarda soran vs de olmuyor. Açtım okudum.
      Bugün yaptığım yorumda da yargısal umudum olmadığını belirttim. En temel umudum sürecin tekrar başlamasıydı ama savaş da can sıkıcı oldu.

Steam Power
      Steam Power

@Ekto-Oktan
      Ben bu konuda biraz kafayı kırdım. Buradaki bir tık tecrübeli kişiler Eylül son diyor. Gitti gider Eylülde hakkımız.
      İran olayları da az bir ihtimalin üstüne tuz biber oldu. Yine de bazı okumalar yaptım. ( GPT ye sordum böyle dedi değil baya baya açtım okudum)
      DV olayında arka plan ve detayları bilmek lazım. Bu yorumlar normal şartlarda geçerli olurdu. İstisna aradım ama durum pek parlak değil.

Immigration and Nationality Act - INA) Section:
      Under no circumstances can visas be issued or adjustments approved after September 30."

Yani ne olursa olsun biter diyor.
      Ancak tarihte 2 kere bu durumu aşım olmuş.
      Buna reserve visa diyorlar.

1 Pandemi de olmuş. İşlem yapılmadığı için 9 bin küsür kişi kazandıkları yılı devreden yıl vizelerini almışlar.

2 Biden (DV-2021 Davası) Burada da hukuksal bir olay olmuş ve mahkeme karar vermiş. Ancak burada kimsenin potansiyel olarak bir dav açacak buna katılacak ve buradan kazanım alacak statüde olduğunu sanmıyorum.

Reservin kararı da bir şekilde süreç içerisinde alınıyor.

Ben henüz sarı kağıdı almadım ama bu kağıtlar gerçekten "idari inceleme" veya buna benzer bir ifade yer alıyorsa dosya "açık" kabul EDİLEBİLİR. YİNEDE ORTADA BİR REZERV VİZE OLMASI LAZIM. Ben bu konuda bir başvuru oldu mu bunu bulamadım. Bir ihtimal Eylüle doğru birileri harekete geçebilir ama bu buradan değil ABD hukuk organlarınca olur.

Kısaca özetle durumumuz şu.
      Green kartı iki kere kazanmamız gerekiyor gibi bir durum var. Bircisini kazananlar olarak ücretsiz kazandık. İkinci çekilişin bedeli aile fert sayısı ve hastane aşılarına göre 50.000 TL ile 140.000 TL lik bir piyango. Sonuçlar en geç Eylülde.

Steam Power
      Steam Power

@bketcrsur Allah yardımcınız olsun. Ben en çok bu tip işlerden kurtulmak için istiyorum gitmeyi. Paranla bile hizmet alamıyorsun. VFS , İDATA gibi firmalar vize işlemlerinde çok sıkıntılılar. Süreçler ve uygulamalar belirsiz. Randevu alamıyorsun. Sadece VİP randevu var. Kavgasız çözülmüyor. Karşınızdaki muhattap sizi dinlemiyor bile ve akıl veriyor.
      İnsanın ruhunu karartan , sıkıntı stres dolu süreçler.

Sizde eksik olan evrak neydi acaba? En azından bizler ona dikkat edelim hazırlık aşamasında.
      Size de bol sabır ve şans dilerim bu süreçte 😞

Steam Power
      Steam Power

@elbruz hocam çok detaya takılmayın dediğiniz şey baya baya önemli aslında.
      Biz Nisan grubuyuz muhtemelen bizden sonrası da olacak.
      Bu baya baya " adam söğüşleme" (Kimse içine kendimi de koyduğum bu ifadenin kusuruna bakmasın)

Çünkü bir bakış açısıyla yasakladığı 3. dünya ülkeleri bile bizden şanslı olabilir.
      Sayı belki 30.000 i bulacak.

Onlarca kişi ve aile kişi başı 100 bin ve üzerini bulan bir masraf. Bir çoğumuz aslında aşılanmış olsak da aşı kağıdı yok diye olduğumuz yığınla aşı. (Kimse lütfen bu yola baş koyduysan muhabbet yapmasın çünkü bu aynı şey değil)

Sonunda da bu 30.000 lik sayıya kusura bakmayın süre doldu demek... Bu baya baya düşülmesi gereken bir şey hele ki Nisan-Mayıs sonrası için.

Hakkımızda hayırlısı olsun + 1

Steam Power
      Steam Power

@elbruz

(Excel tablosunu açamadım ama evde tekrar deneyeceğim)
      (İmza oldu sanırım bu cevabı aynı zamanda denemek için yazıyorum)

30 Eylül normal şartlarda son tarih. Ama bize bu sarı pause kağıtlarını vermelerinin sürece de bir yansıması olmalı. Bu cevabı başka bir bilgiye istinaden mi verdiniz yoksa bir yerde yazıyor mu?

Eğer bu her koşulda Eylül ayına kadar vize alamayanların hakkını yakacaksa Temmuz sonrası dönem, yapılan harcamalar ve olunan aşılar için insanların iki kere düşünmesi gerek. Son haftaki olaylardan da sonra süreç Hastane Raporları ve elde kalan sarı bir pause kağıdıyla tamamlanabilir 😞

Steam Power
      Steam Power