Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ekoko1 arama butonunu kullanarak ve geçmiş yıl mülakat deneyimlerini okuyarak, bol şans 😉

https://yesilkartforum.com/forum/post/486644

• @Alptekin-0

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun!
    Paylaştığınız bilgiler için de teşekkür ederiz, çok değerli bizim için 🙂
    Sadece şunu sormak istiyorum, mülakattan kaç gün önce muayene olmamız gerekiyor?
    Bazı yerlerde 1/2 gün yeterli diyorlar, 1 günde gereken evraklar hazırlanıyormuş. (Aşıları ve antikor testini Türkiye de yaptırmayı düşünüyorum)

• @ness öncelikle tebrik ederim, bir de sorum olacak: Diplomanız çift dilli miydi, çeviri yaptırmış mıydınız? Yoksa Türkçe diploma yanında e-devlet mezun belgesi mi teslim ettiniz?
    Viyana'nın Türkçe diploma yerine e-devlet mezun belgesini kabul ettiğini daha önce okuduğumu hatırlıyorum ama emin olamadım (bulamadım).

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A atibaba 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba çok acil bir sorum olacak, özellikle mülakata giren arkadaşlar, bu ingilizce tercümesi istenen evrakları noter onaylı mı aldınız, yoksa sadece çeviri yeterli mi? Her evrak için notere 5 bin TL vermekten gerçekten sıkıldım.

• @Eagle2015 Hocam Ankara'da gireceğiniz mülakat için neleri çevirttiniz ki? Dün bi arkadaş gelen mailde sadece evlilik belgesinin ingilizce istediklerini yazmış. Ankara türkçe belge kabul ediyor zaten

• @aliaytac41 Genel aşamalar 906. sayfada @didemkrbck hanımefendinin paylaşımı.

• @aliaytac41 Evlilik cüzdanı ve benim birde boşanma belgesi vardı, onu da ingilizce tercüme istiyorlar ama bunlara noter onayı gerekiyor mu acaba?

• @Eagle2015 Tüm belgelere mi çeviri yaptıracaksınız diye korktum bir an, yardımcı olayım dedim. Büyükelçilik sitesinde şöyle yazıyor

"Belgelerin tercümeleri: İngilizce ve/veya Türkçe dilinde olmayan her türlü belge, asıl ve onaylı İngilizce tercümesiyle birlikte teslim edilmelidir. Ancak, Türkçe olanlar (boşanma kararı haricindeki) da dahil olmak üzere tüm mahkeme belgeleri, onaylı İngilizce tercümeleriyle birlikte sunulmalıdır"

• @aliaytac41 Teşekkür ederim

• @metinbeci Çok özür dilerim, covid aşısı zorunluluğu zaten kalkmamış mıydı bu senenin başında? 2025 talihlileri hala olmak zorunda mı yoksa? Veya Nicolson kendisi mi tercih ediyor covid aşısı yapmayı? Dayanakları Hong Kong hükümetinin kuralları demişsiniz; ABD konsolosluğu covid aşısı istemiyorsa Nicolson neye dayanarak böyle bir dayatmada bulunabilir ki, anladığım gibiyse çok büyük rezalet, geçmiş olsun.

• @Eagle2015 selamlar bankadan sadece ingilizce aldık. diğer evrakları tercüm ettirmedik. bulunduğunuz ülkenin dili veya ingilizce olarak kabul ediyorlar o yüzden biz hiç bir evrağı tercüme ettirmedik bir sorun da yaşamadık.

• @Mert-A mart ayından sonra kalktı maalesef

• @Ceren_gz Mülakat tarihiniz geldikten sonra hastaneler ile iletişime geçip onlardan randevu talep edebilirsiniz. Onların verdikleri tarihler geçerli oluyor, ona göre hareket ediyorsunuz. Onlar da prosedürü bildikleri için ona göre mülakat tarihlerine göre randevu veriyorlar.

• Bangkok’a İlk Gün – Tecrübeler ve İpuçları (20-21 Haziran)
    Herkese merhaba!
    20 Haziran’da İstanbul’dan uçağa bindik ve 21 Haziran sabahı Bangkok’a indik. Seyahatimizin ilk gününü ve yaşadıklarımızı burada paylaşmak istedim, özellikle ilk kez Tayland’a gidecekler için faydalı olabilir.

🛬 Uçuş & Havalimanı Süreci
    • İstanbul Havalimanı’nda biniş öncesi dönüş bileti soruldu. İyi ki önceden almıştık, aksi takdirde baya bir açıklama yapmanız gerekebilir.
    • Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı’nda pasaport kontrolünden önce 50 USD bozdurduk. Oranın kurunun düşük olduğunu biliyordum, o yüzden sadece acil ihtiyaç kadar çevirdik.
    • Hemen ardından telefon hattı aldık (Unlimited paket – 999 baht). Havalimanındaki standlarda hızlıca işlem yapılıyor.

👮♂️ Pasaport Kontrolü
    • Eşimle ayrı sıraya girdik, ama birlikte girilebiliyormuş, bunu sonradan öğrendik.
    • Eşime sadece “kaç gün kalacaksın?” diye sorulmuş ve sorunsuz geçmiş.
    • Benim karşıma çıkan görevli ise biraz daha detaycıydı. “Kaç gün kalacaksın, dönüş biletin var mı?” gibi sorular sordu. İngilizcesi çok hızlıydı, başta anlamadım ama evrakları direkt gösterince ikna oldu.
    • Bizimle aynı uçakta olan başka bir arkadaş ise kontrol sonrası başka bir alana alınıp biraz bekletilmiş ama sorun çıkmadan o da geçmiş.

🚖 Şehir Merkezine Ulaşım
    • Kalacağımız yere Bolt ile geçtik. Sürücü “otoyolu kullanayım mı?” diye sordu. Kabul etmeyin derim; biz ettik, ekstra 75 baht ödedik.
    • Trafik Bangkok’ta yoğun ama ilk gün için aceleye gerek yok, normal yolu tercih etmek daha ekonomik.

🏠 Airbnb & İlk Akşam
    • İlk gün akşamüstü biraz dinlendikten sonra dışarı çıkıp kısa bir keşif yaptık.
    • Fransız bir restoranda yemek yedik; fiyat biraz yüksekti ama ilk gün için çok sorgulamadık.
    • Dönüşte Seven Eleven’a uğrayıp evde yiyebileceğimiz birkaç şey aldık.
    Not: Damak tadımıza uygun şeyler az. Aç kalmazsınız ama alışana kadar zorlayabilir.

🌡️ Genel İzlenim
    • Hava çok sıcak ve nemli. Ben kokulardan çok etkilenmedim ama ortamda belli belirsiz bir sıcak-nem kokusu var.
    • Ancak eşim hamile olduğu için onu biraz zorladı. O yüzden yanınızda hassas biri varsa önlem almakta fayda var (kolonya, mendil, vs.)

📅 23 Haziran’da sağlık muayenesine gideceğiz. Onu da ayrıca güncelleyeceğim.
    Her şey genel olarak sorunsuz ilerliyor. Bangkok’a gelecek olanlara şimdilik söyleyeceğim en önemli şeyler:
    • Dönüş bileti olmadan gelmeyin.
    • Pasaport kontrolünde belgelerinizi hazır tutun.
    • Havalimanında sadece acil para bozdurun.
    • Bolt’ta otoyolu kabul etmeyin.
    • Seven Eleven’dan mucize beklemeyin.

Sorusu olan olursa memnuniyetle yardımcı olurum 😊
    Yeni gelişmeler oldukça buradan paylaşmaya devam edeceğim.

• @ismailipek Teşekkür ederim

• @evrentnrkl nana ya giderseniz orada kapadokya restorant var temiz lüx ve lezzetliydi tavsiye ederim

• @Mehmet-ynd verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Hastane işlerini bitirince oraya kahvaltıya gideceğiz dün öyle bir plan yapmıştık eşimle.

• Bangkok deneyimi
    Süreç başladığında CN’nin bile ne anlama geldiğini bilmiyorken, direkt Green Card’ı alıp gidebiliyoruz sanarken bu forum sayesinde vizemi almış olarak çıkmış bulunmaktayım. Ben dosyamı önce Hong Kong sonra Viyana en son da Bangkok’a taşıdım. Malum Schengen vize problemleri. Viyana’dan güvenli bölge Hong Kong’a taşıyacaktım ama Bangkok da gayet ekonomik ve sağlık muayenesinin yakın tarihe verilmesi nedeniyle daha mantıklı geldi. Hong Kong’da genelde sağlık muayenesi ile mülakat arasında çok zaman da oluyor, Bangkok’da daha hızlı halledebilirim diye de düşündüm.
    Bangkok genel
    Ben dönüş biletini almadan gittim, İstanbul çıkışta ve Bangkok pasaport kontrolünde dönüş bileti sorulmadı. Ama sorulan arkadaşlar da olduğu için ona göre önleminizi alabilirsiniz.
    Gitmeden 2gün önce Tayland arrival formu online olarak doldurdum, Tayland’a girişte pasaport kontrolünde bununla ilgili ya da başka herhangi bir soru sorulmadı, sistemden gördükleri için sanırım.

Sağlık mülakatı
    Çoğu kişi gibi ben de Bumrungrad hastanesini tercih ettim. Web sitesinden book appointment ile kayıt oluşturdum.
    Sonrasında bana gönderilen mail üzerinden istenen bilgileri ve pasaport görüntüsünü ilettim. “Appointment booked” mailinde istenen belgeler iletiliyor. HN (hastane numarası) bildiriliyor. Ayrıca doldurulması gereken bir form gönderildi, doldurup hastaneye götürmüştüm ancak almadılar. Hastanede doldurulan formlarda ve sözlü olarak sorulan sorularda cevapladığım bilgilerdi. Soğuk algınlığı, ishal vs var mı, son 14 günde covid geçirdin mi dibi soruların olduğu tek sayfalık kısa bir formdu. Ayrıca hastanenin app’i de var. İndirip giriş yapınca upcoming kısmında randevu bilgisi gözüküyor. Hastane randevum 7:00’deydi. Ben sabah erkenden 06:30’da orda olacak şekilde gittim. İşlemler A binasında 10-15 kat arasında oluyor hep. İlk önce 10.kata çıkıp sıra numarası alınarak kayıt oluşturuluyor. Banka sistemi gibi numara yanınca ilgili masaya gidip kayıt oluşturuluyor. Kayıt esnasında ilk önce HN numaramı söyledim, pasaporttan ilgili bilgileri doldurarak sisteme giriş yaptı. Bir belge doldurup imzalattı. Fotoğraf çekti ve bir kredi kartı boyutunda basılı hastane kartı verdi. Ayrıca isim soyisim, HN yazan QR kodlu bileklik taktı . Sonrasında 15.kata çıktım ve C tabelalarını izleyerek ilgili bölüme gittim. Pasaport, 4adet fotoğraf, DS260 formu barkodlu onay sayfası, antikor sonucum, aşı kartlarımı verdim. (Adli sicil kaydı istemedi, covid aşı kartlarımı da götürmüştüm ama onlar da istenmedi) Sonrasında bir form doldurttu. Yanıma gelip IPA yazan aşının Polio için olup olmadığını sordu sadece. E-nabız çıktıları ve aşı kartını ingilizceye yeminli müşavirde çevirtmiştim. Herhangi bir aşı yapılmadı bana. Sisteme giriş yaptıktan sonra da bu belgeleri bana geri verdi. İlk olarak hemen kayıt masasının arka odasındaki kısımda tansiyon ölçümü, ateş kontrolü, boy-kilo ve göz muayenesi yapıldı. Ayrıca bir ameliyat olup olmadığımı sordu. 2002 yılında geçirdiğim ameliyatı söyledim. Belge olmadığı için bir sorun olmadı. Hastalıkları, ailemdeki hastalıkları vs sordu.
    Sigara, alkol vs kullanıp kullanmadığımı sordu. Hepsi için sonucun normal olduğunu dedi. Biraz bekledikten sonra doktor muayenesine girdim. Doktor yine hastalıklarla, alerjilerle, sigara alkol kullanımı vs sorular sorup bir form doldurdu, düzenli kullandığım ilaç olup olmadığını gibi birçok soru sordu. Boğaz, kulak ve genel muayene etti, kolumda gözüken dövme dışında dövmem olup olmadığını sordu.
    Sonrasında bir görevli ile ödeme kısmının olduğu kata indik, kredi kartı ile toplam 11.500 baht ödedim. Yaklaşık 14.000tl. Ödeme sonrası hemen yandaki kısımdan kan alımı yapıldı. Sonrasında 12.katta X-ray kısmına giderek görevliye elimdeki belgeyi verdim. Benim sıram geldiğinde üst değiştirme bölümüne gittim, orda kabinde üstünüzü değiştirip kilitli dolaba eşyalarınızı koyabiliyorsunuz. Görevli beni akciğer filminin çekildiği kısma götürdü, akciğer filmi çekildi. Sonrasında üstümü değiştirip tekrar 15.kata çıktım. Bana 1 saat sonra gelmemi söyledi. Hastanenin kafesinde bir şeyler yiyip içerek bekledim. Sonrasında çıktığımda sorun yok, 2 gün sonrası için gelip sonuçları alabilirsin dediler. Genel olarak çok temiz, düzenli ve çok güler yüzlü, yardımsever çalışanların olduğu harika bir hastane. Çok rahat bir şekilde işlemleri hallettim.

Konsolosluk görüşmesi
    Benim görüşmem saat sabah 7:00’ydi. Yarım saat öncesinde gitmeme rağmen birçok kişi daha da erken gelip sıraya girmişti. İlk olarak DS-260 barkodlu onay sayfasını görmek istiyorlar, o gün randevusu olacaklar için önceden hazırladıkları barkodlu çıktılardan sizi bulup pasaportun arkasına o barkodu bantlıyorlar. İçeri girişlerde powerbank, bilgisayar, sigara, çakmak vs almıyorlar. Telefonları kapatıp size bir numara vererek kutuya koyuyorlar. İçeri girdiğinizde hem vize hem DV görüşmelerinin aynı sıradan alındığını göreceksiniz. İki kişiyseniz biriniz sıraya girip diğeri de ödeme için ödeme kısmına gidebilir. Ödemeyi kredi kartı ya da dolar olarak yapabilirsiniz, ben kredi kartı ile ödeme yaptım. Şifresiz direkt işlem yaptı. Pasaport fotokopisinin üstüne “paid” damgasını bastı. Evrakları teslim etme sırası bana geldiğinde benden aşağıdaki evrakları aldı.

