Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• @okilic başvuruya başla butonuna basın ilerleyin. Ds160 formu için mi 149 dolar ödediniz ?

• @goldie Merhaba biz de ayni probleme yasiyoruz. pasaportunuz hazir teslim alabilirsiniz yaziyor. bizim de sectigimiz secenek premium location ama ne vfs in iletisim numarasindan ulasabiliyoruz ne de yolladiklari mailde premium location yonlendirmesi var. siz de bir gelisme var mi acaba. bir yol bulabildiniz mi.

• @Houstonian-Life Merhaba maalesef, dün ABD konsolosluğu ile görüştüm 2 farklı kişiyle, net bir şey diyemiyorlar. Telefonds VFS Globalin web sitesinde area kısmında ilçe veya semtimizin olmadığını neyi işaretlemem gerektiğini sordum, VFS ile görüşün diyolar. VFS Global'in ne TR maili var ne de telefon numarası.

Sistemde seçtiğim UPS şubesini arıyorum, bizim pick up hizmetimiz yok diyorlar. Zaten bence şubeye de ulaşmadı.

Son çare Ustraveldocs sitesinden problem olarak bir case oluşturdum, birkaç iş günü daha bekleyin dediler.

Anlayacağınız hiçkimse net bir şey söylemiyor, kimse hiçbir şey bilmiyor -saçmalık-.

Ankarada yaşayan birinden pasaportumu almasını rica edeceğim bunun için de kimisi diyor ki noterden vekalet vermen gerekiyor kimisi de imzalı dilekçe yeter diyor. Nasıl yapıcam bilmiyorum. Bilen biri yardımcı olsa keşke...

• Aramızda pasaportunu başkasına aldırmış olan biri varsa hangi belgeler ile aldırdığı hakkında yardımcı olabilir mi? teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• @goldie Merhaba, biz Ankara'da bir tanıdığımıza aldırdık, tanıdığımızın alabileceğine dair aile üyeleri her birimiz ayrı bir sayfaya yazı yazıp bu sayfaların üstüne kimlik fotokopilerimizi de ekledik ve imzaladık, bu şekilde tanıdığımıza teslim ettiler.
    Yazı olarak da şu şekilde yazdık:
    Yukarıdaki kimlik belgelerime ait ... UID nolu green card evraklarım ve pasaportumun TC Kimlik Numaralı ......şu kişiye teslim edilmesini rica ederim.

• @goldie Bizde bugun VFS temsilcisiyle telefonda gorustuk. Eger Premium Pick Up Location sectiyseniz herhangi birsey yapmaniza gerek yok, 3-4 is gunu icerisinde ustravel adresinden mulakattan once hangi UPS subesini sectiyseniz o subeye iletilecek ve sizi emaille bilgilendirecegiz denildi. Fakat o kadar amatorce bir sistem ki inansak mi inanmasak mi bilemedik. Bu kadar amatorce is yapan bir firma hayatimda nadir gormusumdur. Bir gelisme olursa buradan sizinle paylasacagim.

• ⭐⭐

@Houstonian-Life siz gene şanslısınız muhatap bulmuşunuz ben eski sistemdeyken vizemi almıştım ptt ile geliyordu pasaportum bulunduğum adrese 200km uzakta bir ilçeye göndermişler adresimle alakası yok mesaj geldi ..... şubesine ulaşmıştır ptt gm saatlerce uğraşarak müşteri temsilcisine ulaştım şubeye gidip alamaz mısınız diyor 200km uzakta dağıtımda diyorum şubeyi arayın dilekçe verin o zaman dediler biz birşey yapamayız diyor şubeyi arıyorum ulaşamıyorum tekrar müşteri hiz arıyorumulaşamıyorum ddiyorum bana verdiği numarayı açan yok siz arayın diyorum biz yapamayız dediler dağıtıma çıktı diye mesaj geldi o sırada şuan kuryeye teslim etmişler kurye 200km gelip bana verecek mi diyorum onada cevap yok bulunduğum ilde ptt gittim müdürleri devreye girdi o şubeninmüdürünü cepten aradı ben ilgileniyrum dedi 1 hafta sonra geldi buradaki şube yardımcı olmasa 200km gidip şubeden almanız gerekiyor dediler 🙂

• @Houstonian-Life hangi numara üzerinden görüştünüz acaba?

• @goldie 08503901950 baglanirken baya ugrastik. bastan hep hat dusmedi. dustugunde sesler cizirtili ve takilarak geldi. baya bir arama sonunda baglanabildik . saat 17den sonra gorusme yapilamiyor bilginiz olsun

• Şuan vfs global ankaradayım mahal ankaranın alt katında bulunuyor girişte isviçre vizesi yazıyor ve randevusuz çalışmıyor. Muhattap bulamadığım için direk geldim randevusuz çalışmıyoruz siz randevunuzu alın dedi baktım en yakın randevu 28 Ağustos ta. Yinede aldım ilgili arkadaşlara rica edeceğim şehir dışından geldiğimi tekrar gelmenin zor olacağını söyleyeceğim umarım alabilirim.

• @yanutsu Merhaba bu konuyu çözebildiniz mi , benimde aynı problem biri aralık 2025 biri nisan 2026 da , şuan kesinlikle randevu açılmadığı için de aralığa çekemiyorum diğerini , sizin gibi bende iptal etmek istemiyorum . hergün kontrol ediyorum siz başka bir yol bulduysanız yazar mısınız
    tsk

• @levent07 Bir gelisme var mi acaba

• @Houstonian-Life
    Merhaba
    Randevu tarih ve saati sormadılar sıra bana gelince aldığım randevunun qr kodunu istediler ( ekran resmini almıştım ) verdim daha sonra pasaport u ve kapalı bir zarf getirdiler ve çıktım herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Zarfın üstünde ucsis e yatacak olan 220 dolardan bahsediyor. Daha o işlemi yapmadım.

• @Muhtaradana bu sekil ilerledigimde daha once doldurdugunuz form var, bilgileriniz eslesiyor diyor.Evet DS-160 formu doldururken hemen altinda visa fee deniyordu 149 usd odedim! Asil visa fee ucretini odedigimde bu botona herhangi bir randevu eklenir mi acaba yoksa ikinci odemeyi de bosubosuna (becerebilirsem eger) yapmis olacagim. Sizce yanlis birseyler mi yaptim? DS-160 suresi hakkinda bilginiz var mi?Tesekkurler.

• @levent07 pasaportunuzu sorunsuz alabilmenize cok sevindim. biz de 29u icin randevu olusturduk, insallah o arada premium locationa yollandi vs gibi sorun yasamayiz. sizin de ustraveldocs da ekranda konum teslim alacaginiz premium location mi gornunuyordu yoksa ankara mi

• @Houstonian-Life premium teslimat ile belirlediğim adres görünüyordu ama ücret ödemesi yapmamıştım

• @Niv, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Annem Babam ın yakında randevusu var. Annemi yeni sisteme kaydettim ama sadece bir kişi kayıtlı gibi görünüyor. Babam ile ilgili hiç bir şey göremiyorum. Onu aynı gruba nasıl kaydedebilirim?

Önceden alınmış grup randevularını yeni sisteme kaydedip yine grup olmalarını sağlamayı yapabilen var mı? randevuya çok az zamanları kaldı da, yardım edebilecek varsa çok sevinirim

• Herkese merhabalar, kızkardeşim ve eşi turist vizesine başvurdular, 2027 ye randevu bulabildik. Yeni sistemle randevuyu yeniden planlama seçeneğiyle tarihi erkene çekebilmek için sisteme yeni randevuların açıldığı özel bir saat var mı acaba? Uzun zamandır İstanbul randevularında erken boş bir tarih görünmüyor.

Bir de randevu için oluşturulan gruba(eşlerin aynı tarihte ve saatte randevusu var) aynı tarihte çocuklar eklenebilir mi? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bir diğer merak ettiğim husus ABD de greencardlı bir akrabanın olması turist vizesi almak için bir dezavantaj mıdır ? Başvuruda özellikle bu husus sorulduğu için bilgisi olan tecrübe edenler varsa yazarsa sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@u2rem ben genelde türkiye saatiyle gece 4-5 gibi ve öğlen 11-12 gibi geriye çekebildim ancak bir süredir istanbul için daha erkene randevu görmedim şu anda martın başında randevumuz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |