• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. metinbeci
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 39
    • Konu 0
    • İleti 277
    • En İyi 137
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

metinbeci

@metinbeci

307
    İtibar
    854
    Profil Görüntülemeleri
    277
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum TÜRKİYE KOCAELİ Yaş: 40

metinbeci Takip etme Takip Et

metinbeci tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Sohbet Odası

Türkiye dışında Mülakata girecekler için ufak bir bilgi paylaşmak istiyorum. Türkiyede kullandığınız hatlarınızı farklı nedenlerden dolayı (sms,arama) yurtdışı kullanımına açmak isteyebilirsiniz ama buna gerek yok telefonunuzda wifi arama özelliğini aktif ederek herhangi bir wifi ağına bağlandığınızda TR numaranızla TR yi arayabilirsiniz, SMS gelmesi gerekebilir. Keza benim çok ihtiyacım oldu para transferi yapınca sms gelmesi gerekiyordu yada herhangi bir sms onayı gerektiren bir sisteme erişim sağlamak istediğinizde sms gerekebilir. Adım adım nasıl yapabilirsiniz yazıyorum umarım birilerinin işine yarar ben çok ekmeğini yedim.

📱 Android’de Wi-Fi Arama (VoWiFi) Açma
      Adımlar, kullandığın telefona göre Samsung, Xiaomi, Oppo, Huawei vb. markalarda biraz farklı olabilir. Genel olarak şu şekilde yapabilirsin:

🔹 Adım 1: Ayarlara Gir
      "Ayarlar" uygulamasını aç.
      "Bağlantılar" veya "Ağ ve İnternet" bölümüne gir.
      🔹 Adım 2: Wi-Fi Arama’yı Aç
      Samsung:

"Bağlantılar" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini Açık yap.
      Xiaomi:

"SIM Kartlar ve Mobil Ağlar" > "Wi-Fi Araması" seçeneğini Açık yap.
      Oppo / Realme:

"SIM Kart ve Mobil Ağlar" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini Açık yap.
      Huawei:

"Kablosuz & Ağlar" > "Mobil Ağ" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini aç.
      🔹 Adım 3: VoLTE’yi Aç (Gerekli Olabilir)
      Wi-Fi Arama özelliği bazen VoLTE’nin açık olmasını gerektirir. Bunun için:

"Ayarlar" > "Mobil Ağlar" bölümüne gir.
      "VoLTE Aramaları" seçeneğini Açık yap.

image.png

,

image.png

NOT : Ayarları yaptıktan sonra yukarıda telefon ahizesi simgesi çıkması gerekiyor. Vodafone hatlarda sorun yaşarsanız aşağıdaki adımları kontrol edin ;
      Vodafone hattında Wi-Fi Arama (VoWiFi) özelliğinin çalışmamasının birkaç sebebi olabilir. Şunları kontrol edebilirsin:

1. Vodafone Wi-Fi Arama Destekliyor mu?
        Vodafone Türkiye, Wi-Fi Arama özelliğini destekliyor, ancak tüm hatlar ve cihazlar için otomatik olarak aktif olmayabiliyor.
        BİLGİ SMS: “WIFI” yazıp 7000’e SMS göndererek hattında VoWiFi özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edebilirsin.
      2. Cihazın Vodafone Tarafından Destekleniyor mu?
        Vodafone, bazı cihazlarda VoWiFi’yi desteklemiyor olabilir. Resmi desteklenen cihazlar listesini Vodafone müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsin.

Eğer cihazın desteklenmiyorsa, custom ROM veya manuel VoWiFi açma yolları gerekebilir.
      3. VoWiFi Özelliği Hattında Açık mı?
      Bazı eski hatlar veya özel tarifeler Wi-Fi arama özelliğini desteklemiyor olabilir.

Vodafone Müşteri Hizmetleri (542 veya 0850 542 0000)’yi arayıp hattında Wi-Fi Arama özelliğinin açık olup olmadığını sorabilirsin.
      4. APN ve VoLTE Ayarları Kontrol Et
      Wi-Fi Arama özelliğinin çalışması için VoLTE’nin de aktif olması gerekir.

Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar > VoLTE’yi Aç
      APN Ayarlarını Sıfırla:
      Ayarlar > Mobil Ağlar > Erişim Noktası Adları (APN) menüsünden "Varsayılanlara Sıfırla" yap.
      5. Uçak Modu + Wi-Fi Aç Yöntemi
      Bazı Vodafone hatlarında VoWiFi, mobil şebekeye bağlıyken çalışmaz. Deneme için şu yöntemi uygula:

Uçak Modunu Aç
      Wi-Fi’yi Aç ve Wi-Fi’ye Bağlan
      Telefonu birkaç dakika beklet
      VoWiFi simgesi (genellikle Wi-Fi yanında telefon simgesi) çıkıyor mu kontrol et
      6. SIM Kartını Başka Telefonda Dene
      Eğer farklı bir telefonda Wi-Fi Arama özelliği çalışıyorsa, sorun cihazından kaynaklanıyor olabilir.
      Eğer başka telefonda da çalışmıyorsa, hat veya operatör kaynaklı bir problem var demektir.
      7. Vodafone Müşteri Hizmetlerinden Destek Al
      Eğer yukarıdakilerin hiçbiri işe yaramazsa, Vodafone müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek hattında Wi-Fi Arama’nın aktif olup olmadığını teyit etmelisin.

📌 Ekstra Bilgiler & Sorun Giderme
      Eğer operatörün desteklemiyorsa, Wi-Fi arama özelliğini açamayabilirsin. Vodafone için “WIFI” yazıp 7000’e SMS atarak hattının uygun olup olmadığını kontrol edebilirsin.
      Operatörüne göre APN ayarlarını sıfırlamak gerekebilir.
      Eğer sorun yaşarsan Uçak Modunu açıp Wi-Fi üzerinden test edebilirsin.

📱 iPhone’da Wi-Fi Arama Açma
      🔹 Adım 1: Ayarlara Gir
      "Ayarlar" uygulamasını aç.
      "Hücresel" veya "Mobil Veri" bölümüne gir.
      🔹 Adım 2: Wi-Fi Arama’yı Aç
      "Wi-Fi ile Arama" seçeneğine tıkla.
      Açılan ekranda "Wi-Fi ile Arama’yı Aç" seçeneğini etkinleştir.
      🔹 Adım 3: VoLTE’yi Aç (Gerekli Olabilir)
      "Ayarlar" > "Hücresel" > "Hücresel Veri Seçenekleri" > "Ses ve Veri" > "VoLTE Açık" yap.

Screenshot_8.jpg

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      metinbeci
      metinbeci
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Hongkong'dan selamlar, Sağlık muayene deneyimimizde ufak ama önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum. ÖZELLİKLE ÇOCUKLU VE HONGKONG'A MÜLAKATA GELECEKLER İÇİN.
      Arkadaşlar Nicolson 6ay - 11 yas arası çocuklara covid aşısı istiyor dayanaklarıda hongkong hükümetinin kuralları. Ben ne kadar hazırlıklı gitsemde sıkıntı yaşadık. Şöyle ben bununn başıma geleceğini geçmiş deneyimlerden görmüştüm ve 9 yaşındaki oğlum için sağlık bakanlığından bir muafiyet yazısı aldım özetle " TR de 12 yaş altına covid uygulanmaz" diye QR kodlu bir yazı tercümesini yaptık gittik. Nicolsonda evrak teslimi sırasında çocuğun covid aşı kartı olmadığından yaşı 9 olduğu için yapmayacaksınız dimi diye sorunca belki dedi ve ben biraz gerilmeye başladım sonra bakanlıktan aldığım yazıyı verdim okudu başkasına gösterdi bir yerlere gitti geldi bu olmaz dedi çocuğun adı yok olmaz diye ısrar etti. Ebeveynin oluşturduğu dilekçeye hitaben yazılmış bir bakanlık yazısı dedik üzerindede ebeveynin adı soyadı yazıyor annesi. Annesi burada işte pasaport işte doğum belgesi işte çocuk işte tam vukuatlı belge tüm kanıtlar mevcut diyince biraz kemküm etti ve aynı şeyi tekrarladı ama adı yokki nerden bilim senin cocugun diyor (kü**r edesim var özür dilerim). Nerden bilim senin cocugun diyor ve muayeneye alıyor işlemlerini yapıyor ödemelerini alıyor sorun yok. Sonra yanımızdaki arkadaşlar dil konusunda ve ikna konusunda yardımcı oldu onlarda ikna edemedi en sonunda bize bir belge getirdi bizimkinin benzeri ve üzerinde TC yazıyor yani bizden önce birisi aynı belgeyi vermiş ve bunlarda artık hep benzer evrak peşindeler sonra bize hazırlatın mail atın mülakata kadar dediler. Sağlık olsun dedik ayrıldık oradan. Buradan Bakanlığı aradım izah ettim sağolsunlar yarım saat içinde istediğim belgeyi hazırladılar whatsapp dan attılar nicolsona ileteceğim cuma günüde gidip elden vereceğim. Eğer benzer evrak alanlar hazırlayanlar varsa aman ha sakın TC no isim soyisim olmadan gelmeyin burada sorun cıkarıyorlar. Hiç benim gibi strese girmeyin , direkt bakanlıktan doğru şekilde alın belgeyi cocuklarınıza covid yaptırmaktan kurtulursunuz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      metinbeci
      metinbeci
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar

Green Card sürecinde özellikle bültenleri takip eden herkesin bildiği gibi her ayın başı biraz heyecanlı ve stresli geçiyor. Ben de bu süreci yaşamış biri olarak, kendi ihtiyacımı karşılamak için küçük ve basit bir yazılım geliştirmiştim. Bültenin yayınlanıp yayınlanmadığını tek tek siteye girip kontrol etmek yerine, bu araç sayesinde güncel DV2025 bülteni kontrol edilebiliyor, linkten abone olarak otomatik mail gelmesini sağlayabilirsiniz böylelikle bülten yayınlanınca haberiniz olur. Dilerseniz istediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

Proje linki:
      👉 https://srv.idepex.com/~idepextr/dv2025/check_bulletin.php

image.png

Otomatik gelecek email örneği:
      image.png

NOT : Bu aracı herhangi bir kazanç ya da reklam amacıyla değil, tamamen topluluğa faydalı olmak adına hazırladım. Kullanmak isteyen olursa ne mutlu bana 🙏
      Fikir, öneri ya da geliştirme tavsiyesi olanlar yazarsa memnun olurum. Belki daha iyi hale getirebiliriz.

Herkese bol şans! 🍀

Bu şekilde uyarı alabilirsiniz 1 defalık Gelişmiş butonuna basarak karşınıza gelen linke tıklamanız yeterlidir.

33129e0e-fad7-45c4-8097-3e9c57245d0e-image.png

1b527b81-cdac-457a-9c94-e8f74744b0b4-image.png

metinbeci
      metinbeci

@gngnrnzn bana whatsapdan ulaşmak isterseniz 532 1648205 ama buraya da ekleyim ki herkes faydalansın.

1-Dilekce örneği (Mutlaka cocugun adı soyadını ve TC kimlik numarasını ekleyin dilekcenize) https://drive.google.com/file/d/1qnAbYSh6-Xa2aC-BHGKXpHZgP__LWQ6x/view?usp=drivesdk

2-Dilekce Cevabi (Mutlaka ad soyad ve TC olsun)

2-dilekce cevabi

3-ebys : elektronik belge yönetim sistemi evrak doğrulama)
      Bu linkte size verilen cevap ve kanun yazilari var

3-Ebys

4,5,6 gerekçe yazıları (3 numaradaki Ebys sisteminden çıktısı alınabilir.

4-TURKOVAC Pandemik Aşısı Uygulama Kuralları Üst yazı

https://drive.google.com/file/d/1qyk65xd6yasSsll07fAzg21e74E7aMEP/view?usp=drivesdk

5-Pandemik COVID-19 Aşısı Bakanlık Ust yazi

https://drive.google.com/file/d/1qy8WrQh1qCU0za-URejQKWjLHRJEyZBx/view?usp=drivesdk

6-Ek 1 Pandemik COVID-19 Aşısı Uygulama Kuralları

https://drive.google.com/file/d/1qvTkoTwVPljK8jYJtRRUchXh7hYvvxp-/view?usp=drivesdk

ONEMLI: Dilekcenizde ve size verilen cevapta mutlaka çocuğunuzun ad , soyad ve TC numarası yazmalı(1 ve 2 nolu evrakta)
      3 nolu evrak ise size verilen evraktaki QR kodu okuttugunuzda e-devlet sisteminden Ebys doğrulama sayfası açılacak orada da size verilen cevabı indirebilir ve gerekli üst yazıları indirebilirsiniz bunu soylememdeki amaç siz bakanlığa sağlık müdürlüğüne gittiğinizde yok öyle birşey 6aya anca gelir gibi baştan salmaya çalışırlarsa 2 ve 3 numaradaki belgeleri gösterin daha olmadı oradan ayrılmadan beni arayın ben konuşup çözerim.
      Son olarakda evragi ingilizce yapmanız lazım tercumana para vermeyin kendiniz bile cevirebilirsiniz.

metinbeci
      metinbeci

@ugurbocegi şu linkte Tıbbi Muayene Talimatları mevcut, şuan hongkongda olan ve mülakatını bekleyen onuru beyin hazırladığı evraklar var

--Hongkong resmi sayfasındaki talimatlar.https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/HNK-Hong-Kong.html#med_exam_instructions

--onurunun hazırladıgı evrakları
      90b4ddb2-bf34-4a0a-b9a2-af3285291a1c-image.png

metinbeci
      metinbeci

@Ozan-Melen-Aslan döküman konusunda sağlık bakanlığı ile sorun yaşarsanız bana yazabilirsiniz.

metinbeci
      metinbeci

@cptmuzaffer Seninle bu süreci birlikte yaşamak, her adımına şahit olmak benim için büyük bir mutluluktu. Sadece benim değil adını saydığın ve diğer arkdaşlarında ve hatta bu forumun da hepimizin üzerinde büyük emeği var. Taaa en başından beri zorlukları hep birlikte aştık, yaşadağımız onca anı var. Nihayetinde mutlu sona ulaştık, bugüne kadar yan yana yürüdük, birbirimize destek olduk, birlikte düşündük, birlikte başardık.

Artık sıra sende Amerika’da da aynı azimle, aynı güçle devam edeceğine eminim. Yeni hayatında her şey gönlünce olsun, başarıların daim yolun açık olsun kardeşim.

metinbeci
      metinbeci
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@berkayy Hangi faktörlerin daha öncelikli olduğunu belirleyip, ailenizle birlikte bu süreçte en rahat edeceğiniz yere karar vermelisiniz. Bu süreçte sizin enerjinizi yüksek tutacak etkenlerden bazıları İngilizce dil seviyeniz ve cebinizdeki para diyebilirim. Aile bağlarınız çok güçlü ve özlem çekerim ve başarısız olurum kaygınız varsa NJ de akrabalara yakın olabilirsiniz. Güvenlik, İklim, Sakinlik, İş bunlardan hangileri sizin için öncelikli (hepsi dimi 🙂 ). Bizde 3 kişilik aile olarak aynı duyguları yaşıyoruz. Az çok kafamızda birşeyler şekillensede geçmiş deneyimleri dikkate almak gerekiyor sırf arkadaşlara yada akrabalara yakın olayım diye belkide yanlış karar verebiliriz. Önerim başlangıç için pahalı şehirlerden uzak durun. İklim ve aile yaşamını ön planda tutuyorsanız NC diyebilirim. Fakat bu kararları almadan önce cebinizde paranızın hesabını yapın belki 6 ay belki 1 sene sizi ayakta tutacak kadar bir bütçe planı yapın malum işlerde bir süre çalışıp adaptasyon süreci aşıldıktan sonra iş bulmak zor olmayacaktır. Paranızı pahalı evlere, arabalara ve yüksek giderli şehirlere kaptırmayın. ABD taşınma kültürü yaygın olduğu için belki bir süre sonra yaşadığınız yeri beğenmeyip taşınmak isteyeceksiniz o yüzden başlangıçta tutunabileceğiniz bir yer seçin.
      Unutmayın tek dostunuz cebinizdeki paranız!

Eyaletler içinde yayımlandı
      metinbeci
      metinbeci

@onuru 2. ve 3.doz için erkenden yapmakda fayda var mesela onur bey 6 ay sonraki 3.dozu mecburen ABD topraklarında yapacak eğer gidip, türkiyeye aşı için dönmezse. oyüzden mülakattan çok önce 1.2.3 dozları takip edip ABD ye gitmeden mümkün olduğunda TR de vurulmak daha iyi olacaktır. Onur bey bu bilgi için ayrıca teşekkür ederim.

metinbeci
      metinbeci

@Katzfiell_ Formül A nın alt bölümünde diğer dillerin karşılığı var geçmiş tecrübelerde edevlet çıktısı çeviri yaptırmadan yeterli olmuştu bundan sonrada yeterli olacaktır.

44f7bcc3-396c-4bbd-8163-118fb9b3b115-image.png

metinbeci
      metinbeci

metinbeci tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@ATS16 Dün öğrendim Floridadaki posta adresine gitmiş yani girişte polise verdiğimiz güncel adres kağıdını hiç dikkate almamışlar ilk adresimize göndermişler ama orada şuan kimse yaşamıyor. Arkadaş site yönetimine baktıracak posta kutusuna eğer duruyorsa ayrıca usps'e geri gitme ihtimali varmıdır usps'e de ulaşıp soracağım.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      metinbeci
      metinbeci

@ATS16 aslında eşim ve oğlumun 24 temmuzda postalanmış görünüyor case trackerda fakat gelen birşey yok benim kartım hiç postalanmamış görünüyor. Benimle birlikte 3-4 arkadaş daha var aynı durumda olan. Ama onlar austinden giriş yaptılar kiminin 90 günü geçti kimin çok daha uzun süredir gelmedi onlarda postalandı dahi yazmıyor. Biz houston dan giriş yapmıştık. telefon ile konuşmayı beceremedik bir türlü muhatap bulamadık sürekli robot ile konuşmak zorunda kalıyoruz yazılı olarak da bir yere kayıt açamadık zaman çabuk geçiyor daha fazla uzamadan bir yolunu bulmam lazım. Ben vize evraklarımı yedeklemiştim eğer randevu alabilirsem san antonio daki uscis burosuna gideceğim fakat randevu dahi alamayan arkadaşlar var buda bizi düşündürüyor.

metinbeci
      metinbeci

@ATS16 29 haziran 2025 de houston / tx dan giriş yaptık eşim ve oğlumun kartları basılıp postalanmış görünüyor ama gelen birşey yok benim kartım ise henüz basılmamış. Case Tracker dan kontrol ettiğimde usps takip numarasıda yazmıyor. uscis hesabımdan "Did Not Receive Card by Mail" secenegi ile ilerlediğimde receipt number kısmını dolduruyorum IOE ile baslayan kodu giriyorum ama Form Number kısmında bu sekilde uyarı veriyor ;

The form submitted for this case is not available for this tool. For more information, call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 or 1-800-767-1833 (TDD for the hearing impaired).

DS 260 formunda florida olarak belirtmiştik adresi fakat amerikaya girişte havalimanında memura aile bireylerinin her biri için güncel adres bilgisi verdik kendimize ait bilgileri ve adreste oturan kişinin bilgilerini verdik. usps sistemine kayıt olduk bu adrese gelen postaları görebiliyorum fakat greencard ile ilgili email gelmedi usps uygulamasında da görünmüyor. eşimin ve oğlumun gönderilmiş görünüyor ama ortada birşey yok. kartım gelmedi diye bildirim yapacağımız sırada yukarıdaki kırmızı yazılı hatayı veriyor. Giriş yapalı 100 günü geçti. Yanlış yaptığımız birşey mi var ve nasıl bir yol izlemeliyiz.

metinbeci
      metinbeci
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@olcay-san mülakat tarihiniz belli olmadan dosyanızı açtırmayın. Şuan için erken.

metinbeci
      metinbeci

@Umayalp07 evet gerekli,mahkeme kararı olması gerekir

metinbeci
      metinbeci

@Mert-A sizin durumunuz farklı sadece şirket evraklarıniz yeterli ekstra birşeye gerek yok

metinbeci
      metinbeci

@olcay-san 3 yerde gerçekten çalışıyormusunuz, SGK dökümünüzde yer alıyormu. Eğer Freelance tarzında ise açıkca belirtmenizi öneririm. Zaman varken DS260'ı açtırıp Freelance ise "Freelance" diye ekleme yaparak belirtirseniz kafanız rahat eder.

metinbeci
      metinbeci
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@kumsalarli Rezervasyonunuz tamam ise başka bir yere upload etmenize gerek yok belgeler yanınızda olması yeterli. Mutlaka ingilizce çeviri yapın.

Yolculuk içinde yayımlandı
      metinbeci
      metinbeci
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@tb19 titrasyon istemediler dimi

Yolculuk içinde yayımlandı
      metinbeci
      metinbeci

Bülten şaşırtmadı git gide zorlaşan bir durum halini almaya başladı CN si aktif olmayanların ilk fırsatta dosyasını taşıması elzem hal almıştır. Bu arada bülten bildirim sistemi sorunsuz çalışıyor takip etmek isteyenler bu linkten abone olabilir. https://213.159.7.164/~idepextr/dv2025/check_bulletin.php
      image.png

metinbeci
      metinbeci