• Pasaport ve fotokopisi
    • 2 adet 5x5cm fotoğraf
    • DS-260 barkodlu onay sayfası
    • Adli sicil kaydı
    • Formul-A doğum belgesi (çeviri yapılmış belgeyi ve fotokopisini)
    • Üniversite Diploma (orijinal belgeyi, çeviri yapılmış belgeyi ve fotokopileri)
    • Transkript
    • GSS kaydı
    • Hastane sağlık raporu

Aynı zamanda daha önce isim değişikliği yapıp yapmadığım, evlilik yapıp yapmadığım, herhangi bir başka ülkede 1 yıldan uzun süre yaşayıp yaşamadığım gibi sorular da soruldu, hayır diye bilgi verdim sadece.
    Parmak izimi aldı.
    Evrakları kontrol ettikten sonra iki dosya halinde geri verdi. Diploma ve Formul-A orijinallerini bana geri verilmek üzere ayrı zarfladı, onlarda kalacakları da ayrı zarfladı.
    Hastane zarfını açtı, içindeki Cd’yi bana geri verdi.
    Bu arada İngilizce çeviri yaptırdığım evrakları yeminli tercümana yaptırdım. Noter veya apostil yaptırmadım.

Sonrasında mülakat için sıraya girdim. Belgeleri verdim. Kısa bir göz attıktan sonra yemin ettirerek şimdi mülakata geçtiğini bildirdi. Bana sorduğu sorular aşağıdaki gibiydi.

• Üniversitede ne okudun?
    • Ne zaman mezun oldun?
    • Ne iş yapıyorsun?
    • Amerika’da ne iş yapmayı planlıyorsun?
    • Amerika’da nereye taşınacaksın, neden orası, tanıdıkların var mı?
    • Neden bu görüşme için Bangkok’u tercih ettin?

Görüşme sonunda vizeni onaylıyorum, 2 hafta içinde pasaportunuzu alabilirsiniz diye bilgi verdi. 🙂 Ben görüşmeye tercüman Egemen Bey ile girdim. Gayet kolay ve rahat geçti, beklerken bolca muhabbet ettik, bu sayede stresim de azalmış oldu. Hatta görüşmeyi yapan kişi Egemen Bey’i de çok iyi iş çıkardın diye ayrıca tebrik etti. Aslında benim de İngilizcem çok kötü değil, bir şekilde görüşmeyi halledebilirdim ancak o anki stresle sorun yaşamak istemedim ve Egemen Bey ile girerek çok doğru bir karar verdiğimi de görmüş oldum.
    Sonrasında bu sayfada vize statüsünün görüşme sonrası günü 18 haziranda Issued olduğunu gördüm.

GSS sayfasında 
https://www.usvisascheduling.com/en-US
Passaport statusu 20 Haziran Cuma günü "In transit" oldu.
    Daha sonra DHL nin posta takibinden durumunu kontrol ettim, takip numarası GSS kaydında barkodun altında yazan sayı.
    23 Haziran ptesi günü de pasaportu ve sarı zarfı MADD Palladium’dan teslim aldım. Dönüş biletini de 24 Haziran olarak alacağım.

Masraflar, 1 kişi için:
    Uçak yolculuğu Air Arabia Sharjah aktarmalı. Gidiş: 14.930tl Dönüş: 12.500tl ~ 690 $
    Otel konaklama : 13 gün = 18.500tl ~ 465 $
    Hastane : 11.500baht ~ 370 $
    Konsolosluk : 330 $
    Internet : Airalo e-sim 10 gb ~ 12 $
    Ulaşım ve yeme içme kişiye göre değişecektir elbette. Genel olarak pahalı olmayan bir ülke bildiğiniz gibi. 15 gün için 200 Usd de harcayabilirsiniz 500 Usd de.
    Genel hatları ile yazmaya çalıştım, belli bir konuda sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. İsteyen herkesin vizesine kavuşması dileğiyle 🍀

• @minnesota Kosova ve Sırbistan yüzünden mi uzun sürdüğünü düşünüyorsunuz ya da olumsuz bir tutumları olmuş muydu? Ben de ds-260 formunu doldurduktan bir ay sonra Balkan turuna katılıp o ülkelere gittim ancak formu güncellemedim. Teşekkürler🌸

• @e-krkrt hayırlı uğurlu olsun. Tercüman Sıla hanım'a nasıl ulaşabiliriz ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |